Τα απλά (ή μονά) ολοκληρώματα γίνονται πάνω σε κάποιο "μήκος" (δηλ. σε ένα διάστημα μιας διάστασης, π.χ. x ή y). Συχνά δεν υπάρχει δείκτης κάτω από το μονό ολοκλήρωμα, αλλά όποτε το βάζουν είναι είναι "l" (σαν το μήκος, length, της διαδρομής). Τα διπλά ολοκληρώματα γίνονται πάνω σε κάποια επιφάνεια (δεν νομίζω ότι εννοούν "εμβαδόν", αλλά και αυτό να σου πούνε, το ίδιο είναι το νόημα), π.χ. στην επιφάνεια x-y ή x-z. Συχνά ο δείκτης είναι Α (area) S (surface), υποννοώντας την επιφάνεια. Τα τριπλά γίνονται σε όγκο (π.χ. x-y-z), με συνήθη δείκτη V (volume, τον όγκο πάνω στον οποίο ολοκληρώνεις).apolski έγραψε:Επισης μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι γραφουμε το (Ε)-εμβαδον κατω απο το ολοκληρωμα... εχω μια ιδεα για το τι ειναι αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
Οι δείκτες αυτοί χρησιμοποιούνται "συντομογραφικά", αντί των συγκεκριμένων ορίων των επί μέρους μεταβλητών (x, y, z), ή όταν θέλουμε να μιλήσουμε γενικά για μια επιφάνεια ανεξαρτήτως ορίων ή επιλογής συντεταγμένων (δηλ. πολικές, καρτεσιανές, κλπ).

ειναι διπλο αλλα γραφεται ως απλο, ετσι?