sempreviva έγραψε:
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω (και πες με χαζή) ποιες απόψεις υποστηρίζεις τελικά. Των ηλίθιων κουκουλοφόρων που έχουν μείνει κάτι χρόνια πίσω ή με του λαού που διαδηλώνει κάθε μέρα (παρεμπιπτόντως κ εγώ μαζί για να μην αναρωτιέσαι)? Εγώ νομίζω ότι έχουμε αρκετά κοινά σε κάποιες απόψεις, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω το ύφος σου.
Πάντως έχουν χεστεί πάνω τους μόνο και μόνο με το Σύνταγμα! Ο,τιδήποτε πιο *απότομα* βίαιο θα τους κάνει να χρησιμοποιήσουν το 4ο βήμα που είπε και ο Full Metal Alchemist,δηλ την καταστολή.Σκέψου ρε παιδί μου,τι θα σε φόβιζε περισσότερο? Να έρθουν 10 νταγλαράδες και να σε πλακώσουν στο ξύλο απ'το πουθενά ή να σου πουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα έρθουν 5 για τον ίδιο λόγο?
Το ύφος μου είναι παρεξηγήσιμο και είναι ότι να 'ναι. Μη σ' απασχολεί αυτό. Ό,τι λέω δεν το λέω πάντα με τον τόνο που φαίνεται στον γραπτό λόγο.
Η καταστολή δεν είναι μια επιλογή. Είναι τακτική.
Το σύστημα όποτε απειλείται γίνεται βίαιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι τον υπόλοιπο καιρό. Απλώς δεν φαίνεται.
Από τη μία έχεις τη Βουλή. Από την άλλη το λαό.
Αυτούς τους δύο τους χωρίζουν οι μπάτσοι. Τα δακρυγόνα. Οι κάμερες. Οι φυλακές.
Και ό,τι εν γένει αποτελεί την καταστολή.
Με καθιστική διαμαρτυρία ο κόσμος δεν αλλάζει. Ο λαός αν θέλει να δει άσπρη μέρα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Η καταστολή θα υπάρχει όποτε υπάρχει κίνδυνος για την εξουσία.
Καταστολή δεν υπάρχει στις πορείες του ΚΚΕ.
Καταστολή δεν υπάρχει σε όσους κάθονται στον καναπέ τους, και
καταστολή δεν υπάρχει στους ειρηνιστές. Και αλλού.
Και αυτό γιατί η εξουσία δεν τους φοβάται.
Η βία δεν είναι αυτοσκοπός. Η βία (αντιβία) είναι απάντηση στη βία της καταστολής με την οποία θα σε καταστείλει η εξουσία.
Ναι, τη συγκέντρωση που ήταν ειρηνική της επιτέθηκαν να τη διαλύσουν.
Ναι, επειδή ήταν επικίνδυνη για την εξουσία.
Αλλά δεν ήταν επικίνδυνη επειδή ήταν ειρηνική, αλλά επειδή 1.000.000 κόσμος δεν ξέρεις τι θα κάνει.
lunatic έγραψε:Γκουχ γκουχ την Πλατεία Συντάγματος μήπως...? Όλες αυτες οι "πέτρες" από που προήλθαν...?
Εμάς δεν μας δίνει υπερσύγχρονα πολεμοφόδια το κράτος. Από κάπου πρέπει να τα βρούμε.
Πίστεψέ με, κανένας δεν ξυπνάει το πρωί με μεράκι να σπάσει το πεζοδρόμιο του Συντάγματος.
Ναι, υπάρχουν προβοκάτορες. Ναι, υπάρχουν μπάτσοι με κουκούλες.
Δεν υπερασπίζομαι το μπάχαλο.
Υπερασπίζομαι το δικαίωμα στην άμυνα απέναντι στους μπάτσους.
Υπερασπίζομαι το δικαίωμα στη βία απέναντι στην εξουσία.