PhD in Mathematics @ Rutgers University - Newark

Μετά τη ΣΕΜΦΕ; ΣΕΜΦΕ!

Συντονιστής: Nomad

Απάντηση
sakellar
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Δευ Φεβ 16, 2015 6:07 pm
Real Name: Γιάννης Σακελλαρίδης

PhD in Mathematics @ Rutgers University - Newark

Δημοσίευση από sakellar »

Γεια σας,

Θα ήθελα να διαφημίσω λίγο το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του αμερικάνικου πανεπιστημίου μου (είμαι και καθηγητής στο ΕΜΠ), του Rutgers University - Newark. Δεν το συνιστώ ως πρώτη επιλογή (δείτε τους λόγους παρακάτω), αλλά θα το συνιστούσα ως επιλογή ασφαλείας. Νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε τουλάχιστον δύο καλούς φοιτητές/-τριες από την Ελλάδα, αν υπάρξει ενδιαφέρον. Προσοχή: μην το μπερδέψετε με το Rutgers - New Brunswick, που είναι άλλο campus και τελείως διαφορετικό τμήμα και πρόγραμμα. (Εξαιρετική επιλογή, πολύ πιο ψηλά στα rankings.)

Τα πλεονεκτήματα:

1) Καλό επίπεδο καθηγητών (ευλογούμε τα γένια μας εδώ), πολύ καλύτερο απ' ό,τι το συνολικό ranking – 87 στο US News – υποδεικνύει. Ενδεικτικά, από τα 16 μέλη του τμήματός μας που έχουν βαθμό καθηγητικό, τα 5 είναι Distinguished Professor (ή Professor II), μία διάκριση που προσφέρει κεντρικά το Rutgers. Οι λόγοι του χαμηλού ranking έχουν να κάνουν με τα μειονεκτήματα που αναφέρω παρακάτω.

2) Καλή γεωγραφική θέση, κοντά στη Νέα Υόρκη και σχετικά κοντά στο Princeton. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθούν, π.χ., σεμινάρια στο Columbia.

3) Καλή πληρωμή (περίπου $25.000 μεικτά το χρόνο), με υποτροφία που προϋποθέτει διδασκαλία ενός μαθήματος ανά εξάμηνο.

Τα μειονεκτήματα:

1) Το πρόγραμμά μας είναι πολύ μικρό, παίρνει περίπου 3 φοιτητές κάθε δεύτερο έτος, και δεν έχει μεγάλη ποικιλία μεταπτυχιακών μαθημάτων.

2) Το τμήμα είναι μικρό, και οι τομείς με τους οποίους μπορείτε να ασχοληθείτε περιορισμένοι (αλλά αρκετά κεντρικοί στα σημερινά μαθηματικά): μιγαδική και διαφορική γεωμετρία, αλγεβρική τοπολογία και τοπολογία χαμηλών διαστάσεων, θεωρία αριθμών και αναπαραστάσεων.

3) Οι φοιτητές μας δεν είναι όλοι καλού επιπέδου. Έτσι, δεν θα υπάρχει μεγάλη πίεση και ενθάρρυνση από τους συμφοιτητές σας για να φτάσετε σε ένα καλύτερο επίπεδο, να διαβάσετε μαζί καινούρια πράγματα κλπ.

Αυτά, συνοπτικά. Σε κάποιον/-α που μπορεί να μπει στο Columbia δε θα συνιστούσα με τίποτα να έρθει σε εμάς. Αλλά σε σχέση με πανεπιστήμια με αρκετά πιο χαμηλό ranking από το Columbia, θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Στη διάθεσή σας για ερωτήσεις, μπορείτε να μου γράφετε και στο sakellar@rutgers.edu ή sakellar@math.ntua.gr.

Φιλικά,

Γιάννης Σακελλαρίδης

ΥΓ: Το link για αιτήσεις στο μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα: https://grad.admissions.rutgers.edu/Gra ... degree=PHD
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταπτυχιακά Προγράμματα”