Γενική συνέλευση Φ.Σ. [14/01/09]
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
- Facebook ID: 0
Re: Γενική συνέλευση Φ.Σ. [14/01/09]
Συμφωνώ με τον mexican. Ακόμα και το λευκό (το έχω κάνει), είναι απείρως προτιμότερο, από το να απέχεις πλήρως. Το ότι δεν γίνονται κάποια πράγματα όπως θα έπρεπε (αυτό με την ηλεκτρονική ψήφο, δεν είναι κακή ιδέα, αλλά με τη νοοτροπία που επικρατεί, δεν το βλέπω να γίνεται εύκολα), δεν δικαιολογεί την πλήρη αποχή..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Συμφωνώ με τον mexican. Ακόμα και το λευκό (το έχω κάνει), είναι απείρως προτιμότερο, από το να απέχεις πλήρως. Το ότι δεν γίνονται κάποια πράγματα όπως θα έπρεπε (αυτό με την ηλεκτρονική ψήφο, δεν είναι κακή ιδέα, αλλά με τη νοοτροπία που επικρατεί, δεν το βλέπω να γίνεται εύκολα), δεν δικαιολογεί την πλήρη αποχή..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- Falgorn
- Real Name: Hector-Xavier
- Επικοινωνία:
Διαφωνώ με την ηλεκτρονική ψήφο. Η συνέλευση δεν είναι, ούτε και πρέπει να είναι μονάχα η ψηφοφορία. Γίνεται μια συζήτηση (με τά όποια μειονεκτήματα και τα σπασίματα που έχει), γίνονται επιμέρους συζητήσεις μεταξύ μας κλπ. Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα τοποθετούνταν κανείς, απλά θα μοιράζονταν τα κείμενα και θα ψηφίζαμε. Δε μπορεί να περιμένεις άτομα να ψηφίσουν το ένα ή το άλλο κείμενο, χωρίς να έχουν παρευρεθεί, έστω και τυπικά να δουν τι λέγεται! Κάνεις τη συνέλευση μια διαδικασία που ο καθένας ψηφίζει απλά την παράταξή του, πράγμα που απ' ότι έχει ειπωθεί, δεν το θέλουμε! Φεύγει και η προσωπική επαφή με τη διαδικασία, και η σοβαρή αντιπαράθεση...
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
einai entelos anipostato na lete oti thelete na ginoun mathimata kai kapoies paratakseis dn to theloun kai gia ayto kanoun sineleuseis!ELATE kai psifiste ayto pou sas ekfrazei !to thema omos einai oti dn erxeste kai kanete kritiki ek tou asfalous ......gia ayto einai anoixtes anoixtes oi suneleuseis gia na sas akoume!!!!!!!!poli eksipno???aaa kai kati allo ayta peri ilektronikis psifou einai apla asteio dil.na epitrepete se kathe foititi na apofasizei gia kapoious allous xoris na einai paron sti sxoli kai sti sineleusi xoris na exei akousei tis apopseis kai protaseis olon?
-
roundnipple
Για χιλιοστη φορα επειδη εχω παει σε παρα πολλες γενικες συνελευσεις και εχω αποψη, αυτο που γινεται στισ γ.σ. ειναι κατι που σιγουρα δεν εκφραζει δημοκρατικους θεσμους. Ειναι απλα μιμητισμος αυτων που βλεπουμε στην τηλεοραση. Συζητησεις που δεν καταληγουν πουθενα και συζητησεις με απαρχαιωμενα επιχειρηματα απο ανθρωπους που τα εκφραζουν με φανατισμενο τροπο. Νομιζουμε οτι αυτο ειναι δημοκρατια, αλλα δεν την προσεγγιζει σε κανενα βαθμο.
- prochatz
- Real Name: Πρόδρομος
+1roundnipple έγραψε:Για χιλιοστη φορα επειδη εχω παει σε παρα πολλες γενικες συνελευσεις και εχω αποψη, αυτο που γινεται στισ γ.σ. ειναι κατι που σιγουρα δεν εκφραζει δημοκρατικους θεσμους. Ειναι απλα μιμητισμος αυτων που βλεπουμε στην τηλεοραση. Συζητησεις που δεν καταληγουν πουθενα και συζητησεις με απαρχαιωμενα επιχειρηματα απο ανθρωπους που τα εκφραζουν με φανατισμενο τροπο. Νομιζουμε οτι αυτο ειναι δημοκρατια, αλλα δεν την προσεγγιζει σε κανενα βαθμο.
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί. Δυστυχώς, είναι πολλοί νέοι φοιτητές που δεν καταλαβαίνουν ορισμένα πράγματα όπως δεν τα καταλάβαινα κι εγώ όταν ήμουν στην ηλικία τους. Η συνέλευση με τη σημερινή της μορφή είναι η πιο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ πράξη που έχω δει στα τόσα χρόνια φοίτησης στο Πολυτεχνείο. Έχω παρευρεθεί όλα αυτά τα χρόνια σχεδόν σε όλες τις γενικές συνελεύσεις. Ανήκω στους ανεξάρτητους φοιτητές και έχω ψηφίσει τουλάχιστον μία φορά την κάθε παράταξη του Φ.Σ. της ΣΕΜΦΕ κι αυτό γιατί δε θέλω να μου υπαγορεύει οποιαδήποτε ιδεολογία το προσωπικό μου συμφέρον και τις διεκδικήσεις της δουλειάς μου. Συνεπώς, έχω καθαρή κρίση και πάντα στην κατεύθυνση που νομίζω ότι προκύπτει η καλύτερη λύση.
Το θέμα όμως είναι άλλο. Το θέμα είναι ο τρόπος διεξαγωγής της συνέλευσης και όχι η συνέλευση καθαυτή. Όπου πιστεύετε ότι έχω άδικο πείτε μου.
1) Όταν "ΤΟΛΜΗΣΕΙ" κάποιος συνάδελφος να διαφωνήσει, αμέσως πετάγονται τα κομματόσκυλα και πέφτουν πάνω του για να τον καπελώσουν. Αυτό για μένα λέγεται λογοκρισία.
2) Όταν έχει το δικαίωμα ένας άγνωστος και άσχετος με τα συμφέροντα της σχολής να ψηφίζει για τα ζητήματα των φοιτητών της ΣΕΜΦΕ τότε αυτό λέγεται αλλοίωση του οποιουδήποτε αποτελέσματος. [Μην ξεχνάμε ότι ποτέ δεν καταφέραμε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) να διασφαλίσουμε ότι στη συνέλευση ψηφίζουν μόνο άτομα της ΣΕΜΦΕ]
3) Δεν είναι δυνατόν να βγάζουμε όλες τις αποφάσεις με ΠΛΑΙΣΙΑ. Πολλές φορές συμφωνώ με μία πρόταση και διαφωνώ με μία άλλη. Πώς γίνεται να ψηφίζω ένα πακέτο προτάσεων; Στον μικρόκοσμο της ΣΕΜΦΕ, το ζήτημα αυτό, θα μπορούσε να επιλυθεί πολύ εύκολα. Δεν είναι μεγάλη διαδικασία να ψηφίζονται οι προτάσεις ως μεμονομένες.
4) Πηγαίνουμε στη συνέλευση και να βλέπουμε τους μελλοντικούς πολιτικούς να μαλώνουνε και να παίζουνε παιχνίδια για να "ηγηθούν" της ΣΕΜΦΕ.
Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά άλλα, όπως η φασαρία την ώρα των ομιλητών, ο καπνός που τυφλώνει και... τυφλό, το "ξύλο" που έχει πέσει ορισμένες φορές και άλλα προσβλητικά προς τη δημοκρατική διαδικασία που ονομάζεται συνέλευση.
Μετά από όλα αυτά γυρίζουμε και κατηγορούμε τους φοιτητές ότι δεν πατάνε. Ε, πώς και γιατί να έρθουνε ρε παιδιά; Σας ρωτάω. Εγώ όποτε έρχομαι περιμένω να δω μια βελτίωση αλλά μάταια. Έχω το θάρρος της γνώμης μου και πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη της συνέλευσης και μετά να τα βάλουμε με τους φοιτητές, διότι αυτή η μορφή της συνέλευσης είναι αποτρεπτική προς τον ανεξάρτητο φοιτητή. Καταφέρνουμε και κρατάμε την πλειονότητα σπίτι της.
Και για να απαντήσω σε αυτό που γράφτηκε πιο πάνω. Δεν είναι κατά τη γνώμη μου καλό να γίνεται ηλεκτρονική συνέλευση. Η συνέλευση είναι μια κατάκτηση των φοιτητών και πρέπει να ακούγονται πολλές και διαφορετικές ιδέες. Εάν είμαστε ανίκανοι να κρατήσουμε ένα επίπεδο δε μας φταίει η συνέλευση. Φταίμε εμείς!
Την ουρά τη φάγαμε. Το γαϊδούρι έμεινε...
-
F(x)
- Real Name: function
Εγω δεν καταλαβα τελικα θα γινει αυριο συνελευση στις 12?
ναι στις 12.30μμ στο αμφ.2 των γενικων εδρων.

Believe you can and you're halfway there.
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. And Today? Today is a gift. That's why we call it the present.
But only in their dreams can men be truly free. It was always thus and always thus will be.
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Οι φοιτητικές συνελεύσεις, έτσι όπως γίνονται τώρα, απέχουν χιλιόμετρα από το ιδανικό. Ο μόνος λόγος για τον οποίο πάνε εκεί οι φοιτητές είναι για να ψηφίσουν μεταξύ παραταξιακών πλαισίων. Όσον αφορά τα ψηφίσματα, σημασία δεν έχει το περιεχόμενό τους, αλλά ποιος τα διαβάζει. Ανάλογα τον αναγνώστη, θα ψηφίσει υπέρ η κοντινότερη σ'αυτόν παράταξη.
Τέλος πάντων, όλοι ξέρουμε πόσο ψυχοφθόρα είναι η διαδικασία των συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων. Εφαρμόζοντας ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας, το μόνο που θα καταφέρναμε θα ήταν να διατηρήσουμε αυτή τη νοοτροπία (πάω για να ψηφίσω), απλά χωρίς την συνοδεία όλης αυτής της ψυχοφθόρας κατάστασης όπου όλοι φωνάζουν για να ακουστούν σε μια αίθουσα που το μόνο που κυριαρχεί είναι φασαρία και ντουμάνι. Κατ'εμέ, αυτό δεν είναι (ριζική) λύση, αλλά αποφυγή μιας προβληματικής κατάστασης.
Το καλύτερο για μένα θα ήταν να συνειδητοποιήσουμε ότι ως φοιτητές έχουμε κοινά συμφέροντα και με βάση αυτά να συνδιαμορφώνουμε όλοι μαζί τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε ως φοιτητικός σύλλογος, στην κάθε περίπτωση. Αλλά ονειρεύομαι...
Τέλος πάντων, όλοι ξέρουμε πόσο ψυχοφθόρα είναι η διαδικασία των συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων. Εφαρμόζοντας ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας, το μόνο που θα καταφέρναμε θα ήταν να διατηρήσουμε αυτή τη νοοτροπία (πάω για να ψηφίσω), απλά χωρίς την συνοδεία όλης αυτής της ψυχοφθόρας κατάστασης όπου όλοι φωνάζουν για να ακουστούν σε μια αίθουσα που το μόνο που κυριαρχεί είναι φασαρία και ντουμάνι. Κατ'εμέ, αυτό δεν είναι (ριζική) λύση, αλλά αποφυγή μιας προβληματικής κατάστασης.
Το καλύτερο για μένα θα ήταν να συνειδητοποιήσουμε ότι ως φοιτητές έχουμε κοινά συμφέροντα και με βάση αυτά να συνδιαμορφώνουμε όλοι μαζί τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούμε ως φοιτητικός σύλλογος, στην κάθε περίπτωση. Αλλά ονειρεύομαι...
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Kairo eixa na simmetasxo se ma tetoia kouveda. To euxaristo einai oti ta epixirimata paramenoun ta idia, to disaresto oti ta prosopa allazksan.
Gia na valoume omos mia seira.
H geniki syneleusi einai ergaleio ton foithton gia tous foithtes, den yparxei (ektos apo gallia) kati paromoio pouthena stin europi kai tha eprepe na niothoume poli "orea" gia auto. "orea" dioti o kathe foithths exei thn eukairia na apofasisei gia to mellon tou (kai ola ta ipoloipa "orea") ALLA o klassikos ellinaras pisteuei oti kathe metro kai kathe thesmos prepei na einai rammenos sti prosopiki tou aisthitiki OXI den to dimiourghses esi to thesmo file dimiourgithike kato apo sygekrimenes sinthikes kai katastaseis pou profanos agnoeis. Tora an o thesmos autos emeine xoris peretero diamorfosi den ftaiei i domi tou alla oi anthropoi. Oi anthropoi pou pisteuoun p.x. oti ilektronika mporei na parthei mia apofasi. Dld to exoume liksei mesa mas to kathe zitima kai ara den exoume tin anagi sizitisis me kapoion (opoion) allon. Oi anthropoi pou olo diamartirontai oti tous ftaine OLA alla de kanoun tipota gia auto ma tipota, tous enoxlei leeei to tsigaro. Dekto alla de mporo na dekto oti oloi osoi diafonoun exoun provlima me ti kapna. Tha synexiso me ena asxeto fainomenika paradeigma oti opoio omos gia mena deixnei tin apospara pou exei o kathenas gia ta pada. Eimai arketa palios sindikalistis (ntropi mou) kai thimamai oti otan vazame sta plaisia mas "na stamathsei o polemos ....." mas legane (autoi pou exoun ta idia epixirimata me esas) "kai ti mas noiazei emas?". Fysika de se noiazei sta @@@ sou alla meta paraponiesai giati exun gemhsei ta fanaria kai oi kafeteries prosfyges kai esi de mporeis na pieis to kafe sou me tin isixia sou (me tin agnoia sou mallon ).
Sto eksoteriko den yparxei i ennoia tou dorean siggramatos, yparxoun fysika leitourgies poli kaliteres apo edo alla o foithths de mporei na apofasisei gia to xoro sto opoio kaleitai na doulepsei gia 4-7 xronia. Edo to mporei. Kapote to theorousa geloio tora pia katalaveno oti einai meros tis pragmatikotias i apopsi "mi xaso to ergasthrio gia ti g.s.", o foithths autos exei xasei to paixnidi. San ton ellinara pou lipatai tous kaimenous metanastes pou peinoun deipsoun de kanei kati gia auto fysika giati douleuei alla otan autoi kanoun pliatsika orietai.
Kalo tha itan loipon na pame OLOI sta farmakeia kai na paroume ti dosi mas apo to farmako "antisintiritikos" kai mia MEGALO dosi istorias ton kataktiseon tis ergatikis taksis.
Gia na valoume omos mia seira.
H geniki syneleusi einai ergaleio ton foithton gia tous foithtes, den yparxei (ektos apo gallia) kati paromoio pouthena stin europi kai tha eprepe na niothoume poli "orea" gia auto. "orea" dioti o kathe foithths exei thn eukairia na apofasisei gia to mellon tou (kai ola ta ipoloipa "orea") ALLA o klassikos ellinaras pisteuei oti kathe metro kai kathe thesmos prepei na einai rammenos sti prosopiki tou aisthitiki OXI den to dimiourghses esi to thesmo file dimiourgithike kato apo sygekrimenes sinthikes kai katastaseis pou profanos agnoeis. Tora an o thesmos autos emeine xoris peretero diamorfosi den ftaiei i domi tou alla oi anthropoi. Oi anthropoi pou pisteuoun p.x. oti ilektronika mporei na parthei mia apofasi. Dld to exoume liksei mesa mas to kathe zitima kai ara den exoume tin anagi sizitisis me kapoion (opoion) allon. Oi anthropoi pou olo diamartirontai oti tous ftaine OLA alla de kanoun tipota gia auto ma tipota, tous enoxlei leeei to tsigaro. Dekto alla de mporo na dekto oti oloi osoi diafonoun exoun provlima me ti kapna. Tha synexiso me ena asxeto fainomenika paradeigma oti opoio omos gia mena deixnei tin apospara pou exei o kathenas gia ta pada. Eimai arketa palios sindikalistis (ntropi mou) kai thimamai oti otan vazame sta plaisia mas "na stamathsei o polemos ....." mas legane (autoi pou exoun ta idia epixirimata me esas) "kai ti mas noiazei emas?". Fysika de se noiazei sta @@@ sou alla meta paraponiesai giati exun gemhsei ta fanaria kai oi kafeteries prosfyges kai esi de mporeis na pieis to kafe sou me tin isixia sou (me tin agnoia sou mallon ).
Sto eksoteriko den yparxei i ennoia tou dorean siggramatos, yparxoun fysika leitourgies poli kaliteres apo edo alla o foithths de mporei na apofasisei gia to xoro sto opoio kaleitai na doulepsei gia 4-7 xronia. Edo to mporei. Kapote to theorousa geloio tora pia katalaveno oti einai meros tis pragmatikotias i apopsi "mi xaso to ergasthrio gia ti g.s.", o foithths autos exei xasei to paixnidi. San ton ellinara pou lipatai tous kaimenous metanastes pou peinoun deipsoun de kanei kati gia auto fysika giati douleuei alla otan autoi kanoun pliatsika orietai.
Kalo tha itan loipon na pame OLOI sta farmakeia kai na paroume ti dosi mas apo to farmako "antisintiritikos" kai mia MEGALO dosi istorias ton kataktiseon tis ergatikis taksis.
- spartiatisgx
Παιδες καιρο ειχα να συμφωνησω στο απολυτο με καποιον....
Κανενα για εσενα λεω.....Επιτελους γιατι ειχα αρχισει να νιωθω εξωγηινος.....
Αν και μαλλον ειμαι...
Κανενα για εσενα λεω.....Επιτελους γιατι ειχα αρχισει να νιωθω εξωγηινος.....
Αν και μαλλον ειμαι...
- spartiatisgx
Ηengeo το να μην συμμετεχω στην ολη διαδικασια δεν σημαινει οτι απεχω απο το προβλημα
αλλα το οτι απεχω τον τροπο που θελετε να λετε οτι "αντιμετωπιζει" το προβλημα.....
Το να μην ανηκω καπου δεν σημαινει οτι δεν ανηκω πουθενα....Ομοιως και με την αποχη μου απο την αλη διαδικασια...Ασε που αυτη η λογικη των τριων επιλογων(θετικη ψηφος ,αρνητικη ψηφος και λευκο) με περιοριζει αφανταστα......Σου δινει λιγο μεγαλυτερη ψευδαισθηση οτι εισαι ελευθερος να επιλέξεις απο αυτην που σου δινει ο 2κοματισμος.......Εαν δεν ψηφισεις Πασοκ και ψηφισεις πχ ΚΚΕ σημαινει οτι θα βγει ξανα η Ν.Δ ,κ.ο.κ......
αλλα το οτι απεχω τον τροπο που θελετε να λετε οτι "αντιμετωπιζει" το προβλημα.....
Το να μην ανηκω καπου δεν σημαινει οτι δεν ανηκω πουθενα....Ομοιως και με την αποχη μου απο την αλη διαδικασια...Ασε που αυτη η λογικη των τριων επιλογων(θετικη ψηφος ,αρνητικη ψηφος και λευκο) με περιοριζει αφανταστα......Σου δινει λιγο μεγαλυτερη ψευδαισθηση οτι εισαι ελευθερος να επιλέξεις απο αυτην που σου δινει ο 2κοματισμος.......Εαν δεν ψηφισεις Πασοκ και ψηφισεις πχ ΚΚΕ σημαινει οτι θα βγει ξανα η Ν.Δ ,κ.ο.κ......
ok kai me poia diadikasia prospatheis na to lyseis?spartiatisgx έγραψε:Ηengeo το να μην συμμετεχω στην ολη διαδικασια δεν σημαινει οτι απεχω απο το προβλημα
sostospartiatisgx έγραψε:Το να μην ανηκω καπου δεν σημαινει οτι δεν ανηκω πουθενα...
exeis katholou diavasei pos sto kalo exei kerdithei auti i diadikasia?spartiatisgx έγραψε:Ασε που αυτη η λογικη των τριων επιλογων(θετικη ψηφος ,αρνητικη ψηφος και λευκο) με περιοριζει αφανταστα......Σου δινει λιγο μεγαλυτερη ψευδαισθηση οτι εισαι ελευθερος να επιλέξεις απο αυτην που σου δινει ο 2κοματισμος.......Εαν δεν ψηφισεις Πασοκ και ψηφισεις πχ ΚΚΕ σημαινει οτι θα βγει ξανα η Ν.Δ ,κ.ο.κ......
oi g.s den einai doro kanenos oute ktima.
Gia proteine mia alli diadikasia, poli sovara kai xoris ixnos eironias proteine kati allo
- Mexican
- Real Name: Spock
Δεν θέλω να το παίξω ο καλός της υπόθεσης, όμως πραγματικά μέχρι τώρα ο καθένας έχει δίκιο απο την δικιά του οπτική γωνία. Όμως πρέπει να το δούμε απο την οπτική γωνία όλων γιατί μόνο αν υπάρχει γενικότερο καλό υπάρχει και ατομικό. (Πάλι κατα τη γνώμη μου..)
Δυστυχώς οι γενικές συνελεύσεις γίνονται με τον τρόπο που γίνονται, όμως αυτή είναι η διαδικασία και όσοι διαφωνούμε με τον τρόπο που γίνεται ας έρθουμε και ας προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε. Οι φοιτητικές παρατάξεις είναι αυτές που είναι και λειτουργούν έτσι όπως λειτουργούν, για κάποιους σωστά και για κάποιους λάθος. Όμως αν ο κόσμος μαζεύεται στις συνελέυσεις, καταρχάς θα δοθεί νόημα σε αυτό που ονομάζεται "πλειοψηφία" και με αυτό τον τρόπο μερικά άτομα στις παρατάξεις που είναι στενόμυαλα (γιατί θέλω να πιστεύω οτι υπάρχουν και ανοιχτόμυαλοι), θα καταλάβουν πως πρέπει να ανοίξουν την ματιά τους και τα αυτιά τους και να συνεισφέρουν στο γενικό καλό.
Επαναλαμβάνω οτι δεν θέλω να το παίξω καλός της υπόθεσης, ούτε κάνω τον Γκάντι και ξέρω οτι ανάμεσα σε πολλούς υπάρχουν τεράστια χάσματα ιδεολογίας οπότε είναι δύσκολο να τα βρουν. Αλλά όλοι ξέρουμε (και σε αυτό θα είμαι λιγάκι απόλυτος
) πως αν κάναμε την αρχή και μαζευόμασταν στις γενικές συνελέυσεις και καθόμασταν να ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ τον άλλο και να προσπαθούσαμε να τον καταλάβουμε, ακόμα και τους φανατισμένους που με τσαμπουκά προσπαθούν να περάσουν τα "επιχειρήματά" τους, τα πράγματα θα γινόντουσταν πολύυυυυυυυυυυ καλύτερα και το σίγουρο είναι οτι αυτός ο τσαμπουκάς θα κοβόταν σε πολλούς γιατί θα έβλεπαν οτι υπάρχει σοβαρή αντιμετώπιση των πραγμάτων.
Τουλάχιστον ας το προσπαθήσουμε και βλέπουμε...
Όλα αυτά τα λέω καλοπροαίρετα και δεν μιλάω προσωπικά για κανέναν, το λέω για να μην γίνει και το φόρουμ γενική συνέλευση.
Υ.Γ. Ρε παιδιά ας σταματήσουμε τα υπότιμητικά σχόλια, η κάθε γνώμη είναι σεβαστή. Μην αρχίσει ο καθένας να προβάλει τον εαυτό του και το πόσο γαμάτος είναι..
(Ελπίζω να μην το έκανα ούτε εγώ.
)
Δυστυχώς οι γενικές συνελεύσεις γίνονται με τον τρόπο που γίνονται, όμως αυτή είναι η διαδικασία και όσοι διαφωνούμε με τον τρόπο που γίνεται ας έρθουμε και ας προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε. Οι φοιτητικές παρατάξεις είναι αυτές που είναι και λειτουργούν έτσι όπως λειτουργούν, για κάποιους σωστά και για κάποιους λάθος. Όμως αν ο κόσμος μαζεύεται στις συνελέυσεις, καταρχάς θα δοθεί νόημα σε αυτό που ονομάζεται "πλειοψηφία" και με αυτό τον τρόπο μερικά άτομα στις παρατάξεις που είναι στενόμυαλα (γιατί θέλω να πιστεύω οτι υπάρχουν και ανοιχτόμυαλοι), θα καταλάβουν πως πρέπει να ανοίξουν την ματιά τους και τα αυτιά τους και να συνεισφέρουν στο γενικό καλό.
Επαναλαμβάνω οτι δεν θέλω να το παίξω καλός της υπόθεσης, ούτε κάνω τον Γκάντι και ξέρω οτι ανάμεσα σε πολλούς υπάρχουν τεράστια χάσματα ιδεολογίας οπότε είναι δύσκολο να τα βρουν. Αλλά όλοι ξέρουμε (και σε αυτό θα είμαι λιγάκι απόλυτος
Τουλάχιστον ας το προσπαθήσουμε και βλέπουμε...
Όλα αυτά τα λέω καλοπροαίρετα και δεν μιλάω προσωπικά για κανέναν, το λέω για να μην γίνει και το φόρουμ γενική συνέλευση.
Υ.Γ. Ρε παιδιά ας σταματήσουμε τα υπότιμητικά σχόλια, η κάθε γνώμη είναι σεβαστή. Μην αρχίσει ο καθένας να προβάλει τον εαυτό του και το πόσο γαμάτος είναι..
(Ελπίζω να μην το έκανα ούτε εγώ.
Normal's overrated.
-
roundnipple
Ηλεκτρονικη ψηφοφορια το λεω μεσα απο την απογνωση μου. Πιστευω στο διαλογο και οτι μεσα απο τη διασταση και αντιθεση αποψεων προκύπτουν μεγάλες ιδέες και λύσεις. Τις πιπιλισμένες παραταξιακές καραμέλες τις ξέρω απέξω.
Η γ.σ. ειναι πολυ σεβαστος θεσμος απλα λειτουργει ελλατωματικα χωρις να προσφερει τιποτα γιατι πολυ απλα κρυβει απο πισω της κομματικα συμφεροντα. Αν ειναι να οργανωθουμε ως ανεξαρτητοι φοιτητες, ανεξαρτητοι απο καθε μεγαλο συμφερον συμφωνω. Δεν εχουμε αναγκη να καθρεφτιζουμε το σαπιο συστημα κοπιαροντας το με τα ιδια κομματα και τα ιδια παραμυθια. Παραδειγμα ειναι αυτος ο δικτυακος τοπος που δεν εχει κανενα αλλο συμφερον παρα τον Σεμφιτη φοιτητη.
Απλα καθε φορα που γραφω τετοια πραγματα πεταγονται οι γραφικοι προβοκατορες και λενε τα κλασικα αβασιμα και εριστικα στιχακια και φυσικα ολοι αυτοι ανηκουν σε κομματα και θελουν να συντηρουν την σαπιλα. Παντα καποιος κατηγορει οτι αυτος ειναι δεξιος , αριστερος κοκ λες και καποιος πρεπει να εχει καποια ιδιοτητα για να εκφρασει αποψη.
Τελος το πιο ΤΖΑΜΠΑ επιχειρημα που επαναλαμβανεται συνεχεια ειναι αυτο που λενε καποιοι οτι φταινε αυτοι που καθονται στον καναπε τους και δεν ασχολουνται. Δεν ειναι ετσι τα πραγματα αυτη η υπεραπλουστευση ειναι για μικρα παιδια. Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν ατομα που λειτουργουν ξεχωριστα ο καθενας, αν παει καποιος να τα οργανωσει τοτε θα εχει δημιουργησει παραταξη. Απλα δεν θελουν να ανηκουν σε καμια παραταξη ή οργανωμενη ομαδα απλα θελουν να αποφασιζουν για το μελλον της σχολης τους. Με αποτελεσμα να επιβαλλονται οι 100 οργανωμενοι εναντι των 800 ανοργανωτων.
Οταν θεωρεις οτι εχεις δικιο και επιβαλλεις την αποψη σου εισαι φασιστης, τα αποτελεσματα του φασισμου ειναι γνωστα.
Η γ.σ. ειναι πολυ σεβαστος θεσμος απλα λειτουργει ελλατωματικα χωρις να προσφερει τιποτα γιατι πολυ απλα κρυβει απο πισω της κομματικα συμφεροντα. Αν ειναι να οργανωθουμε ως ανεξαρτητοι φοιτητες, ανεξαρτητοι απο καθε μεγαλο συμφερον συμφωνω. Δεν εχουμε αναγκη να καθρεφτιζουμε το σαπιο συστημα κοπιαροντας το με τα ιδια κομματα και τα ιδια παραμυθια. Παραδειγμα ειναι αυτος ο δικτυακος τοπος που δεν εχει κανενα αλλο συμφερον παρα τον Σεμφιτη φοιτητη.
Απλα καθε φορα που γραφω τετοια πραγματα πεταγονται οι γραφικοι προβοκατορες και λενε τα κλασικα αβασιμα και εριστικα στιχακια και φυσικα ολοι αυτοι ανηκουν σε κομματα και θελουν να συντηρουν την σαπιλα. Παντα καποιος κατηγορει οτι αυτος ειναι δεξιος , αριστερος κοκ λες και καποιος πρεπει να εχει καποια ιδιοτητα για να εκφρασει αποψη.
Τελος το πιο ΤΖΑΜΠΑ επιχειρημα που επαναλαμβανεται συνεχεια ειναι αυτο που λενε καποιοι οτι φταινε αυτοι που καθονται στον καναπε τους και δεν ασχολουνται. Δεν ειναι ετσι τα πραγματα αυτη η υπεραπλουστευση ειναι για μικρα παιδια. Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν ατομα που λειτουργουν ξεχωριστα ο καθενας, αν παει καποιος να τα οργανωσει τοτε θα εχει δημιουργησει παραταξη. Απλα δεν θελουν να ανηκουν σε καμια παραταξη ή οργανωμενη ομαδα απλα θελουν να αποφασιζουν για το μελλον της σχολης τους. Με αποτελεσμα να επιβαλλονται οι 100 οργανωμενοι εναντι των 800 ανοργανωτων.
Οταν θεωρεις οτι εχεις δικιο και επιβαλλεις την αποψη σου εισαι φασιστης, τα αποτελεσματα του φασισμου ειναι γνωστα.