Συνάδελφε αντέγραφες;

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
Benjamin Breeg

Δημοσίευση από Benjamin Breeg »

Δε μου φτάνει το άγχος να τελειώσω μια σχολή όπου για να πάρεις πτυχίο πρέπει να παπαγαλίσεις από αποδείξεις θεωρημάτων (έλεος!) μέχρι ιστορία των επιστημών, θα πρέπει τώρα να αγχώνομαι και για το αν θα με ρουφιανέψει ο κάθε κομπλεξικός nerd που ονειρεύεται να γίνει επιτηρητής για να εκδικηθεί τους συμφοιτητές του??Για να συνέλθουμε λιγάκι...Λύσαμε όλα τα προβλήματα της σχολής και το μόνο που μένει είναι να καταγγείλουμε όποιον έχει ένα χαρτάκι με 10 τύπους στην εξέταση!
stavrakos

Δημοσίευση από stavrakos »

ρε antony07 είμαι πολύ περίεργος.. τι εξάμηνο είσαι ?
"What's your scene, man?"  "Reification."
"Yeah?  I guess that means pretty hard work with big books and piles of paper on a big table."
"Nope. I drift.  Mostly I just drift."
nouvelle vague
Real Name: nada
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από nouvelle vague »

Οσον αφορα την αξιολογηση των καθηγητων-επιστημονικο εργο, συνεπεια στα διδακτικα καθηκοντα- αυτη γινεται απο συναδελφους καθηγητες μονο σε επικειμενες κρισης για ανοδο βαθμιδας του καθηγητη η οταν υπαρξουν επανειλημμενες καταγγελιες απο φοιτητες.
Στην πρωτη περιπτωση περισσοτερη βαρυτητα εχει το επιστημονικο εργο.
Στην περιπτωση καταγγελιων ο καθηγητης περνα απο πειθαρχικο συμβουλιο στο οποιο μετεχουν συναδελφοι του και το οποιο μπορει να του επιβαλλει διαφορες κυρωσεις, εκ των οποιων η χειροτερη ειναι παγωμα του μισθου για εξι μηνες-σε περιπτωση διαπραξης σοβαρου παρατωματος.Βεβαια σπανιως περνουν απο πειθαρχικο καθηγητες και οταν συμβαινει δεν τιμωρειται κανεις.
Στο θεμα του ελεγχου λειτουργουν εντελως συντεχνιακα.Γι' αυτο θα πρεπει να δημιουργηθει ενα εξωπανεπιστημιακο οργανο το οποιο θα τους ελεγχει.Στην Ελλαδα δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο, ειδικα στο θεμα της αντικειμενικοτητας ενος τετοιου οργανου..
nouvelle vague

Τελικα η αντιγραφη νομιζω δε παιζει τοσο σημαντικο ρολο σε ενα συστημα που κατεφερνει να απαξιωθει απο μονο του και συμπυκνωνεται μεσα σε 2-3 βδομαδες εξετασης (και πιθανον μονο 3-4 βδομαδες διαβασματος το εξαμηνο...)
noir ειναι ο,τι πιο ευστοχο διαβασα μεσα σε αυτες τις 3 σελιδες.
+100
Slym

Δημοσίευση από Slym »

Ακούστε ιστορία.Δίνω ένα μάθημα στην χειμερινή εξεταστική.Επιτηρήτριες 3 μεταπτυχιακές ενός καθηγητή.Η μία κυριλέ , οι άλλες δύο , όσο κομπλεξικές δεν πάει.Να τσιρίζουν ''μη μιλάτε'' , ''μην αναπνέεται'' κτλ.Εντάξει μέχρι εδώ.Σε κάποια φάση μπαίνει μέσα μια διδακτορικός άλλου καθηγητή , λέει κάτι στις 2 κομπλεξικές και μετά πάει σε μια κοπέλα που κάθονταν 2 θέσεις στα δεξιά μου και αρχίζει και μιλάει με τη συμφοιτήτρια μας για 1 ώρα και βάλε.Για όποιον δεν κατάλαβε τις έλυνε τα θέματα...Θα περίμενε κανείς ότι θα ήταν λίγο πιο ελαστικές γενικά αφού στεγνά μπροστά σε όλους άφησαν την άλλη να περάσει το μάθημα τόσο απροκάλυπτα.Το χαβά τους όμως.Συνέχιζαν να το παίζουν χούντα για τους άλλους.Ε , σε κάποια φάση μου τη βαράει και σκέφτομαι δεν παίζει να συμβαίνει αυτό το πράγμα.Γυρίζω στο διπλανό μου και τον ρωτάω κάτι , να μου δώσει ένα hint δηλαδή.Μιλάμε για ούτε 4.53 sec συζήτηση και γυρίζει η άλλη και μας λέει ''Σκάστε!''.Μένω μ@λ@κ@ς!!!Σκέφτομαι γ@μ@ το , πάω να φύγω , ξενέρωσα.Δεν είχα διαβάσει και τόσο καλά χωρίς να σκοπεύω όμως να αντιγράψω από την αρχή.Απλά το μάθημα είχε αλλάξει καθηγητή και δεν είχα ιδέα τι στυλ θέματα θα έβαζε.Δίνω το γραπτό μου στην μια κομπλεξικιά και μου λέει όλο ειρωνία , μόνο αυτά έγραψες τόσην ώρα;Τί να της έλεγα;Ναι , ξέρεις ο δικός μου διδακτορικός δεν μπορούσε να έρθει σήμερα;Ήθελα να το πω , ή να τις βρίσω , αλλά το πρόβλημα ποιο ήταν;Ότι αυτές διορθώνουν τα γραπτά των φοιτητών.Εκτός λοιπόν από αυθαιρεσίες καθηγητών , υπάρχουν και αυθαιρεσίες επιτηρητών...
Neo
Real Name: Thomas Anderson

Δημοσίευση από Neo »

Στη θέση σου φίλε θα της είχα ξεχέσει και τις 3...
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Νομίζω έχομεν ξεφύγει ολίγον.

Δεν είναι λογική ενήλικου ανθρώπου (πόσο μάλλον μελλοντικού επιστήμονα) το "αφού δεν κάνεις εσύ την δουλειά σου, δεν την κάνω κι εγώ".

Πχ, κάποιος ανέφερε για την αποστήθιση αποδείξεων. Από τη μια πλευρά, από τη στιγμή που ο καθηγητής παραδίδει την απόδειξη κι εσύ έχεις αποφασίσει ότι θα δώσεις το μάθημα, νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να την μάθεις (είτε παπαγαλίζοντας την, είτε καταλαβαίνοντας πως στο καλό βγαίνει). Από την άλλη, αποδείξεις δεν θέλουμε, ψαγμένα θέματα δε θέλουμε, μπας και να μας δίνουν και πτυχία έτσι; :?
Ή ανάσταση θα έχουμε ή νεκρό με Διαθήκη, που λέει κι ο Πανούσης.

Στην τελική, όλη αυτή η ιστορία δική μας επιλογή δεν είναι;
Είναι πιο λογικό να γκρινιάζουμε γιατί ο τάδε καθηγητής βάζει αποδείξεις, ή δύσκολες ασκήσεις ή ο δείνα μεταπτυχιακός με μηδένισε επειδή είχα ανοιχτό βιβλίο, από το να λέμε ότι δεν διαβάσαμε;

Κάνω λάθος; :?
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Όσον αφορά τις αποδείξεις θα συμφωνήσω με τον HeartDoc.
Για παράδειγμα,Στατιστική είχα μάθει 10 θεωρήματα απ'έξω και όσες αποδείξεις ήταν μέσα στην ύλη.
Τελικά το πέρασα και δεν ήταν οι αποδείξεις το πρόβλημα σ'αυτό το μάθημα.
Ούτε μαθηματικός είμαι.Αν δηλαδή κάποιου μαθηματικού του φαινόταν αχρείαστο να μάθει τις αποδείξεις απ'έξω,εμένα μου'ταν 2 φορές αχρείαστο.
Ή στην Ανάλυση 3,όπου ζητούσαν 3 θεωρήματα όλα κι όλα να θυμάσαι (χωρίς τις αποδείξεις).
Για μένα πάντως,ξαναλέω,είναι πολύ σημαντικό το τυπολόγιο σ'ένα μάθημα.
Δε χρειάζεται να του δίνεις μόνο τους τύπους που απαιτεί η άσκηση (δείχνοντάς του έτσι ποιόν τύπο να χρησιμοποιήσει) αλλά μπορείς νμα προσφέρεις ένα μεγάλο τυπολόγιο όπου θα κρίνει ο φοιτητής ποιόν τύπο θα εφαρμόσει.
Μ'αυτόν τον τρόπο ο φοιτητής σου δείχνει οτι μπορεί να λύσει το θέμα.
Αν ξέρεις να επιλέξεις το σωστό τύπο (δεν είναι πάντα τόσο απλό),όπως επίσης και να τον αξιοποιήσεις,προφανώς έχεις διαβάσει.
Άλλωστε,αν η άσκηση δεν είναι απλή εφαρμογή τύπων αλλά απαιτεί και κάποια σκέψη,διαδικασία,όσους τύπους και να δώσεις στο φοιτητή αυτός θα μπορέσει να την προχωρήσει μέχρι ενός σημείου.

Απο εκεί και πέρα,υπάρχουν εξίσου σημαντικά ζητήματα όπως είναι οι εργασίες,οι προόδοι,οι παρακολουθήσεις τα οποία όμως -όπως σωστά επισημάνθηκε- αφορούν κυρίως εμάς.
Π.χ. ορισμένοι καθηγητές δίνουν εργασίες μέσα στο εξάμηνο,οι οποίες δεν είναι δύσκολες αλλά και βελτιώνουν τον τελικό βαθμό.
Απλά είναι προαιρετικές και κανείς δεν ασχολείται...
Εικόνα

Don't worry be happy...
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Δε μου φτάνει το άγχος να τελειώσω μια σχολή όπου για να πάρεις πτυχίο πρέπει να παπαγαλίσεις από αποδείξεις θεωρημάτων (έλεος!) μέχρι ιστορία των επιστημών, θα πρέπει τώρα να αγχώνομαι και για το αν θα με ρουφιανέψει ο κάθε κομπλεξικός nerd που ονειρεύεται να γίνει επιτηρητής για να εκδικηθεί τους συμφοιτητές του??Για να συνέλθουμε λιγάκι...Λύσαμε όλα τα προβλήματα της σχολής και το μόνο που μένει είναι να καταγγείλουμε όποιον έχει ένα χαρτάκι με 10 τύπους στην εξέταση!
Αν διαφωνείς με το πρόγραμμα διδασκαλίας και μαθημάτων της σχολής, γιατί ήρθες? Και αν ήρθες γιατί έμεινες; Για να αγχώνεσαι για το πτυχίο; :D  (Το φάρμακο είναι...διάβασμα...περνάνε τα άγχη,όπως και τα μαθήματα).
Όταν με χλευάζεις μπροστά στα μούτρα μου,βγάζοντας το σκονάκι,τι θες να κάνω εγώ; Να σου πω ευχαριστώ; Δεν νομίζω... Είναι κόμπλεξ να απαιτώ αξιοκρατία; Πάλι δεν νομίζω...
Σε βεβαιώ ότι το μόνο μου όνειρο είναι να γίνω καλός μαθηματικός,τίποτε άλλο.
Όσο για τα προβλήματα, νοοτροπίες σαν τις δικές σου είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα,όχι μόνο της σχολής,αλλά του πανεπιστημίου γενικότερα.Καλά μυαλά...

stavrakos έγραψε:ρε antony07 είμαι πολύ περίεργος.. τι εξάμηνο είσαι ?
Είμαι στο 8ο.

Σε παρακαλώ,μόνο μην πεις: "όταν φτάσεις στο 13ο θα αντιγράφεις κι εσύ", γιατί αφ'ενός αυτό δεν πρόκειται να γίνει, και αφ'ετέρου μόνο οι κομπλεξικοί αλλάζουν τις πεποιθήσεις τους ανάλογα με τις αποτυχίες τους.

Κατά τα άλλα,είμαι απολύτως σύμφωνος με τον Ε.Roberts τον (απόπάνω). Μακάρι η αξιολόγηση να γινόταν έτσι. Δεν θα είχαμε καταντήσει σε αυτό το σημείο.

Και ως παράδειγμα,δείτε τα μαθήματα του Παπαϊωάννου. Σου λέει: φέρτε βιβλία,σημειώσεις,λυμένα θέματα (μοιράζει και ο ίδιος). Βάζει προβλήματα που βασίζονται ακριβώς στην εμπέδωση και την κατανόηση των τεχνικών του βιβλίου του.
Αν το έχεις καταλάβει (όχι αποστηθίσει) γράφεις 10. Αν όχι,όσο και να το ψάχνεις εκείνη την στιγμή,δεν θα το βρεις ποτέ.
Είναι υποδειγματική εξέταση.(όπως και ο καθηγητής :) )
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος antony07 την Πέμ Οκτ 25, 2007 2:04 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Εγώ δεν θυμάμαι πάντως κάποιο μάθημα στον οποίο να χρειαζόταν τύπος που δεν δινόταν. Κι κατά κανόνα αν κάποιος τύπος δεν έχει παρατεθεί στο τέλος του φύλλου των θεμάτων, μια διευκρίνηση αρκεί για να τον γράψει ο εισηγητής στον πίνακα. Συνήθως, δε, δίνονται συγκεκριμένοι τύποι οι οποίοι υποδεικνύουν και τον τρόπο λύσης μιας άσκησης (συνήθως αυτόν που έχει διδαχθεί ή τον πιο εύκολο).

Θέλετε να μιλήσουμε για τους εξυπνάκηδες που δεν κάνουν την τιμή στους φοιτητές να παραμείνουν διαθέσιμοι για τις 2 κωλοώρες που οι φοιτητές εξετάζονται στο μάθημά τους; Μαζί σας! Θέλετε να μιλήσουμε για εκείνους που βαθμολογούν με τη μέθοδο του ανεμιστήρα; Για ποιο πρόβλημα θέλετε να μιλήσουμε; Γενικά, για ποιο πρόβλημα έχετε φτάσει να παραπονεθείτε ποτέ;

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι παρατηρείτε ένα σύστημα που έχει μειονεκτήματα κι αντί να τα αναδείξετε είτε ως πρόσωπα είτε προσφεύγοντας στα κατάλληλα όργανα (π.χ. Σύγκλητο, Συνέλευση Σχολής, Συνέλευση Τομέα, Γενική Συνέλευση Φοιτητών ή ακόμα και σε μια παράταξη) το εκμεταλλεύεστε με τον πιο αστείο τρόπο: Το κάνετε δικαιολογία για να κοροϊδεύετε ποιον;

Στο κάτω-κάτω, καθένας μπορεί να πεταχτεί και να πει "κόψτε ρε τις υπερβολές, το κάνατε θέμα για ένα σκονάκι ή για 10 τύπους". Δεν πάει έτσι. "Εσύ" μπορεί να έκανες σκονάκι 10 τύπους πάνω στο χέρι σου, ο άλλος δυο ολοκληρώματα πριν την εξέταση πάνω στο θρανίο, ο άλλος μπορεί να έχει το μισό βιβλίο σε σμίκρυνση μέσα στην κάλτσα του, να στέλνει τα θέματα σε κάποιον από κινητό και να παίρνει έτοιμες τις λύσεις, να έχει ανοιχτό το βιβλίο ή να κάθεται σε κάποιον διδακτορικό για να του τα ψιθυρίσει κατά την εξέταση.

Τι θα κάνουμε δηλ.; Θα πούμε ότι "σκονάκι μέχρι τόσους τύπους πρέπει να τιμωρείται με μηδενισμό" ή "αντιγραφή μέχρι και τόσου ποσοστούν του γραπτού θα συνεπάγεται αφαίρεση μονάδων"; Είστε καθόλου σοβαροί; Ή θα γράφουμε με τις συνθήκες που μας προσφέρονται (δηλ. μόνοι μας και με τους διαθέσιμους τύπους ή βοηθήματα), προσπαθώντας να τις βελτιώσουμε όπου "χάνουν", ή θα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει.

Υπερασπίζεστε με τόση θέρμη το δικαίωμά σας να αντιδράτε σε μια καφρίλα των καθηγτών με μια δική σας καφρίλα. Δεν είδα, όμως, με τόση θέρμη να προσπαθείτε να περιορίσετε ή να καταγγείλετε την αυθαιρεσία κανενός καθηγητή... Γιατί άραγε; Γιατί θα σας έκοβε το επιχείρημα υπέρ της αντιγραφής; Γιατί θα σας φακελώνανε ως αντιστασιακούς και δεν θα σας περνάγανε στο μάθημα; Μήπως σας είναι πιο εύκολο να ανεβάσετε τον τόνο της φωνής σε έναν συμφοιτητή σας που εκφράστηκε υπερβολικά από το να αντιμετωπίσετε εκείνους τους καθηγητές που -δήθεν- σας οδηγούν στην αντιγραφή;

Να σας το θέσω και αλλιώς; Με την αντιγραφή στηρίζετε αυτά που κράζετε. Είναι η εύκολη λύση η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να μην ασχοληθείτε καθόλου με το πρόβλημα όπως υφίσταται, αλλά να το παρακάμψετε. Οπότε, απέναντι στους συναδέλφους σας που δεν αντιγράφουν, έχετε δυο επιλογές:
1. Δεν θα αντιγράψετε και μαζί με εκείνους θα διαμαρτυρηθείτε όπως και όπου πρέπει για να εξαλειφθούν τα κακώς κείμενα
2. Θα αντιγράψετε, θα προτείνετε και σε εκείνους να κάνουν το ίδιο, κι όσοι δεν το κάνουν θα είναι τα τελικά θύματα.

Να χαρώ εγώ εξυγειαντές του συστήματος των εξετάσεων και άτομα με υψηλό το αίσθημα της συναδελφικής αλληλεγγύης!

Επειδή αναφέρθηκαν εξετάσεις ξένων γλωσσών, έχω κάνει αρκετές επιτηρήσεις σε εξετάσεις του Michigan. Και το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να πιάσω κάποιο παιδάκι που θα στραβοκοιτάξει ή θα ανταλλάξει μια κουβέντα με κάποιον δίπλα ή μπροστά του. Δεν αντλώ ευχαρίστηση από το να καρφώνω συναδέλφους, και δεν είναι αυτό το θέμα. Γιατί πολλοί βασιστήκατε εκεί. Το θέμα είναι πόσο πιο έξυπνους θεωρείτε ορισμένοι τους εαυτούς σας ή πόσο πιο βλάκες θεωρείτε εκείνους που πάνε και πέφτουνε με τα μούτρα πάνω στην "καθηγητική αυθαιρεσία". Δεν είπα να σταυρωθεί κανείς. Για την ακρίβεια περίμενα λίγη ντροπή από ορισμένους, σίγουρα, όμως, όχι τέτοια υπερασπιστική γραμμή, λες και σας θίγουν κανένα δικαίωμα.

Αστειότητες! Έχουμε ξεφύγει τελείως μου φαίνεται... έχουμε γεμισει δυσαρεστημένους και θύματα σ' αυτή τη χώρα!
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
nouvelle vague

Υπερασπίζεστε με τόση θέρμη το δικαίωμά σας να αντιδράτε σε μια καφρίλα των καθηγτών με μια δική σας καφρίλα.
Δεν διεπιστωσα κατι τετοιο στα λεγομενα κανενος. Αυτο που ειπωθηκε απο αρκετους ειναι οτι τα αιτια της αντιγραφης εχουν βαθυτερες ριζες απο "το βαριεμαι να διαβασω" μεταξυ των οποιων ειναι και η καφριλα των καθηγητων.
Δεν είδα, όμως, με τόση θέρμη να προσπαθείτε να περιορίσετε ή να καταγγείλετε την αυθαιρεσία κανενός καθηγητή... Γιατί άραγε;
Γιατι στοχοποιεισαι.Και αντε πες πως παρολο που στοχοποιεισαι εχει καποιο αποτελεσμα η καταγγελια σου.Εμ ελα που δεν εχει!
Σε αυτα που λες παρακατω συμφωνω.Ειδικα με αυτο.
Με την αντιγραφή στηρίζετε αυτά που κράζετε. Είναι η εύκολη λύση η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να μην ασχοληθείτε καθόλου με το πρόβλημα όπως υφίσταται, αλλά να το παρακάμψετε.
Ομως οταν τα αρμοδια οργανα υπολειτουργουν η δε λειτουργουν καθολου οσον αφορα τη λυση τετοιων προβληματων-αναφερω σε προηγουμενο ποστ το γιατι-τοτε τι κανεις;
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Κατ' αρχάς δεν το πάω προσωπικά το θέμα με κάποιον από εδώ. Δεν ξέρω ούτε με ενδιαφέρει ποιος αντιγράφει. Η συζήτηση γίνεται με βάση το τί λέγεται. Να περάσουμε στην προκείμενη: Ο τρόπος που παρουσιάζεις τα πράγματα θυμίζουν κάτι παραπάνω από αδιέξοδο. Θυμίζουν κανονική ομηρία σε ένα αδίστακτο και επάρατο καθεστώς καθηγητών. Σας υπενθυμίζω, επίσης, πως αυτά τα θέματα (που αφορούν δηλ. την καθημερινή λειτουργία της σχολής και τα πρακτικά της προβλήματα) είναι οι βασικοί λόγοι ύπαρξης του Φοιτητικού Συνδικαλισμού (εκτός από την Ιντιφάντα και τους μετανάστες).

Θεωρείτε πως αν έχετε κάποια καταγγελία αυθαιρεσίας καθηγητών θα γυρίσει οποιαδήποτε παράταξη την πλάτη; Κρα κάνουν να βρουν θέματα για να αποδείξουν ότι στηρίζουν τον φοιτητή. Έτσι δεν στοχοποιείται κανείς. Γιατί το αναλαμβάνει είτε μια παράταξη είτε ο σύλλογος.

Εν ολίγοις, θα επιμείνω σε αυτό που είπα: Λύσεις, κατ' εμέ, υπάρχουν. Κατά άλλους πιθανόν να υπάρχουν λύσεις, αλλά μένει να διαπιστωθεί, επιχειρώντας να τις εφαρμόσουμε. Στην πράξη, όμως, θεωρούμε όλοι ότι είμαστε ανυπεράσπιστοι ενώπιον των σαδιστών-καθηγητών μας και απαντάμε με τον δικό μας κουτοπόνηρο νεοελληνικό τρόπο: την απατεωνίτσα.

Αφού αντιγράφετε νομιμοποιώντας ένα σύστημα αυθαιρεσίας (γιατί όπως είπα έτσι δεν το πολεμάτε, αλλά το συντηρείτε) και εγκαθιδρύοντας ένα νέο (αυτό της αντιγραφής), να μην διαμαρτύρεστε για νέες "αυθαιρεσίες" (όπως το να σημειώνεται δίπλα στα αποτελέσματα ποιός αντιγράφει και ποιός όχι). Όπως κάνετε τουμπεκί και ακολουθείτε την πλαγία οδό σε όλα τα παραπάνω, βρείτε μια πλάγια οδό και στην ανακοίνωση των ονομάτων όσων αντιγράφουν.

Αλλά -προς Θεού- μην μιλάτε για δικαιώματα και αυθαιρεσίες... είστε οι πρώτοι που κλείνετε τα μάτια επειδή σας συμφέρει, εσείς οι ίδιοι αυθαιρετείτε (στη βάση ενός συστήματος επιχειρημάτων "αυθαιρεσία στην αυθαιρεσία"<=>"ναι στην αυθαιρεσία"), οπότε μην γκρινιάζεστε/παραπονιέστε ;)

Υ.Γ.: @nouvelle: Δεν απευθύνομαι προσωπικά προς εσένα, το δεύτερο πλυθυντικό είναι γενικό. Πήρα αυτά που έγραψες ως αφορμή ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Κατα εμεσσο τροπο, αναλογιζομενοι τα αιτια που οδηγουν σε ενα συστημα που ενσωματωνει αρμονικα την αντιγραφη στην σαπιλα του, και ουχι στις συνειδησεις μας, ελπιζω, δε θα ηταν και εργασιες και προοδοι κατα του διαρκεια του εξαμηνου (προαιρετικα παντα), με ταυτοχρονη μειωση της συμμετοχης του γραπτου βαθμου των εξετασεων στον τελικο; Ετσι οποιος ηθελε θα παρακολουθουσε μεσα στο εξαμηνο (και οποιος δεν ηθελε θα ετρωγε το αγγουρι της εξεταστικης και το διαβασμα των 2-5 ημερων); Δε θα υπηρχε μια συνεχης επαφη με το αντικειμενο που επελεξε (και με ελαχιστο διαβασμα θα μπορουσε μετα να γραψει);

Οπως λες cypher δοκιμασε να το προτεινες σε καποια παραταξη, που προωθει το φοιτητικο συνδικαλισμο :P. Πες μου τις απαντησεις για να τις διασταυρωσουμε! :P
Off Topic
τωρα με προβοκαρω;  :roll:
ΥΓ: +50 στο συστημα παπαιωανου που περιγραφει ο antony
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Ναι, αυτή είναι μια λύση, αλλά προϋποθέτει ριζικές αλλαγές. Τέλος πάντων, αυτό που λέω είναι απλό: Εφ' όσον έχουμε δεχθεί την νοοτροπία "αυθαιρεσία στην αυθαιρεσία", ας μην εξοργιζόμαστε που ο τάδε εξέθεσε τον δείνα φοιτητή. Στο κάτω-κάτω καθένας ό,τι θέλει κάνει. Άνθρωπος που λειτουργεί με την συλλογιστική αυτή δεν θα έπρεπε καν να εξανίσταται για την κίνηση της κυρίας Ρούλας. Ας πέρναγε κατευθείαν στην παγαποντιά (π.χ. να πάει και να σκίσει το χαρτί των αποτελεσμάτων ή να συμπληρώσει δικά του σχόλια από δίπλα), όπως έκανε μέχρι τώρα με την αντιγραφή.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Ναι η παγαποντια ειναι μια λυση... οντως... που φυσικα δε θα ειχε καποιο ουσιαστικο αντικρισμα. Ισως μαλιστα να εφερνε μια κλιμακωση προς μιας εξισου ανουσια κατευθυνση και απο τις δυο πλευρες.

Αυτο που προτεινα και πριν ειναι αμα εχει καποια αμφιβολια για την εγκυροτητα ενος γραπτου ας καλεσει τον φοιτητη στο γραφειο της να το συζητησουν. Ενας τετοιος διαλογος δε θα ωφελησει και τους δυο πιθανοτατα;
Και σιγουρα λειτουργει πιο αποτρεπτικα στην αντιγραφη. Οταν καποιος κοπει με τη δικαιολγια της αντιγραφης, απλως θα πει στη νοοτροπια "ε θα το ξαναδωσω και παιζει να το περασω την επομενη".

Σκεψου ο καθε φοιτητης κατ αντιστοιχια να αρχιζε να γραφει στη πορτα του καθηγητη τη γνωμη  του, τη καταγγελια του κλπ...
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”