Πράγματι.Το έχω διαβάσει κι εγώ αυτό.Μιας κ το ανεφερες παντως, αφενος ξερουμε πολυ λιγα για τους πυθαγορειους (διοτι ηταν τρομερα μυστικιστες, στα ορια του θρησκευτικου ταγματος), αφετερου δεν ειμαστε βεβαιοι για αυτα, καθως ειδικα οι νεοπυθαγορειοι (γυρω στο 100μχ) ειχαν την ταση να αποδιδουν τα παντα στον πυθαγορα!
Απ' όσο ξέρω μάλιστα δεν ξέρουμε καν αν ο Πυθαγόρας υπήρξε ο ίδιος ως ιστορικό πρόσωπο.
(Πολλοί ταυτίζουνε τον Πυθαγόρα με τον Ερμή τον Τρισμέγιστο)
Εντάξει , δεν αντιλέγω για τις χρονολογίες.Απλά για μένα δεν είναι προφανές.Αυτή η χρονική διαφορά δεν αποτελεί απόδειξη για το οτι οι Αιγύπτιοι επηρέασαν τους Μινωϊτες αλλά ούτε και το αντίστροφο.ροφανως κ οι μεν γνωριζαν τι εκαναν οι δε! Αλλα το αρχαιοτερο σωζομενο τεκμηριο για τα μαθηματικα που περιγραφει το αρθρο, αξιολογειται για τους αιγυπτιους στα 1900πχ κ για τους μινωιτες στα 1600πχ! Μαλλον ειναι προφανες ποιος επηρεασε ποιον....
Αυτό ήθελα να τονίσω και προηγουμένως.
Οι σχέσεις μεταξύ των Μινωϊτων και των Αιγυπτίων καλύπτονται απο γκρίζα σύννεφα άγνοιας.
Οι σημερινοί ιστορικοί , απ'όσο τυγχάνει να γνωρίζω ,δεν έχουν αρκετά στοιχεία για κείνη την περίοδο αλλά κυρίως για την παραπάνω σχέση.
Κι απο κείνη την περίοδο που έγινε αυτή η μετατόπιση άρχισε η ανάπτυξη της φιλοσοφίας που δεν μπορεί να σταθεί μονάχη χωρίς την ερώτησηΗ πραγματικη πρωτοπορια ηταν η εισαγωγη της εννοιας της αποδειξης (εστω και σε πρωτολεια μορφη) απο τον Θαλη, οπου τα ερωτηματα των μαθηματικων μετατοπιστηκαν απο το 'πως' στο 'γιατι'.
''Γιατί ; '' και βεβαίως την έκρηξη των επιστημών , ως απάντηση στην ερώτηση ''Γιατί ;'' απ' όπου και αποτελεί την αρχή της απόδειξης , Αρχής όλων των επιστημών.