Φωτιά καίει ό,τι πράσινο βρει
Συντονιστής: AlexandraDC
πλακα πλακα, ο velasquez εχει απολυτο δικιο σ'αυτο. δεν εχω κανεναν απολυτως λογο να τον στηριξω, ισα ισα. αλλα το κκε ηταν το μονο κομμα εκτος κυβερνησης που εκανε οτιδηποτε και αφησε την κριτικη για μετα. και το κυριοτερο, δεν αρχισε να λεει μλκιες περι συσκεψης πολιτικων αρχηγων κ λοιπες πιπες εντυπωσιασμου.
btw, σημερα, μεχρι το απογευμα, μπηκαν 63 ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ φωτιες. ΣΗΜΕΡΑ μονο.
btw, σημερα, μεχρι το απογευμα, μπηκαν 63 ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ φωτιες. ΣΗΜΕΡΑ μονο.
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Για άλλη μια φορά τα δικά σου, για άλλη μια φορά το γνωστό ύφος (σου; ), για άλλη μια φορά εσύ. Θα σου απαντήσω στο ίδιο ύφος: Καφρίλες με αφορμή το ΚΚΕ ή οτιδήποτε στο κόμμα σου. Δε σου απαγορεύτηκε να υπερασπίζεσαι οποιονδήποτε σου πλένει μέρα νύχτα το κεφάλι, αλλά δεν σου επιτράπηκε ποτέ να μιλάς έτσι. Και είσαι ο μόνος, και το κάνεις συνέχεια.Velazquez έγραψε:μ@λ@κιες με το ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΚΟΜΜΕΝΕΣ!
Αν δεν είμαι σαφής, δες το και αλλιώς: Το 'χεις παραχέσει ρε μάγκα... Τσουρέκια πια!
Στο θέμα μας τώρα: Ήδη σε κάποια κανάλια ανακοινώνονται (πρόσφατες/έγκυρες
Ταυτόχρονα ενισχύουν επισταμένως όλο και περισσότερο την ιδέα πως δεν μπορεί να είναι οικοπεδοφάγοι ή υστερόβουλες πολιτικές ομάδες πίσω από όλα αυτά. Η πολιτική ευθύνη θίγεται μόνο παρεμπιπτόντως, ενώ ένα εύστοχο σχόλιο που έγινε παραπάνω σχετικά με τα μεγέθη που αφορούν (1) τον προεκλογικό αγώνα (2) την επικύρηξη (3) τον εξοπλισμό της πυροσβεστικής και τον αντιπυρικό συντονισμό (4) την πρόνοια για τους ανθρώπους που έμειναν χωρίς σπίτια και χωράφια/δουλειά/ζωή μένει ακόμα μακρυά από τα πολυμήχανα μυαλά των πανελιστών. Ασχολίαστη, δε, θα αφήσω την ανύπαρκτη ευθιξία γενικευμένα ανεύθυνων και, ακόμα χειρότερα, ανίκανων προϊσταμένων (πολιτικά και επιχειρησιακά), με κορυφαίους τους κυρίους Καραμανλή και Πολύδωρα. Στέλνω μόνο ένα ειρωνικό χαμόγελο απογοήτευσης σε όσους ασόβαρους συνεχίζουν σαν μικροκομματικές κατίνες να τσακώνονται για το τί είπε ο τάδε εναντίον του δείνα κόμματος.
Πέρα από τη θλίψη που μου προκαλεί αυτή η κατάσταση για όλη την Ελλάδα, τον τεράστιο φυσικό πλούτο που χάθηκε, τις συνέπειες που θα έχει αυτή η κατάσταση στην ποιότητα ζωής μας καθώς και τους δεκάδες νεκρούς, έχω ιδιαίτερο, προσωπικό, ενδιαφέρον για συγκεκριμένες περιοχές της Ηλείας, και κράτησα την τηλεόραση ανοιχτή προκειμένου να ενημερώνομαι. Μάλλον το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να την ξανακλείσω. Τελικά η χυδαιότητα και η φαιδρότητα δεν έχει όρια σε αυτόν τον τόπο.
Αλίμονό μας...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος drcypher την Κυρ Αύγ 26, 2007 11:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
σίγουρα δεν ξέρει από που να ξεκινήσει και που να τελειώσει κάποιος
τώρα γιατί υπάρχει τέτοιος συντονισμός δεν ξέρω.
σίγουρα μοιάζει να είναι κάτι πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή
μικροσυμφέροντα.
και δεν είναι κάτι που θα ξεχαστεί όπως οι σεισμόπληκτοι και το σαμινα ή τα καθημερινά τροχαία, γιατί ακριβώς και την επόμενη μέρα και τη μεθεπόμενη και πιθανόν μέχρι το τέλος της ζωής να κυκλοφορούμε και να βλέπουμε παντού καμένα όπου πάμε γύρω μας.
το ότι στις ειδήσεις χαράσουνε γραμμές και έχουμε όλοι το νου μας εντός των συνόρων βρίσκεται στην ηλίθια αντίληψη που έχουμε για ένα κόσμο συνόρων, αφού η καταστροφή δεν έχει σύνορα. Ο δορυφόρος βλέπει φωτιές παντού γύρω γύρω και όχι "νομός αττικής" κλπ
αυτό που καίγεται σε πολλούς ανθρώπους δεν είναι "η περιουσία τους" όπως θα καιγόταν το σπίτι ενός μικροαστού. Είναι μέρος της ολότητας της ζωής τους. Δεν ξέρω αν εμείς που έχουμε μεγαλώσει σε μία μεγαλούπολη μπορούμε να καταλάβουμε το μέγεθος της δυστυχίας αυτής, ώστε να ερμηνεύσουμε και το πείσμα πολλών να μένουν εκεί και να μη φεύγουν.
τώρα αν είναι ζήτημα πολιτικής ή όχι: έστω ότι δεν είναι οι φωτιές ενέργειες ανθρώπων. Μπορούμε να δούμε τότε ότι οι φυσικές καταστροφές δεν είναι γέννημα, τουλάχιστον πρωτογενώς, της πολιτικής.
Ακόμα και να μην κάνει τπτ ένας πολιτικός ή η πολιτική γενικότερα δε μπορούμε να του/της καταλογήσουμε τπτ.
Η πολιτική όμως είναι ένα μέσο με το οποίο ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ μπορεί να κάνει τη ζωή αξιοβίωτη, από το μεμονωμένο άτομο, ως ολόκληρο τον πλανήτη.
Πχ για τη συγκεκριμένη περίπτωση: 2-3 ηλεκτρολόγοι αντί να ασχοληθούν
με το πως θα βάλουν τα καλύτερα java σε κινητά θα μπορούσαν να
εφαρμόσουν -με θεωρία κόμβων και δεν ξέρω άλλο τι- κάποια μοντέλα για
τη φωτιά και να υπάρχουν αισθητήρες μέσα στο δάσος σε καίρια σημεία
και ένα ολοκληρωμένο σύστημα ειδοποίησης και δασοπυρόσβεσης. Θα
μπορούσε αυτό να είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και πολιτικής.
Η πολιτική μπορεί να είναι ένα μέσο για το καλύτερο δυνατό για τη ζωή το οποίο στοχάζεται ακόμα και για τις εκρήξεις ηφαιστίων ή τις ηλιακές εκλάμψεις.
δεν ξέρω dr γιατί απορείς, αλλά όπως μέσα από αυτή την κατάσταση ένας επιχειριματίας θα δει το οικονομικό κέρδος ή κόστος του έτσι και οι πολιτικοί θα κοιτάξουν το πολιτικό κέρδος ή κόστος μέσα από αυτή την κατάσταση και θα πράξουν ανάλογα.
το ότι φτάνουμε σε αυτό το σημείο και πέρα από την απογοήτευση να μαλλιοτραβιόμαστε για το τι έγινε και δεν έγινε και ποιος φταιει και τι θα μπορούσε να γίνει, δείχνει ένα έλλειμα μόρφωσης που έχουμε στα σχετικά ζητήματα, όχι συγκεκριμένα αυτοί που κάνουν το διάλογο μόνο, αλλά σχεδόν όλοι μας
τώρα γιατί υπάρχει τέτοιος συντονισμός δεν ξέρω.
σίγουρα μοιάζει να είναι κάτι πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή
μικροσυμφέροντα.
και δεν είναι κάτι που θα ξεχαστεί όπως οι σεισμόπληκτοι και το σαμινα ή τα καθημερινά τροχαία, γιατί ακριβώς και την επόμενη μέρα και τη μεθεπόμενη και πιθανόν μέχρι το τέλος της ζωής να κυκλοφορούμε και να βλέπουμε παντού καμένα όπου πάμε γύρω μας.
το ότι στις ειδήσεις χαράσουνε γραμμές και έχουμε όλοι το νου μας εντός των συνόρων βρίσκεται στην ηλίθια αντίληψη που έχουμε για ένα κόσμο συνόρων, αφού η καταστροφή δεν έχει σύνορα. Ο δορυφόρος βλέπει φωτιές παντού γύρω γύρω και όχι "νομός αττικής" κλπ
αυτό που καίγεται σε πολλούς ανθρώπους δεν είναι "η περιουσία τους" όπως θα καιγόταν το σπίτι ενός μικροαστού. Είναι μέρος της ολότητας της ζωής τους. Δεν ξέρω αν εμείς που έχουμε μεγαλώσει σε μία μεγαλούπολη μπορούμε να καταλάβουμε το μέγεθος της δυστυχίας αυτής, ώστε να ερμηνεύσουμε και το πείσμα πολλών να μένουν εκεί και να μη φεύγουν.
τώρα αν είναι ζήτημα πολιτικής ή όχι: έστω ότι δεν είναι οι φωτιές ενέργειες ανθρώπων. Μπορούμε να δούμε τότε ότι οι φυσικές καταστροφές δεν είναι γέννημα, τουλάχιστον πρωτογενώς, της πολιτικής.
Ακόμα και να μην κάνει τπτ ένας πολιτικός ή η πολιτική γενικότερα δε μπορούμε να του/της καταλογήσουμε τπτ.
Η πολιτική όμως είναι ένα μέσο με το οποίο ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ μπορεί να κάνει τη ζωή αξιοβίωτη, από το μεμονωμένο άτομο, ως ολόκληρο τον πλανήτη.
Η πολιτική μπορεί να είναι ένα μέσο για το καλύτερο δυνατό για τη ζωή το οποίο στοχάζεται ακόμα και για τις εκρήξεις ηφαιστίων ή τις ηλιακές εκλάμψεις.
δεν ξέρω dr γιατί απορείς, αλλά όπως μέσα από αυτή την κατάσταση ένας επιχειριματίας θα δει το οικονομικό κέρδος ή κόστος του έτσι και οι πολιτικοί θα κοιτάξουν το πολιτικό κέρδος ή κόστος μέσα από αυτή την κατάσταση και θα πράξουν ανάλογα.
το ότι φτάνουμε σε αυτό το σημείο και πέρα από την απογοήτευση να μαλλιοτραβιόμαστε για το τι έγινε και δεν έγινε και ποιος φταιει και τι θα μπορούσε να γίνει, δείχνει ένα έλλειμα μόρφωσης που έχουμε στα σχετικά ζητήματα, όχι συγκεκριμένα αυτοί που κάνουν το διάλογο μόνο, αλλά σχεδόν όλοι μας
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
υπαρχει τετοια πατεντα απο το πολυτεχνειο (δεν θυμαμαι τον καθηγητη) αλλα ποιος θα την χρηματοδοτησει??? οεο???

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα