Ubuntu είναι διανομή linux.
Όταν λέμε backup εννοούμε ότι κρατάς ό,τι προγράμματα, αρχεία κλπ σε ενδιαφέρουν. Π.χ. τα αντιγράφεις σε έναν εξωτερικό σκληρό ή σε ένα dvd ή σε άλλο partition.
btw, Neo η σειρά είναι XP -> Ubuntu
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Δεν χρειάζεται εγκατάσταση του ubuntu. Με χρήση οποιασδήποτε διανομής linux που τρέχει από το cd (livecd) μπορεί να γίνει χρήση του fdisk (κονσόλα), qtparted (KDE) ή gparted (Gnome) για να καθαρίσει ο δίσκος.
Συγκεκριμένα, διαγράφουμε όλα τα partitions (κατατμήσεις) χωρίς να ξεχάσουμε και το MBR. Το αποτέλεσμα είναι να εξαφανιστεί κάθε ίχνος οποιουδήποτε λογισμικού από τον υπολογιστή. Τότε μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εγκατάσταση.
Επίσης, μέσα στο cd των XP υπάρχουν (σε Recovery console) εργαλεία για την διαγραφή/επανεγγραφή του MBR (το οποίο είναι αρκετό), αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να ξεκινήσει το recovery console των XP, όταν υπάρχουν τα vista.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me? Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω! Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Ο άνθρωπος λέει ότι θέλει να βάλει ubuntu...
Πως δε χρειάζεται η εγκατάσταση λοιπόν?
Και αν δεν ήθελε να βάλει linux τι να το κάνει το live cd? Αφού format γίνεται και μέσα από το cd εγκατάστασης και των XP και των sVista...
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...