Ο καθένας κρίνει πως και σε πιο βαθμό μπορεί να βοηθήσει. Εμένα μου φαίνονται καλές και οι δύο ιδέες.msl έγραψε:Το ότι είναι παράνομο, δε μας προβληματίζει .. Βέβαια θα μου πεις "και το άλλο παράνομο είναι!", οπότε για να φτιάξουμε μια παρανομία, διαπράττουμε μια άλλη! Μόνο που η τελευταία θα είναι σε κάποιου το όνομα και κάποιοι άλλοι θα επωμιστούν τις ευθύνες!! Επίσης είναι απόλυτα φυσιολογικό να κάτσω εγώ που είμαι n έτος (n>5) να scan-άρω τα 50-πόσα βιβλία έχω και ένας που είναι έστω 2ο εξάμηνο να μη μπει στο κόπο να scan-άρει αυτά που πήρε στο 1ο εξάμηνο!!
Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε ώρες ώρες ..
Κάτι που θέλει τρέξιμο αλλά θα ήταν ωραίο να γίνει .. θα ήταν να κάναμε κάπως μια δικιά μας βιβλιοθήκη! (κανονική βιβλιοθήκη, όπως έχουν οι Ηλεκτρολόγοι)
Όσο αναφορά το παράνομο.
Αν αγοράσεις κανονικά μία φραντζόλα ψωμί από το φούρνο και τη μοιραστείς μαζί με 4 άστεγους αφιλοκερδώς είναι παράνομο; Όχι και μάλλον αξιέπαινο θα το χαρακτήριζαν οι περισσότεροι.
Αν έχεις νόμιμα ένα βιβλίο ή ένα δίσκο και μοιράσεις αντίγραφα αφιλοκερδώς είναι παράνομο; Ναι!
Τα bold τα έβαλα για να καταδείξω ότι επί της ουσίας είναι το ίδιο πράγμα. Αν λοιπόν αυτός ο νόμος δεν είναι υποκριτικός και μεροληπτικός προς ορισμένα συμφέροντα (ονόματα δεν λέμε), τότε τι είναι;
Θα μου πεις αρκεί αυτό για να τον παραβείς; Όχι, αλλά είναι ένα γεγονός και ζυγίζεις. Για μένα το να βοηθήσω με τον συγκεκριμένο τρόπο τους συμφοιτητές μου υπερτερεί έναντι ενός τέτοιου νόμου και του όποιου ρίσκου-πιθανών συνεπειών υπάρχουν στο να τον αγνοήσεις.