[20/7/1974] Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο
Συντονιστής: AlexandraDC
- Jason24
- Real Name: Christodoulou Iasonas
- Facebook ID: 0
Pesta re sergie giati kapioi nomizo to exoume paraxilosei edo mesa.
Gia ton xameno:
To mono pou exo na po gia sena file oti se lipame.Otan o Afxentiou elege to molon lave kai perielouzan to krisfigeto tou oi aggloi kai ton ekaian zontano itan gia na kremasei impirealistikes simaies?
Ena pani i simaia e?krima..Ase de tha sxoliaso afta pou eipes giati apla den axizei.Xiliades pethanan giafti ti simaia pou esi kai merikoi alloi(eftixos elaxistoi) theoreis pani.
Gia ton xameno:
To mono pou exo na po gia sena file oti se lipame.Otan o Afxentiou elege to molon lave kai perielouzan to krisfigeto tou oi aggloi kai ton ekaian zontano itan gia na kremasei impirealistikes simaies?
Ena pani i simaia e?krima..Ase de tha sxoliaso afta pou eipes giati apla den axizei.Xiliades pethanan giafti ti simaia pou esi kai merikoi alloi(eftixos elaxistoi) theoreis pani.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jason24 την Τρί Ιούλ 24, 2007 1:03 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ
ΚΙ' ΟΣΟ ΘΑ ΣΤΕΚΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ' ΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!

ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
σε περιοδο κατοχης θα συνεχιζα να κανω την αντισταση που κανω και τωρα. ο πολεμος για εμενα δεν ειναι εθνικος αλλα ταξικος και τα συμφεροντα πολιτικα και οικονομικα... θα οργανωνομουν εκτος του ελληνικου στρατου και θα εκανα αντισταση σε ελληνες και ξενους πολεμοκαπιλους
στηριζω παλαιστινη γιατι η ιντιφαντα δεν εχει μακαριο, δεν εχει σαμσων, δεν εχει γριβα...
τωρα οσων αφορα το δευτερο σκελος στηριζω τον κυπριακο αγωνα μεχρι του σημειου που αυτος δεν θιγει μειωνοτητες, εργαζομενους, εθνοτητες που ζουν στα κυπριακα εδαφη! αν ειστε μαγκες συνεργαστειτε με τουρκοκυπριους και διωχτε τους στρατοκαυλους τουρκους και ελληνες και ζηστε μονιασμενοι!
στηριζω παλαιστινη γιατι η ιντιφαντα δεν εχει μακαριο, δεν εχει σαμσων, δεν εχει γριβα...
τωρα οσων αφορα το δευτερο σκελος στηριζω τον κυπριακο αγωνα μεχρι του σημειου που αυτος δεν θιγει μειωνοτητες, εργαζομενους, εθνοτητες που ζουν στα κυπριακα εδαφη! αν ειστε μαγκες συνεργαστειτε με τουρκοκυπριους και διωχτε τους στρατοκαυλους τουρκους και ελληνες και ζηστε μονιασμενοι!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O_Xamenos την Τρί Ιούλ 24, 2007 1:05 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- Jason24
Ti simasia exoun o makarios,o grivas kai o sampson me afta pou leme?To ti eftaixe kai ftasame os edo einai alllo kai o agonas pou dinoume tora gia eleftheria eibnai allos.Apla den sou aresei to elliniko kratos ego katalavaino kai ta pairnei ola to potami.
ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ

ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ
- Jason24
Kala tora vlepeis ti grafeis i apla ta grafeis etsi?Anyway gia na min parektrapoume den tha sxoliazo dika sou sxolia xana.O_Xamenos έγραψε:αν ειστε μαγκες συνεργαστειτε με τουρκοκυπριους και διωχτε τους στρατοκαυλους τουρκους και ελληνες και ζηστε μονιασμενοι!
ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ

ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ
-
O_Xamenos
- Επικοινωνία:
ρε φιλε πως το λενε? διαφωνουμε! υπαρχουν και αλλες αποψεις μεσα στην κυπρο που με εκεινες συντασσομαι!
"Ο κοινός πόνος και το κοινό μέλλον μάς ενώνει"
Οι νεκροί και οι αγνοούμενοι των συγκρούσεων και των πολέμων στην Κύπρο αποτελούν την κορύφωση του πόνου και στις δυο κοινότητες, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες του Ιούλη.
Με εξαίρεση τα ονόματα και τη θρησκεία ή εικόνα είναι η ίδια και στις δυο πλευρές. Δάκρυα, πόνος, απόγνωση. Εκατοντάδες γυναικόπαιδα, γέροι, απλοί άνθρωποι του μόχθου σκοτώθηκαν μόνο και μόνο γιατί ήταν Έλληνες ή Τούρκοι, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα αυτών που βρίσκονται στη κορυφή της κοινωνίας και παίρνουν τις αποφάσεις ή κάποιων μεγάλων δυνάμεων στη παγκόσμια σκακιέρα.
Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών με τις εκταφές λειψάνων από ομαδικούς τάφους έφεραν στην επιφάνεια μια ιστορία 50 χρόνων πολέμων και εθνικού ξεκαθαρίσματος κι από τις δύο πλευρές, που λίγο έχει να ζηλέψει από τις σφαγές που γνώρισε η πρώην Γιουγκοσλαβία ή ο Λίβανος.
Αυτές οι αποκαλύψεις δεν είναι παρά μόνο μικρό μέρος της τραγικής πραγματικότητας. Είναι όμως αρκετές για να κάνουν θρύψαλα την επίσημη προπαγάνδα της κάθε πλευράς ότι η βαρβαρότητα ήταν "προνόμιο" μόνο της αντίπαλης πλευράς και ότι η δική τους πλευρά ήταν το αθώο θύμα. Πολύς κόσμος αρχίζει να συνειδητοποιεί, για πρώτη φορά, ότι τα ίδια εγκλήματα έγιναν και από τις δυό πλευρές με θύματα αθώους απλούς ανθρώπους και ότι καμιά πλευρά δεν νομιμοποιείται να παριστάνει το αθώο θύμα.
Τα εγκλήματα αυτά δεν ήταν "μεμονωμένα περιστατικά" αλλά το αποτέλεσμα της πολιτικής του εθνικισμού που ακολουθούσαν οι πολιτικές ηγεσίες και των δύο πλευρών. Δεν είναι τυχαίο ότι κανένας από τους αυτουργούς αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν διώχτηκε ποτέ. Αντίθετα θεωρούνταν ήρωες που εκτέλεσαν το καθήκον τους προς την πατρίδα και επιβραβεύονταν με θέσεις και αξιώματα στις κοινότητές τους.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για επανένωση και ειρηνική συνύπαρξη όσο οι υπεύθυνοι γι αυτά τα εγκλήματα κυκλοφορούν ελεύθεροι και τιμώνται σαν ήρωες στην κοινότητά τους.
Δεν ζητάμε να στηθούν δικαστήρια για να τους δικάσουν. Ζητούμε όμως οι αυτουργοί και οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων να καταδικαστούν πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά. Χρειάζεται να τιμήσουμε τα αθώα θύματα της άλλης πλευράς όπως ακριβώς τιμούμε τους δικούς μας. Οι νεκροί και οι αγνοούμενοι της Κύπρου μπορούν έτσι να γίνουν γέφυρα ειρήνης και συμφιλίωσης αντί πηγή μισαλλοδοξίας όπως θέλουν να τους χρησιμοποιούν η επίσημη πολιτική και οι εθνικιστές στην κάθε πλευρά.
διαφωνεις???
"Ο κοινός πόνος και το κοινό μέλλον μάς ενώνει"
Οι νεκροί και οι αγνοούμενοι των συγκρούσεων και των πολέμων στην Κύπρο αποτελούν την κορύφωση του πόνου και στις δυο κοινότητες, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες του Ιούλη.
Με εξαίρεση τα ονόματα και τη θρησκεία ή εικόνα είναι η ίδια και στις δυο πλευρές. Δάκρυα, πόνος, απόγνωση. Εκατοντάδες γυναικόπαιδα, γέροι, απλοί άνθρωποι του μόχθου σκοτώθηκαν μόνο και μόνο γιατί ήταν Έλληνες ή Τούρκοι, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα αυτών που βρίσκονται στη κορυφή της κοινωνίας και παίρνουν τις αποφάσεις ή κάποιων μεγάλων δυνάμεων στη παγκόσμια σκακιέρα.
Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών με τις εκταφές λειψάνων από ομαδικούς τάφους έφεραν στην επιφάνεια μια ιστορία 50 χρόνων πολέμων και εθνικού ξεκαθαρίσματος κι από τις δύο πλευρές, που λίγο έχει να ζηλέψει από τις σφαγές που γνώρισε η πρώην Γιουγκοσλαβία ή ο Λίβανος.
Αυτές οι αποκαλύψεις δεν είναι παρά μόνο μικρό μέρος της τραγικής πραγματικότητας. Είναι όμως αρκετές για να κάνουν θρύψαλα την επίσημη προπαγάνδα της κάθε πλευράς ότι η βαρβαρότητα ήταν "προνόμιο" μόνο της αντίπαλης πλευράς και ότι η δική τους πλευρά ήταν το αθώο θύμα. Πολύς κόσμος αρχίζει να συνειδητοποιεί, για πρώτη φορά, ότι τα ίδια εγκλήματα έγιναν και από τις δυό πλευρές με θύματα αθώους απλούς ανθρώπους και ότι καμιά πλευρά δεν νομιμοποιείται να παριστάνει το αθώο θύμα.
Τα εγκλήματα αυτά δεν ήταν "μεμονωμένα περιστατικά" αλλά το αποτέλεσμα της πολιτικής του εθνικισμού που ακολουθούσαν οι πολιτικές ηγεσίες και των δύο πλευρών. Δεν είναι τυχαίο ότι κανένας από τους αυτουργούς αυτών των φρικτών εγκλημάτων δεν διώχτηκε ποτέ. Αντίθετα θεωρούνταν ήρωες που εκτέλεσαν το καθήκον τους προς την πατρίδα και επιβραβεύονταν με θέσεις και αξιώματα στις κοινότητές τους.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για επανένωση και ειρηνική συνύπαρξη όσο οι υπεύθυνοι γι αυτά τα εγκλήματα κυκλοφορούν ελεύθεροι και τιμώνται σαν ήρωες στην κοινότητά τους.
Δεν ζητάμε να στηθούν δικαστήρια για να τους δικάσουν. Ζητούμε όμως οι αυτουργοί και οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων να καταδικαστούν πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά. Χρειάζεται να τιμήσουμε τα αθώα θύματα της άλλης πλευράς όπως ακριβώς τιμούμε τους δικούς μας. Οι νεκροί και οι αγνοούμενοι της Κύπρου μπορούν έτσι να γίνουν γέφυρα ειρήνης και συμφιλίωσης αντί πηγή μισαλλοδοξίας όπως θέλουν να τους χρησιμοποιούν η επίσημη πολιτική και οι εθνικιστές στην κάθε πλευρά.
διαφωνεις???

ο χαμένος τα παίρνει όλα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
-
O_Xamenos
- Επικοινωνία:
και γερμανοι ναζιστες πεθαναν υπερασπιζομενοι την ναζιστικη σημαια!!! τι να κανω εγω???

ο χαμένος τα παίρνει όλα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- Katsarola
- Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
- Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG
sergios έγραψε:Όσον αφορά το θέμα της Κύπρου, πραγματικά απορώ γιατί όταν μιλάμε για τον αγώνα της Κύπρου κάποιοι αμέσως το παίζουν πατρίδα μας η γη κάτω οι πολέμοι κλπ κλπ αλλά όταν ακούνε για τον αγώνα της Παλαιστίνης αμέσως συμπαρατάσσονται με τους Παλαιστίνιους. Μην μου πείτε επειδή οι Ισραηλινοί είναι φίλοι των Αμερικανών γιατί και οι Τούρκοι το ίδιο πράγμα είναι.
+1
O Aραφατ τι ήταν? Δεν ήταν κάτι σαν Γρίβας ή Μακάριος? Δεν είχε εχθρούς εσωτερικούς? Οι αγγλικές εγγυκλοπαίδειες αναφέρονται και στους 3 αυτούς σαν τρομοκράτες...
Αυτό που λέω είναι ότι βαρέθηκα μια ζωή να έχουμε την ίδια συζήτηση. Δεν χρειάζεται να αποδείξω σε κανέναν τίποτα, ειδικά όταν το μισό νησί μου θυσιάστηκε για να επανέλθει στην Ελλάδα η δημοκρατία. Τουλάχιστον να την αξίζαν τη δημοκρατία τα σημερινά Ελληνόπουλα θα έλεγα άξιζε τον κόπο. Αλλά...
Αυτό που λέω είναι ότι βαρέθηκα μια ζωή να έχουμε την ίδια συζήτηση. Δεν χρειάζεται να αποδείξω σε κανέναν τίποτα, ειδικά όταν το μισό νησί μου θυσιάστηκε για να επανέλθει στην Ελλάδα η δημοκρατία. Τουλάχιστον να την αξίζαν τη δημοκρατία τα σημερινά Ελληνόπουλα θα έλεγα άξιζε τον κόπο. Αλλά...
-
O_Xamenos
- Επικοινωνία:
οι ισραηλινοι δεν ειναι απλα φιλοι των αμερικανων...δεν μαζευονται δηλαδη καθε κυριακη απογευμα να παιζουν μπιριμπα και να πιουν τσαι... το κρατος του ισραηλ ειναι απο τα πλεον νεισυστατα κρατη και δημιουργηθηκε ως προφαση για τις σφαγες των εβραιων, ομως ο ρολος του ειναι εντελως διαφορετικος: το κρατος του ισραηλ ειναι το παραρτημα της αμερικης σε μια πολυ πλουσια περιοχη σε κυτασματα πετρελαιου! ειναι ουσιαστικα μια μπανανια οπως καποτε στην κολομβια...
επισης μεχρι καποια χρονια εβραιοι και παλαιστηνιοι συνηπηρχαν στην π εριοχη, ομως λογω πολιτικων σκοπιμοτητων απο πλευρας της αγγλιας κυριως ολο και περισσοτεροι εβραιοι εποικοι εφταναν στην περιοχη, οργανωνονταν σε δικα τους συνδικατα και απεκλυαν τους αραβες, επιτηθονταν σε μαγαζια παλαιστηνιων κατεστρεφαν τα προιοτα τους και πιεζαν τους μεγαλους γαιοκτημονες να πουλησουν τα χωραφια τους
με την βοηθεια των αγγλων εφτιαξαν παραστρατιωτικες οργανωσεις0 συμμοριες και εδιωχναν τους παλαιστηνιους απο την γη τους
με τον ορο εβραιαους δεν εννοω τους απλους πολιτες εβραιους που εχουν δεχθει την χειροτερη μεταχειρηση μετα τους μαυρους αλλα τους¨"σιωνιστες"δηλαδη τους πιο ευπορους εβραιους που στηριζουν την πολιτικη φιλοσοφια του ισραηλ
επισης μεχρι καποια χρονια εβραιοι και παλαιστηνιοι συνηπηρχαν στην π εριοχη, ομως λογω πολιτικων σκοπιμοτητων απο πλευρας της αγγλιας κυριως ολο και περισσοτεροι εβραιοι εποικοι εφταναν στην περιοχη, οργανωνονταν σε δικα τους συνδικατα και απεκλυαν τους αραβες, επιτηθονταν σε μαγαζια παλαιστηνιων κατεστρεφαν τα προιοτα τους και πιεζαν τους μεγαλους γαιοκτημονες να πουλησουν τα χωραφια τους
με την βοηθεια των αγγλων εφτιαξαν παραστρατιωτικες οργανωσεις0 συμμοριες και εδιωχναν τους παλαιστηνιους απο την γη τους
με τον ορο εβραιαους δεν εννοω τους απλους πολιτες εβραιους που εχουν δεχθει την χειροτερη μεταχειρηση μετα τους μαυρους αλλα τους¨"σιωνιστες"δηλαδη τους πιο ευπορους εβραιους που στηριζουν την πολιτικη φιλοσοφια του ισραηλ

ο χαμένος τα παίρνει όλα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Κάπου εδώ αρχίζουν οι τυμπανοκρουσίες ενώ στο υπόβαθρο ακούγονται σιγά-σιγά ιαχές ενός νέου "εμφυλίου", την ίδια ώρα που ο μεγάλος "πατριώτης και δάσκαλος του έθνους" Κ. Πλεύρης μοιράζει ηλεκτρονικά και έντυπα "εθνεγερτικά κείμενα" στα οποία προσπαθεί με λογικά άλματα να αποδείξει πως όλοι οι Εβραίοι είναι ρατσιστές βασιζόμενος σε κάποια χωρία ιερών και μή κειμένων, λες και δεν υπάρχουν αντίστοιχα Ελληνικά (Χριστιανικά ή Αρχαία) κείμενα τα οποία κατατάσσουν την Ελληνική Φυλή στην πανανθρώπινη Ελίτ...sergios έγραψε:Τουλάχιστον να την αξίζαν τη δημοκρατία τα σημερινά Ελληνόπουλα θα έλεγα άξιζε τον κόπο. Αλλά...
Πόσο κοντά είναι οι λέξεις "Ελληνισμός" και "Ελευθερία" όταν κρατάμε επιλεκτικά 2-3 γράμματα (ή επιλεκτικά 2-3 περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας)...
Οπότε εκτός από λιγότερο Έλληνες οι Ελλαδίτες είναι και λιγότερο άξιοι να ζουν σε Δημοκρατία. Περιμένω με αγωνία το επόμενο γενικόλογο σχόλιο που θα αποδείξει την διάθεση για ανταλλαγή πληροφορίας χωρίς αγκυλώσεις και εθνικοπατριωτική λαγνεία...
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Χαίρομαι που αντιλαμβάνεσαι ακριβώς τα λόγια μου...
Όσοι θέλετε να πάρετε μαθήματα δημοκρατίας μπορείτε να προσέλθετε στην επόμενη Γ.Σ. του δημοκρατικού φοιτητικού συλλόγου ΣΕΜΦΕ.
Εσύ που κάνεις και παράπονο για την αναφορά μου, αν δεν κάνω λάθος σταμάτησες να πηγαίνεις στις συνελεύσεις διμαρτυρόμενος για την κατάσταση που επικρατεί!
Όσοι θέλετε να πάρετε μαθήματα δημοκρατίας μπορείτε να προσέλθετε στην επόμενη Γ.Σ. του δημοκρατικού φοιτητικού συλλόγου ΣΕΜΦΕ.
Εσύ που κάνεις και παράπονο για την αναφορά μου, αν δεν κάνω λάθος σταμάτησες να πηγαίνεις στις συνελεύσεις διμαρτυρόμενος για την κατάσταση που επικρατεί!
Den tha sxoliaso ta perissotera apo ta grafomena kathos arketa einai anaksia sxoliasmou. O kathenas exei tin apopsi tu kai tin ypostirizei.
Apla re xamene ama ksanadiavaseis auta pu exeis grapsei peri sionismu mallon se liakopoulo parapempeis para se proletario. Tha mu peis akroaristeroi akrodeksioi to idio prama einai. Exume kai to paradeigma tu aristeru fasismu tin endoxi periodo ton katalipseon..
Apla re xamene ama ksanadiavaseis auta pu exeis grapsei peri sionismu mallon se liakopoulo parapempeis para se proletario. Tha mu peis akroaristeroi akrodeksioi to idio prama einai. Exume kai to paradeigma tu aristeru fasismu tin endoxi periodo ton katalipseon..
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Πράγματι, σταμάτησα να πηγαίνω στις γενικές συνελεύσεις γιατί διοικούνται από έναν κομματοστραφή μηχανισμό που απογυμνώνει το όργανο από κάθε ψήγμα δημοκρατικότητας. Αυτό που είπες, όμως, είναι κάτι διαφορετικό: "τα σημερινά Ελληνόπουλα δεν αξίζουν τη Δημοκρατία", εννοώντας "τη δημοκρατία που σε μεγάλο βαθμό τους χάρισαν οι Κύπριοι".sergios έγραψε:Χαίρομαι που αντιλαμβάνεσαι ακριβώς τα λόγια μου...
Μπορείς να δυσφορείς με τη στάση ή τις απαντήσεις του Χαμένου ή όσων διαφωνούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε αυτά που γράφεις. Μπορείς να διαφωνείς με το σύνολο των αριστερών, αριστεριστών, σοσιαλιστών, τροτσκιστών, σταλινιστών ή δεν ξέρω εγώ ποιας άλλης ομάδας που έχει ως κοινό στοιχείο μια θέση αντίθετη στη δική σου. Μπορείς ακόμα-ακόμα να διαφωνείς και με άσχετα προς το θέμα φαινόμενα, όπως η ξεφτίλα των Γενικών Συνελεύσεων. Αλλά ο αφορισμός που διατύπωσες είναι νομίζω πολύ γενικόλογος και άστοχος.
Με εσένα προσωπικά έχουμε ανταλλάξει και δυο κουβέντες και θεωρώ πως μπορείς να είσαι πιο προσεκτικός όταν εκφράζεσαι στο πλαίσιο ενός θέματος το οποίο ενδιαφέρει προτίστως εσένα (και όχι όσους θα διαφωνήσουν μαζί σου). Αν θεωρείς ότι η ερμηνεία που έκανα στην συγκεκριμένη περίοδό σου ήταν η λιγότερο πιθανή και η πλέον κακοπροαίρετη, τότε πάω πάσο. Αλλά θα σου πρότεινα να την ξαναδιαβάσεις.
Σε διαβεβαιώ πως δεν πηγαίνω γυρεύοντας να πετάξει κάποιος μια ατάκα από εδώ και μια ατάκα από εκεί για να βγάλω συμπέρασμα για όλους τους Κυπρίους. Εν αντιθέσει με αυτό που κάνει ο Πλεύρης π.χ. για τους Εβραίους (και αυτός είναι ο λόγος που παρέθεσα link στο κείμενό του), ή λίγο-πολύ αυτό που έκανες εσύ και ο Jason (ηθελημένα ή άθελά σου) για τους Ελλαδίτες. Ο δεύτερος λόγος, λοιπόν, που σχολίασα τις δυο αυτές εκφράσεις περί δημοκρατίας και ελληνικότητας (ο πρώτος ήταν για να σου θυμίσω ότι σε αδικεί) ήταν επειδή τις ακούω συχνά από Κύπριους. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό είναι κάτι που έρχεται ως λογικά απαιτούμενο στο μυαλό κάθε Ελληνοκύπριου, ή αν το διδάσκεστε κάπου (όσοι το αναπαράγετε) (π.χ. στο σχολείο, στην κοινότητα, στον στρατό, κτλ.).
Όπως και να'χει, καλό είναι να έχουμε μια συνεπή στάση απέναντι στα πράγματα, για να υπάρχουν και οι λεγόμενοι καλοί λογαριασμοί που κάνουν τους καλούς φίλους. Οι Ελλαδίτες, λοιπόν, τι είναι; Είναι ένα άλλο έθνος της ίδιας φυλής; Είναι ίδιο έθνος και ίδια φυλή; Είναι εξίσου, λιγότερο ή περισσότερο Έλληνες από τους Κύπριους; Είναι φίλοι, αδερφοί, σύμμαχοι και συμπαραστάτες ή προστάτες, νταβατζήδες και προδότες; Είναι δημοκράτες και φιλόξενοι απέναντι στους Κύπριους ή ψευτοπροοδευτικοί και απάτριδες, ξενόφοβοι φασίστες; Είναι συλλήβδην και αμιγώς αριστεροί, δεξιοί, πατριώτες, χριστιανοί ή έχουν (όπως κάθε μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα) υποομάδες με διαφορετικά πιστεύω και διαφορετική ρητορική και συμπεριφορά; Είναι σωστό αυτές οι μείζονες παράμετροι να αγνοούνται προς χάριν γενικόλογον και συναισθηματικώς ορμόμενων αφορισμών όπως οι παραπάνω;
Και τελικά, ακόμη κι αν εγώ όντως είμαι ένας κακοπροαίρετος που κοιτάει να θίξει κάθε Κύπριο που αγωνίζεται για την Πατρίδα του, αυτά που γράφεις τα πιστεύεις ακριβώς έτσι όπως τα γράφεις ή σε μια δεύτερη ανάγνωση καταλαβαίνεις ότι αγγίζουν τα όνειρα της γενικευμένης ακρότητας που φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα επιθυμούσες εσύ και κάθε Κύπριος ή Ελλαδίτης;
Όποιος αποφασίζει, λοιπόν, να μπει στο τριπάκι του συμμάχου και του εχθρού, καλό θα ήταν πρώτα απ' όλα να ξεχωρίσει εμφανώς ποιοι είναι φίλοι και ποιοι εχθροί. Γιατί από τα όσα γράφονται εδώ, εγώ βλέπω μόνο μια χειμαζώμενη Κύπρο και γύρω-γύρω εχθρούς και προδότες...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος drcypher την Τρί Ιούλ 24, 2007 5:06 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- Βραχνός Προφήτης
- Επικοινωνία:
διαβαζω εδω και 2 σελιδες τα ποστ ορισμενων που αναφερονται στη σημαια, στις εθνικες αξιες κλπ. Θελω να τους θεσω την ερωτηση: τι ειναι η σημαια?
πχ η εληνικη, τι ακριβως αντιπροσωπευει?
Επι κατοχης, την ελληνικη σημαια ειχαν ως λαβαρο οι χιτες, ο ζερβας, ο ελας και τοσες αλλες ομαδες, αντιστασιακες ή συνεργαζομενες με τον κατακτητη. Τελικα ποιος απο ολους αυτους κρατουσε δικαια τη σημαια?
Επισης, ποιοι ηταν "πιο ελληνες", οι κλεισμενοι στο πολυτεχνειο το 73 με τη σημαια στα καγκελα ή τα τανκς της χουντας με τη σημαια ζωγραφισμενη?
Ακομα, η ελληνικη σημαια πρεσβευει την ειρηνικη συνυπαρξη των λαων ή τον επιθετικο πολεμο του 1921 και τον αλυτρωτισμο? Τον Μακαριο ή τον Ιωαννιδη? Την ΕΟΚΑ ή την ΕΟΚΑ Β'?
Τελικα, η σημαια ειναι σαν τα ποιηματα. Ο καθενας βλεπει σε αυτη οτι εχει προαποφασισει οτι θα δει.
πχ η εληνικη, τι ακριβως αντιπροσωπευει?
Επι κατοχης, την ελληνικη σημαια ειχαν ως λαβαρο οι χιτες, ο ζερβας, ο ελας και τοσες αλλες ομαδες, αντιστασιακες ή συνεργαζομενες με τον κατακτητη. Τελικα ποιος απο ολους αυτους κρατουσε δικαια τη σημαια?
Επισης, ποιοι ηταν "πιο ελληνες", οι κλεισμενοι στο πολυτεχνειο το 73 με τη σημαια στα καγκελα ή τα τανκς της χουντας με τη σημαια ζωγραφισμενη?
Ακομα, η ελληνικη σημαια πρεσβευει την ειρηνικη συνυπαρξη των λαων ή τον επιθετικο πολεμο του 1921 και τον αλυτρωτισμο? Τον Μακαριο ή τον Ιωαννιδη? Την ΕΟΚΑ ή την ΕΟΚΑ Β'?
Τελικα, η σημαια ειναι σαν τα ποιηματα. Ο καθενας βλεπει σε αυτη οτι εχει προαποφασισει οτι θα δει.
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!