Σοκαριστική διαφήμιση

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

@theos:
(μιας και επιμενεις  :P...αλλα δε θα το συνεχισω αλλο! )

Αν μπορεις εστω και ενα δυστυχημα να αποτρεψεις χαλωντας τη διαθεση 5, 10 ,1000 ανθρωπων, και να σωθει εστω και μια ζωη ή μια οικογενεια απο τη μιζερια και τη δυστυχια, ας χαλασει.

Επισης συνηθως μιλαμε για τροχαιο δυστυχηματα και οχι ατυχηματα. Και υπαρχει λογος δεν ετυχε απλα... αλλα πετυχε, επειδη σε πολλους απο μας δοθηκε το δικαιωμα να οδηγουμε στο δρομο χωρις να ειμαστε ετοιμοι και προετοιμασμενοι. (αληθεια θα οδηγουσαμε με τον ιδιο τροπο, αν πριν μας δοθει το διπλωμα, περνουσαμε μια βολτα απο τα επειγοντα περαστατικα στο ΚΑΤ;; )

Εχει τυχει να χρειαστει να σπρωξεις το αναπηρικο αμαξιδιο καποιου συνανθρωπου σου που μεχρι λιγο πιο πριν μπορουσε να αυτοεξυπηρετηθει; Δεν τυχαινει... πετυχαινει.

Ειναι τουλαχιστον υποκριτικο να αποφευγουμε τα γεγονοτα! Τι θα αλλαξει ποτε στον κοσμο αν κρυβομαστε απο αυτα; Δε λεω, υπαρχουν πολλα ασχημα, μα ποιος ειπε οτι ζουμε σε ομορφο κοσμο; και γιατι να μη προσπαθησουμε να ηταν λιγοτερο ασχημος; Αλλα για να γινει αυτο πρεπει πρωτα να τον αντικρισουμε στα ισα. Ειτε αυτο λεγεται πρεζα, ειτε τροχαιο, ειτε πολεμος, ειτε φτωχεια, ειτε εκμεταλλευση κλπ.
Βεβαια μπορεις να μου πεις "δε με ενδιαφερει να αλλαξω τον κοσμο...", τοτε μες στην αδιαφορια σου θα πρεπει να υποστεις και αυτους που θελουν. Κανεις δε μπορει να τα χει ολα! ;)

Οσο για τα παιδια που αναφερεις, ειναι σιγουρα σκληρο να χρειαστει να προσγειωθουν με αυτο τον τροπο στην πραγματικοτητα. Ομως σε αυτη την πραγματικοτηα θα ζησουν ειτε ως παιδια ειτε ως ενηλικες, και προσωπικα νομιζω πως η προστατευτικη γυαλα που εχουμε ορθωσει γυρω απο τον πολιτσμο μας, περισσοτερο βλαπτει παρα βοηθα. ...οταν πια σπαει ειναι πολυ αργα για να δεις τι και απο που σου ρθε... :wink:
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Πολύ σκληρή η διαφήμιση όντως. Αλλά δυστυχώς δείχνει την σκληρή αλήθεια. Στέκομαι στα παρακάτω που έγραψε ο noir:
noir έγραψε:Και κατι ολιγον οφ τοπικ, μερικες στιγμες διερωτομαι ποια ειναι πιο μεγαλη διαστροφη (αν κατι απο αυτα ειναι τελικα): η εξοικιωση με το πολεμο, τα τροχαια, την πρεζα και γενικοτερα τα δυσαρρεστα κομματια της πραγματικοτητας ή η προσπαθεια να κρυφτουμε απο αυτα θεωρωντας πως ολα αυτα δε μας απασχολουν μεχρι να μας αγγιξουν; :?
Πραγματικά μεγάλο ζήτημα έθεσες noir. Ακόμα και εγώ δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αντιμετωπίσω κατάφατσα κάποια δυσάρεστα πλην όμως αληθινά πράγματα. Πραγματικά πολύ δύσκολο.. Τουλάχιστον ας είχε έστω το 1/10 από αυτά που δείχνει το βίντεο στο μυαλό του κάποιος πριν πιάσει τιμόνι.. :?
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

@theos: Η αντίδρασή σου αποδεικνύει έλλειψη εμπειρίας για την κατάσταση στους δρόμους (ανεξαρτήτως συνόρων) και επαφής με την πραγματικότητα.
Εξήγησε μου.
Οδηγείς.
Πόσες φορές σου έτυχε να πέσεις σε κίνηση λόγο κάποιου τρακαρίσματος;
Σίγουρα πολλές (διαφορετικά εσύ είσαι η μειοψηφία και δεν το ξέρεις).
Πόσες από αυτές τις φορές κοίταξες, προσπερνώντας το ατύχημα, για τα κομμένα πόδια και χέρια ή τα χυμένα μυαλά μέσα στη μέση του δρόμου, πριν συνεχίσεις την ζωούλα σου σαν να μη συνέβη τπτ; Ή μήπως κατέβηκες να βοηθήσεις όταν δεν είδες ασθενοφόρο πουθενά;

Κάποτε είδα ένα μωρό να κλαίει στην αγκαλιά της μάνας με το ανοιγμένο κεφάλι ενώ προσπαθούσαν να βγάλουν τον άξονα του τιμονιού από το στήθος του οδηγού και πατέρα. Του οδηγού εκείνου που προσπάθησε να προσπεράσει το ΚΤΕΛ που επέβαινα. Έχω και άλλα τέτοια, έχω και μερικά δικά μου, έχω φίλους που σκοτώθηκαν και κηδεύτηκαν με κλειστό φέρετρο...

@theos Μην τολμήσεις και ξαναπείς δημόσια ότι οποιοδήποτε μέτρο είναι ακραίο ή περιττό για την απάθεια και άγνοια των οδηγών, χωρίς να νιώσεις έστω και λίγο τύψεις

Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν ακριβώς επειδή υπάρχουν άνθρωποι που δεν το παίρνουν σοβαρά . Νομίζουν ότι κάτι τέτοιο δε θα τους συμβεί ποτέ. Flash news... shit happens all the time !

Και μία συμβουλή, light είναι τα θρίλερ όχι η ζωή!!
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Δεν έχω διαβάσει τα παραπάνω, απλώς θα κάνω ένα σχόλιο καθώς είδα το spotάκι: Είναι όντως "brutal", αλλά αναρρωτιέμαι: Είναι πιο βίαιο ή μακάβριο από τις ταινίες που βρίθουν ξεκοιλιασμένων και πετσοκομένων κακών και ηρώων; Ή μήπως εκεί μας ανακουφίζει η ασφάλεια του "κινηματογραφικού εφέ"; Δε σας είδα να παραπονιέστε για ένα σωρό σαχλαμάρες όπως οι 300, ο Εξολοθρευτής, το Blade, το Saw, και το υπόλοιπο συντριπτικό κομμάτι του Αμερικανικού κινηματογράφου!

Οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζω (όπως σχολιάζει ο sparc) όταν βρεθούν μπροστά σε ένα σοβαρό τροχαίο γυρνάνε το κεφάλι. Βλέπουν ανά πάσα στιγμή τις ψεύτικες χοντράδες του Hollywood αλλά η ωμή πραγματικότητα τους σοκάρει περισσότερο απ' όσο αντέχουν... τόσο ώστε να κλείνουν τα μάτια τους, σαν να μην έγινε ποτέ... και οι περισσότεροι, μερικά κιόλας μέτρα πιο κάτω, εκεί που "καθαρίζει" ο δρόμος, συνεχίζουν σε συνήθειες που οδήγησαν στο δυστύχημα που μόλις προσπέρασαν... σαν να είναι απίθανο να συμβεί σε εκείνους ή σε κάποιο κοντινό τους πρόσωπο. Σαν να ήταν ένα σποτάκι στην τηλεόραση, που μας χάλασε τη διάθεση και θα βγούμε να διαμαρτυρηθούμε μέχρι να αποσυρθεί! Σαν να μην είναι συλλογική ευθύνη η οδική ασφάλεια...

Δέχομαι ότι πολλοί άνθρωποι οδηγούν σωστά και συνετά, και γι' αυτό "δεν φταίνε σε τίποτα" είτε να αντικρύζουν τέτοιες σκηνές (στην τηλεόραση ή ζωντανά) πόσο μάλλον να βρίσκονται στην θέση των θανόντων "πρωταγωνιστών". Αλλά αφού φτάσαμε στο σημείο να εθελοτυφλούμε συλλογικά με τόση ευκολία και να φλερτάρουμε κάθε φορά με τον κίνδυνο, καλό είναι όλοι να δούμε με τί μοιάζει αυτός ο κίνδυνος.

Δεν έχω γυρίσει ποτέ το κεφάλι σε τροχαία δυστυχήματα. Το θέαμα είναι πιο αποτροπιαστικό από τα στιγμιότυπα που είδατε στο σποτάκι, αλλά ακόμα πιο αποκρουστική είναι η τερατώδης καφρίλα ορισμένων που εξακολουθούν να βλέπουν τις αιτίες αυτών των περιστατικών (ταχύτητα, κόντρες, κτλ.) σαν αστείο. Και προκειμένου να μην βρεθούν κι εκείνοι κάποια στιγμή στην κατάσταση που ευλόγως χαρακτηρίσατε ως "ωμή", καλό θα ήταν πού και πού να σοκάρονται με ένα ελάχιστο δείγμα του τί μπορούν να προκαλέσουν με τις μαγκιόρικες και σπιντάτες συνήθειές τους.

Καθένας μπορεί να παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα. Αλλά στον δρόμο δεν είναι μόνος του, κι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Παίζονται και ζωές άλλων ανθρώπων, που δεν γνωρίζουμε, που δεν μας χρωστάνε τίποτα. Μπορείς να αποφασίσεις μόνο αν θα κυνηγήσεις το δυστύχημα, αλλά όχι και πόσους θα πάρεις μαζί σου. Και εκείνη τη στιγμή είναι ήδη αργά για να μετανιώσεις. Στ' αλήθεια, λοιπόν, είναι προτιμότερο να δείτε μερικά σποτάκια που θα σας χαλάσουν για μερικές ώρες την όρεξη παρά να τα αντιμετωπίσετε όταν ήδη θα έχουν καταστρέψει ζωές.

Τέλος να κλείσω με μια ατάκα που μου έχει επαναλάβει πολλάκις ο πατέρας μου (δεν ξέρω πούθε την ξεσήκωσε): "Δεν υπάρχει υπερβολική ταχύτητα... υπάρχει υπερβολική βλακεία". Κι όταν μιλάμε για έναν πραγματικό δρόμο, η βλακεία και η φρίκη συνδέονται με στενές και εύκολα πραγματοποιήσιμες αιτιώδεις σχέσεις. Όταν καταλάβουμε, λοιπόν, όλοι ότι αυτή η φρίκη δεν είναι στην εικόνα αλλά στην καθημερινή (βλακώδη) αιτία που προκαλεί την εικόνα αυτή, τότε νομίζω θα'χουμε κερδίσει κάτι ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Σύμφωνοι. Απ'ότι βλέπω, έχουν όλοι αντίθετη άποψη από εμένα (όχι μόνο εδώ μέσα). Δύο φίλοι μου, που τρέχουν αρκετά με το αμάξι, συμφωνούν απόλυτα με το σποτάκι. Απλώς αναρωτιέμαι, αν τώρα που το είδαν θα αλλάξει κάτι...

@sparc: Δεν οδηγώ και πάρα πολύ καιρό. Από 1/11/2004. Έχω δει (όχι να γίνεται, αλλά κλειστό δρόμο εξ'αιτίας του) 2 φορές μεγάλο ατύχημα. Στο πρώτο ήταν ένας με ένα μηχανάκι που ήταν ξαπλωμένος στο δρόμο και στο δεύτερο ήταν ένα αυτοκίνητο αναποδογυρισμένο με έναν ακίνητο άνθρωπο μέσα. Αυτό όμως δεν ήταν όπως στο σποτάκι. Δεν είχε καμία σχέση.
Επίσης, όπως είπα πριν για τους 2 φίλους μου, έτσι μου έχεις πει κι εσύ για σένα (ότι τρέχεις δηλαδή). Τώρα που είδες το βιντεάκι δεν θα το ξανακάνεις? Αν λέω ανακρίβεια τώρα, σου ζητάω εκ των προτέρων συγγνώμη. Απλά έτσι μου έχεις-έχουν πει.

Υπενθυμίζω ότι αν στο σποτάκι ο δρόμος ήταν διπλόδρομος, ο άνθρωπος αυτός απλώς ανέβασε στροφές πάρα πολύ. Η ταχύτητα του ήταν το πολύ 10 χιλιόμετρα παραπάνω από αυτόν που προσπερνούσε. Επίσης τον προσπερνούσε σωστά από δεξιά γιατί ήταν στην Αγγλία. Ακόμα και διπλόδρομος να μην ήταν η γραμμή στο οδόστρωμα ήταν διακεκομένη, άρα μπορούσε να προσπεράσει. Η μ@λ@κία του ήταν που πήγε να αποφύγει το σκυλί αντί να το πατήσει-χτυπήσει. Αυτό που του συνέβη μπορεί να σου συμβεί οπουδήποτε, ακόμα και αργά να πηγαίνεις. Αν πηγαίνεις με 100 στην εθνική και σου πεταχτεί ένα σκυλί και εσύ κόψεις το τιμόνι όλο αριστερά (όπως έκανε ο ανθρωπος στο σποτ) θα γίνει χαλασμός...
Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι το σποτ μιλάει κυρίως για την μεγάλη ταχύτητα και όχι τόσο για την επικίνδυνη οδήγηση (έτσι το εξέλαβα εγώ τουλάχιστον αλλά μπορεί να κάνω και λάθος).

drcypher έγραψε: Στ' αλήθεια, λοιπόν, είναι προτιμότερο να δείτε μερικά σποτάκια που θα σας χαλάσουν για μερικές ώρες την όρεξη παρά να τα αντιμετωπίσετε όταν ήδη θα έχουν καταστρέψει ζωές.
Καλύτερα ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ!!!
drcypher έγραψε: Είναι όντως "brutal", αλλά αναρρωτιέμαι: Είναι πιο βίαιο ή μακάβριο από τις ταινίες που βρίθουν ξεκοιλιασμένων και πετσοκομένων κακών και ηρώων; Ή μήπως εκεί μας ανακουφίζει η ασφάλεια του "κινηματογραφικού εφέ";
Όχι, δεν είναι πιο βίαιο ή μακάβριο από τις ταινίες.
Και αυτό το σποτάκι με εφέ έχει γίνει. (Άρα αγνοώ τη δεύτερη ερώτηση)

Αυτές οι ταινίες που αναφέρεις όμως είναι ακατάλληλες για παιδιά. Να γίνουν κατάλληλες από δω και πέρα? Και επίσης αυτές τις ταινίες άμα μου γουστάρει αποφεύγω να τις δω. Το σποτ δεν θα μπορέσω να το αποφύγω.
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
Giannis_G
Real Name: Γιαπιτζάκης Ιωάννης Άγγελος

Δημοσίευση από Giannis_G »

Eida to spotaki...omologw oti sokarei...alla sth pragmatikothta exw dei kai akousei dustuxws polu pio makabries katastaseis...Pisteuw oti tetoiou eidous spotakia mporei  na voithisoune.. omws dn arkei mono ena spottaki...einai axrhsto giati mono fovo-sok sou prokalei...gia auto xreiazetai mia plithora apo spottakia pou orismena tha sou proksenoun fovo-sok kai alla tha se enhmerwnoun..wste etsi o odhgos na sxhmatisei mia swsth apopsi gia thn odhghsh...Giati o porwmenos me thn taxuthta ,estw oti vlepei to spottaki auto...tha sunexisei na trexei...alla an omws enhmerwthei kai suneiditopoihsh kapoia pragmata mporei k na allaksei......
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

Αφού το πας στο προσωπικό να απολογηθώ...
Ναι, έχεις δίκιο, τρέχω, έχω δουλέψει πολύ για να μπορώ να τρέχω και έχω κάνει αρκετές βλακείες μικρός. Παρόλα αυτά δεν προκάλεσα ποτέ ούτε μία γρατζουνιά σε εμένα, σε κάποιον άλλο ή στο όχημά μου (αυτοκίνητο) λόγο ταχύτητας τα 9 χρόνια που είμαι οδηγός (από τα 16 στις 2 ρόδες). Υπάρχει λόγος για αυτό και ονομάζεται προσωπική ευθύνη.

Πιστεύω ότι αποτελώ εξαίρεση στον κανόνα γιατί υπήρξα γιος ενός πωρωμένου πατέρα που από τα 10 με έβαλε μπροστά στο τιμόνι, όχι για να με μάθει να κάνω μαγκές, αλλά για να μου δείξει πως να τις κάνω για τον εαυτό μου μόνο, χωρίς κοινό και με απόλυτη ασφάλεια.

Δυστυχώς οι περισσότεροι οδηγοί δεν έχουν συναίσθηση του τι κάνουν, όταν το κάνουν. Είναι πολύ εύκολο να το πατήσω λίγο παραπάνω, υπερβολικά πολύ εύκολο. Η εγκράτεια από την άλλη είναι μια αρετή που μαθαίνεται δύσκολα.

Επίσης, λες ότι θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα το σενάριο στο σποτάκι. Φυσικά, ωστόσο άμα θες να προσπεράσεις πρέπει να ξέρεις και πως να το κάνεις. Οι περισσότεροι οδηγοί νομίζουν ότι είναι η απλή διαδικασία του γυρνάω το τιμόνι, έχοντας βγάλει φλας αν δεν βαριέμαι να κουνήσω το χέρι μου, και μετά σταδιακά επαναφέρω το όχημα στην λωρίδα του. Και όντως ο ΚΟΚ αυτό λέει, δεν είναι όμως τόσο απλό, κανένας οδηγός δεν πήγε ποτέ σε ψυχίατρο για να δει αν θα αντιδράσει ψύχραιμα στην ακραία κατάσταση, κανένας δεν έκατσε να μάθει για την αεροδυναμική της αυτοκίνησης. Τα αποτελέσματα είναι στο σποτάκι.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η οδήγηση είναι ατομικό δικαίωμα όλων. Αυτό είναι μέγα λάθος, η οδήγηση είναι προτέρημα, είναι ικανότητα και ως τέτοια δεν είναι για όλους. Δυστυχώς το Ελληνικό σύστημα του δε βαριέσαι το έχει κάνει για όλους.

Επίσης, το αντιμετωπίζεις όπως αντιμετώπιζαν το σεξ πριν 10 χρόνια. Είτε σ' αρέσει είτε όχι, αυτό είναι ζωή. Ο θάνατος, ο πόλεμος, η φρίκη, είναι από τα πιο συνηθισμένα στοιχεία αυτού του κόσμου. Δεν είναι ταμπού. Συμβιβάσου.

Και για να κλείσω, όσο εύκολα επιλέγεις να δεις το trailer ή να διαβάσεις την υπόθεση μιας ταινίας για να αποφασίσεις αν σου αρέσει και τελικά να πας ή να μην πας άλλο τόσο εύκολα μπορείς να αλλάξεις κανάλι μόλις καταλάβεις τι θα γίνει στο σποτάκι.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Δεν το είπα για να σε κάνω να απολογηθείς. Ούτε για να εξηγήσεις κάτι. Απλώς εξέφρασα την αμφιβολία μου στο ότι θα παραδειγματιστεί κάποιος από αυτό που θα δει. Π.χ. οι φίλοι μου, παρόλο που συμφωνούν με το σποτάκι (όπως και όλοι σας όπως βλέπω) δεν νομίζω ότι θα κόψουν την γρήγορη οδήγηση. Γι'αυτό ρώτησα κι εσένα. Αν οδηγείς γρήγορα, τώρα που είδες το σποτάκι θα το σταματήσεις?

Απ'ότι καταλαβαίνω από την απάντησή σου, όχι. Δεν αντιλέγω οτί εσύ μπορεί να έχεις ταλέντο και να είσαι καταπληκτικός οδηγός. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πως θα αντιδράσεις. Π.χ. εμένα μου έχει συμβεί μια φορά να μου πεταχτεί γάτα και πανικοβλήθηκα. Παρόλα αυτά δεν πήγα να την αποφύγω γιατί αν το έκανα θα είχε γίνει ατύχημα( για την ιστορία δεν την πάτησα!!!!!!! Πέρασε από κάτω!!!!!!). Αλλά εκείνη τη στιγμή αντιδράς ενστικτωδώς. Κανείς δεν μας έχει μάθει πως να αντιδράσουμε σε ακραίες καταστάσεις.

Επίσης υπάρχουν φορές που προκαλείς ατύχημα χωρίς να κάνεις το παραμικρό λάθος. Πχ πηγαίνεις με 70 και σου πετάγεται στα 10 μέτρα μια γριά. Εκεί δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα. Αν πήγαινες με 45 όμως θα τη γλίτωνε. Σε αυτήν την περίπτωση δεν νιώθεις τύψεις μετά? Όσο καλός οδηγός και να είσαι δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα λόγω της ταχύτητας που είχες

Επειδή επιπροσθέτως βρισκόμαστε στην Ελλάδα, το 90% αυτών που τρέχουν και κάνουν μαγκιές νομίζουν ότι είναι οι καλύτεροι οδηγοί στον κόσμο. Το άλλο 10% είτε είναι νέοι που δεν έχουν συναίσθηση είτε έχουν πάρει το γαμάτο αμάξι και αν δεν τρέξουν πάει χαμένο κ.λ.π

Δεδομένου αυτού, και του γεγονότος ότι έχουμε συνηθίσει τη βία, τα αίματα και τα έντονα συναισθήματα στις ταινίες, σε ποιόν απευθύνεται? Στο 5χρονο για να λέει στον πατέρα του "Μην τλέχεις μπαμπά" (όπως είπε ο Neo)? Στο 13χρονο για να μην το κάνει σε 5 χρόνια που θα βγάλει δίπλωμα?
μπορείς να αλλάξεις κανάλι μόλις καταλάβεις τι θα γίνει στο σποτάκι.
Και την πρώτη φορά που το είδα κατάλαβα περί τίνος πρόκειται, αφού είχε χτυπήσει το αυτοκίνητο το αγόρι.

Εγώ πάντως δεν θα ήθελα το παιδί μου, να έβλεπε κάτι τόσο brutal. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που απαγορεύεται στα παιδιά να δουν κάποιες ταινίες.

Επίσης, το αντιμετωπίζεις όπως αντιμετώπιζαν το σεξ πριν 10 χρόνια. Είτε σ' αρέσει είτε όχι, αυτό είναι ζωή. Ο θάνατος, ο πόλεμος, η φρίκη, είναι από τα πιο συνηθισμένα στοιχεία αυτού του κόσμου. Δεν είναι ταμπού. Συμβιβάσου.
Δεν είπα να κρύψουμε αυτά που γίνονται. Να τα φωνάξουμε και να παραδειγματιστούμε από αυτά. Άλλο αυτό και άλλο να δείχνεις με εικόνα και ήχο κάτι τέτοιο. Δηλαδή εσύ είσαι υπέρ του να βλέπει ένα 10χρονο μια hardcore τσόντα? Και το σεξ στη ζωή είναι και η βία και όλα αυτά που λες. Άλλο να ενημερώνεις το παιδί και άλλο να του το δείχνεις στα αθώα μάτια του με εικόνα και ήχο
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

εγω θα σχολιασω ενα και μονο ενα πραγμα....,ναι συμφωνω οτι η πραγματικοτητα ειναι πολυ χειροτερη και δεν εχει νοημα να κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας,αλλα αυτη η διαφημηση δεν εχει τιποτα απολυτως να προσφερει......και εξηγουμαι
οι περισσοτεροι βλεποντας το σποτακι ξεπερνοντας το φοβο σοκ που ειδα παραπανω να αναγραφεται ...λεει απο μεσα του μακρια απο μας.....και μετα 2 λεπτα στο δρομο θα φωναξει και παλι ''αντε ρε παππου με το μπρικι  στην ακρη ......''και θα το πατησει το γκαζακι του να προσπερασει απο οπου βρει, τσιμα τσιμα, λιγο χωρο......,αλλοι δεν θα δωσουν σημασια και θα πουν σε μενα δεν προκειται να τυχει......και αλλοι ισως να φοβηθουν υπερβολικα και ........να προκαλεσουν ατυχημα!λοιπον ας μαθουμε σαν οδηγοι οτι η παραλιακη δεν ειναι το νιρμπουγκρινγκ και δε νομιζω οτι χρειαζομαστε τετοιου ειδους διαφημησεις.......εχετε δικιο τα βλεπουμε καθε μερα στο δρομο πρεπει να τα βλεπουμε και στην τηλεοραση?????δε νομιζω οτι εχει να κανει με ταμπου οπως αναφερθηκε...καμια σχεση...ισα ισα που η μεγαλη εκθεση σε καποια πραγματα περισσοτερο κακο κανει παρα καλο...μετα απο λιγο εχεις γινει αναισθητος και τιποτα δε σε συγκινει πια.....σε ολα πρεπει να υπαρχουν ορια ...επειδη η ζωη δεν ειναι παραδεισος δε νομιζω οτι πρεπει να κανουμε οτι μας περιβαλλει κολαση
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

theos έγραψε:Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πως θα αντιδράσεις. Π.χ. εμένα μου έχει συμβεί μια φορά να μου πεταχτεί γάτα και πανικοβλήθηκα. Παρόλα αυτά δεν πήγα να την αποφύγω γιατί αν το έκανα θα είχε γίνει ατύχημα( για την ιστορία δεν την πάτησα!!!!!!! Πέρασε από κάτω!!!!!!). Αλλά εκείνη τη στιγμή αντιδράς ενστικτωδώς. Κανείς δεν μας έχει μάθει πως να αντιδράσουμε σε ακραίες καταστάσεις.
Δεν υπάρχει όμως καμία δικαιολογία για τον μανιακό που θα κατέβει την κηφισίας με 140 στις 6 το απόγευμα ή τον ονειροπαρμένο ψευτόμαγκα που πάει για κόντρες στα λιμανάκια και στην βούτα και μετά κάνει χειρόφρενα στις πλατίες. Μέχρι και περιοδικά έχουν βγάλει για τις παράνομες κόντρες.
Δεν υπάρχει επίσης καμία δικαιολογία για την κυρία που άργησε στο ραντεβού και δεν σταματάει στα στοπ ή για τον 15χρονο που κάνει χειρόφρενα στα στενά τα μεσημέρια που κοιμάτε ο μπαμπάς.
Όλα τα ανωτέρω είναι μερικά παραδείγματα τρέλας που συμβαίνουν καθημερινά. Προσωπικά εκεί στοχεύω με τα σχολιά μου και πιστεύω ότι το ίδιο προσπαθεί και το σποτάκι.

Όταν ονόμασα τον εαυτό μου εξέρεση δεν εννοούσα ότι είμαι schumacher γιατί φυσικά δεν είμαι. Έμαθα από μικρός την εγκράτεια. Έμαθα να διαλέγω που και πότε θα κάνω κάτι παράτολμο έτσι ώστε και ο κόσμος να έρθει ανάποδα να σκοτωθώ μόνος μου. Το μαθαίνω κάθε μέρα και θα συνεχίσω να μαθαίνω για χρόνια ακόμη...

Για όσους δε με ξέρουν οδηγώ 180hp αμάξι. Έχει και τα διακριτικά του. Το δυσκολότερο ήταν να αντισταθώ στα "κολλήματα" που έτρωγα στο δρόμο κάθε μέρα αλλά το ξεπέρασα και αυτό. Με έχουν πει κότα, ποζέρι, ψευτόμαγκα και πολλά άλλα κοσμιτικά που δε μου επιτρέπεται να αναφέρω, μόνο και μόνο επειδή δεν ενδείδω στους τουρμποκάγκουρες που μαρσάρουν δίπλα μου στα φανάρια. Ελληνική νοοτροπία...

Δεν είπα να κρύψουμε αυτά που γίνονται. Να τα φωνάξουμε και να παραδειγματιστούμε από αυτά. Άλλο αυτό και άλλο να δείχνεις με εικόνα και ήχο κάτι τέτοιο. Δηλαδή εσύ είσαι υπέρ του να βλέπει ένα 10χρονο μια hardcore τσόντα? Και το σεξ στη ζωή είναι και η βία και όλα αυτά που λες. Άλλο να ενημερώνεις το παιδί και άλλο να του το δείχνεις στα αθώα μάτια του με εικόνα και ήχο
Αυτό που λες είναι το σήμερα, Φυσικά και προστατεύουμε τα παιδιά, πάντα θα τα προστατεύουμε, Πριν 30 χρόνια όμως (και όχι 10, παραγέρασα, το 80 είχα στο μυαλό μου) το sex απαγορευόταν ως θέμα συζήτησης ακόμη και μεταξύ ενηλίκων. Αυτό εννοούσα. Μην το πας στα παιδιά, το ζήτημα δεν τα αφορά. Αν ένα παιδί δει μια διαφήμηση που προβάλεται την βραδυνή ζώνη φταίει ο γονιός που το άφησε, όχι η διαφήμιση. Εξάλλου για το παιδί και οι ταινίες αλήθεια είναι, δεν τα διαχωρίζει. Οπότε δεν χρειάζεται να περιμένει για καμία διαφήμιση αν βλέπει tv στις 11 το βράδυ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”