Τα νέα 7 θαύματα του Κόσμου...
Συντονιστής: AlexandraDC
-
Katestramenos
- theos
- Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017
Όχι, βέβαια! Φυσικά και δεν συγκρίνεται η Ακρόπολη με τη eurovision. Ο διαγωνισμός αυτός όμως στον οποίο θέλουμε να αναδειχτεί η Ακρόπολη συγκρίνεται άνετα με το διαγωνισμό της eurovisionKatestramenos έγραψε:Αν διάβασες καλά αυτό που έγραψα θα είδες ότι λέω:"που υπήρχε".
Και δεν είναι δυνατόν να συγκρίνεις την ακρόπολη με τη eurovision!
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
-
Katestramenos
- HeartDoc
- Real Name: Νίκος Καραστάθης
Ναι ρε συ, το είδα, αλλά ο "διαγωνισμός" γίνεται τώρα και θέλομεν να αναδείξουμε τον πολιτισμό που υπήρχε όταν οι άλλοι τρώγανε βελανίδια; Και οι βελανιδοφάγοι τώρα τι είναι;
Και φυσικά δεν συγκρίνω το "θαύμα" της Ακρόπολης (btw αν δεν το ξέτε υπάρχει αντίγραφο του Παρθενώνα σε μέγεθος και αρχιτεκτονική στο Nashville) με τη Eurovision, αλλά τον πυρετό της ανάδειξης της του ως "θαύμα" (αν και ο Παρθενώνας έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς από το '87 ). Λες και παίρνει ποσοστά ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης
Απορία 1: Η χρονική περίοδος που χτίστηκε ο Παρθενώνας δεν αντιστοιχεί σε αυτή που σηματοδοτεί την αρχή της επεκτατικής πολιτικής της Αθήνας έναντι συμμάχων της;
Απορία 2: Από σκλάβους δε χτίστηκε;
Τέλος πάντων, ξέφυγα...
Και φυσικά δεν συγκρίνω το "θαύμα" της Ακρόπολης (btw αν δεν το ξέτε υπάρχει αντίγραφο του Παρθενώνα σε μέγεθος και αρχιτεκτονική στο Nashville) με τη Eurovision, αλλά τον πυρετό της ανάδειξης της του ως "θαύμα" (αν και ο Παρθενώνας έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς από το '87 ). Λες και παίρνει ποσοστά ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης
Απορία 1: Η χρονική περίοδος που χτίστηκε ο Παρθενώνας δεν αντιστοιχεί σε αυτή που σηματοδοτεί την αρχή της επεκτατικής πολιτικής της Αθήνας έναντι συμμάχων της;
Απορία 2: Από σκλάβους δε χτίστηκε;
Τέλος πάντων, ξέφυγα...
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
-
Katestramenos
Γιατί ποιό έργο χτίστηκε από μηχανικούς;Τότε ήταν οι δούλοι τώρα είναι οι μετανάστες...
Και το αντίγραφο του Παρθενώνα δεν αποτελεί κάτι το τόσο σπουδαίο!Αν ήταν μάγκας αυτός που το έκανε ας το έκανε με τα μέσα που είχαν και οι Αθηναίοι.
Όσο για τον διαγωνισμό παρόλο που και για εμένα είναι σε λίγο λάθος βάση από τη στιγμή που όλος ο κόσμος δίνει σημασία σε αυτόν και μπορεί να επηρεάσει κάποια πράγματα(π.χ. τουρισμός) δεν είναι τόσο εύκολο να τον αγνωήσεις
Υ.Γ. το nick απλά αντιπροσωπεύει τον εαυτό μου....
Και το αντίγραφο του Παρθενώνα δεν αποτελεί κάτι το τόσο σπουδαίο!Αν ήταν μάγκας αυτός που το έκανε ας το έκανε με τα μέσα που είχαν και οι Αθηναίοι.
Όσο για τον διαγωνισμό παρόλο που και για εμένα είναι σε λίγο λάθος βάση από τη στιγμή που όλος ο κόσμος δίνει σημασία σε αυτόν και μπορεί να επηρεάσει κάποια πράγματα(π.χ. τουρισμός) δεν είναι τόσο εύκολο να τον αγνωήσεις
Υ.Γ. το nick απλά αντιπροσωπεύει τον εαυτό μου....
- sparc
- Real Name: Γιώργος
Χωρίς να πάρω θέση θέλω να κάνω μερικές επισημάνσεις...
1) Με εξαίρεση τις πυραμίδες όλα τα υπόλοιπα από τα 7 θαύματα του "αρχαίου" κόσμου έχουν καταστραφεί. Ο διαγωνισμός αυτός λοιπόν θέλει να αναδείξει τα 7 πιο θαυμαστά μνημεία που δημιούργησε ο άνθρωπος μέχρι το έτος 2000.
2) Το ότι οι υποψήφιοι είναι επίσης αρχαίοι έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει (α) με την διάδοση του χριστιανισμού και (β) της δημοκρατίας.
3) Θαύμα : το θάμα, το ανεξήγητο αλλά και η κατάπληξη, το θάμπος.
4) Ο διαγωνισμός αυτός δεν προσπαθεί να αναθεωρήσει την λίστα, αλλά να φτιάξει μία νέα με μνημεία που υπάρχουν...
(και τώρα παίρνοντας θέση)... φυσικά φτιάχνοντας έτσι τουριστικούς προορισμούς που κάθε άνθρωπος θα πρέπει να επισκεφθεί. Τι νόημα έχει να μαθαίνουμε στο σχολείο για το άγαλμα του Δία ή το ναό της Άρτεμης όταν δεν υπάρχει αρμόδιος φορέας να πληρώσουμε για να τα επισκεφθούμε; Η ερώτηση είναι φυσικά ρητορική και άκρως σαρκαστική αλλά πιστεύω ότι στοχεύει στην αλήθεια πίσω από όλα αυτά...
Προσωπικά θα ψηφίσω, όχι επειδή πιστεύω σε αυτόν τον διαγωνισμό, όχι επειδή με νοιάζει το αποτέλεσμα αλλά επειδή πρέπει να ζήσω στον ίδιο πλανήτη με όλους αυτούς που τον υποστηρίζουν!
1) Με εξαίρεση τις πυραμίδες όλα τα υπόλοιπα από τα 7 θαύματα του "αρχαίου" κόσμου έχουν καταστραφεί. Ο διαγωνισμός αυτός λοιπόν θέλει να αναδείξει τα 7 πιο θαυμαστά μνημεία που δημιούργησε ο άνθρωπος μέχρι το έτος 2000.
2) Το ότι οι υποψήφιοι είναι επίσης αρχαίοι έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει (α) με την διάδοση του χριστιανισμού και (β) της δημοκρατίας.
3) Θαύμα : το θάμα, το ανεξήγητο αλλά και η κατάπληξη, το θάμπος.
4) Ο διαγωνισμός αυτός δεν προσπαθεί να αναθεωρήσει την λίστα, αλλά να φτιάξει μία νέα με μνημεία που υπάρχουν...
(και τώρα παίρνοντας θέση)... φυσικά φτιάχνοντας έτσι τουριστικούς προορισμούς που κάθε άνθρωπος θα πρέπει να επισκεφθεί. Τι νόημα έχει να μαθαίνουμε στο σχολείο για το άγαλμα του Δία ή το ναό της Άρτεμης όταν δεν υπάρχει αρμόδιος φορέας να πληρώσουμε για να τα επισκεφθούμε; Η ερώτηση είναι φυσικά ρητορική και άκρως σαρκαστική αλλά πιστεύω ότι στοχεύει στην αλήθεια πίσω από όλα αυτά...
Προσωπικά θα ψηφίσω, όχι επειδή πιστεύω σε αυτόν τον διαγωνισμό, όχι επειδή με νοιάζει το αποτέλεσμα αλλά επειδή πρέπει να ζήσω στον ίδιο πλανήτη με όλους αυτούς που τον υποστηρίζουν!
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
- HeartDoc
- Real Name: Νίκος Καραστάθης
Μπορεί να μπερδεύω εποχές, αλλά άλλο πράγμα δούλος κι άλλο σκλάβος. Ο ναός χτίστηκε από σκλάβους.Katestramenos έγραψε:Γιατί ποιό έργο χτίστηκε από μηχανικούς;Τότε ήταν οι δούλοι τώρα είναι οι μετανάστες...
Το ανέφερα ως ένδειξη αναγνωρισιμότητας.Katestramenos έγραψε:Και το αντίγραφο του Παρθενώνα δεν αποτελεί κάτι το τόσο σπουδαίο!Αν ήταν μάγκας αυτός που το έκανε ας το έκανε με τα μέσα που είχαν και οι Αθηναίοι.
off-topic:
Άααχ ρε sparc, μου το χάλασες... :(sparc έγραψε:Προσωπικά θα ψηφίσω, όχι επειδή πιστεύω σε αυτόν τον διαγωνισμό, όχι επειδή με νοιάζει το αποτέλεσμα αλλά επειδή πρέπει να ζήσω στον ίδιο πλανήτη με όλους αυτούς που τον υποστηρίζουν!
Κάνω κάτι όχι επειδή το πιστεύω ή το θέλω, αλλά επειδή το κάνει και ο διπλανός μου;
Anyway...
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
- sparc
- Real Name: Γιώργος
Δεν έπιασες το υπονοούμενο, αυτός ο διαγωνισμός γράφει παντού μια μόνο λέξη... "ΛΕΦΤΑ ΛΕΦΤΑ ΛΕΦΤΑ ΛΕΦΤΑ" και μόνο "ΛΕΦΤΑ". Είμαι ελληνάρας λοιπόν (a.k.a. ψωνισμένος τοπικιστής) και θέλω αυτά τα λεφτά για τον τόπο μου.HeartDoc έγραψε:Άααχ ρε sparc, μου το χάλασες... Sad
Κάνω κάτι όχι επειδή το πιστεύω ή το θέλω, αλλά επειδή το κάνει και ο διπλανός μου; Sad
Anyway...
Αυτά τα events είναι ψωμί και βούτυρο για τους "ανεπτυγμένους λαούς" και για τις γενιές που θα έρθουν, μπορούμε να γκρινιάζουμε όσο θέλουμε σήμερα αλλά αύριο μόνο ένα πράγμα θα έχει σημασία... ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, τουρίστες κατά χιλιάδες, εκατομμύρια και όλοι θα θέλουν να δουν τα 7 θαύματα του κόσμου.
Μπορούμε να γκρινιάζουμε όσο θέλουμε αλλά σε ένα χρόνο το μόνο που θα έχει μείνει είναι μια λίστα που θα πουλάει σαν τρελή στα τουριστικά γραφεία ανά τον πλανήτη.
Δεν συμφωνώ με το σύστημα αλλά αφού άλλοι το αποφάσισαν για μένα, τουλάχιστον ας το εκμεταλλευτώ προς όφελος μου. Καιροσκόπος; Μπορεί. Ηθικά αμφιλεγόμενος; Σίγουρα, αλλά ταυτόχρονα είμαι και ρεαλιστής.
ΥΓ: και αν κάποιοι αρχίσουν να μιλάνε για αλλοτρίωση και ξεπούλημα ας σκεφτούν πρώτα ότι η ιστορία κάνει κύκλους όχι ημικύκλια. Δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξουμε αυτόν τον παρικμασμένο κόσμο, πρέπει να φτάσουμε στον πάτο για να μπορέσουμε να τον ξαναχτίσουμε...
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Μιας και κάπου το πέτυχα, να επαναφέρω το θέμα με 2-3 λεπτομέρειες για όσους έχουν ήδη κρεμάσει πέτρα και στέκονται στο χείλος της ταράτσας τους μιας και η Ακρόπολη βγήκε 8η...

Mony makes the world go round... απορώ πως αυτό το θαύμα (με εκπρόσωπο το δολλάριο) δεν ήταν ανάμεσα στα υποψήφια
Υ.Γ.: Τα αποτελέσματα είναι εδώ, η επιβεβαίωση των παραπάνω οικονομικών κινήτρων, μεγεθών και μεθόδων βρίσκεται εδώ.
- Η διαδικασία ψήφου είναι διαβλητή. Κανείς μπορεί να ψηφίσει online, με τηλέφωνο ή με sms. Το πιο εύκολο που μπορεί να κάνει για να πετύχει πολλαπλές ψήφους είναι να φτιάξει όσα email accounts θέλει και να ψηφίσει ισάριθμες φορές "online". Φυσικά μπορεί να περιοριστεί σε τριπλή ψήφο (αν βαριέται να φτιάξει email accounts), δηλ. μια online, μια από σταθερό και μια από sms. Μόνο που ο δεύτερος τρόπος θα του κοστίσει.
- Οι τυπάδες όπως φαίνεται βγάλανε λεφτά από διαφημίσεις, χορηγούς, τηλεφωνική ψήφο και τα "πιστοποιητικά" ψήφου που δυστυχώς αρκετά πελατάκια θα πλήρωσαν 2 δολλάρια για να τους αποσταλούν ηλεκτρονικά. Θεωρώ την προσπάθεια μιας τσιγγάνας που θα σας φάει 2-200 ευρώ στο δρόμο για να σας πει τη μοίρα σας πολύ πιο τίμια και μεστή ουσίας. Αν μη τι άλλο σέβεται την Ιστορία...
- Πέρα από εμένα (=χαιρέκακο μα$%κιστίρι), τους λίγους πραγματικά πορωμένους και τους υπεύθυνους προώθησης της κομπίνας με την επωνυμία "n7w" δεν ασχολείται κανένας με τα αποτελέσματα της εν λόγω ψηφοφορίας. Θα μου κάνει μεγάλη έκπληξη αν ασχοληθεί ακόμα και το δελτίο κουτσομπολιού (ή "ειδήσεων") του Star/Λιάτσου. Ελπίζω οι αγαπητοί Ελληνάρες την επόμενη φορά να μην μπουν και να μην βάλουν και κανέναν από εμάς στον κόπο.
Mony makes the world go round... απορώ πως αυτό το θαύμα (με εκπρόσωπο το δολλάριο) δεν ήταν ανάμεσα στα υποψήφια
Υ.Γ.: Τα αποτελέσματα είναι εδώ, η επιβεβαίωση των παραπάνω οικονομικών κινήτρων, μεγεθών και μεθόδων βρίσκεται εδώ.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- alexaiv
- Real Name: Αλέξης Αϊβαλιώτης
Αν και τα αποτελέσματα βγήκαν (και δεν είναι μέσα ούτε η Ακρόπολη ούτε η Αγ. Σοφια), απλά επειδή είδα πως κάποιοι ρώτησαν τι σημαίνει "καινούργιο" θαύμα, φαίνεται πως κάποιος συνειδητοποίησε πως από τα "παλιά" θαύματα μόνο η Πυραμίδα του Χέοπα υπάρχει ακόμα (is still standing όπως το έγραψαν στα αγγλικά) αποφάσισαν να εκλέξουν καινούργια.
Και για όσους δεν επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα τελικά τα αποτελέσματα ήταν:
The Great Wall, China
Petra, Jordan
Christ Redeemer, Brazil
Machu Picchu, Peru
Chichén Itzá, Mexico
The Roman Colosseum, Italy
The Taj Mahal, India
Και για όσους δεν επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα τελικά τα αποτελέσματα ήταν:
The Great Wall, China
Petra, Jordan
Christ Redeemer, Brazil
Machu Picchu, Peru
Chichén Itzá, Mexico
The Roman Colosseum, Italy
The Taj Mahal, India
- drcypher
- Portal Administrator

Καλά, ούτε ο Χριστός ή ο Μωάμεθ υπάρχουν πια αλλά δεν νομίζω πως κάποτε θα οργανώσουμε τηλεψηφοφορία με sms/mail/τηλέφωνο για να εκλέξουμε νέους "Θεούς" με "δωρεάν" (=2ευρώ) μπλουζάκια με τη στάμπα των υποψηφίων, σωστά; 
Τέλος πάντων, θεωρώ πως όλη αυτή η ιστορία είναι ένα φιάσκο. Τα παλικάρια καλά κάνουν και τρώνε λεφτά από κορόιδα που τσιμπάνε με τέτοιες αφορμές. Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να ξεπεράσουμε τα συμπλέγματά μας και να αναζητήσουμε την αξία των μνημείων από άλλες οπτικές
Όπως, άλλωστε σχολίασε και ο Αποστόλης στην Ελληνοφρένεια, "ποιος θα ψήφιζε θαύμα με σκαλωσιές;"
Τέλος πάντων, θεωρώ πως όλη αυτή η ιστορία είναι ένα φιάσκο. Τα παλικάρια καλά κάνουν και τρώνε λεφτά από κορόιδα που τσιμπάνε με τέτοιες αφορμές. Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να ξεπεράσουμε τα συμπλέγματά μας και να αναζητήσουμε την αξία των μνημείων από άλλες οπτικές
Όπως, άλλωστε σχολίασε και ο Αποστόλης στην Ελληνοφρένεια, "ποιος θα ψήφιζε θαύμα με σκαλωσιές;"
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- panosssvent19
- Real Name: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
dr@ κοιτα ειναι λιγο ποιο περιπλοκα τα πραγματα...
Δλδ οταν ψηφιστουν τα 7 (που ειναι 7 και τι να κανουμε τωρα που ειναι 7...) θαυνατα του κοσμποου τοτε δυστιχως για εμας (γιατι δεν θα ειναι μεσα η ακροπολη) δεν θα την "γνωριζει" ολη η εφηλιος...Οπωσ και να γινετε αυτος ο διαγονισμος δεν παβει να ειναι ενασ διαγωνισμος που κρατα μερικα ονοματα μνειμιων ζωντανα....Δεν λεω οτι θα πεθανει η ακροπολη.Το μονο που λεω ειναι οτι μπορει να κρατιθει η υστεροφιμια της σαν μνημειο και να αυξηθει η δημοτικοτητα της με αποτελεσμα την ικανοποιιση ως ελληνες ηθηκη και χρηματικη....Ειναι κατι αποδεκτο απο ολους που σιγουρα μπορει να μην ειναι και σωστο απλα στην τελικη ειναι ενα μεσο "διαφημησης" ειτε το αποδεχομαστε ειτε οχι θα ακουστει..... θα ενισχηθει η φημη της και ταυτοχρονα και φημη του πολιτισμου μας.....
Δεν θελω να μπω σε "λεπτομεριες" το αν η διαδηκασια ειναι σωστη η οχι απλα στεκομε στην ουσια που κατα την γνωμη ειναι αυτη που προανεφερα...Απλα και λοιτα μας "ανεβαζει"(αν ηταν μεσα η ακροπολη) οσο βλακωδεσ και αν γινετε αυτο...γινετε ομως.
Σιγουρα δεν περιμενουμε απο κατι τετοιο να ανεβασει τον πολιτισμο μας αλλα μια ακομα επιβεβαιωση δεν ειναι κακη.
Τελος απλα επειφει αναφερθηκε....Ενας επιταχηντηρας του cern δεν νομιζω οτι δεν θα μπορουσε να ανηκει στα 7 θαυματα του κοσμου και θα το ηθελα πολλη περισσοτερο απο κατι που εγινε πολλα χρονια πριν και τα σημερινα επιτευματα ειναι "θαυματα" και κατα την αποψη μου (λιγο γενικευμενο και ακραιο) πολλη καλητερα των παλιαοτερων...
Υ.Γ. Δεν ειμαι καλος στην συνταξη πιστευω ολοι να καταλαβατε τι προσπαθω να πω....
Δλδ οταν ψηφιστουν τα 7 (που ειναι 7 και τι να κανουμε τωρα που ειναι 7...) θαυνατα του κοσμποου τοτε δυστιχως για εμας (γιατι δεν θα ειναι μεσα η ακροπολη) δεν θα την "γνωριζει" ολη η εφηλιος...Οπωσ και να γινετε αυτος ο διαγονισμος δεν παβει να ειναι ενασ διαγωνισμος που κρατα μερικα ονοματα μνειμιων ζωντανα....Δεν λεω οτι θα πεθανει η ακροπολη.Το μονο που λεω ειναι οτι μπορει να κρατιθει η υστεροφιμια της σαν μνημειο και να αυξηθει η δημοτικοτητα της με αποτελεσμα την ικανοποιιση ως ελληνες ηθηκη και χρηματικη....Ειναι κατι αποδεκτο απο ολους που σιγουρα μπορει να μην ειναι και σωστο απλα στην τελικη ειναι ενα μεσο "διαφημησης" ειτε το αποδεχομαστε ειτε οχι θα ακουστει..... θα ενισχηθει η φημη της και ταυτοχρονα και φημη του πολιτισμου μας.....
Δεν θελω να μπω σε "λεπτομεριες" το αν η διαδηκασια ειναι σωστη η οχι απλα στεκομε στην ουσια που κατα την γνωμη ειναι αυτη που προανεφερα...Απλα και λοιτα μας "ανεβαζει"(αν ηταν μεσα η ακροπολη) οσο βλακωδεσ και αν γινετε αυτο...γινετε ομως.
Σιγουρα δεν περιμενουμε απο κατι τετοιο να ανεβασει τον πολιτισμο μας αλλα μια ακομα επιβεβαιωση δεν ειναι κακη.
Τελος απλα επειφει αναφερθηκε....Ενας επιταχηντηρας του cern δεν νομιζω οτι δεν θα μπορουσε να ανηκει στα 7 θαυματα του κοσμου και θα το ηθελα πολλη περισσοτερο απο κατι που εγινε πολλα χρονια πριν και τα σημερινα επιτευματα ειναι "θαυματα" και κατα την αποψη μου (λιγο γενικευμενο και ακραιο) πολλη καλητερα των παλιαοτερων...
Υ.Γ. Δεν ειμαι καλος στην συνταξη πιστευω ολοι να καταλαβατε τι προσπαθω να πω....
Υ.Γ.: Αμφότερα τα φύλα "ξενερώνουν" συχνά απέναντι σ αυτόν που δίνεται χωρίς ιδιοτροπίες και επιδίδονται στο προκλητικό κυνήγι αυτού που "δεν τους κάθεται". Θλιβερό παιχνίδι, που δυστυχώς το αντιλαμβανόμαστε μόνον όταν είμαστε από την πλευρά του χαμένου. Οταν είμαστε εμείς οι δράστες, μας φαίνονται όλα πολύ φυσικά...

- drcypher
- Portal Administrator

Πως ακριβώς το κάνει αυτό;panosssvent19 έγραψε:Οπωσ και να γινετε αυτος ο διαγονισμος δεν παβει να ειναι ενασ διαγωνισμος που κρατα μερικα ονοματα μνειμιων ζωντανα....
Η Ακρόπολη όντως δεν θα πεθάνει, τουλ. πριν πεθάνουμε όλοι οι παροικούντες την Ακρόπολη από την απειλή που αντιμετωπίζουμε από κοινού οι πολίτες και το μνημείο: Το καυσαέριο και την έλλειψη σεβασμού. Εκείνο, όμως, που συμβόλιζε η Ακρόπολη, δηλ. η Δημοκρατία, βρίσκεται στα τελευταία στάδια, και δεν βλέπω κανέναν να ανησυχεί εξίσου.panosssvent19 έγραψε:Δεν λεω οτι θα πεθανει η ακροπολη.Το μονο που λεω ειναι οτι μπορει να κρατιθει η υστεροφιμια της σαν μνημειο
Ως υπάρχον ή "ζωντανό" μνημείο, λοιπόν, η Ακρόπολη δεν χρειάζεται υστεροφημία. Βλέπετε, άλλωστε, τι είδους υστεροφημίας τυγχάνουν τα "παλιά" 7 θαύματα: Δεν υπάρχουν πια, άρα ψάχνουμε για νέα.
Η δημοτικότητα; Ικανοποίηση; Ηθική/χρηματική; Τι είναι η Ακρόπολη για να την συγχέουμε με αυτά τα πράγματα; Υποψήφιος πολιτικός ή πόρνη; Όπως θα'λεγε και ο Τζιμάκος ο Πανούσης, αυτό που περιγράφεις περιφραστικά ισοδυναμεί με το "βγάλαμε τον Πολιτισμό στη διατίμηση".panosssvent19 έγραψε:η δημοτικοτητα της με αποτελεσμα την ικανοποιιση ως ελληνες ηθηκη και χρηματικη....
Αυτή ακριβώς η λογική είναι που από την αρχή καυτηρίασα ως χυδαία. Αυτή που απογυμνώνει ένα μνημείο από την Ιστορική του αίγλη και την σημειολογία του (τουλάχιστον αυτά) και τα τοποθετεί μέσω διαβλητών και κερδοσκοπικών διαδικασιών σε αστείες κλίμακες με οικονομικά και συναισθηματικά κριτήρια.
Δηλ. "δεν είναι σωστό, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ειδικά όταν ο σκοπός είναι το χρήμα των τουριστών". Όσο για τον πολιτισμό μας σίγουρα διαφημίζεται: Πολιτισμός, όμως, δεν είναι μόνο τα υποδειγματικά καλλιτεχνικά μας δημιουργήματα, είναι ο τρόπος ζωής και σκέψης μας, η κοσμοθεωρία που διέπιε το σύνολο των Ελλήνων, οι παγκόσμιες και τοπικές προτάσεις οργάνωσης και συμβίωσης. Και ο πολιτισμός που εξάγουμε/διαφημίζουμε με τέτοιες κινήσεις είναι "δεν έχουμε τίποτε να επιδείξουμε, είχαμε την τύχη να κληρονομήσουμε 10 χαλάσματα για τα οποία το μόνο που γνωρίζουμε είναι η υποχρέωσή μας να υπερηφανευόμαστε γι' αυτά, και τελικά τα βάζουμε στην βιτρίνα μπας και βγάλουμε κανά φράγκο".panosssvent19 έγραψε:Ειναι κατι αποδεκτο απο ολους που σιγουρα μπορει να μην ειναι και σωστο απλα στην τελικη ειναι ενα μεσο "διαφημησης" ειτε το αποδεχομαστε ειτε οχι θα ακουστει..... θα ενισχηθει η φημη της και ταυτοχρονα και φημη του πολιτισμου μας.....
Ικανοποιητικό; Για μένα όχι. Ηθικό; Ούτε καν. Οικονομικό; Αμιγώς.
Είναι κακή. Ο πολιτισμός μας (των νεοελλήνων) είναι ήδη χαμηλός και τον χαμηλώνουμε περισσότερο με τον τρόπο που εξηγώ παραπάνω. Ο περισσότερος κόσμος που κουτοπόνηρα τρίβει τα χέρια του περιμένοντας με αυτή τη φιέστα των 7 θαυμάτων να δει περισσότερα τουριστάκια το καλοκαίρι δεν γνωρίζει καν πότε ανεγέρθηκε η Ακρόπολη, ποιες είναι οι συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο και επέτρεψαν/οδήγησαν στην ανοικοδόμησή του. Συνεπώς δεν γνωρίζουμε, ως απαίδευτοι, τι μας λέει όσο ακόμα καταφέρνει και μισο-στέκει πάνω στον Βράχο.panosssvent19 έγραψε:Σιγουρα δεν περιμενουμε απο κατι τετοιο να ανεβασει τον πολιτισμο μας αλλα μια ακομα επιβεβαιωση δεν ειναι κακη.
Και όπως φαίνεται δεν μας ενδιαφέρει. Φτάνει που θα μας "διαφημίσει"=>θα μας φέρει τουρίστες=>θα μας φέρει λεφτά. Πράγμα που δεν είναι υποχρέωση του μνημείου, αλλά του Υπουργείου Πολιτισμού, και μάλιστα με τρόπο που να προστατεύει προτίστως την έκφραση "Πολιτισμός" αντί του Τουρισμού.
Το ποιος θα μας φέρει τον Πολιτισμό και την Παιδεία δεν ακούω πουθενά, αλλά μάλλον οι μη οικονομικές παράμετροι είναι κουραστικό μπλα-μπλα...
- panosssvent19
- Real Name: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Δεν νομιζω dr γιατι απλα μπορει να το δεισ ετσι μπορεις βεβαια να το δεις ως κατι το θετικο σθμφωνα παντα με την κοινη γνωμη δεν συμφωνω ουτε και εγω με το θεσμο απλα δεν βρισκω το λογο που υποβαθμηζετε η ακροπολη...Καμια φορα ο σκοπος αγιαζει τα μεσα ναι τα αγιαζει τι να κανουμε τωρα...χαχαχα
Δεν θελω να επεκταθω γιατι στην τελικη δεν διαφονω μαζι σου απλα το βλεπω λιγο το ποτιρι μισογεματο και οχι μισοαδειο σκοπος μετα του οφελειμου (αν το λεω και σωστα) με οτι συνεπαγετε αυτο καλοσ η κακος ετσι ειναι τα πραγματα
Οσο για τον τροπο σκεψεις και για τον πολιτισμο μας αστο βραστο νεοελληνισμος σε ολο του το μεγαλειο....
Δεν θελω να επεκταθω γιατι στην τελικη δεν διαφονω μαζι σου απλα το βλεπω λιγο το ποτιρι μισογεματο και οχι μισοαδειο σκοπος μετα του οφελειμου (αν το λεω και σωστα) με οτι συνεπαγετε αυτο καλοσ η κακος ετσι ειναι τα πραγματα
Οσο για τον τροπο σκεψεις και για τον πολιτισμο μας αστο βραστο νεοελληνισμος σε ολο του το μεγαλειο....
Υ.Γ.: Αμφότερα τα φύλα "ξενερώνουν" συχνά απέναντι σ αυτόν που δίνεται χωρίς ιδιοτροπίες και επιδίδονται στο προκλητικό κυνήγι αυτού που "δεν τους κάθεται". Θλιβερό παιχνίδι, που δυστυχώς το αντιλαμβανόμαστε μόνον όταν είμαστε από την πλευρά του χαμένου. Οταν είμαστε εμείς οι δράστες, μας φαίνονται όλα πολύ φυσικά...