Πρυτανικές Εκλογές ΕΜΠ 2010

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Συντονιστές: Ryu, antony07

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
maThemaGician™
Real Name: Πραγματικό όνομα
Facebook ID: 3

[ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ] Αποτελέσματα Πρυτανικών Εκλογών 2010

Δημοσίευση από maThemaGician™ »

Προς την Εφορευτική Επιτροπή Πρυτανικών εκλογών 2010, την Πρυτανεία, το Πρυτανικό Συμβούλιο και την Σύγκλητο

Την Δευτέρα 31-5-10 και την Τρίτη 1-6-10 η εφορευτική επιτροπή των πρυτανικών εκλογών 2010 δημοσίευσε τα πρακτικά των αποτελεσμάτων των εκλογών 1ου (http://www.ntua.gr/announcements/genera ... anikwn.pdf) και 2ου γύρου (http://www.ntua.gr/mail-announcements/a ... anikwn.pdf) αντίστοιχα καθώς και στοιχεία του τρόπου διεξαγωγής.

Με βάση αυτές τις ανακοινώσεις λοιπόν μεταξύ άλλων:

* Υπήρχαν 7 κάλπες για τους φοιτητές
* Την Δευτέρα στις 12:00-12:15 και 12:30-13:15 η εφορευτική επιτροπή αναγκάστηκε να διακόψει την διαδικασία λόγω της εισόδου στην αίθουσα υπερβολικού αριθμού φοιτητών
* Την Δευτέρα, μετά την καταμέτρηση και δεδομένου ότι δεν είχε υποβληθεί καμία ένσταση το πρακτικό υπογράφεται από την Εφορευτική Επιτροπή
* Την Τρίτη κατατέθηκαν 4 γραπτές ενστάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν όλες

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω την εφορευτική επιτροπή:

* Αφού υπήρξε τόσο μεγάλη προσέλευση φοιτητών μεταξύ κάποιων ωρών πως είναι δυνατόν να μην ψήφισε κανένας από αυτούς; Είχαν έρθει για διαφορετικό λόγο από το να ψηφίσουν;
* Αφού υπήρχαν τόσες κάλπες για τους φοιτητές, πως εγώ ως φοιτητής δεν βρήκα καμία να ψηφίσω και απεναντίας καταληψίες που μου είπαν πως δεν θα ψηφίσω;
* Γιατί πολλοί φοιτητές όπως εγώ αναφέρουν πως η διεξαγωγή των εκλογών δεν κύλησε ομαλά καθώς οι κάλπες για τους φοιτητές καταλήφθηκαν και μεταξύ των ωρών 12:00-12:15 και 12:30-13:15 που αναφέρεται πως υπήρξε "συνωστισμός" οι περισσότεροι είδαμε τραμπουκισμούς μεταξύ των καταληψιών των καλπών και φοιτητών που πήγαιναν να ψηφίσουν; Όταν γινόταν όλος αυτός ο καβγάς, που βρισκόταν η εφορευτική επιτροπή; Ποιά ήταν η θέση της; Γιατί γραπτώς αναφέρει πως απλώς υπήρξε "συνωστισμός" και δεν αναφέρει τι πραγματικά γινόταν την στιγμή που προφορικά δεν το κρύβουν τα μέλη της; Γιατί αναφέρετε στην αιτιολόγηση της απόρριψης των ενστάσεων ότι δεν έγινε αντιληπτή καμία απαγόρευση ψηφοφορίας; Τι πρέπει να γίνει για να το αντιληφθείτε;
* Πως είναι δυνατόν να μην ακυρώνεται η διεξαγωγή της ψηφοφορίας και η πραγματοποίηση επανάληψής της εντός 10 ημερών όπως προβλέπεται την στιγμή που έγινε παράβαση των διατάξεων του κανονισμού διεξαγωγής των εκλογών; Είναι δυνατόν να μην ήθελε να ψηφίσει κανένας φοιτητής; Είναι δυνατόν να μην υπολογίζεται μία ολόκληρη κατηγορία εκλεκτόρων που διαμορφώνει το εκλογικό αποτέλεσμα κατά 40%;

Εκτός όμως από την εφορευτική επιτροπή, η Πρυτανεία, το Πρυτανικό Συμβούλιο και η Σύγκλητος με βάση τη νομοθεσία έχουν ως κυριότερη αρμοδιότητα την γενική εποπτεία της λειτουργίας του ΕΜΠ και της τήρησης των νόμων του κράτους και του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Ιδρύματος.

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω την Πρυτανεία, το Πρυτανικό Συμβούλιο και την Σύγκλητο για ποιον λόγο παραμένουν αδρανείς και δεν κάνουν αυτό για το οποίο πρωτίστως έχουν εκλεγεί; Γιατί δεν διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία μίας από τις σημαντικότερες διαδικασίες του ΕΜΠ; Θεωρούν περιττή την παρουσία των φοιτητών στο ίδρυμα;

Ευχαριστώ πολύ,
Ένας φοιτητής χωρίς ψήφο

————

ΥΓ: Το παρόν κείμενο είχα ζητήσει από τον πρύτανη να το κοινοποιήσει στα μέλη της πολυτεχνικής κοινότητας αλλά εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχω λάβει καμία απάντηση. Οπότε παρακαλώ πολύ να το προωθήσετε σε όσα μέλη της πολυτεχνικής κοινότητας γνωρίζετε.
Εικόνα
Μάθε ΝΗ κι ας τηνε!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος
Facebook ID: 0

Re: Πρυτανικές Εκλογές ΕΜΠ 2010

Δημοσίευση από Hengeo »

Καλή η πρωτοβουλία σου, αλλά στο κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Ο μόνος τρόπος να ταρακουνηθούν τα πράγματα είναι να μαζευτεί ικανός αριθμός φοιτητών και να κινηθεί δικαστικώς για ακύρωση του αποτελέσματος και επανάληψη των εκλογών. Ειλικρινά όμως έχω αηδιάσει με το όλο θέμα και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, δεδομένου ότι και κανένας από τους υποψηφίους δεν νοιάστηκε..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
maThemaGician™
Real Name: Πραγματικό όνομα
Facebook ID: 3

Δημοσίευση από maThemaGician™ »

Παιδιά προωθήστε το να το μάθει ο κόσμος τουλάχιστον....Θα ήθελα να έμπαινε κεντρική σελίδα στο semfe.gr αλλά μάλλον ζητάω πολλά!
Εικόνα
Μάθε ΝΗ κι ας τηνε!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Hengeo έγραψε:δεδομένου ότι και κανένας από τους υποψηφίους δεν νοιάστηκε..
Μήπως αυτή η αδιαφορία των πιο άμεσα ενδιαφερόμενων δείχνει κάτι;
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

maThemaGician™, όλα αυτά που λες εσκεμένα τα προσπέρασαν οι "άμεσα ενδιαφερόμενοι". Καμία σοβαρή διαδικασία εκλογής που σέβεται τον εαυτό της δεν θα δεχόταν ένα αποτέλεσμα που προέκυψε με την εξαναγκαστική αποχή μερίδας του εκλογικού σώματος.
Επιμένω ότι το να ψήφιζαν οι φοιτητές ήταν λάθος. Τώρα βέβαια με το να εμποδιστούν με αυτό τον τρόπο και από την εν λόγο παράταξη έχει αρχίσει να με προβληματίζει.
Επί του πρακτέου όμως κι όχι σε υποθέσεις εργασίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέος. Εφόσον αυτοί δέχονται ένα τέτοιο αποτέλεσμα δεν αξίζει κάποιος να εμφανίζεται ως ο "σωτήρας" της ομαλής διεξαγωγής των εν λόγο εκλογών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ακαδημαϊκά”