Νέο πρόγραμμα σπουδών 2009-2010

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Alekos
Real Name: Alekos
Facebook ID: 0

Re: Νέο πρόγραμμα σπουδών 2009-2010

Δημοσίευση από Alekos »

vkvk έγραψε:Καλημέρα σε όλους...να ρωτήσω κ εγώ με την σειρά μου κάτι. Άν δεν έχω περάσει Μικροοικονομία κ ακολουθήσω το παλιό πρόγραμμα σπουδών θα το δώσω κανονικά τον Γενάρη; Γιατί δεν το βλέπω το μάθημα πουθενά στο νέο πρόγραμμα σπουδών
αν δεις το pdf με τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου η Μικοοικονομία μεταφέρεται στο 4ο εξάμηνο κ μετονομάζεται σε "Οικονομική Ανάλυση Ι"....... Λέει ότι όσοι το οφείλουν έχουν υποχρέωση να το δηλώσουν κατά συνέπεια θα πρέπει να το δώσεις τον Ιούνιο
Άβαταρ μέλους
niovgalto_psema
Real Name: fannie

Δημοσίευση από niovgalto_psema »

aeriko έγραψε:'Εχω κι εγώ μια απορία.. :e_confused:
Λοιπόν..Τώρα θα μπω στο 3ο έτος..'Εχω περάσει την Εργαστηριακή 1,αλλά,από τη 2,μόνο το εργαστήριο..Χρειάζεται να (ξανα)δώσω γραπτά τη 2 , μπορεί να μου περαστεί ως βαθμός της 2 ο βαθμός των εργαστηρίων ή ως βαθμό της Εργαστηριακής μπορώ να κρατήσω και μόνο το βαθμό της 1 (που είναι και καλύτερος.. :e_wink: )...??
Ρώτησα και στη γραμματεία,αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι μου λύθηκε η απορία..
Γι'αυτό,αν έχει κάποιος την καλοσύνη..Γιατί έχω αγχωθεί λίγο μ'αυτό το θέμα.. :roll:
απ' οσο εχω καταλάβει, μπορεις να κρατησεις το βαθμο του εργαστηριου. Συγκεκριμενα, οταν θα ερθει η ωρα να δηλωσεις μαθηματα θα δεις οτι θα εχει:
1)
Εργαστριακή Φυσική ΙΙ (μόνο για εξέταση, αφορά όσους έχουν πραγματοποιήσει τις εργαστηριακές ασκήσεις και δεν επιθυμούν ο βαθμός των εργαστηριών να καταχωρηθεί και ως βαθμός του μαθήματος)
και
2)
Εκπονηθείσες Ασκήσεις – Εργαστηριακής Φυσικής ΙΙ (όσοι φοιτητές έχουν πραγματοποιήσει τα εργαστήρια και επιθυμούν ο βαθμός τους να καταχωρηθεί και ως βαθμός του μαθήματος πρέπει να δηλώσουν τον κωδικό 9999 και την υποχρέωση που είχαν δηλ το μάθημα με κωδικό 9016)
δηλ. αν εισαι ικανοποιημενη με τον βαθμο των εργαστηριων σου, απλα θα ακολουθησεις τη 2η διαδικασια, αλλιως δηλωνεις το 1ο και δινεις μονο στην εξεταστικη.

τωρα, αν εχω καταλαβει λαθος, πραγματικα δν ξερω τι γινεται κ ισως θα πρεπε επιτελους καποιοι υπευθυνοι να μας πουν εστω αν θα κανονιστει καποια ενημερωση των φοιτητων για το νεο προγραμμα.
το θεωρω χαζο παντως να μην κρατηθει ο βαθμος των εργαστηριων στο μαθημα για οσους καθονταν το χειμωνα κ παρακολουθουσαν και εδιναν εργασιες.
Give a Monkey a Brain and He'll Swear He's the Center of the Universe...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vkvk
Real Name: Vangelis

Δημοσίευση από vkvk »

Alekos έγραψε:
vkvk έγραψε:Καλημέρα σε όλους...να ρωτήσω κ εγώ με την σειρά μου κάτι. Άν δεν έχω περάσει Μικροοικονομία κ ακολουθήσω το παλιό πρόγραμμα σπουδών θα το δώσω κανονικά τον Γενάρη; Γιατί δεν το βλέπω το μάθημα πουθενά στο νέο πρόγραμμα σπουδών
αν δεις το pdf με τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου η Μικοοικονομία μεταφέρεται στο 4ο εξάμηνο κ μετονομάζεται σε "Οικονομική Ανάλυση Ι"....... Λέει ότι όσοι το οφείλουν έχουν υποχρέωση να το δηλώσουν κατά συνέπεια θα πρέπει να το δώσεις τον Ιούνιο
Σ' ευχαριστώ....
Άβαταρ μέλους
aeriko
Real Name: ...

Δημοσίευση από aeriko »

@niovgalto_psema:'Ευχαριστώ..! :e_smile:
Απλά,είναι λίγο μπέρδεμα αυτό με τις εργαστηριακές..Κι απ'ό,τι κατάλαβα,ούτε η γραμματεία έχει ενημερωθεί ιδιαίτερα για να μας βοηθήσει..Και προσπαθώ να καταλάβω αν χρειάζεται να το δώσω το μάθημα τώρα..Γιατί δε με πολυσυμφέρει..Τεσπα..
Άβαταρ μέλους
Mexican
Real Name: Spock

Δημοσίευση από Mexican »

Μια ερώτηση παιδιά, στο καινούργιο πρόγραμμα κάποια μαθήματα όπως Ιστορία της Επιστήμης και Εισαγωγή στην φιλοσοφία πήγαν σαν μαθήματα επιλογής σε ένα εξάμηνο. Αν κάποιος τα έχει περάσει και τα 2 θα μετρήσουν ως επιλογής ή ένα από τα δύο θα χαθεί?
Ευχαριστώ!
Normal's overrated.
Άβαταρ μέλους
kamari
Real Name: Μαριάννα

Δημοσίευση από kamari »

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο site της σχολής,η ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα σπουδών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 12.00 στο αμφιθέατρο 4.
"eadem mutata resurgo"~"αν κι αλλαγμένη,θα ξαναπροβάλλω η ίδια" Jacob I Bernoulli
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

Mexican έγραψε:Μια ερώτηση παιδιά, στο καινούργιο πρόγραμμα κάποια μαθήματα όπως Ιστορία της Επιστήμης και Εισαγωγή στην φιλοσοφία πήγαν σαν μαθήματα επιλογής σε ένα εξάμηνο. Αν κάποιος τα έχει περάσει και τα 2 θα μετρήσουν ως επιλογής ή ένα από τα δύο θα χαθεί?
Ευχαριστώ!
Για τον κορμό ισχύει ό,τι ίσχυε και πριν. Δηλαδή η εισαγωγή στη φιλοσοφία εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική για σένα και το άλλο είναι επιλογής όπως ήταν. Άρα μετράνε και τα 2.
Και το επαναλαμβάνω: για τους παλιούς ισχύει το παλιό πρόγραμμα σπουδών στον κορμό!
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
sos
Real Name: Κώστας

Νέο πρόγραμμα σπουδών 2009-2010

Δημοσίευση από sos »

niovgalto_psema έγραψε:
aeriko έγραψε:'Εχω κι εγώ μια απορία.. :e_confused:
Λοιπόν..Τώρα θα μπω στο 3ο έτος..'Εχω περάσει την Εργαστηριακή 1,αλλά,από τη 2,μόνο το εργαστήριο..Χρειάζεται να (ξανα)δώσω γραπτά τη 2 , μπορεί να μου περαστεί ως βαθμός της 2 ο βαθμός των εργαστηρίων ή ως βαθμό της Εργαστηριακής μπορώ να κρατήσω και μόνο το βαθμό της 1 (που είναι και καλύτερος.. :e_wink: )...??
Ρώτησα και στη γραμματεία,αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι μου λύθηκε η απορία..
Γι'αυτό,αν έχει κάποιος την καλοσύνη..Γιατί έχω αγχωθεί λίγο μ'αυτό το θέμα.. :roll:
απ' οσο εχω καταλάβει, μπορεις να κρατησεις το βαθμο του εργαστηριου. Συγκεκριμενα, οταν θα ερθει η ωρα να δηλωσεις μαθηματα θα δεις οτι θα εχει:
1)
Εργαστριακή Φυσική ΙΙ (μόνο για εξέταση, αφορά όσους έχουν πραγματοποιήσει τις εργαστηριακές ασκήσεις και δεν επιθυμούν ο βαθμός των εργαστηριών να καταχωρηθεί και ως βαθμός του μαθήματος)
και
2)
Εκπονηθείσες Ασκήσεις – Εργαστηριακής Φυσικής ΙΙ (όσοι φοιτητές έχουν πραγματοποιήσει τα εργαστήρια και επιθυμούν ο βαθμός τους να καταχωρηθεί και ως βαθμός του μαθήματος πρέπει να δηλώσουν τον κωδικό 9999 και την υποχρέωση που είχαν δηλ το μάθημα με κωδικό 9016)
δηλ. αν εισαι ικανοποιημενη με τον βαθμο των εργαστηριων σου, απλα θα ακολουθησεις τη 2η διαδικασια, αλλιως δηλωνεις το 1ο και δινεις μονο στην εξεταστικη.

τωρα, αν εχω καταλαβει λαθος, πραγματικα δν ξερω τι γινεται κ ισως θα πρεπε επιτελους καποιοι υπευθυνοι να μας πουν εστω αν θα κανονιστει καποια ενημερωση των φοιτητων για το νεο προγραμμα.
το θεωρω χαζο παντως να μην κρατηθει ο βαθμος των εργαστηριων στο μαθημα για οσους καθονταν το χειμωνα κ παρακολουθουσαν και εδιναν εργασιες.

Όπως τα λέει η Φανή είναι.

Να παραθέσω κι αυτά:
Αν ένα πρόβλημα δεν έχει λύση, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
pao132003
Επικοινωνία:

πολύ χρήσιμο αυτό το τελευταίο αρχείο του sos

ανεβάζω ένα αρχείο που έχει τις ύλες των νέων μαθημάτων. είχε βγει αρκετούς μήνες πριν, οπότε μη δίνετε σημασία σε μεταβατικές διατάξεις κτλ. κοιτάξτε το μόνο αν ενδιαφέρεστε για την ύλη κάποιου μαθήματος.
Συνημμένα
neo programma spoudon semfe 09.zip
(249.67 KiB) Μεταφορτώθηκε 144 φορές
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.

-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
chelsea13
Real Name: Alex

Δημοσίευση από chelsea13 »

Να ρωτήσω κάτι.... μπαίνω 11ο εξάμηνο και από τα μαθήματα ροής laser έχω περάσει 5 μαθήματα και χρωστάω ημιαγωγούς και δίκτυα.
Σύμφωνα με το:

"Οι ροές κατοχυρώνονται για όλους με 5 μαθήματα (υπό προϋποθέσεις σε
κάποιες περιπτώσεις). Για παράδειγμα φοιτητής που έχει την ροή Οπτοηλεκτρονική και
Λέϊζερ αν έχει περάσει 6 από τα 7 μαθήματα που είχε υποχρέωση στη ροή και ανάμεσα σε
αυτά είναι και το μάθημα «Οπτοηλεκτρονική», δεν έχει άλλες υποχρεώσεις ως προς τη ροή
αυτή"

Εγώ μπορώ να περάσω μόνο το ένα από τα 2 που χρωστάω?(Με την προυπόθεση βέβαια ότι συμπληρώνω 59 μαθήματα)
Άβαταρ μέλους
pao132003
Επικοινωνία:

αφού έχεις περάσει 5 μαθήματα, εγώ καταλαβαίνω ότι δε χρειάζεται να περάσεις άλλο.

τώρα γιατί το παράδειγμα λέει για 6... πιστεύω ότι είναι απλώς ένα παράδειγμα και όχι ότι χρειάζεσαι 6 μαθήματα.
παρόλα αυτά αυτές τις "προϋποθέσεις" που λέει δεν τις βλέπω πουθενά...!

-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
chelsea13
Real Name: Alex

Δημοσίευση από chelsea13 »

Και εγώ τις ίδιες απορίες με εσένα εχω...ελπίζω να μου τις λύσουν στην ημερίδα :P
Άβαταρ μέλους
aeriko
Real Name: ...

Δημοσίευση από aeriko »

Με την προυπόθεση βέβαια ότι συμπληρώνω 59 μαθήματα)
58 νομίζω χρειάζονται.....
Άβαταρ μέλους
pao132003
Επικοινωνία:

58 για το μαθηματικό
59 για το φυσικό

-Άγνωστου
nap21
Real Name: diogo

Δημοσίευση από nap21 »

kalispera paidia..na sas kanw mia erwtisi mias kai exw mperdeytei ligaki..sxetika me to neo programma kai tis tropopoihseis pou prokalountai..
prokeitai na mpw sto 7o eksamino..kai exw katey8insh ma8hmatikou...i aporia mou einai i eksis:
dedomenou oti sto 5o kai 6o eksaminou (ta opoia ta parakolou8isa persi)..me to neo programma panta..emfanizontai merika nea ypoxrewtika ma8imata..(opws ma8matiki statistiki kai analisi dedomenwn me h/y)..estw egw oti exw perasei ola ta ma8imata 5ou kai 6ou eksaminou..an dialeksw to neo programma 8a vre8w na xrwstaw ayta ta 2??
den einai ligo koroidia an tyxon simvainei ayto..na sou au3anontai ta xrwstoumenna ma8imata??
opoios kserei as pei ti symvainei...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”