Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΕΜΠ

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Συντονιστές: Ryu, antony07

Απάντηση
Manthos
Real Name: Manthos
Facebook ID: 0

Re: Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΕΜΠ

Δημοσίευση από Manthos »

Άβαταρ μέλους
SilverAuditore
Real Name: Αφροδίτη

Δημοσίευση από SilverAuditore »

Manthos έγραψε:
pao132003 έγραψε:Κείμενο ενός εργαζόμενου στο ΕΚΠΑ
Το οποίο, όπως αναφέρεται στο μέρος που δεν παρέθεσες(τυχαία;), επικεντρώνεται "στο θέμα της άδικης – οριζόντιας αξιολόγησης που είδαμε να εφαρμόζεται περίτρανα στα Πανεπιστήμια. Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι ο προσδιορισμός των πλεονασμάτων ήταν αυθαίρετος, με πλήρη καταστρατήγηση των διεθνών προτύπων.". Ενώ λοιπόν το συγκεκριμένο κείμενο επιτίθεται κυρίως στους κυβερνώντες και στις αποφάσεις τους και, δευτερευόντως, στα "βύσματα", εσύ αντιστρέφεις(αθελώς;) το βάρος που ρίχνει ο ΚΜ στα δύο αυτά θέματα έτσι ώστε το προφανές συμπέρασμα που προκύπτει να είναι πως απεργούν μόνο οι βολεμένοι. Για του λόγου το αληθές, παραθέτω και τη πηγή
http://kbourletidis.blogspot.gr/2013/11 ... .html#more
, την οποία επίσης δεν έβαλες.
Δε νομιζω οτι βγαινει αυτο το νοημα που ειπες. Δε λεει οτι απεργουν οι βολεμενοι, λεει οτι υπαρχουν πολλοι βολεμενοι οι οποιοι προκειμενου να αποκρυψουν την ανικανοτητα τους και ελλειψη προσοντων εβαλαν καποιο μεσο και την εφαγαν οι περισσοτερο καταλληλοι. Δε μου κανει καμια εντυπωση στη χωρα που ζουμε.
Don't lose your grip on the dreams of the past, you must fight just to keep them alive!!
Manthos

Δημοσίευση από Manthos »

SilverAuditore έγραψε:
Δε νομιζω οτι βγαινει αυτο το νοημα που ειπες. Δε λεει οτι απεργουν οι βολεμενοι, λεει οτι υπαρχουν πολλοι βολεμενοι οι οποιοι προκειμενου να αποκρυψουν την ανικανοτητα τους και ελλειψη προσοντων εβαλαν καποιο μεσο και την εφαγαν οι περισσοτερο καταλληλοι. Δε μου κανει καμια εντυπωση στη χωρα που ζουμε.
Καταρχάς, εκφράσεις του τύπου "στη χώρα που ζούμε" δεν αποτελούν απόδειξη για καμία καταγγελία. Πόσο δε μάλλον που, όπως αναφέρεται στο άρθρο που παρέθεσα παραπάνω, η απόπειρα κάποιων να ελέγξουν τις δηλώσεις των απογραφέντων απετράπη με πρωτοβουλία του ίδιου του Αρβανιτόπουλου, γεγονός το οποίο επίσης δεν αποδεικνύει τίποτα, αποτελεί ωστόσο ισχυρή ένδειξη ενάντια στον ισχυρισμό περί δήλωσης ψευδών προσόντων εκ μέρους της πλειονότητας ή μεγάλου μέρους των απογραφέντων.
Από κει και έπειτα, αν θεωρήσεις το απόσπασμα κατά λέξη, τότε ναι, αυτό είναι το νόημα που βγαίνει. Συγχαρητήρια, ξέρεις ανάγνωση.
Δοκίμασε τώρα να το συνδυάσεις με την πλήρη σχεδόν απουσία στο εν λόγω απόσπασμα κριτικής προς το υπουργείο, σε σύγκριση με την επίθεση που εξαπολύει ο συγγραφέας προς τους συναδέλφους του, αλλά και με το περιεχόμενο των επιχειρημάτων της κυβέρνησης όπως και πολλών σχολιαστών στα ΜΜΕ που τοποθετούνται εναντίον της απεργίας. Νομίζω πως το υπόλοιπο του συλλογισμού μπορείς να το βγάλεις και μόνη σου.
DeXteR

Δημοσίευση από DeXteR »

Συνέχιση απεργίας διοικητικών σε ΕΜΠ , ΕΚΠΑ αλλά και ΑΠΘ
Με απεργίες και στάσεις εργασίας ως την Παρασκευή συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΑΠΘ και στο ΕΜΠ. Παράλληλα. συνέχιση των κινητοποιήσεων και διαπραγμάτευση με το υπουργείο αποφασίστηκε στο ΕΚΠΑ.

Οι εργαζόμενοι στο Πολυτεχνείο μετά απο συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν καθημερινές 24ωρες απεργίες μέχρι την Παρασκευή.

Με οριακή πλειοψηφία (239 -225) υπερψηφίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων στο ΕΚΠΑ, με 48ωρη απεργία και συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τον Υπουργό, ενώ η πρόταση που μειοψήφισε μιλούσε για συνέχιση των κινητοποιήσεων με απεργίες αλλά χωρίς διαπραγμάτευση με το υπουργείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορίστικε νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη.

Οι διοικητικοί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν καταργηθεί η υπουργική απόφαση για την διαθεσιμότητα. Αποφάσισαν 24ωρη απεργία για σήμερα, καθώς και καθημερινές στάσεις εργασίας μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.
http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B5%C ... E%B9%CF%82
Άβαταρ μέλους
SilverAuditore
Real Name: Αφροδίτη

Δημοσίευση από SilverAuditore »

Manthos έγραψε:
SilverAuditore έγραψε:
Καταρχάς, εκφράσεις του τύπου "στη χώρα που ζούμε" δεν αποτελούν απόδειξη για καμία καταγγελία. Πόσο δε μάλλον που, όπως αναφέρεται στο άρθρο που παρέθεσα παραπάνω, η απόπειρα κάποιων να ελέγξουν τις δηλώσεις των απογραφέντων απετράπη με πρωτοβουλία του ίδιου του Αρβανιτόπουλου, γεγονός το οποίο επίσης δεν αποδεικνύει τίποτα, αποτελεί ωστόσο ισχυρή ένδειξη ενάντια στον ισχυρισμό περί δήλωσης ψευδών προσόντων εκ μέρους της πλειονότητας ή μεγάλου μέρους των απογραφέντων.
Από κει και έπειτα, αν θεωρήσεις το απόσπασμα κατά λέξη, τότε ναι, αυτό είναι το νόημα που βγαίνει. Συγχαρητήρια, ξέρεις ανάγνωση.
Δοκίμασε τώρα να το συνδυάσεις με την πλήρη σχεδόν απουσία στο εν λόγω απόσπασμα κριτικής προς το υπουργείο, σε σύγκριση με την επίθεση που εξαπολύει ο συγγραφέας προς τους συναδέλφους του, αλλά και με το περιεχόμενο των επιχειρημάτων της κυβέρνησης όπως και πολλών σχολιαστών στα ΜΜΕ που τοποθετούνται εναντίον της απεργίας. Νομίζω πως το υπόλοιπο του συλλογισμού μπορείς να το βγάλεις και μόνη σου.
Μπορει και να μην εχω καταλαβει σωστα τα πραγματα αλλα ΔΕ νομιζω οτι υπαρχει κανεις που να λεει οτι ο αγωνας των διοικητικων ειναι δικαιος γιατι ΟΛΟΙ τους ειναι καλοι στη δουλεια τους και καταλληλοι για αυτην. Επιτρεψε μου να πιστευω, και θεωρω οτι εχω δικιο - μπορεις να με διαψευσεις αν διαφωνεις, οτι ενω απο τη μια ο αγωνας των διοικητικων ειναι δικαιος και γινεται ως επι το πλειστον για τη μη υποβαθμιση της εκπαιδευσης και για να μη χασουν τις δουλειες τους και απο την αλλη οτι δεν εχουν μπει ολοι στις θεσεις τους με την αξια τους. Δεν εχουμε αξιοκρατικη αγορα εργασιας. Επομενως, μπορει ο συγγραφευς του κειμενου να θελει απλως να τονισει αυτην την πραξη των συναδελφων του χωρις να υπονομευει τον αγωνα. Η αληθεια βρισκεται συνηθως καπου στη μεση.
Don't lose your grip on the dreams of the past, you must fight just to keep them alive!!
Manthos

Δημοσίευση από Manthos »

SilverAuditore έγραψε: Μπορει και να μην εχω καταλαβει σωστα τα πραγματα αλλα ΔΕ νομιζω οτι υπαρχει κανεις που να λεει οτι ο αγωνας των διοικητικων ειναι δικαιος γιατι ΟΛΟΙ τους ειναι καλοι στη δουλεια τους και καταλληλοι για αυτην.
Επομένως εσύ απαντάς στο κανένα. Καλή φάση!
SilverAuditore έγραψε:Επιτρεψε μου να πιστευω, και θεωρω οτι εχω δικιο - μπορεις να με διαψευσεις αν διαφωνεις, οτι ενω απο τη μια ο αγωνας των διοικητικων ειναι δικαιος και γινεται ως επι το πλειστον για τη μη υποβαθμιση της εκπαιδευσης και για να μη χασουν τις δουλειες τους και απο την αλλη οτι δεν εχουν μπει ολοι στις θεσεις τους με την αξια τους.
Άλλο αυτό, με το οποίο συμφωνώ και άλλο να μηδενίζεις τα πάντα αναπαράγοντας ταυτοχρόνως το ήδη πολύ έντονο κλίμα δυσπιστίας από την επικράτηση του οποίου ωφελούνται κατά κανόνα οι διεφθαρμένοι.
SilverAuditore έγραψε:Δεν εχουμε αξιοκρατικη αγορα εργασιας. Επομενως, μπορει ο συγγραφευς του κειμενου να θελει απλως να τονισει αυτην την πραξη των συναδελφων του χωρις να υπονομευει τον αγωνα.
Αυτό είπα και εγώ. Με το πετσόκομα όμως του κειμένου άλλαξε η στόχευσή του.
SilverAuditore έγραψε: Η αληθεια βρισκεται συνηθως καπου στη μεση.
Ο συμβιβασμός βρίσκεται στη μέση και τον ανάγουμε σε αλήθεια όταν θέλουμε να συνυπάρξουμε αρμονικά.
Ιάσωνας
Real Name: real name

Δημοσίευση από Ιάσωνας »

Συνέχεια της απεργίας

http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%83%C ... F%83%CE%B7
pauldirac
Real Name: ?

Δημοσίευση από pauldirac »

Λήξη της απεργίας στο ΕΜΠ

http://www.foititikanea.gr/2013/12/blog ... qCY8Ce1ubm
Άβαταρ μέλους
Billar
Real Name: B

Δημοσίευση από Billar »

Αυτο τι μπορει να σημαινει..?
Πως θα αρχισοουν αυτοματα οι εγγραφες πρωτοετων απο δευτερα ακομη και αν ο φ.σ εχει καταληψη ως τη τριτη??ειναι εφικτο η αυτονοητο?
"Η ζωή είναι κωμωδία γι’ αυτούς που σκέφτονται και τραγωδία γι’ αυτούς που αισθάνονται."
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ακαδημαϊκά”