lunatic έγραψε:
Άλλο ανέχομαι και άλλο χρησιμοποιώ βία...
lunatic έγραψε:Δεν κατάλαβες τι είπα. Θα το ξαναπώ. Το να χτυπήσεις κάποιον (πόσο μάλλον κάποιον 85χρονο...) νομίζω ότι συμφωνούμε ότι είναι κακό... Αν όμως αυτός ο κάποιος είναι ρατσιστής, αμέσως "αγιάζεται" η πράξη κ το κάνεις πολύ εύκολα...
Η βία δεν είναι μόνο η φυσική. Κι όταν μιλάω για βία εννοώ την αντιβία του καταπιεσμένου. Αυτή έχει διακυμάνσεις. Κυμαίνεται από το απλό και ξάστερο "άντε γ@@@σου" μέχρι τη γροθιά στα μούτρα. Συνεπώς θεωρώ ανούσιο να μιλάμε για πολιτισμό της "μη βίας" τη στιγμή που καθημερινά δεχόμαστε πολύ ανώτερες μορφές βίας από ένα απλό πέσιμο και καθημερινές εκρήξεις αντιβίας.
Εντάξει σύμφωνοι για την ηλικία του. Αλλά για μένα τουλάχιστον μία τέτοια κίνηση δεν έχει μόνο άμεση σημασία, με την έννοια ότι θα φάει δύο ψιλές και θα στρώσει, αλλά απευθύνεται και στα υπόλοιπα τσιράκια του Watson, τους επικεφαλείς του, και τους φανατικούς υποστηρικτές. Αυτούς τους επίδοξους επιστήμονες που προκειμένου να βγάλουν φράγκα είναι ικανοί να καταστρέψουν ότιδήποτε υπάρχει στη φύση, να το μεταλλάξουν, να παρουσιάζονται στα τηλεοπτικά πάνελ ως οι "ειδικοί" τους οποίους θα πρέπει να υπακούμε ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνουμε τίποτα απ'όσα λένε προπαγανδίζοντας ανενόχλητα. Προφανώς δεν αναφέρομαι στον κάθε άνθρωπο που απλά αγαπά την αναζήτηση της αλήθειας μέσα από την επιστήμη και μελετά για να το πετύχει.
lunatic έγραψε:Έτσι κ οι σταυροφόροι τότε. Αν έλεγαν ότι θα κάνουν πόλεμο έτσι απλά όλοι θα ήταν εναντίον τους. Τώρα όμως που το έκαναν για τον καλό θεούλη ήταν όλα οκ....
Εδώ υπεισέρχεται το ιδεολογικό ντύσιμο με το οποίο παρουσιάζεται η κυριαρχία. Μεγάλη συζήτηση και αυτή. Οτιδήποτε προσπαθεί να πετύχει το δίδυμο εξουσία-καπιταλισμός χρειάζεται και μία ιδεολογικό μανδύα,κάποιες παραδοχές οι οποίες πρέπει να γίνουν κοινώς αποδεκτές και να ταυτιστούν με την "κοινή λογική". Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της προπαγάνδας η οποία στήνεται από μεγάλους και τρανούς επιστήμονες. Ο "καλός θεούλης" υπήρξε για πολλούς αιώνες ένα αρκετά ισχυρό ιδεολογικό όπλο, αλλά τώρα αρχίζει και ξεφτύζει.
lunatic έγραψε:100 φορές τα έχουμε πει. Ο ΤΡΟΠΟΣ μετράει! Και τώρα θα μου πεις ότι με την συζήτηση δεν θα βγει τίποτα. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό είναι σωστό. Αλλά και τόσα χρόνια με το ξύλο πάλι δεν έγινε τίποτα...
Δεν είμαι της λογικής του άμεσου αποτελέσματος και δεν μπορώ να δεχτώ ότι "τόσα χρόνια με το ξύλο δεν βγήκε τίποτα". Εξαρτάται από το τι περιμένεις να βγει και πως το περιμένεις. Εγώ θεωρώ πως αυτή η παρέμβαση παρ'α τ'ότι δεν είχε κάποιο άμεσο αποτέλεσμα(δηλαδή να επέφερε άμεσο πλήγμα στην επιστημονική κυριαρχία ή γενικά) αλλά τουλάχιστον έδειξε πως το ταξικό μίσος κάποιοι θα το βρίσκουν μπροστά τους και δεν θα δρούν ανενόχλητοι.
alexaiv έγραψε: Όπως και να χει άσυλο ή όχι, μόνο και η πρόθεση να ξυλοκοπήσουν έναν άνθρωπο τετοιας ηλικίας μου φαίνεται απαράδεκτη. Δεν λέω πως οι δηλώσεις του Watson είναι σωστές. Και σίγουρα είναι ρατσιστικές. Αυτό δεν σημαίνει πως με όποιον διαφωνούμε πρέπει να τον δείρουμε.
Αν μη τι άλλο θα πρεπε να σεβαστούμε την προσφορά του ανθρώπου αυτού στην ανθρωπότητα, την οποία με την ανακαλυψή του πήγε έτη μπροστά.
Οι δηλώσεις του είναι ρατσιστικές και ναι ο καθένας έχει την ελευθερία(από μέρους μου τουλάχιστον) να λέει ότι "π@π@ρι@" θέλει. Το ζήτημα όμως είναι ότι δεν ζούμε σε μία κοινωνία ισότιμων ανθρώπων που ο λόγος καθενός κατανέμεται ισότιμα και δίκαια. Ο συγκεκριμένος βρίσκεται στα ανώτερα κλιμάκια της κοινωνικής και οικονομικής ιεραρχίας και επιπλέον ως επιστήμονας , ο λόγος του έχει μεγαλύτερη απήχηση, έχει μεγαλύτερη δύναμη και μεγαλύτερο κύρος(το οποίο είναι καθαρά τεχνητό κι όχι φυσικό) συνεπώς ο λόγος του είναι
βίαιος, εννοώντας πως υποτιμά ακόμα περισσότερο την αξιοπρέπεια των "από κάτω" του, μία αξιοπρέπεια που πολεμούν να τους τη στερήσουν μέχρι τέλους καθημερινά. Οπότε η απάντηση θα είναι και αυτή βίαια εκφρασμένη με οποιαδήποτε απ'τις διακυμάνσεις που ανέφερα σε προηγούμενο post.
alexaiv έγραψε:Αν κάποιος όμως θέλει να παρακολουθήσει τι έχει να πεί ο επιστήμονας τούτος έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Είτε συμφωνεί μαζί του είτε όχι.
Εδώ θα μπορούσα να συφωνήσω. Με την έννοια όμως η απάντηση να πάρει άλλη μορφή κι όχι ένα ντου στη διάλεξη.
fakiris έγραψε:Έχεις δίκιο, δεν ξέρω έναν. Ξέρω μια ντουζίνα απο δαυτούς που έχουν έρθει να κάνουν την παιδική τους επανάσταση τους

, προτού αναλάβουν το πελατολόγειο του μπαμπά

, σπρώχνοντας το δημόσιο πανεπιστήμιο πιο βαθειά στην παρακμή.
fakiris έγραψε:Δεν γενίκευσα. Υπάρχουν και άτομα μη προνομιούχα. Αλλά άν αρκετοι είναι οι καβατζομένοι, αυτό πρέπει να ακούγεται. Η επαγωγική σκέψη των μη φασιστών περιλαμβάνει και καδρόνια με κράνη?
Τι συμπέρασμα θέλεις να βγάλεις μ'αυτό;Ναι δεν θα διαφωνήσω, στον αναρχικό, στον αριστερό και γενικά σε οποινδήποτε πιο "ριζοσπαστικό" χώρο υπάρχουνε άτομα που κάνουνε την πλάκα τους(βλέπε και Χρυσή Αυγή όμως), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα χαρακτηριστεί η ιδέα και οι επιδιώξεις του χώρου καθαρά απ'αυτούς.