Καρκινογόνα Laser :p

Βρήκες ή ψάχνεις κάτι ενδιαφέρον για τους τομείς των Μαθηματικών, της Φυσικής ή της Πληροφορικής; Για πέρνα να τα πούμε...

Συντονιστές: kostas213, markelos, Tulis

papagalakos

Re: Πέθανε ο βασιλιάς της ποπ, Michael Jackson

Δημοσίευση από papagalakos »

Chris έγραψε:
papagalakos έγραψε:λειζερ, υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία, υπέρυθρη και ακτινες χ είναι ακτινοβολίες διαφορετικής συχνότητας.
Εντόπισέ μου στο Η/Μ φάσμα το λέιζερ.
έχετε κάποιο ταμπού με την έννοια "λέιζερ";;;;
προφανώς και δεν υπάρχει στο φάσμα. λέιζερ δεν είναι ένα πράγμα. είναι μια μεθοδος να διοχετευεις ενεργεια σε μικρη συχνοτητα
o_apolytos έγραψε:Μια (προβοκατόρικη) ερώτηση για το niovgalto psema: Δηλαδή το να μιλάμε για λέιζερ το θεωρείς καλύτερο; Οκ... Σόρρυ που είπα τ'ανέκδοτο, αλλά με εξώθησε και ο παπαγαλάκος! Αυτός είναι ο υθικώς αφτουργώς!
αναλαμβανω τη χιουμοριστικη ευθυνη
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Το laser "δεν υπάρχει" στο φάσμα γιατί πολύ απλά υπάρχει παντού.
Papagalakos έχεις δίκιο, δεν ήθελα να πω ότι είναι απλά φως. Εννοούσα ότι δεν είναι ιονίζουσα ακτινοβολία.
Ωστόσο δε γνώριζα για το laser σε ακτίνες χ. Δεν αλλάζει κάτι όμως, δεδομένου ότι σε μεγάλες συχνότητες έχεις τόσο μεγάλη ενέργεια που απλά καταστρέφει τα κύταρα. Δεν υπάρχει γυρισμός...
προφανώς και δεν υπάρχει στο φάσμα. λέιζερ δεν είναι ένα πράγμα. είναι μια μεθοδος να διοχετευεις ενεργεια σε μικρη συχνοτητα
Δεν έχει καμιά σχέση η συχνότητα με το laser... Άλωστε οι μεγάλες συχνότητες είναι οι επικίνδυνες και όχι οι μικρές.
Το laser έχει τις ιδιότητες
1. Μονοχρωματική ακτινοβολία
2. Κατευθυντικότητα
Καμία από αυτές δεν έχει σχέση με τη συχνότητα (και γι' αυτό και δεν υπάρχει συγκεκριμένη περιοχή στο Η/Μ φάσμα)
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
papagalakos

Wizard έγραψε:Το laser "δεν υπάρχει" στο φάσμα γιατί πολύ απλά υπάρχει παντού.
Papagalakos έχεις δίκιο, δεν ήθελα να πω ότι είναι απλά φως. Εννοούσα ότι δεν είναι ιονίζουσα ακτινοβολία.
Ωστόσο δε γνώριζα για το laser σε ακτίνες χ. Δεν αλλάζει κάτι όμως, δεδομένου ότι σε μεγάλες συχνότητες έχεις τόσο μεγάλη ενέργεια που απλά καταστρέφει τα κύταρα. Δεν υπάρχει γυρισμός...
Δεν έχει καμιά σχέση η συχνότητα με το laser... Άλωστε οι μεγάλες συχνότητες είναι οι επικίνδυνες και όχι οι μικρές.
Το laser έχει τις ιδιότητες
1. Μονοχρωματική ακτινοβολία
2. Κατευθυντικότητα
Καμία από αυτές δεν έχει σχέση με τη συχνότητα (και γι' αυτό και δεν υπάρχει συγκεκριμένη περιοχή στο Η/Μ φάσμα)
Με κάλυψες. Αν και δεν καταλήξαμε στο αν τελικά το λέιζερ προκαλεί καρκίνο ή όχι, με μια ενδιαφέρουσα κουβέντα που έσπασε τη μονοτονία της εξεταστικής, καταλήξαμε στον ορισμό του τι είναι.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

papagalakos έγραψε: Με κάλυψες. Αν και δεν καταλήξαμε στο αν τελικά το λέιζερ προκαλεί καρκίνο ή όχι, με μια ενδιαφέρουσα κουβέντα που έσπασε τη μονοτονία της εξεταστικής, καταλήξαμε στον ορισμό του τι είναι.
Θα σε κακοκαρδίσω αλλά η φυσική έχει καταλήξει... Μάλλον εσύ δε μπορείς να το χωνέψεις ότι κάνεις λάθος...
Τέλος πάντων, αν θέλεις κι άλλες αποδείξεις θα μπορούσες να ρωτήσεις την κυρία Μακροπούλου που ασχολείται με την επίδραση των LASERs στους ιστούς.
Όσο για τον ορισμό θεωρούσα ότι τον ήξερες αλλά μάλλον απλά έλεγες ότι προκαλεί καρκίνο χωρίς να ξέρεις τι είναι... :?
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
papagalakos

Wizard έγραψε:
papagalakos έγραψε: Με κάλυψες. Αν και δεν καταλήξαμε στο αν τελικά το λέιζερ προκαλεί καρκίνο ή όχι, με μια ενδιαφέρουσα κουβέντα που έσπασε τη μονοτονία της εξεταστικής, καταλήξαμε στον ορισμό του τι είναι.
Θα σε κακοκαρδίσω αλλά η φυσική έχει καταλήξει... Μάλλον εσύ δε μπορείς να το χωνέψεις ότι κάνεις λάθος...
Τέλος πάντων, αν θέλεις κι άλλες αποδείξεις θα μπορούσες να ρωτήσεις την κυρία Μακροπούλου που ασχολείται με την επίδραση των LASERs στους ιστούς.
Όσο για τον ορισμό θεωρούσα ότι τον ήξερες αλλά μάλλον απλά έλεγες ότι προκαλεί καρκίνο χωρίς να ξέρεις τι είναι... :?
Άλλοι είναι αυτοί φίλε μου που μίλαγαν για το λέιζερ αποκαλώντας το απλά "φώς", μη διαχωρίζοντάς το από έναν κοινό φακό. Άλλοι είναι αυτοί που το έψαχναν στο φάσμα.
Δεν ξέρω αν θέλω να καταλάβω ή όχι. Ξέρω ότι τη μιά ο τίμος μου φέρνει σαν τεκμήριο το wikipedia και όταν μου ζητάει να του φέρω κι εγώ κάτι μου λέει
timos_m έγραψε:Για μια στιγμή ξαφνιάστικα νομίζοντας πως βρήκες κάποια ριζοσπαστική μελέτη. Τελικά, καταλαβαίνω πως η αναζήτησή σου με λέξεις κλειδιά "καρκίνος" και "laser"
Μετά μου λέτε ότι δεν υπάρχει λέιζερ ακτίνως χ και σας φέρνω σχετική παράθεση που εξηγεί την πρόσφατη ανακάλυψή του. (Εν τω μεταξύ δεν χρειαζόταν καν να φέρω. Δεν είπα ποτέ ότι ο Michael πέθανε από ακτίνες χ).

Τέλος, στα πανιγύρια πωλούνται λέιζερ που προκαλούν βλάβες στα μάτια. Αλλά υπάρχουν και λέιζερ που γιατρεύουν τα μάτια. Υπάρχουν άλλα που κόβουν το ατσάλι και το διαμάντι. Υπάρχουν άλλα που τα χρησιμοποιούν στο σολάριουμ για μαύρισμα. Ε, ο άλλος χρησιμοποίησε ένα που τον ξέβαψε.
Άβαταρ μέλους
CreamMcCracker
Real Name: Κώτσος, Κωστής, Στασκώ, Ζοργκ
Facebook ID: 0

Re: Καρκινογόνα Laser :p

Δημοσίευση από CreamMcCracker »

@ Papagalakos
Για να πω και γω τα δικά μου για το θέμα, μου φαίνεται λίγο περιττό να εκφέρεις άποψη με τέτοιο ακροβατικό και βεβιασμένο τρόπο, ενώ πολύ απλά μπορείς να περιμένεις το πολύ 1-2 χρόνια μέχρι να διδαχτείς τα αντίστοιχα μαθήματα ή να μιλήσεις άμεσα με τους διδάσκοντες και να σου λυθούν όλες οι απορίες - ανακρίβειες.
vidi, vici, veni
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

CreamMcCracker έγραψε:ενώ πολύ απλά μπορείς να περιμένεις το πολύ 1-2 χρόνια
το πολυ 1-2 χρονια????? :shock: :( :? :|

Ο ανθρωπος θελει να μαθει (ξερει ηδη απο) τωρα! :P
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
papagalakos

Κάντε ένα πέρασμα στα μέχρι στιγμής post της κουβέντας, και πείτε μου πόσα επιχειρήματα έχετε πεί, πέρα απότο ότι κάνω σαν τον Τσόλκα, ότι είμαι ξερόλας, ότι μιλάω για πράγματα που δεν ξέρω κ.λπ.
Εγώ ό,τι πιο επιστημονικό συνάντησα ήταν μια ευσπαυσμένη και ανυπόστατη πίστη στην μή ύπαρξη λέιζερ ακτίνων χ.
Δεν γίνεται κουβέντα έτσι.
Άβαταρ μέλους
chelsea13
Real Name: Alex

Δημοσίευση από chelsea13 »

Το επιχείρημα είναι ότι ΔΕΝ προκαλείται καρκίνος από laser γιατί είναι ΜΗ ιονίζουσα ακτινοβολία...αυτό δεν λες να το καταλάβεις....
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

Δεν έχει νόημα...
Απλά όταν θα τα διδαχτείς, μιας και δεν ενδιαφέρεσαι να το ψάξεις από μόνος σου και απλά βλέπεις λέξεις και τις κολλάς τη μία δίπλα στην άλλη, έλα πάλι και διάβασε το θέμα αυτό ώστε να δεις πόσο γελοίο φαίνεται να είναι κάποιος ημιμαθής και να το παίζει ειδήμων :)
chelsea13 έγραψε:Το επιχείρημα είναι ότι ΔΕΝ προκαλείται καρκίνος από laser γιατί είναι ΜΗ ιονίζουσα ακτινοβολία...αυτό δεν λες να το καταλάβεις....
Το έχουμε γράψει σε όλες τις απαντήσεις και δε λες να το βάλεις στο κεφάλι σου.
Sorry, αλλά πραγματικά είναι σα να μιλάω στον Τσόλκα...
Άβαταρ μέλους
chelsea13
Real Name: Alex

Δημοσίευση από chelsea13 »

+ 10.000
Άβαταρ μέλους
CreamMcCracker

Ας το πάρουμε από την αρχή λοιπόν (και χωρίς καμία παρεξήγηση)... Είπες ότι ο M.J. πέθανε από καρκίνο του δέρματος από επεμβάσεις laser. Σου ζητήθηκε να δώσεις πηγή που να επιβεβαιώνει αυτή την εκδοχή του θανάτου του (φήμη δικής σου έμπνευσης ίσως) και άλλη μία πηγή που να επιβεβαιώνει ότι το laser προκαλεί όντως καρκίνο. Τη πρώτη πηγή ποτέ δεν την είδαμε, ενώ άρχισες να ποστάρεις σχεδόν τυχαία link (βλ. οτινάναι) τα οποία θεώρησες σχετικά βασιζόμενος στις ελλειπείς σου γνώσεις για τα laser, τις ιοντίζουσες ακτινοβολίες και τις επιδράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό (hint: και τα τρία διδάσκονται ως μαθήματα της σχολής). Μετά παραθέτεις λινκ για laser ακτίνων Χ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για εντελώς άσχετο πράγμα ("μικροσκόπιο" για ατομικές-μοριακές κλίμακες) λες και αυτό αποδεικνύει κάτι ή έχει σχέση με τον αρχικό σου ισχυρισμό. Τέλος αρχίζεις να υπερασπίζεσαι αντανακλαστικά τις λανθασμένες και ανακριβείς θέσεις σου μη δείχνοντας την ελάχιστη ποσότητα χιούμορ που απαιτείται για ένα "καλά ρε παιδιά, μια τσολκιά είπαμε και μεις για να περάσει η ώρα εξεταστική που είναι". Πως σου φαίνεται το παραπάνω ως ανασκόπηση; (πολύ Law and Order το ποστ πάντως ε; :e_wink: )
vidi, vici, veni
Άβαταρ μέλους
zki

Δημοσίευση από zki »

Re karagiozhdes sas trollarei edw kai 2 selides kai exete tsimphsei OLOI

Gz papagalako agori mou!!!1 :D

Twra kofte to kai katalh3te, autos telika asprise epeidh eixe koble3 pou htan mavros h epeidh eixe lupus kai tetoia pou diabasa? To 99% twn gnwstwn mou pantws pisteuei to prwto...
papagalakos

zki έγραψε:Re karagiozhdes sas trollarei edw kai 2 selides kai exete tsimphsei OLOI

Gz papagalako agori mou!!!1 :D

Twra kofte to kai katalh3te, autos telika asprise epeidh eixe koble3 pou htan mavros h epeidh eixe lupus kai tetoia pou diabasa? To 99% twn gnwstwn mou pantws pisteuei to prwto...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Τελικά από αλλού το περιμένεις κι από αλλού έρχεται...
Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για τα λέιζερ κι ούτε με ενδιαφέρει να αποκτήσω.
Όσο για τον M.J. απλά αναπαράγω το κοινό μυστικό ότι ξάσπρισε απ το κόμπλεξ του. Τώρα από τί πέθανε δεν ξέρω, αλλά μετά την εκατοστή επέμβαση ξασπρίσματος λογικό μου φαίνεται.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
CreamMcCracker

Απλά να έχουμε υπ'όψη μας ότι σε κάθε είδους forum ο καθένας κρίνεται από τα λεγόμενά του.
vidi, vici, veni
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ζητήματα Μαθηματικών - Φυσικής - Πληροφορικής”