Απεβίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
Συντονιστής: AlexandraDC
Re: Απεβίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
Χουντοδουλος? Καλό και αληθινό αν και μακάβριο. Αν υπάρχει θεός ας συγχωρήσει τις αμαρτίες του που είναι περισσότερες από αυτές που θα κάνουμε όλοι εμείς μαζί στη ζωή μας. Προς το παρόν ας σεβαστούμε τη στιγμή διότι μπροστά στο Χάρο όλοι είμαστε ίσοι, ακόμα κι αυτοί που τρώγαν με χρυσά κουτάλια και ντύνονταν με χρυσά ράσα
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Btw, επειδή ψυχανεμίζομαι ότι θα το ακούω πολύ συχνά, θα μου εξηγήσει κάποιος εκ των προτέρων ποια η διαφορά ανάμεσα στα επίθετα "Μακά(β)ριος", "Μα(σ)καριότατος" και "Μα(γ)καριστός";
Υ.Γ.: Μην σκοτωθούμε τώρα για τον Χριστόδουλο, σε μερικές μέρες θα έχουμε καινούριο και δριμύτερο... save your breath
Υ.Γ.: Μην σκοτωθούμε τώρα για τον Χριστόδουλο, σε μερικές μέρες θα έχουμε καινούριο και δριμύτερο... save your breath
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Xoris na thelo na prosvalo to thriskeutiko sin-esthima kanenos, poso mallon auti ti xroniki stigmi na rotiso kati?
otan zouse kai eipe oti diavaze kai gia auto den iksere ta vasanistiria tis xountas, olwn autwn twn anthropwn pou skotothikan gia enan allo kosmo den spilothike tote i mnimi tous ? ti eprepe na kanoun oi siggeneis tous ? tespa iremia kai kali eksetastiki
otan zouse kai eipe oti diavaze kai gia auto den iksere ta vasanistiria tis xountas, olwn autwn twn anthropwn pou skotothikan gia enan allo kosmo den spilothike tote i mnimi tous ? ti eprepe na kanoun oi siggeneis tous ? tespa iremia kai kali eksetastiki
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
κριμα... ελεγε και ωραια ανεκδοτα... 

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Facebook ID: 0
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
sergios έγραψε:να την κλείσεις για έναν άνθρωπο νεκρό ενοχλείσαι?
Αν ήταν να κλείνει η σχολή και να μην λειτουργεί το δημόσιο για κάθε θάνατο, δεν θα παίρναμε ποτέ πτυχίο και το κράτος θα'χε καταρρεύσει!maria_20 έγραψε:O άνθρωπος είναι νέκρος λίγος σεβασμός δν βλάπτει! Έλεος δλδ!
Ρε μπας και πρέπει να το κάνουμε έτσι?
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Πολύ σωστό το σχόλιο σου. Αλλά βλέπεις για μερικούς η απώλεια της ζωής κάποιου ανθρώπου είναι σημαντικότερη από κάποιου άλλου. Τόσο μυαλό έχουν...
Λίγες σκέψεις περί ηθικής, με αφορμή την κοίμηση του Αρχιεπίσκυφτου και τις κραυγές καυλοκέφαλων
Κι επειδή κάποιος είναι νεκρός, δεν μπορώ να μιλάω γι'αυτόν; Σοβαρα; Αν όμως τον λιβάνιζα με παχιά λόγια δε θα είχες κανένα πρόβλημα.
Ε, λοιπόν, κάνεις μεγάλο λάθος. Κρίνεσαι, ακόμη και μετά θάνατον. Κι ακόμη περισσότερο, αν ήσουν αρχιτράγος, διότι είχες μεγάλη επίδραση στις μάζες και, δυστυχώς, ασκούσες πολιτική (αλλιώς τι τα 'θέλες τα αξιώματα;) και τεράστια επιρροή στο ΕΘΝΟΣ. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι οι συνέπειες των πράξεών σου δε θα σε ακολουθήσουν στον τάφο, αλλά θα μείνουν εδώ, ώστε να συνεχίσει ο κόσμος να τρώει σκατά.
Εσύ, που, ως πιστός-ή στις ιερές συνόδους και λοιπά άγια πνεύματα, τον συμπαθούσες, μπορείς να τον δοξάζεις για τα ευεργετήματα του. Κι εγώ, που είμαι παιδεραστής κι ανώμαλος, να θρηνώ έναν μεγάλο δάσκαλο και συνάμα να τον ευγνωμονώ για τα κυκλώματα της εκκλησίας που εκπαιδεύουν και γαλουχούν ορφανά ή φτωχά παιδιά (ξέρεις πόσα απ'αυτά -εξαιρουμένου του Ζαχόπουλου- έχουν αυτοκτονήσει; Ο λόγος αυτονόητος ->) για επιβήτορες των τράγων.
Τώρα, όσο για το 4ήμερο εθνικό πένθος, τι να κάνουμε; Αν η πλειοψηφία θρηνεί, πάω πασο. Αλλά, αν η πλειοψηφία πέσει στον γκρεμό (ή στο κενό, που είναι και της μόδας), θα πέσω κι εγώ; Να, αυτές τις σύνθετες σκέψεις κάμω κι εξυμνώ ή εκθειάζω (πιο δόκιμος όρος) τη (νέα) δημοκρατία μας.
Κατά τη γνώμη μου (την ιδέα την έκλεψα από ένα νήπιο), πάντως, δίκαιο θα ήταν να πενθούσε όποιος ήθελε. Δεν ξέρω εσείς τι λέτε. Αλλά τότε (αυτή η ερώτηση είναι δική μου), πώς θα λεηλατούσαν την παιδική κρίση των μαθητών του σχολείου; Φαύλος κύκλος, ε;
ΥΓ. Αυτό, το να μη μιλάμε για τους νεκρούς, είναι αρχαιοελληνικό κατάλοιπο. Αλήθεια σας λέω, το έχω δει στην Επίδαυρο.
Κι επειδή κάποιος είναι νεκρός, δεν μπορώ να μιλάω γι'αυτόν; Σοβαρα; Αν όμως τον λιβάνιζα με παχιά λόγια δε θα είχες κανένα πρόβλημα.
Ε, λοιπόν, κάνεις μεγάλο λάθος. Κρίνεσαι, ακόμη και μετά θάνατον. Κι ακόμη περισσότερο, αν ήσουν αρχιτράγος, διότι είχες μεγάλη επίδραση στις μάζες και, δυστυχώς, ασκούσες πολιτική (αλλιώς τι τα 'θέλες τα αξιώματα;) και τεράστια επιρροή στο ΕΘΝΟΣ. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι οι συνέπειες των πράξεών σου δε θα σε ακολουθήσουν στον τάφο, αλλά θα μείνουν εδώ, ώστε να συνεχίσει ο κόσμος να τρώει σκατά.
Εσύ, που, ως πιστός-ή στις ιερές συνόδους και λοιπά άγια πνεύματα, τον συμπαθούσες, μπορείς να τον δοξάζεις για τα ευεργετήματα του. Κι εγώ, που είμαι παιδεραστής κι ανώμαλος, να θρηνώ έναν μεγάλο δάσκαλο και συνάμα να τον ευγνωμονώ για τα κυκλώματα της εκκλησίας που εκπαιδεύουν και γαλουχούν ορφανά ή φτωχά παιδιά (ξέρεις πόσα απ'αυτά -εξαιρουμένου του Ζαχόπουλου- έχουν αυτοκτονήσει; Ο λόγος αυτονόητος ->) για επιβήτορες των τράγων.
Τώρα, όσο για το 4ήμερο εθνικό πένθος, τι να κάνουμε; Αν η πλειοψηφία θρηνεί, πάω πασο. Αλλά, αν η πλειοψηφία πέσει στον γκρεμό (ή στο κενό, που είναι και της μόδας), θα πέσω κι εγώ; Να, αυτές τις σύνθετες σκέψεις κάμω κι εξυμνώ ή εκθειάζω (πιο δόκιμος όρος) τη (νέα) δημοκρατία μας.
Κατά τη γνώμη μου (την ιδέα την έκλεψα από ένα νήπιο), πάντως, δίκαιο θα ήταν να πενθούσε όποιος ήθελε. Δεν ξέρω εσείς τι λέτε. Αλλά τότε (αυτή η ερώτηση είναι δική μου), πώς θα λεηλατούσαν την παιδική κρίση των μαθητών του σχολείου; Φαύλος κύκλος, ε;
ΥΓ. Αυτό, το να μη μιλάμε για τους νεκρούς, είναι αρχαιοελληνικό κατάλοιπο. Αλήθεια σας λέω, το έχω δει στην Επίδαυρο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fotispnb την Τρί Ιαν 29, 2008 2:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- O kanenas
- Επικοινωνία:
Το καλύτερο είναι ότι είναι εθνικό πενθος μόνο για τους δημόσιους υπάλληλους και τα σχολεία.
Δηλαδή οι ιδιωτικοί δεν είναι τόσο χριστιανοί όσο οι δημόσιοι. Αυτό πραγματικά είναι αστείο.
Εγώ την Πέμπτη θέλω να κάνω μάθημα. Αυτός ο Χριστόδουλος κλείνει την σχολή και δεν μ'αφήνει να πάρω το πτυχίο μου!

Δηλαδή οι ιδιωτικοί δεν είναι τόσο χριστιανοί όσο οι δημόσιοι. Αυτό πραγματικά είναι αστείο.
Εγώ την Πέμπτη θέλω να κάνω μάθημα. Αυτός ο Χριστόδουλος κλείνει την σχολή και δεν μ'αφήνει να πάρω το πτυχίο μου!
R.I.P.
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Ότι θα εξισώνατε τους μήνες άστοχων καταλήψεων με μια μέρα πένθους επειδή πέθανε ο Αρχιεπίσκοπος (όποιος κι αν ήταν αυτός, ό,τι άνθρωπος κι αν ήταν) πραγματικά δεν το περίμενα...
Με εκπλήσσετε συνεχώς
Με εκπλήσσετε συνεχώς
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
- O kanenas
- Επικοινωνία:
Wizard, απλά διαφωνούμε στο τι είναι άστοχο/άσκοπο/ανούσιο/ανάξιο/ασήμαντο.
Για μένα είναι ανούσιο και ανάξιο να κλείσει η σχολή έστω και για μία ώρα για τον Χριστόδουλο (και ναι, δεν θα παραβλέψω τι άνθρωπος ήταν, επειδή πέθανε), ενώ εσύ θεωρείς άστοχες τις καταλήψεις που έγιναν για να μην περάσουν κάποιοι νόμοι, οι οποίοι αφορούσαν άμεσα τους φοιτητές.
Και δεν εξισώνουμε εμείς κάτι. Ειρωνεύομαι εγώ αυτούς που τότε, μπροστά στο λυσσαλέο τους όνειρο να πάρουν το πτυχίο τους, να ξεμπερδεύουν και ν'αφήσουν τους υπόλοιπους να χτυπιούνται, δεν τους ενδιέφερε το γεγονός ότι κάποιοι (εκ των οποίων αρκετοί οικονομικά όχι τόσο άνετοι) θα πρέπει να πληρώνουν για να σπουδάσουν, ούτε το γεγονός ότι η γνώση θα προσαρμοστεί στους στόχους και τις ανάγκες των επιχειρήσεων.
Για μένα είναι ανούσιο και ανάξιο να κλείσει η σχολή έστω και για μία ώρα για τον Χριστόδουλο (και ναι, δεν θα παραβλέψω τι άνθρωπος ήταν, επειδή πέθανε), ενώ εσύ θεωρείς άστοχες τις καταλήψεις που έγιναν για να μην περάσουν κάποιοι νόμοι, οι οποίοι αφορούσαν άμεσα τους φοιτητές.
Και δεν εξισώνουμε εμείς κάτι. Ειρωνεύομαι εγώ αυτούς που τότε, μπροστά στο λυσσαλέο τους όνειρο να πάρουν το πτυχίο τους, να ξεμπερδεύουν και ν'αφήσουν τους υπόλοιπους να χτυπιούνται, δεν τους ενδιέφερε το γεγονός ότι κάποιοι (εκ των οποίων αρκετοί οικονομικά όχι τόσο άνετοι) θα πρέπει να πληρώνουν για να σπουδάσουν, ούτε το γεγονός ότι η γνώση θα προσαρμοστεί στους στόχους και τις ανάγκες των επιχειρήσεων.
R.I.P.
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Δεν θεωρώ άστοχο το σκοπό για τον οποίο έγιναν οι καταλήψεις. Θεωρώ άστοχο (ούτε άσκοπο, ούτε ανούσιο, ούτε ασήμαντο, ούτε ανάξιο) τον τρόπο, το χρόνο και τη διάρκεια των καταλήψεων.
Επίσης θεωρώ βλακώδες να πιστεύεις ότι όποιος ενοχλήθηκε τότε που έχασε μήνες από τη ζωή του όταν η μόνη φράση που ακούγονταν ήταν κατάληψη, ούγκ, θα έπρεπε να ενοχληθεί επειδή θα χάσει μια μέρα μάθημα.
Επίσης θεωρώ βλακώδες να πιστεύεις ότι όποιος ενοχλήθηκε τότε που έχασε μήνες από τη ζωή του όταν η μόνη φράση που ακούγονταν ήταν κατάληψη, ούγκ, θα έπρεπε να ενοχληθεί επειδή θα χάσει μια μέρα μάθημα.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Μέχρι στιγμής πάντως, οι "καυλοκέφαλοι" που κρώζουν εδώ είναι όσοι βγήκαν από τα χαρακώματα για να επιχαίρουν για το θάνατο ενός "εχθρού" και να χύσουν κροκοδίλεια δάκρυα για μια μονοήμερη αργία.
Λες και όλοι οι πολίτες που έχουν συγκινηθεί αυτές τις μέρες είναι είτε αγράμματοι, είτε ηλίθιοι - και φυσικά είναι ανούσιο και ανάξιο το κράτος (το οποίο καλώς ή κακώς δεν είναι χωρισμένο από την εκκλησία - άλλο θέμα αυτό) που όρισε πένθος και μια μονοήμερη αργία. Τόσες άλλες θρησκευτικού χαρακτήρα αργίες (Χριστούγεννα 2 βδομάδες, Πάσχα 2 βδομάδες, Καθαρά Δευτέρα, Τριών Ιεραρχών, Αγ. Πνεύματος,...) δεν είδα να ενοχλούν όσους θα χάσουν μάθημα και την προσεχή Πέμπτη. Δύο μέτρα και δύο σταθμά... Στο απόλυτα κοσμικό κράτος που ονειρεύεστε θα έχουμε Spring breaks και ski vacations..
Εμπρός, κοντραριστείτε στο μηδενισμό και τον κακώς εννοούμενο "προοδευτισμό" έναντι της κακιάς Εκκλησίας που ευθύνεται για όλα τα δεινά αυτής της χώρας - δεν υπάρχει καλύτερο timing. Ξεράστε χολή ως "κριτική" τώρα που πολλοί συμπολίτες σας πενθούν, είτε το θέλετε είτε όχι.
Λες και όλοι οι πολίτες που έχουν συγκινηθεί αυτές τις μέρες είναι είτε αγράμματοι, είτε ηλίθιοι - και φυσικά είναι ανούσιο και ανάξιο το κράτος (το οποίο καλώς ή κακώς δεν είναι χωρισμένο από την εκκλησία - άλλο θέμα αυτό) που όρισε πένθος και μια μονοήμερη αργία. Τόσες άλλες θρησκευτικού χαρακτήρα αργίες (Χριστούγεννα 2 βδομάδες, Πάσχα 2 βδομάδες, Καθαρά Δευτέρα, Τριών Ιεραρχών, Αγ. Πνεύματος,...) δεν είδα να ενοχλούν όσους θα χάσουν μάθημα και την προσεχή Πέμπτη. Δύο μέτρα και δύο σταθμά... Στο απόλυτα κοσμικό κράτος που ονειρεύεστε θα έχουμε Spring breaks και ski vacations..
Εμπρός, κοντραριστείτε στο μηδενισμό και τον κακώς εννοούμενο "προοδευτισμό" έναντι της κακιάς Εκκλησίας που ευθύνεται για όλα τα δεινά αυτής της χώρας - δεν υπάρχει καλύτερο timing. Ξεράστε χολή ως "κριτική" τώρα που πολλοί συμπολίτες σας πενθούν, είτε το θέλετε είτε όχι.
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Επικοινωνία:
ακομα με το χριστοδουλο και το θανατο του ασχολουμαστε;; τι κολλημα και αυτο... καποτε θα πεθαινε ρε παιδια, οπως ολοι, γιατι το κανουμε ιδιαιτερο θεμα; και αφου επισημα η ελλαδα ειναι απο τις χωρες που συνδεουν συγκεκριμενο θρησκευμα με θεσμους της (βλ. συνταγμα, υπεπθ, αγιασμους, συμβολα σε σημαιες, μπατσους, στρατιωτικους κλπ) χανουμε και μια μερα μαθημα. Οσοι χριστοδουλοι και να πεθανουν με αυτη την ιστορια της θρησκειας/κρατους δυσκολα θα ξεμπερδεψουμε, οποτε ας μη στεκομαστε στο προσωπο... τουλαχιστον για αυτο το θεμα (του "υποχρεωτικου" γενικου πενθους και της κλειστης σχολης). 
edit: και οσο εγραφα, εγραφε και ο ελ απ' οτι φαινεται
edit: και οσο εγραφα, εγραφε και ο ελ απ' οτι φαινεται

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Επικοινωνία:
fotispnb έγραψε:Λίγες σκέψεις περί ηθικής, με αφορμή την κοίμηση του Αρχιεπίσκυφτου και τις κραυγές καυλοκέφαλων
Μπορεί να μην ευθύνεται για όλα, αλλά αυθύνεται για αρκετά. Ένα από αυτά είναι ο λαϊκιστικός νεοσυντηρητισμός που μας έχει κατακλύσει (πχ ΛΑΟΣ,Ψωμιάδη,Άδωνι κλπ), τα οποία αποτελούν άμεση συνέπεια του υπέροχου ανοίγματος της Εκκλησίας (άρα και του συντηρητισμού) στις "δημόσιες σχέσεις", με Λαοσυνάξεις, ξετσουτσουνίσματα στην Πολιτική, κοσμική ζωή κλπ. Αυτό το άνοιγμα οφείλεται στην τακτική-πολιτική του Χριστόδουλου (ναι...εκείνου που εκοιμήθηel_greco έγραψε:Εμπρός, κοντραριστείτε στο μηδενισμό και τον κακώς εννοούμενο "προοδευτισμό" έναντι της κακιάς Εκκλησίας που ευθύνεται για όλα τα δεινά αυτής της χώρας - δεν υπάρχει καλύτερο timing. Ξεράστε χολή ως "κριτική" τώρα που πολλοί συμπολίτες σας πενθούν, είτε το θέλετε είτε όχι.
Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί αυτή η κριτική ταυτίζεται με "ξέρασμα χολής". Επειδή πενθούν κάποιοι (ποιοί άραγε;), τα πεπραγμένα του Χριστόδουλου και οι συνέπειές τους δεν μετρούν πια? Ή είναι λιγότερο εμφανή...λόγω πένθους
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Όλοι κρίνονται, ζώντες και νεκροί, ειδικά όσοι ασκούν οποιασδήποτε μορφής δημόσια εξουσία.
Υπάρχει όμως κριτική και "κριτική". Το να πιστώνεται όλη η παθογένεια της νεοελληνικής κοινωνίας, με το σφιχτό εναγκαλισμό Εκκλησίας - Πολιτείας, και τη συντηρητική στροφή του λαού όπως αυτή περιγράφεται, σε ένα και μόνο άτομο, είναι υπεραπλουστευτικό. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πάντως πιο σφαιρική εικόνα και θα μπορέσει να αποτιμήσει την αρχιερατεία Χριστόδουλου χωρίς πάθος.
Υπάρχει όμως κριτική και "κριτική". Το να πιστώνεται όλη η παθογένεια της νεοελληνικής κοινωνίας, με το σφιχτό εναγκαλισμό Εκκλησίας - Πολιτείας, και τη συντηρητική στροφή του λαού όπως αυτή περιγράφεται, σε ένα και μόνο άτομο, είναι υπεραπλουστευτικό. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πάντως πιο σφαιρική εικόνα και θα μπορέσει να αποτιμήσει την αρχιερατεία Χριστόδουλου χωρίς πάθος.