Laplace έγραψε:J95 έγραψε:[..]
Ο σκοπός IMHO ήταν κυρίως να αναβαθμιστεί η δική τους θέση, κοινώς να μπορούν και αυτοί να κάνουν προτζεκτιές και τα τοιαύτα.
Η σχολή ΣΕΜΦΕ απ’ όσο ξέρω δεν εξασφαλίζει κανένα απολύτως επαγγελματικό δικαίωμα στους αποφοίτους της. Το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί 5 έτη, αλλά οι απόφοιτοι δεν είναι μηχανικοί (οι μόνοι στο ΕΜΠ). Κάνουν (ποσοτικά τουλάχιστον) περισσότερη φυσική και μαθηματικά από τους φυσικομαθηματικούς, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να διδάξουν π.χ. σε σχολεία. Γενικά από εκεί μέσα βγαίνουν το απόλυτο τίποτα, γιατί αυτά που διδάσκονται, ultimately, είναι μαθήματα κορμού των δύο πρώτων ετών μιας “κανονικής” σχολής ΕΜΠ, με ολίγη από πληροφορική. Ένα ξεχειλωμένο bachelor δηλαδή και τίποτα παραπάνω.
[..]
οι καθηγητές του ΣΕΜΦΕ είναι τα πρώην αποπαίδια που επιτέλους βολεύτηκαν και αυτά.
Η πραγματικότητα είναι αυτη
Γεγονότα:
- Καμία συντεχνία (π.χ. ΤΕΕ) δεν έχει αναγνωρίσει δικαιώματα στη ΣΕΜΦΕ. Συγκεκριμένα η ΣΕΜΦΕ είναι η μόνη σχολή που δεν έχει γίνει δεκτή από το ΤΕΕ, άρα δεν αναγνωριζόμαστε ως μηχανικοί.
- Η ΣΕΜΦΕ δεν έχει γίνει αποδεκτή από το ΑΣΕΠ για συμμετοχή συγκεκριμένα και μόνο στους διαγωνισμούς για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση (όπως νομίζω ότι δεν έχει γίνει δεκτή καμία άλλη σχολή του ΕΜΠ, π.χ. οι Χημικοί Μηχανικοί για θέσεις καθηγητών χημείας, οι Ηλεκτρολόγοι για θέσεις καθηγητών Πληροφορικής, κλπ).
- Από την συγγραφή, βέβαια, του κειμένου και μετά έχει μεσολαβήσει η Υπογραφή του ΠΔ που καθιστά την αλλαγή στάσης του ΑΣΕΠ ζήτημα χρόνου.
- Η ΣΕΜΦΕ διαρκεί 5 χρόνια και έχει περισσότερα μαθήματα φυσικής και μαθηματικών από ότι το Μαθηματικό ή το Φυσικό του Πανεπιστημίου (ποσοτικά όπως αναφέρεται). Ποιοτικά πολλούς από τους τομείς της επιστήμης αντιμετωπίζονται από διαφορετική σκοπιά και με διαφορετικό στόχο.
- Κάποιοι καθηγητές ωφελήθηκαν από την αναβάθμιση του Γενικού Τμήματος σε Σχολή ΕΜΦΕ
Υποκειμενικές εκτιμήσεις:
- Σκοπός δημιουργίας της Σχολής ήταν να βολευτούν κάποιοι καθηγητές.
- Οι καθηγητές της ΣΕΜΦΕ ήταν αποπαίδια στο ΕΜΠ
Υποκειμενικοί, κομπλεξικοί, εμπαθείς και κακοηθέστατοι αφορισμοί:
- Από τη ΣΕΜΦΕ βγαίνεις το απόλυτο τίποτα
- Υπάρχουν κανονικές και μη κανονικές σχολές στο ΕΜΠ
- Συλλογισμός:
- Πρόταση Α: "Η ΣΕΜΦΕ έχει περισσότερη (ποσοτικά) Φυσική από το Φυσικό"
- Πρόταση Β: "Η ΣΕΜΦΕ είναι μαθήματα κορμού (2 ετών) μιας "κανονικής" σχολής ΕΜΠ (με λίγη πληροφορική)"
- Λογικό συμπέρασμα: Το Φυσικό του ΕΚΠΑ είναι "λίγη πληροφορική" λιγότερο από τον κορμό μιας κανονικής σχολής ΕΜΠ.
- Ερώτηση: Έχει όρια η αυθαιρεσία και η κακοήθεια ορισμένων "επιστημόνων";
Τα γεγονότα δεν νομίζω ότι θα κάτσει κανείς να τα αμφισβητήσει, όπως και δεν νομίζω κανείς να τα αγνοεί. Όποιος νομίζει ότι ανοίγει τα μάτια σε οποιονδήποτε ΣΕΜΦΕίτη έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Αρκετά με τους σωτήρες!
Οι υποκειμενικές κρίσεις (τις οποίες συχνά Laplace έχεις παρουσιάσει ως γεγονότα) μπορούν να φτάσουν στο όριο της συκοφαντικής δυσφήμισης. Πριν τις αποδεχτείς ως αληθείς και αρχίσεις σαν Ρομπέν των Δασών να τις διασπείρεις, φρόντισε να έχεις ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθείς σε απολογία γι' αυτό. Το έχεις κάνει στο παρελθόν, το κάνεις και τώρα. Απλώς έχε το νου σου γιατί και η μαγκιά έχει τα όριά της.
Οι κακοήθεις και εμπαθείς αφορισμοί καταδεικνύουν απλώς το λιποβαρές ορισμένων ανθρώπων, την στρεβλή αίσθηση που έχουν για την συναδελφική αλληλεγγύη καθώς και το αδικαιολόγητο κόμπλεξ που θα κρατάει μια ζωή ακόμα και τα γεγονότα που εκστομίζουν κρυφά δίπλα στο μεγαλείο της αυθαιρεσίας και της αθεμελίωτης κακίας τους.
Όρισέ μου τι είναι το "τίποτα" και μετά προσπάθησε να μου ορίσεις την πραγματικότητα που να δικαιολογεί τα παραπάνω που έχεις γράψει εσύ ή ο συνάδελφός σου. Όπως είπε και ο el_greco, 3 χρόνια σε αυτή τη σχολή και δεν πήρες μυρωδιά, όχι από την επιστήμη, από το πως λειτουργεί ένας απλός συλλογισμός.
Τολμάς, λοιπόν, μετά από τα παραπάνω (και όσα σου έχω για μετά) να μιλάς για ανυπόστατες κατηγορίες; ΕΣΥ LAPLACE? Λιγάκι ντροπή δεν βλάπτει...
Laplace έγραψε:Οποτε τα μαθηματα τους φαινονται πιο δυσκολα απο εναν μαθητη του 18-19.
Το επιχείρημα της βαθμολογίας είναι τουλάχιστον ρατσιστικό. Πέρασα στη ΣΕΜΦΕ με 19100+ μόρια (δεν θυμάμαι ακριβή αριθμό), μπαίνω στο 7ο έτος και βρίσκω κάποια μαθήματα ακόμα πολύ δύσκολα. Μήπως για κάποιον που έχει περάσει με 20 θα ήταν πιο εύκολα; Και πάλι ακροβατείς ανάμεσα στο στερεότυπο και τον παραλογισμό.
Laplace έγραψε:Γενικα θεωρώ πως το επιπεδο των φοιτητων στο ΣΕΜΦΕ εχει πεσει αρκετα.
Που και που φεύγουν κάποιοι κάφροι και ανεβαίνει λιγάκι. Πάντως έχει πλάκα πως ένα άτομο αμφιβόλου (ή αν θες αγνώστου) ικανότητας στις Φυσικές Επιστήμες και στα Μαθηματικά αξιολογεί συλλήβδην το πλήθος των φοιτώντων ή των εισαχθέντων σε μια σχολή. Ποιος νομίζεις ότι είσαι;
Laplace έγραψε:.Η σχολη μ είχε φανεί εξαιρετική,αλλά ενα αλλο μελανό σημείο είναι ότι εχουν κοπεί πολλα μαθήματα και εχει αλλαξει ο χαρακτήρας της σχολης.Εχει κοπει η ροη βιοιατρικης, κατι μαθηματα εμβιομηχανικης , μαθηματα κοινα με τους ΗΜΜΥ, και γενικα η σχολη κατα την αποψή μ γινεται πιο θεωρητική και στενεύει παραλληλα κ το αντικείμενο εργασίας.
Πότε μπήκες αγόρι μου και θυμάσαι ροή βιοϊατρικής και μαθήματα εμβιομηχανικής; Είχαν κοπεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν μπεις ή όχι; Το ήξερες ή όχι; Σε κορόιδεψε κάποιος; Κοιτάξου λίγο στον καθρέφτη και πες μου με ειλικρίνεια: Αν έμπαιναν μαθήματα εμβιομηχανικής (κοινά με τους ΗΜΜΥ), θα έλεγες μετά ότι η ΣΕΜΦΕ είναι αντιγραφή ή κακέκτυπΟ των ΗΜΜΥ; Δεν είναι προφανές (στους άλλους νομίζω είναι, γι' αυτό ρωτάω κι εσένα τώρα) ότι απλώς ψάχνεις αφορμή να διαχύσεις χολή, κακοήθεια και δυσφημιστική προπαγάνδα;
Laplace έγραψε:Δν νομιζω οτι εχει σημασία.Κυρίως απογοητεύθηκα από την απογγελματική αποκατάσταση της σχολης κ απο τις στενες τις διεξοδους(κατα την αποψη μ).
Όχι ρε μάγκα, δεν είναι έτσι. Γιατί η επαγγελματικη αποκατάσταση δεν έρχεται με την ίδρυση μιας σχολής. Έρχεται με τον καιρό, αφού η σχολή περάσει σε μια σταθερή κατάσταση ως προς το πρόγραμμα σπουδών της (και είναι λογικό τα πρώτα χρόνια να υπάρχουν έντονες αλλαγές και αναταράξεις), όταν υπάρξει δείγμα αποφοίτων και των ικανοτήτων τους. Και παρόλο που νομίζω ότι γενικά δεν είσαι και για πολλά (σε επίπεδο κατανόησης), αυτό τουλάχιστον πρέπει να το καταλαβαίνεις.
Εδώ και πολύ ώρα ασχολούμαι με την ουσία των όσων λες ή άκριτα αναπαράγεις. Αλλά στα δικά σου, ειδικά, γραπτά, θεωρώ ότι πρέπει καθένας να ξέρει ποια είναι η παθογένεια του γράφοντος. Το πρόβλημά σου, μάγκα, είναι ότι
απογοητεύτηκες από την επιλογή σου. Μόνο που δεν έχεις μάθει (όπως φαίνεται) να φταις. Ό,τι συμβαίνει στραβά βαραίνει τους άλλους. Δεν σου έκατσε όπως το ήθελες (ή όπως το έστησες στην φαντασία σου) και τώρα προσπαθείς να αποδείξεις ότι φταίνει ΟΛΟΙ οι άλλοι (η ΣΕΜΦΕ, οι καθηγητές, τα θύματα οι φοιτητές, ΟΛΟΙ), εκτός από εσένα!
Είσαι από τους τύπους που τους παρατάει (ή παρατάνε) μια γκόμενα και αντί να συνεχίσουν την (όποια) ζωή τους, αναλώνονται για χρόνια μετά προσπαθώντας να πείσουν όλους ότι είναι καριόλα. Αυτός είναι ο ορισμός του αργόσχολου και κακοήθους μ$%^κα. Κι αυτό είναι γνώμη μου για σένα και τα γραπτά σου σχετικά με τη ΣΕΜΦΕ, με κάθε αφορμή, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς. Ρε φίλε, δε σου'κατσε, τι θες τώρα;
Laplace έγραψε:Γιατί πέφτει τραγική παραπληροφόρηση και ωραιοποίηση των απείρων δυνατοτήτων του ΣΕΜΦΕ, και οι υποψήφιοι 1ετείς νομίζουν οτι βγαίνουν πανεπιστήμονες ενω πραγματικα πιστεύω ότι κανένας από σας δν μπορει να απαντήσει σε 2 βασικές ερωτήσεις. 1) Τί βγαίνω από αυτή τή σχολή? 2)Θα βρώ δουλειά μετά ή θα είμαι επαγγελματίας ανεργος?
Η τραγική παραπληροφόρηση γίνεται από άτομα σαν εσένα, Laplace. Η ωραιοποίηση γίνεται επίσης από άτομα σαν εσένα, Laplace. Φαίνεται να υπαχει ένας κύκλος στα μυαλά των αγνομώνων: "Ωραιοποίηση->Επιλογή->Απογοήτευση->Αποποίηση ευθυνών->Συκοφαντία". Είσαι τυπική περίπτωση, όχι εξαίρεση.
Θα (αντι)παραθέσω, λοιπόν, εγώ κάποια γεγονότα, και θέλω να το τυπώσεις και να μου το αρνηθείς αν μπορείς:
- Από τη σχολή βγαίνεις με γνώσεις Φυσικής και Μαθηματικών, με περαιτέρω "ειδίκευση" (ή έμφαση) σε συγκεκριμένα πεδία μιας αχανούς επιστημονικής περιοχής,
- Ο απόφοιτος ΣΕΜΦΕ έχει δικαίωμα συμμετοχής σε πολλούς (αν όχι τους περισσότερους) διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, με μοναδική (και παροδική κατ' εμέ) εξαίρεση αυτόν της Δ.Ε..
- Ο απόφοιτος ΣΕΜΦΕ γίνεται δεκτός από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και από τη Μαθηματική Εταιρία.
- Το κράτος έχει αναγνωρίσει συγκεκριμένες δεξιότητες του αποφοίτου ΣΕΜΦΕ με προεδρικό διάταγμα
- Ο απόφοιτος ΣΕΜΦΕ μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό και διδακτορικό σε τομείς της φυσικής, των μαθηματικών, των οικονομικών καθώς και σε διατμηματικά που αφορούν παραδοσιακά τομείς Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων, κλπ Μηχανικών. Φυσικά κάθε μεταπτυχιακό έχει τις απαιτήσεις και τα κριτήριά του, αλλά δεν υπάρχει φιρμάνι, λογικός κανόνας ή κάτι παρεμφερές που να αποκλείει τους ΣΕΜΦΕίτες από τις σπουδές μετά το πτυχίο της ΣΕΜΦΕ. Και φυσικά κάτι τέτοιο ΔΕΝ συμβαίνει (όπως υποννοεί το βαρύγδουπο "τίποτα" που επί όλον αυτόν το καιρό αναμασάς).
- Πολλοί απόφοιτοι (για του λόγου το αληθές) έχουν ήδη αποκτήσει ή κάνουν μεταπτυχιακά μόνο με το πτυχίο ΣΕΜΦΕ στην κατοχή τους σε πολλές Σχολές της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
- Απόφοιτοι ασχολούνται ήδη με την έρευνα (κατά κανόνα παράλληλα με τις μεταπτυχιακές σπουδές τους).
- Πολλοί απόφοιτοι έχουν ήδη πιάσει δουλειά κάνοντας χρήση του πτυχίου τους, είτε απασχολούνται στο αντικείμενό τους είτε σε άλλο (η ετεροαπασχόληση είναι παθογένεια της χώρας μας και δεν κάνει διακρίσεις σε σχολές και σε ιδρύματα).
Δηλαδή τι παραπάνω ήθελες; Να χτίζεις πολυκατοικίες, να κάνεις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ή να διδάσκεις σε σχολείο; Αν ήθελες κάτι από αυτά, απλώς έκανες λάθος στο πρώτο σου μηχανογραφικό. Μπορούσες να δηλώσεις κατ' ευθείαν μια σχολή μηχανικών ή φυσικό/μαθηματικό πανεπιστημίου. Δεν χρειαζόταν να έρθεις στη ΣΕΜΦΕ. Παραδέξου το, σκύψε για λίγο το κεφάλι και συνέχισε την (μίζερη όπως δείχνεις) ζωή σου. Αν δεν ήθελες κάτι από αυτά τα 2-3, αλλά κάτι από τα παραπάνω που σου ανέφερα, και παρόλα αυτά, "έφυγες" τότε απλώς προτίμησες να αποχωρήσεις πριν γίνει προφανής η ανικανότητά σου.
Τα δικά μας τα @@ γιατί τα σπας όμως;
Laplace έγραψε:Ή μήπως δν θέλεις(ασφαλίτη)?
Είσαι γελοίος.
Laplace έγραψε:Θα τελείωνα στα 5.5-6 χρόνια, που πιστεύω οτι είναι καλός χρόνος για τη δυσκολία που είχε η σχολή. Απλά δν αξίζει τον κόπο ως σχολή για τις ελάχιστες διεξόδους π σου δινει μετα.Δν μπορεί εσύ να σκίζεσαι να περάσεις 63 μαθήματα κ μετά σχεδόν αποκλειστική σου διέξοδος να είναι το γνωστό ''5 ευρώ την ώρα σε φροντιστήρια''.
Το τι αξίζει και τί δεν αξίζει το ξέρει καθένας για τον εαυτό του. Η πρόβλεψή σου για το ότι οι ΣΕΜΦΕίτες θα παίρνουν 5 ευρώ στα φροντιστήρια είναι τόσο αστεία όσο ότι θα τέλειωνες τη ΣΕΜΦΕ στα 5.5-6 χρόνια.
Laplace έγραψε:Κατά την αποψή μου το σκάνδαλο σεμφε θα σκάσει σε λίγο καιρό σαν βόμβα σαν το εργοστάσιο Ρικομέξ.
Δεν θα περίμενα κάτι πιο μετριοπαθές ή λιγότερο πικρόχολο από εσένα. Και επειδή φαίνεται να νομίζεις πως ξέρεις πολλά, θέλω να σου ζητήσω ένα χρονικό διάστημα που δίνεις ακόμα στη ΣΕΜΦΕ. Θέλω να εμφανιστείς με τα ίδια τεράστια (δήθεν) @@ σου εκείνη την περίοδο και να δούμε αν η ΣΕΜΦΕ έχει σκάσει σαν βόμβα και ποιος θα είναι ο μισθός σου σχετικά με τον μισθό ενός ΣΕΜΦΕίτη.
Laplace έγραψε:Εσένα δν σε χαλαει δηλαδη το κλιμα στο ΣΕΜΦΕ και οτι δημιουργηθηκε για να διοριστουν 120 καθηγητες(ο οποιος ειναι παρα πολυ μεγαλος αριθμος)?
Επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι συκοφαντία. Θέλω όποτε αναφέρεις κάτι τέτοιο (ειδικά όταν παραθέτεις συγκεκριμένα ονόματα προσώπων, όπως έκανες τις προάλλες) να γράφεις και το όνομά σου, γιατί φαίνεται πως έχεις την τάση να γ$%ς με ξένα @@. Αν έχεις ελάχιστη συναίσθηση του τι λες θα το γράφεις επώνυμα.
Για να κλείσουμε: Θεωρώ πως [έχεις κάνει προσωπικές επιλογές με μεγάλη προχειρότητα και αστοχία. Δεν ήξερες τι ήθελες και εξακολουθείς να ψάχνεσαι. Ντροπιάστηκες και παραπληροφορήθηκες από τον εαυτό σου και ζητάς να το πληρώσουν άλλοι.
Είσαι ένας από τους αδύναμους κρίκους στην αλυσίδα της συκοφαντίας εναντίον μιας σχολής και σύσσωμου του έμψυχου δυναμικού της. Έχεις τεράστια ιδέα για τον εαυτό σου αν νομίζεις πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουμε
παραιτηθεί, ντε και καλά πέσαμε θύματα κοροϊδίας σύμφωνα με την δική σου ιδέα για μια Σχολή.
Προσπάθησε να ξεπεράσεις τον κομπλεξισμό σου και -σε παρακαλώ- προσπάθησε να συγκρατήσεις την κακοήθεια και την συκοφαντική δυσφήμιση. Έχεις ξεπεράσει κάθε όριο, και δεν είσαι καν καλός στην προπαγάνδα. Άραγε που είσαι καλός;
Υ.Γ.: Απορώ με τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν άτομα σαν αυτόν με το σεις και με το σας. Γιατί το θέμα δεν είναι το τί λέει κάποιος (δεν έχω πρόβλημα να δεχθώ οποιοδήποτε ελάττωμα της σχολής, και σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι πως είναι τέλεια ή καλύτερη από άλλες, εν τέλει μη συγκρίσιμες). Το θέμα είναι ο συστηματικός τρόπος που επαναλαμβάνει την ίδια πρόχειρη κακοήθεια και ο προφανής στόχος που έχει. Έχει γεμίσει 3 φοιτητικά φόρα με τη χολή του και τη διαφήμιση της αποχώρησής του. Στα @@ μας ρε φίλε...
Κακώς απαντάω, γιατί τροφοδοτώ τον κομπλεξισμό του, αλλά κάποια στιγμή πρέπει κάποια πράγματα και άτομα να μπουν στη θέση τους. Κάποια άτομα σε όποια σχολή κι αν φοιτούν απλώς ντροπιάζουν την επιστημονική κοινότητα, την έννοια της αλληλεγγύης και το υγιώς σκέπτεσθαι. Είναι απλώς κατίνες, και ως τέτοιες πρέπει να αποκροούονται.
Υ.Γ.2: Ρε αλάνι, 3 χρόνια στην "κωλοσχολή", δεν έμαθες ότι είναι "
Η σχολή" και όχι "
Το σχολή";