SV1GZ έγραψε:Σας απαντώ και προσέξτε να έχετε ευρήτητα "πνεύματος",...
Εκτός της ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ Μαθηματικής Λογικής , ο ΟΡΙΣΜΟΣ της ΛΟΓΙΚΗΣ είναι η ΑΡΧΗ των σχετικών συλλογισμών...
ΜΗΝ Μπερδεύετε τον ΟΡΙΣΜΟ στην ΓΕΝΝΙΚΟΤΗΤΑ της τιμής της ΛΟΓΙΚΗΣ από τον ορισμό της τιμής τησ ΑΛΗΘΕΙΑΣ , είναι στην γεννικότητα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ έννοιες
Ετσι στην Αριστοτέλεια Λογική μπορεί να συμπίπτουν και η τιμή της Λογικης = τιμή της Αλήθειας Ε {0-->Λάθος , 1-->Σωστό}
Στην ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΑ όμως και είναι ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ Ιδέα μου(SV1GZ) είναι ΔΥΝΑΤΟΝ να έχεις τιμές Λογικής Ε { 0 , 1, (;?) } και τιμές Αλήθειας Ε {1,0} , και σας το εξήγησα με τα προηγούμενα παραδείγματα μου. Εάν θέλετε να παραμείνετε "ΔΕΜΕΝΟΙ" στην ΚΛΑΣΣΙΚΗ Μαθηματική Λογική και στην Κλασσική αλγεβρρα Boole δικαίωμα σας , οπως Δικαίωμα όσων θέλουν να κάνουν Γεννικεύσεις στα Μαθηματικά...
Οσο για την "Ασαφή" λογική μπορεί να ορισθεί ως η Λογική που η τιμή Αληθείας της δεν είναι ΜΟΝΟ μία εκ των δύο τιμών Αληθές ή Ψευδές.
Και υπάρχει η κ-τιμών Αληθείας Λογική που σας εχω ορίσει...
Λυπάμαι που δεν έχετε "πνεύμα" συνεργασίας αλλά είστε ΕΒΡΑΙΚΑ σαρκαστικοί . Ο Χριστιανισμός ουδέποτε είναι σαρκαστικός και μάλιστα με την Επιστήμη δεικνύει ιδιαίτερη επιμέλεια...
Υ.Σ. Στο Μάθημα της Μαθηματικής Λογικής που διδάσκεστε ο Καθηγητής σας έχει κάνει πολύ επιμελημένη επιλογή της υλης του , αλλά αναφέρεται μόνο στην Κλασσική Μαθηματική Λογική.Αξίξει να το παρακολουθήσετε , αλλά προσέξτε ότι πέρα απο τους μαθηματικούς υπολογισμούς κρύβονται βαθύτερες έννοιες Μαθηματικών και Επιστημών...
SV1GZ έγραψε:Απάντηση στον Falgorn/17-6-2009/12¨43 π.μ.
1. Οι πλήστες των εξελίξεων στα Μαθηματικά γίνονται με γενικεύσεις , π.χ. από το απλό Ολοκλήρωμα πήγαμε στο διπλό και στο τριπλό και στο ν-διαστάσεων Ολοκληρώματα,...
2. Πάλι τα ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ δοιότι ΔΕΝ σου έγγραψα ότι στο θεωρημα της ΜΗ-πληρότητος του Godel υποθέτω τρίτη τιμή ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Σου έγγραψα ότι στην ΑΡΧΗ ορίζω τρείς τιμές ΛΟΓΙΚΗΣ , ενώ αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιείς δύο τιμές ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Στο ξεκαθάρισα στην ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΑ μπορούμε να υποθέσουμε ενα σύστημα Λογικής όπου οι τιμές ΛΟΓΙΚΗΣ να είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ από τις τιμές της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Το θεώρημα της Μη-Πληρότητος του GODEL στην κλασσική μορφή του έχει αποδειχθεί όταν οι τιμες ΛΟΓΙΚΗΣ=τιμες ΑΛΗΘΕΙΑΣ Ε {0-->Λάθος , 1-->Αλήθεια}.
Ε μααα .. δεν ενημερώθηκε ο καθηγητής μας για τις θεωρίες σου για να τις εντάξει στην ύλη μας! Από το άλλο έτος .. Όσο για το Χριστιανο-εβραϊκό κομμάτι .. δε θα μιλήσω ..
Λοιπόν .. η κατάσταση είναι απλή! Ουσιαστικά ορίζει μια νέα προσέγγιση στη Μαθηματική Λογική, με δικές του υποθέσεις, την οποία δε μπορούμε να την καταρρίψουμε διότι δεν υπακούει ήδη σε όσα ξέρουμε! Αποδείξεις για όσα παρουσιάζει δεν έχει, πέραν του λόγου του.
Παρ' όλα αυτά .. δοκίμασα να διαβάσω τα όσα λες, αν και δε μπορώ να βρω την αλληλουχία στην όλη θεωρία. Βλέπω μόνο διάσπαρτες ιδέες. Έχω μια απορία, όμως, σε όσα λες! Που ακριβώς θεωρείς ότι εφάρμοσες τη γενίκευση;
Εγώ κάπου εδώ ένα έχω να πω .. "δε συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σου να το λες". Όσο η κουβέντα είναι σε κόσμιο επίπεδο, μόνο γραφικά τα βλέπω τα παραπάνω. Γραφικά, διότι είναι μια θεωρία που είναι όλη στον αέρα. Στηρίζεται απλά στην καταπάτηση γνωστών θεωριών/ορισμών κλπ, στη λάθος χρήση και ερμηνεία Μαθηματικών Εργαλείων και δεν υπόκειται στα πλαίσια της Λογικής. Τουλάχιστον όχι της Μαθηματικής ..
Όταν ξεκινήσουν οι αποδείξεις για όσα λέμε, ή οι θεμελιωμένες θεωρίες, τότε ίσως αποκτήσει κάποιο νόημα η κουβέντα. Μέχρι τότε .. κανονίστε να ξεχάσω και όσα ξέρω! (και δίνω αύριο το μάθημα ..

)