Μηχανική Κατασκευών
Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!
- kamari
- Real Name: Μαριάννα
- Facebook ID: 0
Re: Μηχανική Κατασκευών
Μήπως έχει κανείς τα θέματα της εξεταστικής που πέρασε 
"eadem mutata resurgo"~"αν κι αλλαγμένη,θα ξαναπροβάλλω η ίδια" Jacob I Bernoulli
Παιδιά υπάρχει κάποιος που να έχει τα φετινά θέματα και να μπορεί να τα αναρτήσει??
-
deanna
- Real Name: Δ
τα έχω και (νομίζω) τα ανέβασα.. 
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Τα έκανα αποδοχή και τα μετέτρεψα σε pdfdeanna έγραψε:τα έχω και (νομίζω) τα ανέβασα..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
-
marousiotis
- Real Name: ---
Στο 3ο θεμα του Ιουνιου, οπως και πολλες αλλες φορες στο θεμα των ταλαντωσεων, υπαρχει ραβδος με μαζα Μ στη μια ακρη. Αυτη η μαζα Μ, που μπαινει και στις οριακες συνθηκες, με μπερδευει παρα πολυ οταν παω να βγαλω εξισωση ιδιοσυχνοτητων για να κανω γραφικη επιλυση. Στις σημειωσεις που υπαρχουν στο site, οπως και σε αυτες που εχω εγω, υπαρχει αντιστοιχο παραδειγμα αλλα παντα χωρις τη μαζα Μ. Ξερει κανεις πως λυνεται???
- vbalos
- Real Name: Vasilis
Τελικά μπορεί κάποιος υπεύθυνα να πει ποιά είναι η φετινή ύλη και από που θα πρέπει να διαβάσουμε πέραν των σημειώσεων που εγώ προσωπικά δεν έχω ??? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Ρε παιδιά να ρωτήσω κατι?
Έχει κάνει καμιά άσκηση με φορείς είτε υπερστατικούς είτε όχι που να συνδέονται και με δικτυώματα?
Ρωτάω γιατί δεν έχω δει καμία σε παλιά θέματα εξεταστικών..
Έχει κάνει καμιά άσκηση με φορείς είτε υπερστατικούς είτε όχι που να συνδέονται και με δικτυώματα?
Ρωτάω γιατί δεν έχω δει καμία σε παλιά θέματα εξεταστικών..
- thangus
- Real Name: Θανος
Στο 2ο θεμα του Ιουνιου που ζηταει σκαριφημα και τις 3 πρωτες ιδιομορφες λυγισμου ξερει κανεις τι πρεπει να κανουμε????? 
"Imagination is more important than knowledge." Albert Einstein
- Artemoila
- Real Name: Artemis
- Facebook ID: 1003775262
Τα σκαριφηματα γενικα μοιαζουν με ημιτονοειδεις σκουληκαντερες
. Αντιστοιχούν στα τρια πρώτα φορτία λυγισμού. Λαμβάνοντας υπ οψιν τις οριακές συνθήκες που εδω είναι ενα ελατήριο κ μια πάκτωση μάλλον βγαίνει κάτι τέτοιο (δεν θυμάμαι πέρασε αρκετός καιρός)
@marousiotis
Τις οριακές συνθήκες για τη μάζα μας τις έδινε οπότε αν τις εφαρμόσεις και κάνεις σωστά τις πράξεις δεν θα έχεις πρόβλημα. Δεν βοηθάω κ πολύ αλλα δεν θυμαμαι να σου πω περισσότερα από όταν το έλυνα. Αυτό που θυμάμαι είναι όμως ότι δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
@marousiotis
Τις οριακές συνθήκες για τη μάζα μας τις έδινε οπότε αν τις εφαρμόσεις και κάνεις σωστά τις πράξεις δεν θα έχεις πρόβλημα. Δεν βοηθάω κ πολύ αλλα δεν θυμαμαι να σου πω περισσότερα από όταν το έλυνα. Αυτό που θυμάμαι είναι όμως ότι δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
- Συνημμένα
-
- skarifima.jpeg (4.45 KiB) Προβλήθηκε 4458 φορές
[imgr 300x250]http://www.michaeljohngrist.com/wp-cont ... ion-02.jpg[/imgr]
-
marousiotis
- Real Name: ---
@Artemoila
Το προβλημα μου ειναι οτι στις σημειωσεις, που δεν υπαρχει η μαζα Μ, βγαινει μια ωραιοτατη εξισωση tanλ=κ/λ.
Εδω ομως μου βγαινει μια πολυ δυσκολη εξισωση του ω, οπου ακομα κι αν δημιουργησω το λ στο δευτερο μελος παλι μου μενει ενα ω εξω...Μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο please?
Κατα τα αλλα, πριν και μετα απο αυτο το σημειο, ξερω πως να τη λυσω.
Το προβλημα μου ειναι οτι στις σημειωσεις, που δεν υπαρχει η μαζα Μ, βγαινει μια ωραιοτατη εξισωση tanλ=κ/λ.
Εδω ομως μου βγαινει μια πολυ δυσκολη εξισωση του ω, οπου ακομα κι αν δημιουργησω το λ στο δευτερο μελος παλι μου μενει ενα ω εξω...Μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο please?
Κατα τα αλλα, πριν και μετα απο αυτο το σημειο, ξερω πως να τη λυσω.
xerei kaneis to proto thema sta teleytea themata? giati den eho vrei pouthena paromoio.
- sciroccakias
- Real Name: -
στο σημείο της κύλισης D ασκείται μια δύναμη F μεταξύ των 2 δοκων.
Δουλεύουμε ξεχωριστά για κάθε μια ράβδο παίρνοντας ελαστικές γραμμές(χωρίς να ξεχνάμε την F) και θεωρώντας ότι το σημείο Δ έχει την ίδια κάθετη μετατόπιση εξισώνουμε τισ 2 ελαστικέσ γραμμες και ο μοναδικός άγνωστος σε αυτές είναι η δύναμη F.
Απο κει και πέρα δεν νομ΄ζω να έχεισ πρόβλημα με τα διαγράμματα.
ελπίζω να βοήθησα...
Δουλεύουμε ξεχωριστά για κάθε μια ράβδο παίρνοντας ελαστικές γραμμές(χωρίς να ξεχνάμε την F) και θεωρώντας ότι το σημείο Δ έχει την ίδια κάθετη μετατόπιση εξισώνουμε τισ 2 ελαστικέσ γραμμες και ο μοναδικός άγνωστος σε αυτές είναι η δύναμη F.
Απο κει και πέρα δεν νομ΄ζω να έχεισ πρόβλημα με τα διαγράμματα.
ελπίζω να βοήθησα...
Είναι εύκολο να ανεβάσει κάποιος την λύση του πρώτου θέματος της κανονικής του 08?
Έχω φάει σκάλωμα για τον τρόπο που θα υπολογίσεις την δ.ε της ελαστικής γραμμής.Με έχει μπερδέψει κ ο γκαρουτσος...
EDIT
Να το κάνω λίγο πιο συγκεκριμένο.
Έστω οτι χρησιμοποιούμε τους έτοιμους τύπους στη σελ 24 του βιβλιου (παναγιωτουνακος).Στη σελίδα 41 μια παρομοια ασκηση που έχει με αυτή της κανονικης του 08 λύνεται ωραία και απλά. Αν χωρισουμε την κατασκευη σε 2 κομμάτια (οριζοντια και κάθετη ράβδο) οι τύποι της σελ 24 μας δίνουν για την γωνία μια τιμή λόγω της δυναμης Ρ συν αυτο που προκαλειται απο την ροπή Μ στο σημείο που κοψαμε τις ράβδους.Τωρα στην περίπτωση του θέματος του 08 η δυναμη Ρ δεν ασκείται στο ίδιο σημείο αλλά στην άκρη της ράβδου.Στην περιπτωση αυτη πως επηρεάζει την γωνία του λυγισμου?
Έχω φάει σκάλωμα για τον τρόπο που θα υπολογίσεις την δ.ε της ελαστικής γραμμής.Με έχει μπερδέψει κ ο γκαρουτσος...
EDIT
Έστω οτι χρησιμοποιούμε τους έτοιμους τύπους στη σελ 24 του βιβλιου (παναγιωτουνακος).Στη σελίδα 41 μια παρομοια ασκηση που έχει με αυτή της κανονικης του 08 λύνεται ωραία και απλά. Αν χωρισουμε την κατασκευη σε 2 κομμάτια (οριζοντια και κάθετη ράβδο) οι τύποι της σελ 24 μας δίνουν για την γωνία μια τιμή λόγω της δυναμης Ρ συν αυτο που προκαλειται απο την ροπή Μ στο σημείο που κοψαμε τις ράβδους.Τωρα στην περίπτωση του θέματος του 08 η δυναμη Ρ δεν ασκείται στο ίδιο σημείο αλλά στην άκρη της ράβδου.Στην περιπτωση αυτη πως επηρεάζει την γωνία του λυγισμου?
fharisto poly sciroccakia!
Βοηθήστε ρε παλικάρια γτ έχω απελπιστεί με το κωλομάθημα...alexk έγραψε:Είναι εύκολο να ανεβάσει κάποιος την λύση του πρώτου θέματος της κανονικής του 08?
EDIT