P4NOS έγραψε:noir έγραψε:Βασικα δε θα επρεπε να σου προκαλει εκπληξη, αν σκεφτεις πως η πλειοψηφεια οσων δεν επιθυμουσαν συμμετοχη στις κινητοποιησεις ή σε καταληψη της σχολης απο το ΦΣ, κατεβαιναν με πλαισια "αντικαταληψης" και αντιμετωπιζαν το διλλημα "κλειστης-ανοιχτης σχολης" και δε τους απασχολουσεκαι τοσο το σκηνικο στο χωρο της παιδειας...
Δηλαδή όποιος δεν θέλει να πάρει όλο το πακέτο σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την παιδεία ή ότι είναι απολιτίκ; Γιατί σας φαίνεται παράξενο ότι πολύ φοιτητές που συμφωνούν με τους λόγους της κατάληψης διαφωνούν με αυτή; Δεν μπορούν να υπάρχουν δηλαδή και άλλοι τρόποι δράσης;
...
ΥΓ. Όποιος ψηφίζει ΔΑΠ για να μη γίνει κατάληψη ή δεν πάει να ψηφίσει καθόλου είναι απολιτίκ, άβουλος, απερίσκεπτος και αδιάφορος. Όποιος ψηφίζει στη γσ ΠΚΣ, ΕΑΑΚ είναι μεγάλος αγωνιστής, πλήρως πολιτικοποιημένος και επαναστάτης αντάξιος του Τσε και βάρα...
Δεν ειμαι οπαδος του πaκετου, αλλα της δημιουργικης πολιτικης σκεψης... Δε συμφωνω με τα πλαισια και τις παραταξεις σα θεσμους, ουτε φυσικα εχω τη ψευδαισθηση πως οι συνελευσεις ειναι χωρος διαλογου, αλλα χωρος ληψης αποφασεων -δυστυχως.
Ωστοσο οταν καποιος, οπως λες, αναγνωριζει τη κατασταση στο χωρο της παιδειας αλλα ψηφιζει ενα "οχι καταληψη!!", και μαλιστα στηριζοντας ΔΑΠ, το "απολιτικ" ειναι ο ελαφρυτερος χαρακτηρισμος που μπορω να του αποδοσω.
Καταρχην αυτο το ατομο αγνοει πως οι καταληψεις, με τις οποιες επιπτωσεις τους υπηρξαν αποτελσματικες ως πρακτικη. Αγνοει πως σπαζοντας ενα ενιαιο μετωπο αγωνα, δρα εναντια σε μια κατασταση που και στον ιδιο δεν αρεσει. Οταν βαζει το προσωπιπκο συμφερον, πανω απο το συλλογικο, φυγοπονει. Αν μαλιστα δεν εχει και κατι αλλο να προτεινει, δρα αντιδραστικα στις οποιες κινηματικες διαδικασιες.
Αντανακλαστικες αντιδρασεις του στυλ "οχι καταληψη", ειναι καθαρα συναισθηματικες, αποτελουν κραυγες αγωνιας, και εκδηλωνουν αδιαφορια για την ολη κατασταση. Διαφορετικα, μεσα απο μια πιο λογικη σκοπια, θα λεγαν για αλλες μορφες παρεμβασεων-κινητοποιησεων και δρασεων και γενικοτερα κινηματικων διαδικασιων, οπως ειπα και εγω ο ιδιος στο παραπανω ποστ, καθως ειμαι σχετικα απαισιοδοξος για τη δυναμικη του φοιτητικου κινηματος...
Οσο για τους υπερμαχους των αλλαγων στη Γ'βαθμια εκαπιδευση, τους "πολιτικοποιημενους", που μπορει να ψηφισαν ιδεολογικα, εναντια στις προτεινομενες κινητοποιησεις... Σε προκαλω να μου δειξεις εστω και ελαχιστες περιστασεις που ηταν αξιολογη συνιστωσα των φοιτητικων συλλογων στη διαρκεια του αναβρασμου
Τελος, αν κοιταξεις και παλιτοερα ποστ μου, υποστηριζα να χαθει η θερινη εξεταστικη. Οποτε αν βρισκεις αφορμη στο ποστ μου να σχολιασεις τη σταση των "καταληψιοφιλων" απεναντι στους "οχι καταληψη!!!", επεσες εξω και σε αυτη μου τη θεση...
Το θεμα λοιπον, δεν ειναι απλως το αν θελεις καποιος καταληψη ή οχι... ο καθενας μας μπορει να θελει πολλα πραγματα.... Αλλα τι ειναι ετοιμος να σκεφτει, να προτεινει και να υποστηριξει διεκδικοντας το, με τους ελαχιστους δυνατους συμβιβασμους...
ΥΓ: σχετικα με την αναφορα των επιπτωσεων των καταληψεων στους φοιτητες απο την επαρχια, για πολλοστη φορα επιμενω, το προβλημα ειναι πως επεκτεινεται το ενοικιο για λιγους μηνες λογω των καταληψεων, ή το γεγονος πως ειναι αναγκασμενος καποιος να το πληρωνει για 5 τουλαχιστον χρονια;; Στα παγια αιτηματα ολων των παραταξεων, ισως πλην της πασπ, που δεν υποστηριζουν την κυβενρητικη πολιτικη, δε διεκδικουν, εστιες για ολους, και δωρεαν, δημοσια, παδεια για ολο το λαο;;; Αλλα ακομα και χωρις να θελει να υποστηριξει καποιος, καποια παραταξη, απο οσους διαμαρτυρονται εναντια στις καταληψεις για αυτο το λογο, δε μπορει να κατεβασει σχετικο ψηφισμα (δωρεαν στεγαση) αφου θιγεται;;