Εννοω πως ό,τι και να σου λεει η ιδεολογια σου καλο θα ηταν να μην το παιζεις νταβατζης σε βαρος ολης της κοινωνιας και να αποφασιζεις για λογαριασμο της.Γιατι με τις αντοχες του κοσμου να εχει προ πολλου ξεπερασει τα ορια της, οι αντιδρασεις θα είναι πολύ βιαιες.Malefino έγραψε:Τι εννοείς?
Ε καλα προσπαθω να τα κανω νια-νια αλλα δεν εχω πεσει και στην τεταρτη διεθνη(αυτή ηταν τελικα που λεγαμε), οπου εχουν και κατανοηση των οσων λενε.Malefino έγραψε:Επειδή μάλλον δεν έχεις συλλάβει και ιδαίτερα την έννοια των κοινωνικών τάξεων δεν έγινα αρκετά σαφής. Σε ποιά τάξη ανήκει ο καθένας δεν είναι θέμα προσωπικής επιλογής κατάταξης αλλά θέμα κατοχής μέσων παραγώγής. Με τόσους κομμουνιστές και αναρχικούς συμφορουμίτες θα έπρεπε να το έχεις κάνει νια-νια ήδη.
Ταξη-παραταξη-ομαδα κτλ είναι οχηματα κοινωνικοποιησης του ανθρωπου, και συνασπισμου του με αλλους.Οταν οι ταξεις, με τα κριτηρια που τις οριζεις εσυ, δεν εχουν απηχηση στον κοσμο, ή ακομα και όταν εχουν ολοι σχεδον θεωρουν την εθνικη τους ταυτοτητα ως το πρωτο πραγμα που τους χαρακτηριζει, τοτε ο ταξικος διαχωρισμος της κοινωνιας χανει κάθε νοημα. Αν θες να κανουμε συζητηση πανω στις ταξεις ευχαριστως αλλα δεν νομιζω πως είναι το θεμα μας.Στην τελικη ακομα και να θεωρησουμε πως η συμμετουχη τους στην εργατικη ταξη(σορρυ κιολας αλλα δεν νομιζω πως ανηκεις σε αυτην, αλλα μαλλον στην μεσαια ταξη) είναι το κυριο χαρακτηριστικο των πολιτων και παλι δεν θα βγαλεις εσυ αποφασεις για την δραση τους. Η εργατικη ταξη είναι αυτή που κατά κυριο λογο ζηταει την απελαση των μεταναστων αμμεσα και με βιαιο τροπο και όχι τοσο η μεσαια ή η ανωτερη.Δεν νομιζω πως οι ψηφοφοροι της χρυσης αυγης είναι και οι οικονομικα ισχυροτεροι της Ελλαδας.
Και πλζ περα από την πλακα μην αρχισουμε με τα δεξιος κτλ.Θα το ηθελα να ειμαι δεξιος παρα πολύ αλλα δεν με θελουν...Malefino έγραψε:Κοίτα χαζούλης δεν είσαι, αλλά σαν κλασσικός δεξιός ξέρεις να προβοκάρες καλά. Μ'αρέσει αυτό
Δεν νομιζω πως προβοκαρω.Δεν μπορεις ταυτοχρονα να μας λες φασιστες και εκμεταλευτες των μεταναστων.Ή τους θελουμε(για τους σκοτινους μας σκοπους) ή δεν τους θελουμε.Πως να το κανουμε.Και σορρυ ρε φιλε αλλα επιχειρηματιες που είναι ικανοποιημενοι με το ποσο εχουν πεσει οι μισθοι δεν εχω ξανακουσει.Επειδη δουλευω και βλεπω ποιες δουλειες εχουν ελληνες και ποιες ξενους, καταλαβαινω εγω με το λιγο μυαλο μου πως ακομα χρησιμοι είναι.
Όχι δεν εχω ακουσει κατι τετοιο.Και νομιζω πως αμα το λενε αυτό μια καλη αρχη θα ηταν να τους απελυαν και να σταματουσαν να τους νοικιαζουν σπιτια.Malefino έγραψε:Αντικειμενικά όμως έχεις ακούσει τις λυσσασμένες φωνές των εργοδοτών εδώ και 2-3 χρόνια που κραυγάζουν συνεχώς να φύγουν οι αλλοδαποί.
1)Μαλλον δεν εχεις πολύ μεγαλη κατανοηση της καταστασης.Malefino έγραψε:αυτοί οι επισφαλείς εργαζόμενοι που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε νοίκι έχουν πολύ μεγαλύτερη επίγνωση και καταλαβαίνουν πολύ περισσότερο τον μετανάστη με το καροτσάκι στο δρόμο, παρά ο σαλεμένος νοικοκυραίος της Πάτρας που τον πείραξαν μετανάστες που ούτε βγαίνουν απ'το λιμάνι της Πειραικής-Πατραικής.
2)Σορρυ ρε αδελφε αλλα οσον αφορα την πατρα επεσες στην περιπτωση.Κοπελα μου σπουδαζε στην πατρα και αυτά που λες δεν ισχυουν καθολου...
Οσο για την εγκληματικοτητα σε περιπτωση που θα φυγουν οι μεταναστες.Ναι εννοειται πως θα παμε από το κακο στο χειροτερο σε ολους τους τομεις αμα συνεχισουμε ετσι. Το επιπεδο μας θα πεφτει συνεχεια και θα γινουμε σαν τις χωρες τους. Οποτε θα εκτρεψουμε ανθρωπους με την ιδια ελλειψη πολιτισμου με τον πακιστανο και τον μαροκινο. Δεν υποστηριξα ποτε ότι η ανωτεροτητα μας ως κοινωνια βρισκεται στα γονιδια μας, αλλα στο ότι ειχαμε σημιωσει μεγαλυτερη προοδο. Αμα το παρουμε τωρα με την οπισθεν εννοειται πως στα ιδια χαλια θα καταληξουμε.
Για τα χτεσινα που σου πεταξα σποντουλα δεν απαντας.Αυτοι δερνουν αδιακριτα οποιον θελουν και κατι τρεχει στα γυφτικα?Ουτε για τον εάν ο ελληνικος λαος εχει τελικα το δικαιωμα να αποφασιζει τι θα γινει σε αυτή τη χωρα ειπες τπτ...
Α και ακομα κατι.Ειδατε ολοι με τον ιρακινο που ηταν και η αφορμη της ολης δρασης που τελικα ηταν ξεκαθαρισμα εσωτερικων υποθεσεων τους...