Κέντρο συμβουλευτικής στο ΕΜΠ;

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
P4NOS

Δημοσίευση από P4NOS »

Ούτε κι εγώ το ήξερα και το ανακάληψα τελείως τυχαία. Από ότι έχω καταλάβει στο ΕΜΠ υπάρχουν αρκετές "υποδομές" απλά κανείς δεν φρόντησε να μας ενημερώσει για την ύπαρξή τους. Ευτυχώς υπάρχει και κανα forum
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

P4NOS έγραψε:Παιδιά υπάρχει ψυχολόγος στο γραφείο διασύνδεσης. Είναι σίγουρο αυτό
Ναι, αλλά τι ρόλο βαράει? Εγώ όταν είχα ρωτήσει αν υπάρχει σύμβουλος για ψυχολογική υποστήριξη, μου'χαν πει ότι δεν.
Εννοω, ρε παιδί μου, υπάρχει για ζητήματα σαν αυτά που είπε ο el_greco, του στιλ άγχος από την εξεταστική, αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου κλπ ή αναλαμβάνει και σοβαρότερα προβλήματα?
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

O kanenas έγραψε: ή αναλαμβάνει και σοβαρότερα προβλήματα?
Ε, μα...  :twisted:  :lol:  :lol:
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
obelix

Δημοσίευση από obelix »

Στο γαμάτο μάθημα του Παπαιωάννου(γιατι τον αμφισβητούν εδώ δίπλα) αναφέρει για μια θεωρία ενός τύπου(του οποίου το όνομα μου διαφεύγει) την οποία απέριψε ο ειδήμων Γκάους σαν λάθος,με αποτέλεσμα ο τυπάκος να τρελαθεί...τελικά μετα απο χρόνια η θεωρία αποδείχτηκε σωστή και ο τυπάκος...δεν έγινε "Γκαους"

δηλ. η υπηρεσία αυτή θα έπρεπε να παρέχεται,γιατί πολλές φορές η ικανότητα σε έναν τομέα(ευφυία) σημαίνει αδυναμία σε άλλον(συναισθηματική νοημοσύνη)και αν κριθεί απαραίτητο ...το παραπάνω λινκ
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

απο το να ζηταμε να μας φτιαξουν γραφειο ψυχολογικης υποστηριξης δεν ζηταμε καλυτερα να μην μας πιεζουν τοσο πολυ? ή για να το πω καλυτερα να μην δημιουργουν (οι καθηγητες και το ιδρυμα γενικοτερα) τις απαραιτητες συνθηκες ωστε να μην χρειαζομαστε κεντρα υποστηριξης???
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Για τον Riemann μάλλον μιλούσε...

Μην ακούτε τους αδαείς, το μάθημα του Παπαϊωάννου είναι μάθημα ζωής, και μαθηματικής κουλτούρας. Καλύτερος επιστήμονας και καλύτερος άνθρωπος γίνεται όποιος παρακολουθεί.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Off Topic
Ναι, ο Παπαϊωάννου είναι καλός καθηγητής, βάζει και γαμώ τα θεματάκια και σε μαθαίνει πολλά. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι στις εξετάσεις γίνεται χαμός. Και σε αυτό, δεν τον κατηγορώ. Ο άνθρωπος δεν γουστάρει να κάνει το μπάτσο. Συνεπώς, αν εγώ είμαι ένας από τους "αδαής" να σημειώσω ότι δεν αμφισβητώ τον Παπαϊωάννου, αλλά αμφισβητώ αυτούς που λένε ότι είναι υποδειγματικές οι εξετάσεις του. Και sorry για το μεγάλο offtopic
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Off Topic
Με το αδαή εννοούσα εκείνον που δήλωσε ότι "γ@μ@ει τα μαθήματά του. Με συγχωρείς αν παρεξηγήθηκε, δεν εννοούσα κανέναν άλλο. Και είπα ότι είναι υποδειγματικό το πνεύμα των εξετάσεων, εννοείται ότι όπως γίνονται, δεν προσφέρουν τίποτα. Οπότε συμφωνούμε απόλυτα! :-)[\offtopic]
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
obelix

Δημοσίευση από obelix »

Το θέμα είναι ότι το γραφείο αυτό (θα έπρεπε να )υπάρχει για να βοηθάει το φοιτητή που δεν διαθέτει 70 εουρο το δίμηνο?πεντάμηνο? για να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα,που ενδεχομένως τον κρατάνε πίσω...μπορεί να μην είναι πίεση της σχολής απαραίτητα,μπορεί να είναι οτιδήποτε έχει πάρει διαστάσεις μεγαλύτερες απόσο πρέπει στο μυαλό του καθένα...

Mάλλον για τον János Bolyai μίλαγε ,αλλά τώρα που το έψαξα λίγο είδα ότι The discovery that Gauss had anticipated much of his work, however, greatly upset Bolyai who took it as a severe blow. He became irritable and a difficult person to get on with. His health began to deteriorate and he was plagued with a fever which frequently disabled him so he found it increasingly difficult to carry out his military duties,οπότε δεν τρελάθηκε κιόλας...
http://www-gap.dcs.st-and.ac.uk/~histor ... olyai.html
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

όχι, δεν είμαι τρελή
Σιγουρα? Αρκετα συχνα ειναι αρκετα δυσκολο για εναν τρελο να παραδεχτει οτι ειναι τρελος. Καπου διαβασα (το εγραφαν για πλακα αλλα απο την πλακα βγαινει η μιση αληθεια, σωστα?) οτι ο 1 στους 4 ειναι τρελος (ή τουλαχιστον οχι και τοσο καλα) αρα (ελεγε) πρεπει να δεις τους 3 πιο κοντινους σου φιλους και αν δεν ειναι τρελοι τοτε μαλλον εισαι εσυ. Αυτο με εκανε να ανυσηχω για τον εαυτο μου.(ισως να ισχυριστει καποιος οτι απο την φοβια να ειμαι τρελος θα καταληξω να ειμαι τρελος ακομα και αν δεν ειμαι τρελος και ετσι να αποδειξω οτι ισχυει αυτο που διαβασα για τους τρελους)

Εστω οτι παμεκανουμεκαταφερνουμε σαν φοιτητες. Θα δουλευει η υπηρεσια αυτη ή θα μας δουλευει? Αν την χρειαζομαστε και καταφευγουμε σε αυτην θα ειναι εκει να μας "στηριξει"?

Δεν θελω να υπονομευσω (σωστα την χρησ. την λεξη?) τπτ, απλα ρωταω εμμεσα αν δουλευουν καλα (κυριολεκτικα) σε αλλα ΑΕΙ.
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Χαχαχαχαχαχαχαχα! Με τρέλανες με κείνο το ψιλοάσχετο :P
Τώρα, για τις αμφιβολίες σου, αν έρθεις στην συνάντηση θα με δεις και τα συμπεράσματα θα'ναι όλα δικά σου :)

Για το αν θα δουλεύει η υπηρεσία, εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες πιστεύω. Καταρχάς από τον/την ίδιο/α τον/την ψυχολόγο, μετά από μας τους φοιτητές (κατά πόσο θα την χρησιμοποιούμε*), μετά από τα γραφειοκρατικά κολλήματα. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες... Αυτοί μου'ρθαν τώρα πρόχειροι στο μυαλό.

Στο Χαροκόπειο, η κοπέλα πάντως ήταν μια χαρά. Εμένα, τουλάχιστον, με βοήθησε πάρα πολύ.

*Χωρίς να εννοώ ότι ακόμα και καλά να είμαστε πρέπει να πηγαίνουμε :P  Απλά, σε περίπτωση που χρειαστούμε υποστήριξη, να εκμεταλλευτούμε το ΕΜΠ αντί να πάμε αλλού και να πληρώνουμε.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

αν έρθεις στην συνάντηση
Ε? Ποια συναντηση?

θα με δεις και τα συμπεράσματα θα'ναι όλα δικά σου
Και αν φοβαμαι να ερθω? Δεν θελω να ρισκαρω την φυσικη μου ακεραιοτητα κτλ?

Στο Χαροκόπειο, η κοπέλα πάντως ήταν μια χαρά. Εμένα, τουλάχιστον, με βοήθησε πάρα πολύ.
Δλδ τι σου κανανε? Η αληθεια ειναι οτι η ενυπωση που εχω για τους τρελογιατρους ειναι οτι σε βαζουν να κατσεις σε μια ξαπλωτη καρεκλα, καθονται απο πισω σου (για να φευγουν και να μην το παιρνεις χαμπαρι?) Σε ρωτανε για την παιδικη σου ηλικια και μετα αν πιστευεις οτι εισαι gay (καμακι?), κανουν και κανα "Χμμμμ...." για να νομιζεις οτι σε προσεχουν. Τελος σου δινουνε τα τρελοχαπακια και σε στελνουν σπιτι σου με μια συμβουλη "Προσπαθησε να μην εκνευριζεσαι". Μετα ανοιγουν ενα συρταρι βγαζουν τον τομο "Τα must των φυσιολογικων" βλεπουν οτι εχεις κατι μη-φυσιολογικο και καλουν τους τρελοκυνηγους (αυτους στις ταινιες με τις ασπρες στολες και την αποχη) να σε πιασουν και να σε βαλουν στο τρελαδικο. Και ολα αυτα ειναι υπερχρεωμενα.
Και αυτο με κανει να αναρωτιεμαι. Δεν ειναι κατι που θα χρησιμοποιηθει απο πολλους. Αρα θα ειναι "χαμηλου κοστους" ή δωρεαν? Στο Χαροκόπειο (μολις συνειδητοποιησα που πηγες! Τι κανουν εκει? Μαθαινουν να ραβουν?) πως ηταν?

Αν θεωρησουμε οτι ο ορος "Τρελος" φτιαχτηκε απο τα "μεγαλα αφεντικα" για να διαχωρισουν οσους δεν "ταιριαζουν αρμονικα" στην κοινωνια των "φυσιολογικων", τοτε... δεν κινδυνευουν οι (μελλοντικες) εγκαταστασεις απο τυχον επιθεσεις απο ατομα που δεν θελουν οτιδηποτε προωθει την εξουσια των "μεγαλων αφεντικων"?
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

OMG!! LocknLoad νομίζω ότι είσαι τρελός! :P Ή τουλάχιστον έχεις πολλή φαντασία. Ή και τα δύο.

Edit: Αυτή τη συνάντηση
Άβαταρ μέλους
zzzz

Δημοσίευση από zzzz »

Στο θέμα αυτό, των ψυχικά άρρωστων ανθρώπων (εγώ δε θα τους πω "τρελούς"), να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί...

Αυτό που ζουν είναι ασθένεια  η οποία και αντιμετωπίζεται και σε καμία περίπτωση οι ψυχίατροι δε συμπεριφέρονται "κάπως" σε αυτούς τους ανθρώπους και επίσης σε καμία περίπτωση η βοήθειά που δίνουν δεν είναι περιττή/άχρηστη/ασήμαντη.

Οι ψυχικές αρρώστιες είναι οι ασθένειες του μέλλοντος όπως τις ονομάζουν , μας απειλούν όλους (ακόμη και η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε ψυχασθένεια), και τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά με τα χρόνια...
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Μα και η κατάθλιψη είναι ασθένεια. Η οποία, μάλιστα, αντιμετωπίζεται με κατάλληλη θεραπεία, ανάλογα και με τη βαρύτητά της. Τα κρούσματα ίσως αυξάνονται, ή ίσως απλά περισσότεροι άνθρωποι τολμούν να πάνε στο γιατρό και να αντιμετωπίσουν την ασθένειά τους ως τέτοια, ξεπερνώντας τα ταμπού και τις προκαταλήψεις που κυριαρχούν ακόμα, αλλά, ευτυχώς, σιγά σιγά εγκαταλείπονται.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”