[Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Re: Provlepomenes Vaseis 2008

Δημοσίευση από drcypher »

Moses έγραψε:Geia se olous  :wink: .
Καλώς μας ήρθες! ;)
Moses έγραψε:Eimai 17 kai pao 3i lykeiou kai panta eixa mia trela me ti fysiki. Diavaza vivlia gia ti zoi tou Einstein, gia astrofysiki klp.
Χαίρομαι που είσαι ενθουσιασμένος με τη Φυσική. Χωρίς να θέλω να αφαιρέσω τίποτα από τον αυθορμητισμό σου, απλώς να επισημάνω πως είναι άλλο να διαβάζεις για τον Einstein ή την αστροφυσική και άλλο να διαβάζεις αστροφυσική ή την θεωρία του Einstein. Το αναφέρω απλώς γιατί συχνά κανείς σχηματίζει την εντύπωση πως η πραγματική δουλειά μοιάζει με τα εκλαϊκευμένα βιβλία (όπου γίνονται κυρίως ποιοτικές περιγραφές ή απλές αναφορές), ενώ δεν είναι έτσι.
Moses έγραψε:Molis eida oti yparxei afti edo i sxoli sta 15 mou, apofasisa oti afti einai i sxoli mou.Mono pou tote den eixate epaggelmatika dikaiomata kai eipa "asto kalytera"
Ospou tora katoxirothikan. Omologoumenos,den to kseroun polloi oti exei ginei afto,kai oi perissoteroi kathigites lene oti i sxoli einai dyskoli kai oti einai poly kako gia to tipota.
Στην ουσία δεν έχει αλλάξει κάτι δραστικά σε σχέση με το παρελθόν. Πέραν του γεγονότος πως το χαρτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνουμε δεκτοί επιτέλους από το ΑΣΕΠ (για τις θέσεις εκπαιδευτικών, οι οποίες υποθέτω δε σε ενδιαφέρουν) και να πιέσουμε λίγο το ΤΕΕ (το οποίο όπως σε ακούω θα σε αηδιάσει από την πρώτη φορά που θα μάθεις τι είναι και τι κάνει), δεν έχει κάποια σημαντική ισχύ.

Και πριν μπορούσαμε να κάνουμε μεταπτυχιακά, και πριν μαθαίναμε φυσική και μαθηματικά, και πριν μπορούσαμε να πιάσουμε δουλειά στον Ιδιωτικό Τομέα (καθώς και να συμμετάσχουμε στους περισσότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για θέσεις του δημοσίου που δεν αφορούσαν την εκπαίδευση).

Όλη αυτή η ιστορία σχετικά με την ακατοχύρωτη ΣΕΜΦΕ ήταν σε μεγάλο βαθμό κακοήθης προπαγάνδα, που όσο παράλογα ξεκίνησε άλλο τόσο παράλογα (εξ'αιτίας ενός Προεδρικού Διατάγματος; Σιγά!) σταματά.
Moses έγραψε:den thelo na mpo se mia sxoli gia na ksinomai .
[προβοκατόρικη αντι-αγωνιστική καφρίλα]Αυτό δεν είναι πάντα στο χέρι σου :P[/προβοκατόρικη αντι-αγωνιστική καφρίλα]
Moses έγραψε:pistevete oti tora pou katoxirothikan ta dikaiomata tha anevoun poly oi vaseis? Ego ipologizo na vgalo gyro sta 17500 moria...
Όπως σου είπα και πριν, το θεωρώ παράλογο αλλά το πιθανότερο είναι να ανέβουν (έλα μωρή Ελλάδα!). Άλλωστε μην ξεχνάς ότι σημασία δεν έχει η βάση ως απόλυτος αριθμός μορίων (γιατί αυτό εξαρτάται από τη δυσκολία των θεμάτων) αλλά ως σχετικό μέγεθος ανάμεσα στη σχολές (καθώς υποδεικνύει την σχετική τους ζήτηση). Κι αυτό σε νοιάζει: πόσοι θα την ζητήσουν ;)
Moses έγραψε:tha mpo arage an anevoun oi vaseis?
Σε παραπέμπω στον Neo που ασχολείται με τα ζώδια και το μέλλον... εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά :P
Moses έγραψε:An mpo tha ftyso aima sto kormo tou fysikou?
Τα δυο πρώτα χρόνια κάνεις μαθήματα κορμού, και τα υπόλοιπα τρία μαθήματα κατεύθυνσης φυσικού (ή για την ακρίβεια... 2n - 2 :P). Το αν θα φτύσεις αίμα εξαρτάται από τό πόσο τελικά η φυσική ανταποδίδει την αγάπη που της δείχνεις και η φύση σε προίκισε αρκετά ώστε να την μελετήσεις με επιτυχία (κυκλοφορώ τη φήμη ότι στη ΣΕΜΦΕ είμαστε όλοι οι "εκλεκτοί", κέτσι 8) ). Αν σε ήξερα θα μπορούσα να κάνω μια εκτίμηση. Αλλά δε σε ξέρω :P
Moses έγραψε:Episis pairnete kai ypotrofies? thx  :wink:
Μη φανταστείς... ξεροκόμματα :P Υπάρχουν οι ιδιωτικές υποτροφίες (δηλ. από ιδιωτικά ιδρύματα, που απευθύνονται συνήθως σε νεοεισαχθέντες συγκεκριμένης καταγωγής, κλπ) και κρατικές (τις οποίες διαχειρίζεται το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).

Αν θεωρείς πως ακροβατείς ανάμεσα στο "μπαίνω-δεν μπαίνω" τότε μάλλον δεν σε ενδιαφέρουν οι υποτροφίες. Αν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου μπορείς (για να'χεις το κεφάλι σου ήσυχο) να κάνεις σχετικό ερώτημα στη γραμματεία (αν και είναι λίγο νωρίς) και να εισπράξεις αδιαφορία :P

Καλό κουράγιο, και ό,τι χρειαστείς πες το... όλο και κάποιος θα βρεθεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία σου :P

Και πάλι καλώς μας ήρθες! :D

Υ.Γ.: Εντάξει, αισθάνομαι άσχημα για το υφάκι μου, αλλά βαριέμαι να διορθώσω ολόκληρο το post. Πάρτο απλώς σαν αστείο (γιατί πράγματι πρόκειται για φλεγματικο χιούμορ), δεν έχω τίποτα μαζί σου...
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Καλωσήρθες Moses!

Αν θυμάμαι καλά, τα τελευταία χρόνια η βάση της σχολής ήταν γύρω στα 16.600 μόρια και υποθέτω κάπου εκεί θα είναι και φέτος. Δε νομίζω, δηλαδή, ότι το γεγονός ότι μπήκαμε στον ΑΣΕΠ θα επηρεάσει σοβαρά τον αριθμό. Άντε να φτάσει 16.900, οπότε αν οι προβλέψεις σου για τα μόριά σου είναι σωστές, τότε μια χαρά περνάς.

Για την κατεύθυνση φυσικού ξέρω μόνο ένα πράγμα, ότι έχει πολλά εργαστήρια (=μαθήματα με υποχρεωτική παρακολούθηση, όπου πρέπει να παραδίδεις εργασίες). Τώρα, αν θα φτύσεις αίμα ή όχι, υποθέτω, εξαρτάται από την όρεξή σου για διάβασμα, πειράματα και εργασίες.
Off Topic
drcypher, έλεος!
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

O kanenas έγραψε:Αν θυμάμαι καλά, τα τελευταία χρόνια η βάση της σχολής ήταν γύρω στα 16.600 μόρια και υποθέτω κάπου εκεί θα είναι και φέτος.

Δε νομίζω, δηλαδή, ότι το γεγονός ότι μπήκαμε στον ΑΣΕΠ θα επηρεάσει σοβαρά τον αριθμό. Άντε να φτάσει 16.900, οπότε αν οι προβλέψεις σου για τα μόριά σου είναι σωστές, τότε μια χαρά περνάς.
Γιατί να θυμάσαι κάτι που μπορείς να βρεις εδώ; Άλλωστε δεν χρειάζεται καν να κάνεις τυχαίες ή τυφλές προβλέψεις. Βάλε απλώς τις ημερομηνίες και τις βάσεις σε ένα γράφημα και κάνε ένα extrapolation 8)
O kanenas έγραψε:Για την κατεύθυνση φυσικού ξέρω μόνο ένα πράγμα, ότι έχει πολλά εργαστήρια (=μαθήματα με υποχρεωτική παρακολούθηση, όπου πρέπει να παραδίδεις εργασίες). Τώρα, αν θα φτύσεις αίμα ή όχι, υποθέτω, εξαρτάται από την όρεξή σου για διάβασμα, πειράματα και εργασίες.
Επίσης στο φυσικό μας υποχρεώνουν να πηγαίνουμε στα μαθήματα γυμνοί και μας χρεώνουν και τη βαζελίνη... Εγώ έλεος ή εσύ; Τα εργαστήρια γίνονται στο πλαίσιο μαθημάτων (και συνήθως ώρες που θα γινόταν μάθημα, δηλ. τίποτα εξτρά), είναι περιορισμένα στον αριθμό και δεν συνεπάγονται υποχρεωτικές παρακολουθήσεις θεωρίας. Πράγματι σε κάθε εργαστηριακή άσκηση πρέπει να παραδίδεις μια αναφορά, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε πριν πάρουμε πτυχίο, non? :P
O kanenas έγραψε:
Off Topic
drcypher, έλεος!
My balls are dry Kyyyyyleeee! (Cartman, s11e10)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Re: Provlepomenes Vaseis 2008

Δημοσίευση από HeartDoc »

Moses έγραψε:Geia se olous  :wink: .

Γειάαααααα...

Moses έγραψε:Eimai 17 kai pao 3i lykeiou kai panta eixa mia trela me ti fysiki. Diavaza vivlia gia ti zoi tou Einstein, gia astrofysiki klp.
Να το κοιτάξεις αυτό παλικάρι, μη το αφήσεις έτσι.

Moses έγραψε:Omos emena de me endiaferei! Den exo provlima na diavazo fysiki (esto kai mathimatika ta 2 prota eti an kai den mou poly aresoun)
Συγκεκριμένα
  • Γραμμική Άλγεβρα
  • Μαθηματική ανάλυση Ι (Συναρτήσεις, Ακολουθίες, Σειρές, Ολοκληρώματα)
  • Μηχανική Ι (Στατική)
  • Γραμμική Άλγεβρα και Εφαρμογές (Πίνακες)
  • Μαθηματική Ανάλυση ΙΙ (Συναρτήσεις πολλών μεταβλητών)
  • Μικροοικονομική Θεωρία
  • Μηχανική Παραμορφώσιμου
  • Ιστορία Επιστήμης+Τεχνολογίας (ή Ιστορία Οικονομικών Θεωριών)
  • Μαθηματική Ανάλυση ΙΙΙ (Διπλά, Τριπλά, Επικαμπύλια, Επιφανειακά Ολοκληρώματα)
  • Συνήθεις διαφορικές Εξισώσεις
  • Πιθανότητες
  • Μηχανική ΙΙΙ (Κινηματική/Δυναμική)
  • Φιλοσοφία
  • Αριθμητική Ανάλυση
  • Μιγαδική Ανάλυση
  • Στατιστική
  • Μηχανική Κατασκευών
είναι απ' ότι θυμάμαι τα μαθήματα (κυρίως μαθηματικά) άσχετα (με την ευρύτερη έννοια, γιατί άσχετα δεν είναι :P) με τη Φυσική στα 2 πρώτα έτη.

Moses έγραψε:Ithela loipon na rotiso...pistevete oti tora pou katoxirothikan ta dikaiomata tha anevoun poly oi vaseis? Ego ipologizo na vgalo gyro sta 17500 moria.
Όχι. Πέρα από μια μικρή διασπορά της τάξης του +/- 200 μόρια δεν πιστεύω ότι πρόκειται να έχει τραγικές αλλαγές η βάση (θα με πεις 200 μόρια ρε φίλε είναι πολλά, ναι, εννοώ ότι δεν πρόκειται να πάει 19200). Δεν νομίζω ότι είναι τόσο τα επαγγελματικά δικαιώματα, όσο η δυσκολία της σχολής πο σε αποτρέπει να τη δηλώσεις.

Moses έγραψε:An mpo tha ftyso aima sto kormo tou fysikou?
Όχι, απ' του κορμού θα φτύσεις αίμα.

Μικρέ εκκολαπτόμενε HeartDoc, επειδή ανέφερες την αστροφυσική, να σου πω πως έχουμε ένα και μόνο μάθημα Αστροφυσικής κι αυτό στο 4ο έτος, το οποίο απ' ότι βλέπω έχει ως σύγγραμμα το βιβλίο του Shu (ρε παππούδες θεωρητικοί, το δίτομο "Αστροφυσική: Δομή και εξέλιξη του Σύμπαντος" είναι; ). Αν είναι αυτό που νομίζω (των Πανεπιστημιακών εκδόσεων Κρήτης), είναι καλό βιβλίο, τουλάχιστον εγώ το διάβασα "άνετα". :oops:

Για μένα η μοναδικότητα του μαθήματος δε σημαίνει κάτι το σημαντικό, καθώς η "περιέργεια" μου καλύπτεται από άλλα μαθήματα (βλέπε Κβαντομηχανική, Ατομική και Μοριακή, Θεωρητική κλπ), αλλά αν θες save and good (σώνει και καλά) αστροφυσική θα σου έλεγα να κοιτάξεις λίγο τα...

Τομέας Αστροφυσικής/ Αστρονομίας & Μηχανικής ΕΚΠΑ

Τον οδηγό σπουδών του Φυσικού Τμήματος ΕΚΠΑ

και φυσικά τον Οδηγό Σπουδών Σ.Ε.Μ.Φ.Ε.

Κι αυτό γιατί αν έχεις ήδη διαλέξει έναν ειδικό τομέα της Φυσικής θα ήταν κάπως ανούσιο, αν όχι ανόητο να κουραστείς υπερβολικά για να φτάσεις εκεί, ενώ υπάρχει, αν όχι πιο εύκολος, πιο ομαλός δρόμος. :)
Μην το πάρεις εγωιστικά: "Εγώ είμαι καλός μαθητής, θα είμαι και καλός φοιτητής, γουστάρω τη φυσική και άρα δε με νοιάζει αν είναι δύσκολη η Σ.Ε.Μ.Φ.Ε.", γιατί παίζονται και τα n χρόνια που θα φας σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα. ;)

Κάτι γενικό:
Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο dr:
drcypher έγραψε:Χωρίς να θέλω να αφαιρέσω τίποτα από τον αυθορμητισμό σου, απλώς να επισημάνω πως είναι άλλο να διαβάζεις για τον Einstein ή την αστροφυσική και άλλο να διαβάζεις αστροφυσική ή την θεωρία του Einstein. Το αναφέρω απλώς γιατί συχνά κανείς σχηματίζει την εντύπωση πως η πραγματική δουλειά μοιάζει με τα εκλαϊκευμένα βιβλία (όπου γίνονται κυρίως ποιοτικές περιγραφές ή απλές αναφορές), ενώ δεν είναι έτσι.
Και κάτι άσχετο:
:) <- κοίτα τι πήγανε και αλλάξανε! Έ ρε δε θα βγει μέσα στα 3 επόμενα χρόνια η phpbb3? :lol:
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

HeartDoc έγραψε:(ρε παππούδες θεωρητικοί, το δίτομο "Αστροφυσική: Δομή και εξέλιξη του Σύμπαντος" είναι; ). Αν είναι αυτό που νομίζω (των Πανεπιστημιακών εκδόσεων Κρήτης), είναι καλό βιβλίο, τουλάχιστον εγώ το διάβασα "άνετα".
Ναι Νικουλάκη, αυτό το δίτομο είναι. Βέβαια το μάθημα όπως γίνεται στη ΣΕΜΦΕ (ή για να ακριβολογήσω, όπως γίνονταν πριν το πάρει ο κ. Τράκας, ήταν μάλλον απογοήτευση.

Παρ'όλα αυτά θα συμφωνήσω με αυτό που είπες περί ενδιαφερόντων. Λίγο πολύ στο Λύκειο είχαμε επαφή με τη Φυσική μέσω εκλαϊκευμένων βιβλίων (και ίσως αυτά αρκούσαν για να αποφασίσουμε κάποιοι από εμάς να τη σπουδάσουμε στη συνέχεια μέσα στη ΣΕΜΦΕ), αλλά στο Πανεπιστήμιο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν νομίζω κανείς να εξακολουθούσε να ήθελε να γίνει φυσικός αν ξεκινούσε την επαφή του με το σπορ διαβάζοντας πχ... την "Κβαντομηχανική" του κ. Κυριακόπουλου :)

Νεαρέ μελλοντικέ συνάδελφε, αν δε σε τρομάζει η εξοντωτική δυσκολία (και ανοησία) που ταλανίζει κάποιες φορές τη ΣΕΜΦΕ, μη διστάσεις να τη δηλώσεις. Θα δεις ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών σου θα έχεις ένα πολύ ευρύ πεδίο εξειδίκευσης για να επιλέξεις. Η Αστροφυσική, όπως και η κάθε "*-φυσική" διδάσκεται πολύ καλύτερα στη συνέχεια στα πλαίσια κάποιου μεταπτυχιακού που ίσως επιλέξεις. Γενικά δεν είναι ιδιαίτερα πρόσφορη τόση εξειδίκευση στο "πρώτο πτυχίο". Και στο Φυσικό του Πανεπιστημίου Αθηνών, μπορεί να έχουν λιγότερα μαθήματα, αλλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε δυσκολία. Γενικά, κυνήγησε αυτό που σου αρέσει πάντως και δε θα βγεις χαμένος :D

Άβαταρ μέλους
HeartDoc

Η διαφορά έγγειται στο γεγονότο ότι δεν χρειάζεται να διαβάζεις 8 παλουκο-μαθήματα ανά εξάμηνο, με αποτέλεσμα να έχεις πολύ περισσότερο χρόνο για διάβασμα του κάθε μαθήματος. ;)

Και για να συμφωνήσω με τον συνάδελφο, ας μην ξεχνάς Moses, ότι και ο Δανέζης (επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής στο ΕΚΠΑ) δεν τελείωσε ποτέ το Φυσικό (σύμφωνα με την ιστοσελίδα του). Πτυχίο στο Μαθηματικό του ΕΚΠΑ, πτυχίο στον προγραμματισμό Η/Υ και διδακτορικό στην αστροφυσική έχει ο άνθρωπος :D
(Αναφέρω τον Δανέζη επειδή έχει γράψει βιβλία για την αστρονομία που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, συνεπώς θα τον έχεις ακούσει :P)
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Laplace

Δημοσίευση από Laplace »

http://anatheorisi.org/?p=115
Διαβάστε αυτο το κομμάτι: !ειναι λιγο πριν τη μεση της σελιδας

11 σχόλια στο ''Αξιολόγηση ΑΕΙ: η περίπτωση των Χημικών Μηχανικών''

Από: J95

Μετά απο αυτο σκεψου τις επιλογές σου πιο προσεκτικά για το μηχανογραφικο.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

τι γαματος που ειναι ο τζευ95... φοβερα τα λεει το παιδι.... ειμαστε για τον ΠΟΥΤΣΟΟΟΟΟΟ! ολοι θεατρολογια!!!
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Laplace

Δημοσίευση από Laplace »

Σε περιπτωση που βαριεστε να βρειτε το λινκ το κειμενο π παραθετω ειναι αυτο:

11 σχόλια στο “Αξιολόγηση ΑΕΙ: η περίπτωση των Χημικών Μηχανικών”

Από: J95
Μια και ανέφερες τη σχολή ΕΜΦΕ, λέω να δώσω λίγο background γιατί κατά τη γνώμη μου αποτελεί πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της κατάστασης που περιγράφεις.

Η σχολή ΕΜΦΕ του ΕΜΠ προϋπήρχε για πάρα πολλά χρόνια ως “Γενικό Τμήμα ΕΜΠ”.

Το Γενικό Τμήμα είχε σαν αρμοδιότητά του να διδάσκει μαθήματα όπως Μαθηματικά, Φυσικές, μαθήματα γενικής παιδείας κλπ στα πρώτα έτη των άλλων 8 τμημάτων του ΕΜΠ. (όλες οι σχολές ΕΜΠ έχουν καμιά τριανταριά λίγο-πολύ κοινά τέτοια μαθήματα στα πρώτα δύο έτη, οπότε η ύπαρξη του Γενικού Τμήματος μάλλον εξοικονομούσε θέσεις ΔΕΠ και πόρους και ο αριθμός των καθηγητών του ήταν μάλλον φυσιολογικός, με δεδομένο ότι δίδασκαν μέχρι και 50 μαθήματα σε κάθε εξάμηνο).

Γύρω στο 2000, οι καθηγητές του ΓΤ πέτυχαν την “αναβάθμιση” του τμήματος σε κανονική σχολή, με δικούς της φοιτητές και πτυχίο. Ο σκοπός IMHO ήταν κυρίως να αναβαθμιστεί η δική τους θέση, κοινώς να μπορούν και αυτοί να κάνουν προτζεκτιές και τα τοιαύτα.

Η σχολή ΣΕΜΦΕ απ’ όσο ξέρω δεν εξασφαλίζει κανένα απολύτως επαγγελματικό δικαίωμα στους αποφοίτους της. Το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί 5 έτη, αλλά οι απόφοιτοι δεν είναι μηχανικοί (οι μόνοι στο ΕΜΠ). Κάνουν (ποσοτικά τουλάχιστον) περισσότερη φυσική και μαθηματικά από τους φυσικομαθηματικούς, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να διδάξουν π.χ. σε σχολεία. Γενικά από εκεί μέσα βγαίνουν το απόλυτο τίποτα, γιατί αυτά που διδάσκονται, ultimately, είναι μαθήματα κορμού των δύο πρώτων ετών μιας “κανονικής” σχολής ΕΜΠ, με ολίγη από πληροφορική. Ένα ξεχειλωμένο bachelor δηλαδή και τίποτα παραπάνω.

Ταυτόχρονα υπάρχει μια αντιστροφή της κατάστασης που επικρατούσε όταν η ΣΕΜΦΕ ήταν ακόμη Γενικό Τμήμα: Τώρα η ΣΕΜΦΕ ως ανεξάρτητη σχολή με τους περισσότερους φοιτητές και παρά την αύξηση των μελών ΔΕΠ, δεν έχει αρκετούς πόρους ώστε να διδάσκει στις υπόλοιπες σχολές τα μαθήματα γενικής παιδείας (γεγονός που μαθηματικά θα οδηγήσει κάποια στιγμή στην πρόσληψη μερικών τουλάχιστον μαθηματικών, φυσικών κλπ ξεχωριστά από κάθε σχολή του ΕΜΠ) και αντιθέτως άλλα τμήματα εξυπηρετούν ορισμένες διδακτικές ανάγκες της ΣΕΜΦΕ π.χ. σε μαθήματα πληροφορικής.

Προσωπικά δε μου προξενεί καμία έκπληξη που η σχολή έχει τους περισσότερους εισακτέους σε όλο το ΕΜΠ. Από τη στιγμή που όσοι και να μπουν δε θα διαταράξουν καμία αγορά εργασίας (ως μη έχοντες κανενός είδους δικαίωμα) και από τη στιγμή που όσοι μπαίνουν ούτως ή άλλως βαθμολογικά δεν ήταν σε θέση να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, είτε μπουν 10 είτε μπουν 1000 ένα και το αυτό είναι. Και το υπουργείο έχει αποδείξει επανειλλημένα ότι όσο πιο υποβαθμισμένο είναι ήδη το πτυχίο μιας σχολής, τόσο λιγότερο διστάζει να “ξεφορτωθεί” παραπάνω εισακτέους εκεί μέσα (π.χ. ΤΕΙ Βιβλιοθηκονομίας, με περίπου 10 νέες θέσεις εργασίας ετησίως σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τους αποφοίτους και τεράστια προβλήματα επάρκειας χώρου και διδασκόντων, οι εισακτέοι από 60 έγιναν 180). Αυτή η λογική θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί εγκληματική κοροϊδία των εισακτέων, αν οι εισακτέοι δεν κορόιδευαν περισσότερο απ’ όλους τον εαυτό τους υποκρινόμενοι ότι μπαίνοντας σε μια σχολή με σχεδόν μηδενικές προοπτικές και υπερδιογκωμένο ανταγωνισμό για τις ελάχιστες θέσεις στον ήλιο πέτυχαν δήθεν κάτι παραπάνω από αναβολή στράτευσης.

Το ΕΜΠ μπορεί να μην έχει τα φαινόμενα κομματοκρατίας και πελατειακών σχέσεων που μαστίζουν άλλα πανεπιστήμια, αλλά είναι μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια (νεποτισμός ολέ) και οι καθηγητές του ΣΕΜΦΕ είναι τα πρώην αποπαίδια που επιτέλους βολεύτηκαν και αυτά.

# 24 Απριλίου, 2006 στις 6:54 am

Η πραγματικότητα είναι αυτη.Αν διαφωνει κανεις, ας παει μια εκτυπωση αυτου του κειμενου στον πρυτανη ή σε καποιον καθηγητή και ας του ζητήσει εξηγησεις ή να διαψευσει την εγκυρότητα του κειμενου.
Υ.Γ.Αν θελετε καντε edit στα δύο posts για ν μν πιανουν πολυ χωρο. |
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Γιατί ακριβώς μας παρέθεσες αυτές τις μ@λ@κ1ες?
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Χτύπησαν πάλι οι εγκάθετοι... τι θα γίνει ρε Laplace, πόσα χρόνια ακόμα θα ξερνάς χολή; Μήπως πιστεύεις ότι από τους ΗΜΜΥ θα γίνει και καλύτερος φυσικός το παιδί;

Και είναι τουλάχιστον μικρόψυχο να παραπληροφορείς, δεχόμενος άκριτα ό,τι λέει ο J95 (που τυγχάνει και συνάδελφός σου, έτσι για να μαθαίνεις να κρίνεις και τις πηγές σου. Αυτό έλειπε να πηγαίνουμε "στον πρύτανη" με εκτυπωμένο το σχόλιο του καθενός στο blog του και να ζητάμε εξηγήσεις). Γιατί δεν αναφέρεσαι καθόλου στα επαγγελματικά δικαιώματα; Γιατί σκόπιμα θέλεις να υποβαθμίσεις ακόμα και το επίπεδο μιας σχολής, από την οποία σε τελική ούτε μυρωδιά δεν πήρες;

Είσαι εμπαθέστατος και η πολιτεία σου σε αυτό το φόρουμ όσον αφορά τη ΣΕΜΦΕ είναι γνωστή.

Άβαταρ μέλους
HeartDoc

Δεν είναι μ@λ@κίες ρε Μάνο! Είναι τεκμηριωμένη άποψη ενός ανώνυμου στο internet και μάλιστα με ημερομηνία 24/4/2006!

Επίκαιρη και πολυδιάστατα τεκμηριωμένη! :D
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

εγω αυτο που ξερω ειναι οτι η θεατρολογια βγαζει πιο καλους μαθηματικους... για φυσικους δεν ξερω αλλα εχω ακουσει απο εναν φιλο μου που ειναι στο γεωπονικο οτι το παπει ειναι πολυ καλυτερο στους φυσικους αποτι η σεμφε γιατι στην σεμφε εχουμε 121 μελη δεπ και που κανουν μαθηματα μονο στην σεμφε και σνομπαρουν το πανεπιστημιο αιγαιου. και ετσι αναγκαζονται οι υπολοιπες σχολες του εμπ να παιρνουν καθηγητες απο το τει μεσολογγιου, ενω η σεμφε υστερει απο πληροφορικαριους και παιρνει καθηγητες απο τους μηχανολογους αεροναυπηγους της πατρας και απο την φιλοσοφικη ιωαννινων...
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Η σχολή ΕΜΦΕ του ΕΜΠ προϋπήρχε για πάρα πολλά χρόνια ως “Γενικό Τμήμα ΕΜΠ”.
Το γενικο τμημα προφανως δεν αποτελουσε σχολη. Εξαιερετικα πιθανον να υπαρχει ομως κατι που να τα συνδεει, δηλαδη οι 4 τομεις της σχολης (τομεας μαθηματικων, τομεας φυσικης, τομεας μηχανικης και τομεας ανθρωπιστικων και κοινωνικων επιστημων και δικαιου). Ομως τα στελεχη αυτων των τομεων στελεχωνουν μονο τη ΣΕΜΦΕ ή και τις αλλες πολυτεχνικες σχολες; Το θεμα ειναι πως λογω του ιδιαιτερου χαρακτηρα της σχολης, καθως περιλαμβανει ενα κορμο μαθηματων μεγαλου ευρους ειναι αναποφευκτη η συνδεση με το "γενικο". Απο κει και περα ομως αποτελει μια αυτοτελη σχολη οπως τοσες αλλες με παρεμφερες προγραμμα σπουδων που υπαρχουν στο εξωτερικο εντoς ή εκτoς πολυτεχνειακων campus.
Το Γενικό Τμήμα είχε σαν αρμοδιότητά του να διδάσκει μαθήματα όπως Μαθηματικά, Φυσικές, μαθήματα γενικής παιδείας κλπ στα πρώτα έτη των άλλων 8 τμημάτων του ΕΜΠ. (όλες οι σχολές ΕΜΠ έχουν καμιά τριανταριά λίγο-πολύ κοινά τέτοια μαθήματα στα πρώτα δύο έτη, οπότε η ύπαρξη του Γενικού Τμήματος μάλλον εξοικονομούσε θέσεις ΔΕΠ και πόρους και ο αριθμός των καθηγητών του ήταν μάλλον φυσιολογικός, με δεδομένο ότι δίδασκαν μέχρι και 50 μαθήματα σε κάθε εξάμηνο).
Όντως ηταν ενα οργανωτικο στοιχειο αποδωτικο που με παρεμφερη μορφη συνεχιζει να ισχυει. Αλλα αυτο απο μονο του δε το βρισκω τοσο ασχημο. Το αντιθετο μαλιστα.
Γύρω στο 2000, οι καθηγητές του ΓΤ πέτυχαν την “αναβάθμιση” του τμήματος σε κανονική σχολή, με δικούς της φοιτητές και πτυχίο. Ο σκοπός IMHO ήταν κυρίως να αναβαθμιστεί η δική τους θέση, κοινώς να μπορούν και αυτοί να κάνουν προτζεκτιές και τα τοιαύτα.
Προφανως καινουργια σχολη, περισσοτερες διδακτικες ωρες => απαιτουνται περισσοτεροι καθηγητες. Κατα τα αλλα κρυβει μια αληθεια, πολλοι βολευτηκαν σε καλυτερες θεσεις και αλλοι βρηκαν δουλεια. Αναμενομενο για οποιαδηποτε σχολη και αν "ανοιγε". Αυτη η αληθεια ομως χρειαζεται να συμπληρωθει απο πολλους ακομα παραγοντες για να θεωρηθει ζημιογονα στο βαθμο να αποφυγεις μια σχολη επι τουτου.
Η σχολή ΣΕΜΦΕ απ’ όσο ξέρω δεν εξασφαλίζει κανένα απολύτως επαγγελματικό δικαίωμα στους αποφοίτους της. Το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί 5 έτη, αλλά οι απόφοιτοι δεν είναι μηχανικοί (οι μόνοι στο ΕΜΠ). Κάνουν (ποσοτικά τουλάχιστον) περισσότερη φυσική και μαθηματικά από τους φυσικομαθηματικούς, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να διδάξουν π.χ. σε σχολεία. Γενικά από εκεί μέσα βγαίνουν το απόλυτο τίποτα, γιατί αυτά που διδάσκονται, ultimately, είναι μαθήματα κορμού των δύο πρώτων ετών μιας “κανονικής” σχολής ΕΜΠ, με ολίγη από πληροφορική. Ένα ξεχειλωμένο bachelor δηλαδή και τίποτα παραπάνω.
Εικόνα
no comments...

Αληθεια με μια προχειρη ματια στους ζητουμενους ηλεκτρολογους μηχανικους ΑΕΙ ποσες θεσεις εχει σε σχεση με αλλους μηχανικους πολυτεχνειου ή μη;;
http://www.skywalker.gr/adds/texnikoi0.htm
Ταυτόχρονα υπάρχει μια αντιστροφή της κατάστασης που επικρατούσε όταν η ΣΕΜΦΕ ήταν ακόμη Γενικό Τμήμα: Τώρα η ΣΕΜΦΕ ως ανεξάρτητη σχολή με τους περισσότερους φοιτητές και παρά την αύξηση των μελών ΔΕΠ, δεν έχει αρκετούς πόρους ώστε να διδάσκει στις υπόλοιπες σχολές τα μαθήματα γενικής παιδείας (γεγονός που μαθηματικά θα οδηγήσει κάποια στιγμή στην πρόσληψη μερικών τουλάχιστον μαθηματικών, φυσικών κλπ ξεχωριστά από κάθε σχολή του ΕΜΠ) και αντιθέτως άλλα τμήματα εξυπηρετούν ορισμένες διδακτικές ανάγκες της ΣΕΜΦΕ π.χ. σε μαθήματα πληροφορικής.
Δεν ειναι υποχρεωση της ΣΕΜΦΕ πως θα βρει καθηγητες η καθε σχολη!  :P
Δε ξερω ποιανου αρμοδιοτητα ειναι, αλλα σιγουρα δεν ειναι της ΣΕΜΦΕ, τουλαχιστον για τους καθηγητες αλλων σχολων. Υποθετω αυτα ρυθμιζονται κεντρικα για ολες τις σχολες αναλογα με τα διδακτικα αντικειμενα της εκαστοτε σχολης.

=-=-=-=-=-=-=-==-=-

Για να κλεινουμε, το θεμα ειναι να ξερει κανεις τι θελει να σπουδασει και να γουσταρει. Αυτο μπορει να καλυψει ολα τα υπολοιπα (που καποιος μπορει να θεωρει προβληματα, στο βαθμο που υπαρχουν). Καλη σχολη ειναι η σχολη που σου αρεσει!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος noir την Κυρ Οκτ 21, 2007 12:57 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Εγώ δε θα τσακωθώ για τα επαγγελματικά δικαιώματα.Αυτά πάνε κι έρχονται...
Π.χ. ο τομέας τηλεπικοινωνιών θα κορεστεί σε 10-15 χρόνια.Αντίθετα όσοι ηλεκτρολόγοι ασχολούνται με ενεργειακά έχουν καλύτερες προοπτικές.
Άντε Laplace,σου δίνω και πληροφορίες...   :) (άθλιο το χαμόγελο)

Ούτως ή άλλως,τα επαγγελματικά δικαιώματα εξαρτώνται απο την αγορά εργασίας.
Την οποία φυσικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σε 10 χρόνια απο τώρα.
Το πιο κλασικό παράδειγμα είναι οι δάσκαλοι που 10 (πάνω-κάτω) χρόνια πριν ήταν "πτυχίο ανεργίας" (με μια μικρή δόση υπερβολής πάντοτε).Ενώ τώρα...

Το σημαντικό είναι να κάνεις αυτό που σ'αρέσει.Αν και στα 17 είναι δύσκολο να ξέρεις ποιό είναι αυτό...
Πάντως,αν σ'αρέσει η φυσική μπορείς να πάς και σ'ένα τμήμα Φυσικής.Όχι απαραίτητα της Αθήνας·και της Πάτρας είναι καλό (με περίεργους καθηγητές  :? ).
Όσον αφορά τον Laplace...Ένα πράγμα θέλω να μου διευκρινίσεις.
Θεωρείς οτι η ΣΕΜΦΕ έχει πρόβλημα με τα επαγγελματικά της δικαιώματα μόνο ή οτι είναι χαμηλό και το επίπεδό της?Μαθημάτων και φοιτητών.
Ενδεχομένως και να έχεις εκφράσει τη γνώμη σου παλαιότερα,αλλά αν μπορούσες να το ξεκαθαρίσεις πάλι,θα βοηθούσε πολύ.
Εικόνα

Don't worry be happy...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”