Μαθηματική Ανάλυση I
Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil
-
Airbus
- Real Name: Semfitis
- Facebook ID: 0
Re: Μαθηματική Ανάλυση I
Στην ύλη δε γράφει ακολουθίες cauchy,τελικά είναι ή όχι μέσα; κανείς που παρακολουθούσε να επιβεβαιώσει;
Επίσης ξέρουμε απο θεωρήματα ποιες αποδείξεις έχει κάνει ;
Επίσης ξέρουμε απο θεωρήματα ποιες αποδείξεις έχει κάνει ;
Καλημέρα.Μήπως υπάρχει κανείς που να έχει τα θέματα της φετινής χειμερινής εξεταστικής?
Επίσης,μήπως μπορεί καποιος βρε παιδιά να μου πει πως μπορώ να βρω τις σημειώσεις με τίτλο "Ασκήσεις και Θέματα στη Μαθηματική Ανάλυση 1?
Επίσης,μήπως μπορεί καποιος βρε παιδιά να μου πει πως μπορώ να βρω τις σημειώσεις με τίτλο "Ασκήσεις και Θέματα στη Μαθηματική Ανάλυση 1?
- corfu
- Real Name: corfu
Στο mycourses τα εχει τα παλια θεματα... Εξω απο το γραφειο του Σαραντοπουλου υπαρχουν..
Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
- constant
- Portal Administrator

- Real Name: Konstantinos
Και θα τα ανεβάσω αργότερα στο εργαλείο. 
-
Quazar
- Real Name: takis
παιδιά πιο σύγγραμμα προτείνετε για την ανάλυση ?
είμαι ανάμεσα σε αυτό του Παντελίδη και του Spivak
- corfu
ο Ρασσιας δεν ειναι στην λιστα? 
Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
-
Quazar
- Real Name: takis
ναι είναι όπως και του Τσεκρέκου , απλά δεν εχει πολλές πληροφορίες για αυτά τα δύο
- corfu
To βιβλιο του Ρασσια ειναι φοβερο. Του Τσεκρεκου αστο...Του Παντελίδη δεν το εχω.. και δεν εχω προσωπικη γνωμη.. αλλα του Spivak δεν θα το προτεινα... μου φαινεται καπως επιφανειακο σε σχεση με του Ρασσια, αλλα επειδη ειναι διτομος ο Ρασσιας δεν ξερω αν θα μπορεις να παρεις και τους 2 τομους. Αλλα ειναι εκδοσεις Κρητης που ειναι πολυ καλα τα βιβλια... Το σημαντικοτερο ειναι να παρεις αυτο που σου προτεινε ο καθηγητης σου.. (οχι του Τσεκρεκου). 
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Μία μικρή ένστανση. Και του Τσεκρέκου τα βιβλία είναι καλά απλά του Ρασσιά είναι σαν βοηθήματα λυκείου. Αν τα διάβαζες και έκανες τις ασκήσεις επί Ρασσιά έγραφες πιστεύω άνετα. Για τώρα δεν ξέρω... Όσο για το βιβλίο του Spivak εμένα μ'αρέσει πολύ γιατί είναι γνήσιο βιβλίο ανάλυσης. Αν σ'αρέσουν τα μαθηματικά θα το λατρέψεις. Έχει τρομερές ασκήσεις να λύσεις πάνω σε θεμελιώδη θέματα ανάλυσης, πιστεύω όμως ότι δεν καλύπτει την διδαχθείσα ύλη π.χ. δεν έχει ολοκληρώματα. Πάντως όλα υπάρχουν στην βιβλιοθήκη οπότε μην βιαστείς και πήγαινε δες τα όλα.
-
mathformath
- Real Name: οργισμένο νιάτο
Toυ Παντελίδη είναι καλό αλλά θα σου πέσει λίγο βαρύ ίσως. Πάντως είναι πιο κοντά στο πνεύμα του μαθήματος από ότι αυτό του spivak το οποίο είναι επίσης πολύ καλό. Μακριά απο Ρασσιά. Χάλι. Του τσεκρέκου είναι πολύ καλό, καλύτερο απο του Παντελίδη. Γενικά πάντως αν θές καλές σημεώσεις και λυμένες ακήσεις ανάλυσης δες στο site του γιαννόπουλου.Quazar έγραψε:παιδιά πιο σύγγραμμα προτείνετε για την ανάλυση ?
http://users.uoa.gr/~apgiannop/
Πήγαινε εκεί που λέει notes και μετά calculus I, II. Eίναι ακριβώς στο στύλ του μαθήματος κι έχει πολλές λυμένες ασκήσεις.
- Ryu
- Forum Moderator

- Real Name: Spiros
Ανεξάρτηατα με ποιο βιβλίο θα πάρεις, αν θυμάμαι καλά έξω από το γραφείο του Σαραντόπουλου πρέπει να έχει ένα βιβλίο (εκδόσεις ΕΜΠ) που λέγεται "Ασκήσεις και προβλήματα στη Μαθηματική Ανάλυση". Αυτό έχει θέματα και ασκήσεις, πλήρως απαντημένα όλα, προηγούμενων ετών από τους Μηχανολόγους που έκανε μάθημα ο Σαραντόπουλος. Βοηθάει φοβερά στις εξετάσεις για εξάσκηση και στο τέλος τα θέματα είναι παρόμοια.Quazar έγραψε:παιδιά πιο σύγγραμμα προτείνετε για την ανάλυση ?
HADOUKEN!
Το βιβλίο του Τσεκρέκου είναι καλό από επιστημονικής άποψης, αρκετά θεωρητικό(ακολουθεί κυρίως την ιεραρχία θεώρημα-απόδειξη-πόρισμα με πολύ λίγες ασκήσεις),αλλά όχι για να διαβάσεις να περάσεις το μάθημα. Του Ρασσιά είναι σα να'χεις βοήθημα και θα σου φανεί χρήσιμο για να περάσεις το μάθημα. Ryu το βιβλίο που αναφέρεις έχω την εντύπωση πως το'χει και στο mycourses.
- Ryu
- Forum Moderator

- Real Name: Spiros
Όντως όπως λέει και ο Dave το έχει βάλει πλέον και στο mycourses, στα έγγραφα του μαθήματος. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το κατεβάσει και από κει!Dave έγραψε: Ryu το βιβλίο που αναφέρεις έχω την εντύπωση πως το'χει και στο mycourses.
HADOUKEN!
- staxti
- Real Name: .
Έχει ολοκληρώματα του Spivak αν θυμάμαι καλά.ESMAP έγραψε: Έχει τρομερές ασκήσεις να λύσεις πάνω σε θεμελιώδη θέματα ανάλυσης, πιστεύω όμως ότι δεν καλύπτει την διδαχθείσα ύλη π.χ. δεν έχει ολοκληρώματα.
Πάντως πέρσι το είχε προτείνει ο Σαραντόπουλος κατα κάποιο τρόπο. Είχε πει πως όποιος ασχοληθεί με Spivak και λύσει τις ασκήσεις έχει φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο.
Ρωτήστε τί προτείνει. Αν και μεγαλύτερη σημασία έχει το τί ταιριάζει σε εσένα περισσότερο,αν θέλεις να ασχοληθείς κτλ...
-
do urden
- Real Name: alex
Ξέρει κάποιος να μου πει ποιο κομμάτι της ύλης κάνει ο κάθε καθηγητής>
i was told that i could fly when least expected..cloud connected