par1s έγραψε:
Ας ηρεμήσουμε λίγο τα πνεύματα. είμαστε παιδιά της ίδιας σχολής, δεν είμαστε εχθροί, νομίζω μπορεί να γίνει μια σωστή συζήτηση χωρίς προστριβές μεταξύ μας...
Ασφαλώς. Υπάρχουν όμως και διαφορετικές απόψεις και επομένως και διαφωνίες που πρέπει να λύνονται δημοκρατικά. Εμείς το γνωρίζουμε αυτό που λες και το σεβόμαστε, ας ελπίσουμε ότι θα το σεβαστούν και οι υπέρ της κατάληψης αύριο σε περίπτωση που κατέβει πλαίσιο "ανοιχτή σχολή" με αρκετούς υποστηρικτές, ώστε να βγεί μια καθαρά δημοκρατική απόφαση. Αυτό είναι εξ' άλλου που υπερασπίζεται και η έννοια του ασύλου ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.
par1s έγραψε:
Και ας ξυπνήσουμε! δεν είναι δυνατόν να μη γίνουν καταλήψεις με τα πανεπιστημιακά αυτά δρώμενα...έλεος, αν δε γίνει τώρα επανάσταση πότε θα γίνει?
Και φυσικά δε θα υπάρξουν "χαμένοι" από τις καταλήψεις.
Και εδώ ερχόμαστε στις διαφωνίες που λέω πιο πάνω. Κάποιοι πιστεύουμε ότι οι καταλήψεις είναι λάθος μορφή αγώνα, καθώς το μόνο που κάνουν είναι να εκβιάζουν την κυβέρνηση με το επιχείρημα "αν δεν πάρετε πίσω το νόμο, θα εμποδίσουμε όλους όσους θέλουν πάνω απ όλα να πάρουν γρήγορα πτυχίο γιατί έχουν κάνει συγκεκριμένα σχέδια στη ζωή τους, από το να πετύχουν το στόχο τους", οπότε όλες τις βαριές θυσίες τις φορτώνονται άτομα που μπορεί να μη βλέπουν το νόμο τόσο αρνητικά ώστε να είναι πρόθυμοι να κάνουν τόσο βαριές θυσίες για να τον ανατρέψουν. Αν δεν ήταν έτσι τότε όσοι είστε πρόθυμοι να φτάσετε στα άκρα για να σταματήσετε το νόμο, θα κάνατε απλά μόνοι σας αποχή από τα μαθήματα/εξετάσεις. Επίσης η λογική "χρειάζεται ο πανεπιστημιακός χώρος για να χρησημοποιηθεί ως χώρος ζήμωσης του αγώνα, όπως έγινε το '73", δεν έχει λογική στις μέρες μας, αφού τώρα μπορεί πάλι το σύστημα να μην είναι καλό, αλλά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με τότε.
Προσωπικά, από τη συγκεκριμένη κατάληψη μέσα στην εξεταστική, αν συνεχιστεί για πολύ ακόμα δεν θα βγώ απλά χαμένος, αλλά συντετριμένος, και πιστεύω πως ισχύει και για πολλούς άλλους αυτό.
Φιλικά πάντα.
ΥΓ: Ο_Κανένας πολύ εχθρική είσαι. Το ότι σέβομαι την απόφαση που πήρε δημοκρατικά ο ΦΣ δεν σημαίνει ότι δεν διαφωνώ κι όλας. Στη σχολή ήρθα για να μιλήσω με μερικούς γνωστούς και για κανέναν άλλο λόγο, δεν είμαι τελειόφοιτος και επομένως η όποια ρύθμιση γίνει γι αυτούς εμένα δεν με πιάνει, αλλά στηρίζω αυτό που θέλουν να κάνουν γιατί ξέρω ότι αυτοί καίγονται πολύ παραπάνω και από εμένα.