Ανακοίνωση: Σας ενημερώνουμε ότι η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ε.Μ.Π. θα λειτουργήσει την Παρασκευή 9/11/2007 από τις 08:30 έως τις 11:30 και από τις 17:00 έως τις 20:00 λόγω συμμετοχής του προσωπικού της στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Γενική Συνέλευση 8/11
- msl
- Forum Administrator

- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Facebook ID: 735434828
- Επικοινωνία:
Για όσους ενδιαφέρονταν να περάσουν αύριο από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ε.Μ.Π.:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος msl την Παρ Νοέμ 09, 2007 1:34 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
@Xamenos: Ξέρεις ότι στο "Αφού κάθεστε σπίτι σας τουλάχιστον κόψτε τη γκρίνια, βαρεθήκαμε" είμαι μαζί σου, αλλά όσο κι αν προσπαθήσεις δεν θα με πείσεις ότι αυτό που περάσαμε 2 μήνες ήταν καμία επιτυχία ή κατόρθωμα των υποστηρικτών της κατάληψης. Ήταν ένα σκέτο μανίκι και η ατάκα "τα εξάμηνα/οι εξετάσεις δεν χάνονται, μεταφέρονται" είναι λίγο προκλητική (απορώ πως την επαναλαμβάνουν ορισμένοι ακόμα) 
Ξεχώρισέ τα, λοιπόν. Κάποιοι δεν έρχονταν και για μένα κακώς σπαταλούν το χρόνο και τα νεύρα μας με μιξογκρίνιες. Κάποιοι ήρθανε, διαφωνήσανε με τις καταλήψεις, κάποιοι διαφωνήσανε ακόμα και με την αιτία τους (επειδή π.χ. θέλουν ιδιωτικά πανεπιστήμια), και περάσανε χωρίς να θέλουν αυτό που περάσανε. Σ' αυτούς δεν νομίζω ότι έχει νόημα να λες αυτά που λες...
Ξεχώρισέ τα, λοιπόν. Κάποιοι δεν έρχονταν και για μένα κακώς σπαταλούν το χρόνο και τα νεύρα μας με μιξογκρίνιες. Κάποιοι ήρθανε, διαφωνήσανε με τις καταλήψεις, κάποιοι διαφωνήσανε ακόμα και με την αιτία τους (επειδή π.χ. θέλουν ιδιωτικά πανεπιστήμια), και περάσανε χωρίς να θέλουν αυτό που περάσανε. Σ' αυτούς δεν νομίζω ότι έχει νόημα να λες αυτά που λες...
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Το κλίμα πάντως είναι προφανώς αγωνιστικό. Με μια γρήγορη ανάγνωση των αποτελεσμάτων βλέπει κανείς πως έχουμε ΕΑΑΚ και ΠΚΣ γενικά υπέρ κινητοποιήσεων (με διαφοροποιήσεις στον τρόπο φυσικά) και ΔΑΠ κατά. Σε πολωμένο κλίμα είναι δύσκολο έως ουτοπικό να ορθοποδήσει κάποια τρίτη, εναλλακτική άποψη. Δείτε και τον έρμο το Σκανδαλίδη (παρασύρθηκα...)
Από εκεί και πέρα, αν εγώ προσωπικά ήμουν "ανεξάρτητη παράταξη" (χωρίς μηχανισμό από πίσω μου...) και "κατάφερνα" να τερματίσω πίσω και από τις λευκές ψήφους, αν μη τι άλλο θα προβληματιζόμουν. Κάποιοι στη σχολή έχουν βαρυστομαχιάσει από λωτούς όμως...
Η ΕΔΡΑ, αλήθεια, σήμερα είπε το κορυφαίο κατά την ομιλία της: κάλεσε τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις, και όχι σε sites και σε fora. Μάλλον σε χρυσόψαρα απευθύνονταν ο ομιλητής, γιατί ο κάθε νουνεχής συνάδελφος θα καταλάβαινε τι κρύβεται πίσω από τις γραμμές. Προφανώς η παρότρυνση είναι πέρα για πέρα σωστή. Με ένα πληκτρολόγιο δε γίνονται ούτε επαναστάσεις, ούτε νόμοι καταργούνται. Αλλά δεν μπορείς να είσαι "και με τον αστυφύλαξ, και με τον χωροφύλαξ", ανάλογα με το πώς γυρνάει ο καιρός... Ας μην φτύνουμε αυτά που μέχρι πρότινος γλείφαμε :)
Και ένα τελευταίο. Παρατηρώ ότι πολλοί από όσους κατά καιρούς εκφράζονται αρνητικά για τις κινητοποιήσεις, είτε αυτές λέγονται καταλήψεις είτε ο,τιδήποτε άλλο μας στερεί από ώρες μαθήματος, να απουσιάζουν σήμερα από τη ΓΣ. Για μένα τουλάχιστον, εφεξής κάθε αγωνιώδης έκκλησή τους για χαμένα εξάμηνα και εξεταστικές θα μετράει λίγο λιγότερο. Από το σπίτι δεν άλλαξε κανείς ποτέ τίποτα.
Από εκεί και πέρα, αν εγώ προσωπικά ήμουν "ανεξάρτητη παράταξη" (χωρίς μηχανισμό από πίσω μου...) και "κατάφερνα" να τερματίσω πίσω και από τις λευκές ψήφους, αν μη τι άλλο θα προβληματιζόμουν. Κάποιοι στη σχολή έχουν βαρυστομαχιάσει από λωτούς όμως...
Η ΕΔΡΑ, αλήθεια, σήμερα είπε το κορυφαίο κατά την ομιλία της: κάλεσε τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις, και όχι σε sites και σε fora. Μάλλον σε χρυσόψαρα απευθύνονταν ο ομιλητής, γιατί ο κάθε νουνεχής συνάδελφος θα καταλάβαινε τι κρύβεται πίσω από τις γραμμές. Προφανώς η παρότρυνση είναι πέρα για πέρα σωστή. Με ένα πληκτρολόγιο δε γίνονται ούτε επαναστάσεις, ούτε νόμοι καταργούνται. Αλλά δεν μπορείς να είσαι "και με τον αστυφύλαξ, και με τον χωροφύλαξ", ανάλογα με το πώς γυρνάει ο καιρός... Ας μην φτύνουμε αυτά που μέχρι πρότινος γλείφαμε :)
Και ένα τελευταίο. Παρατηρώ ότι πολλοί από όσους κατά καιρούς εκφράζονται αρνητικά για τις κινητοποιήσεις, είτε αυτές λέγονται καταλήψεις είτε ο,τιδήποτε άλλο μας στερεί από ώρες μαθήματος, να απουσιάζουν σήμερα από τη ΓΣ. Για μένα τουλάχιστον, εφεξής κάθε αγωνιώδης έκκλησή τους για χαμένα εξάμηνα και εξεταστικές θα μετράει λίγο λιγότερο. Από το σπίτι δεν άλλαξε κανείς ποτέ τίποτα.
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
δεν διατυπωσα αποψη για το αν κερδηθηκε ή χαθηκε κατι... ουτε εξεφρασα αποψη για το τι θα επρεπε να ειχε γινει με εξεταστικες και εξαμηνα... ουτε καν προσωπικη τοποθετηση δεν εκανα!@Xamenos: Ξέρεις ότι στο "Αφού κάθεστε σπίτι σας τουλάχιστον κόψτε τη γκρίνια, βαρεθήκαμε" είμαι μαζί σου, αλλά όσο κι αν προσπαθήσεις δεν θα με πείσεις ότι αυτό που περάσαμε 2 μήνες ήταν καμία επιτυχία ή κατόρθωμα των υποστηρικτών της κατάληψης. Ήταν ένα σκέτο μανίκι και η ατάκα "τα εξάμηνα/οι εξετάσεις δεν χάνονται, μεταφέρονται" είναι λίγο προκλητική (απορώ πως την επαναλαμβάνουν ορισμένοι ακόμα)
το μονο που ηθελα να καταδειξω ηταν οτι η συγκεκριμενη λογικη δεν οδηγαει πουθενα...
δεν ηθελα να πω κατι παραπανω αποσα ειπα
το μονο που εκανα ηταν να αναλυσω την συλλογιστικη πορεια του τζεησον

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- drcypher
- Portal Administrator

Νομίζω πως και από αυτό το site, πέρα από τις όποιες συζητήσεις και την καλλιέργεια ενός γόνιμου κλίματος και την εκκίνηση του εκάστοτε προβληματισμού μέσω παράθεσης απόψεων και εκτιμήσεων (ανεξαρτήτως επίκαιρης Γ.Σ.), η προτροπή είναι κατά κανόνα "καλά όλα αυτά εδώ, αλλά αν δεν κατεβείτε στη Γ.Σ. δεν κάνουμε και τίποτα". Ήδη ξεκίνησε μια προκαταρκτική γκρίνια για χαμένα εξάμηνα από κάποιους που δεν έρχονταν και δεν ήρθαν στη Γ.Σ., και η απάντησή μου ήταν (και θα είναι και προς τους επόμενους) "αν δεν έρθεις στη Γ.Σ. μας κοροϊδεύεις, εκεί λαμβάνεται η απόφαση, όχι εδώ".
Δυστυχώς δεν ήμουν παρών κατά την ομιλία της ΕΔΡΑς ώστε να ακούσω τα όσα λέει ο el_greco ότι ακούστηκαν, αλλά διασταυρώθηκε από αρκετούς. Ομολογώ, βέβαια, πως με δυσκολία μπορώ να δεχθώ ότι μια παράταξη που κάποτε έφτασε στις 2 έδρες στο Δ.Σ. ξαφνικά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις των άλλων παρατάξεων και στρέφεται εναντίον διεργασιών ή ομάδων (ή ακόμα και ιστοσελίδων) που ουδέποτε δήλωσαν πρόθεση να αναμειχθούν με τον συνδικαλισμό (ή με κάποιον τρόπο να τον επηρεάσουν ή να τον κατευθύνουν). "Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" που είπε και ο τάδε...
Κλείνω, με κάποια σχολιάκια για το πως παρουσιάζεται αυτή η Γ.Σ. (στην ΔΑΠ τουλάχιστον γιατί στην ΕΔΡΑ δεν υπάρχει δραστηριότητα): Όλοι όσοι απείχαν στην προηγούμενη Γ.Σ. (με τα όσα στραβά της όλοι συζητήσαμε και αναδείξαμε), ειρωνικά χαρακτήρισαν την σημερινή ως "νόμιμη" (προς αντιδιαστολή με την προηγούμενη "παράνομη") και δεσμεύθηκαν με ύφος, πάθος και ζήλο ότι "μην τα παρατάτε, δεν έχετε δει ακόμα τη δύναμη της ΔΑΠ (αντ. ΕΔΡΑς)... με τον καιρό θα δείτε γεμάτα τραπεζάκια, θα δείτε κόσμο στις Γ.Σ., θα δείτε το ένα θα δείτε το άλλο".
"Πάμε μαζί! Παμέ μαζί, για την Νέα ΣΕΜΦΕ"
-Κωστάκης ο λιποβαρής
Δυστυχώς δεν ήμουν παρών κατά την ομιλία της ΕΔΡΑς ώστε να ακούσω τα όσα λέει ο el_greco ότι ακούστηκαν, αλλά διασταυρώθηκε από αρκετούς. Ομολογώ, βέβαια, πως με δυσκολία μπορώ να δεχθώ ότι μια παράταξη που κάποτε έφτασε στις 2 έδρες στο Δ.Σ. ξαφνικά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις των άλλων παρατάξεων και στρέφεται εναντίον διεργασιών ή ομάδων (ή ακόμα και ιστοσελίδων) που ουδέποτε δήλωσαν πρόθεση να αναμειχθούν με τον συνδικαλισμό (ή με κάποιον τρόπο να τον επηρεάσουν ή να τον κατευθύνουν). "Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" που είπε και ο τάδε...
Κλείνω, με κάποια σχολιάκια για το πως παρουσιάζεται αυτή η Γ.Σ. (στην ΔΑΠ τουλάχιστον γιατί στην ΕΔΡΑ δεν υπάρχει δραστηριότητα): Όλοι όσοι απείχαν στην προηγούμενη Γ.Σ. (με τα όσα στραβά της όλοι συζητήσαμε και αναδείξαμε), ειρωνικά χαρακτήρισαν την σημερινή ως "νόμιμη" (προς αντιδιαστολή με την προηγούμενη "παράνομη") και δεσμεύθηκαν με ύφος, πάθος και ζήλο ότι "μην τα παρατάτε, δεν έχετε δει ακόμα τη δύναμη της ΔΑΠ (αντ. ΕΔΡΑς)... με τον καιρό θα δείτε γεμάτα τραπεζάκια, θα δείτε κόσμο στις Γ.Σ., θα δείτε το ένα θα δείτε το άλλο".
"Πάμε μαζί! Παμέ μαζί, για την Νέα ΣΕΜΦΕ"
-Κωστάκης ο λιποβαρής
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- drcypher
- Portal Administrator

Άστα αυτά Απόστολε, τα'χει πει και ο Παπαμιχαήλ στο "Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια". Δεν κάθομαι να κρατάω απουσίες, αλλά η δική σου η παρουσία είναι πάντα αισθητή. Και σήμερα δεν ήταν οπότε ανησύχησα ότι ίσως κάτι πολύ σοβαρό σε κράτησε μακριά από εκείνο που προέτρεπες τον υπόλοιπο κόσμο να κάνει. Αν δεν το καταλαβαίνεις ακόμα, η προτροπή "να μαζευτούμε να πάτε" με ερεθίζει αρκετά, οπότε να ξέρεις ότι από μένα τουλάχιστον, θα αντιμετωπιστεί με ειρωνίαskywalker έγραψε:Dr diladi esy ti ekanes piges me blokaki kai simeioneis pioi pigan kai pioi oxi.Oute go irtha{eixa logo}.FFs
Έλεος πια με αυτό το κλισέ "εσύ τις είσαι; μπάτσος; ασφαλίτης; απουσιολόγος;". Ποιος νομίζετε ότι χέστηκε για το που είστε και τι κάνετε από όσους βρίσκονται εδώ; Αντίστοιχα, ποιος νομίζετε ότι θα πάρει στα σοβαρά αυτήν την απάντηση που δίνετε στην ερώτηση "αν δεν κατέβεις τι περιμένεις να γίνει από αυτά που προτείνεις;".
- skywalker
- Real Name: skywalker
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
basika apo oti eixa dei to proi ta plaisia pou katebenan den elegan gia kamia katalipsi diaforetiki tis kathieromenis tou polytexniou.Den eida kapoion ameso kindino kleisimatos tis sxolis.Alla etsi kai allios eixa kapoio logo opos eipa pou den irtha
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...

- Matrian
- Real Name: Μάνος
δεν είναι έτσι τα πράγματα..πολλοί από εμάς που θέλαμε και θέλουμε ανοιχτή σχολή, παρόλο που κατεβαίνουμε στις συνελεύσεις μετά από 5 χρόνια τι καταλάβαμε...??? ένα μπάχαλο και την επικράτηση αυτού του πλαισίου το οποίο έχει ήδη συμφωνηθεί να επιλεγεί εμμέσως πλην σαφώς με την παρουσία τουλάχιστον ν+1 φοιτητών που το υποστηρίζουν έναντι των ν που δεν το στηρίζουν...nikosemfe έγραψε:Τόσο πολύ καίγεστε ρε παιδιά να μείνει ανοιχτή η σχολή που δεν κατεβαίνετε στις συνελεύσεις?
- drcypher
- Portal Administrator

Matrian, καταρχάς χαίρομαι που κατεβαίνεις στη Γ.Σ. παρά το ομολογουμένως πρωτόγονο κλίμα που επικρατεί. Από εκεί και πέρα τι εννοείς; Ότι οι φοιτητές που δεν θέλουν καταλήψεις φροντίζουν να είναι (συμβολικά, δεν το πήρα κυριολεκτικά) λιγότεροι από εκείνους που είναι υπέρ των καταλήψεων, ή ότι οι υπέρ έχουν προ-μετρήσει τους κατά και φέρνουν έναν παραπάνω;
Να σε παραπέμψω π.χ. στο site της ΔΑΠ όπου ισχυρίζονται (σε μια "επίδειξη ισχύος") πως ήταν 100+ άτομα την προηγούμενη στον Βέρτη (προφανώς όχι όλοι ΣΕΜΦΕίτες) και πως πιθανότατα η Γ.Σ. μπήκε επίτηδες μια μέρα μετά για να μην πάει κανένας "γαλάζιος"; Ελπίζω να αστειεύονται (δεν το δηλώνουν ρητά), γιατί είναι πραγματικά αστεία δικαιολογία (δίπλα σε πολλές άλλες αστείες δικαιολογίες που έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν για την αποχή τους από τις Γ.Σ.). Δηλ. στο Βέρτη πάνε μέχρι τα ξημερώματα με ουίσκι και τσιγάρο, μια ώρα στη Γ.Σ. για να κρατήσουν τη σχολή ανοιχτή δεν μπορούν να αντέξουν;
Εφ' όσον κατεβαίνεις στη Γ.Σ. δεν έχω να σου προσάψω οτιδήποτε, αλλά νομίζω ότι οι θεωρίες συνομωσίας δεν χωράνε σε αυτές τις περιπτώσεις. Εγώ στη θέση σου θα τα έβαζα με τους ομόδοξους (δηλ. τους "κατά") συναδέλφους μου που όλο λένε και κράζουν αλλά δεν τους έχει δει κανείς να βρίσκονται εκεί που θα'πρεπε να είναι (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους και τις προθέσεις τους να μείνει ανοιχτή η σχολή). Εν ολίγοις δεν θα αισθανόμουν ότι μου επιτίθενται οι "καταληψίες" αλλά ότι με προδίδουν οι "αντικαταληψίες"
Να σε παραπέμψω π.χ. στο site της ΔΑΠ όπου ισχυρίζονται (σε μια "επίδειξη ισχύος") πως ήταν 100+ άτομα την προηγούμενη στον Βέρτη (προφανώς όχι όλοι ΣΕΜΦΕίτες) και πως πιθανότατα η Γ.Σ. μπήκε επίτηδες μια μέρα μετά για να μην πάει κανένας "γαλάζιος"; Ελπίζω να αστειεύονται (δεν το δηλώνουν ρητά), γιατί είναι πραγματικά αστεία δικαιολογία (δίπλα σε πολλές άλλες αστείες δικαιολογίες που έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν για την αποχή τους από τις Γ.Σ.). Δηλ. στο Βέρτη πάνε μέχρι τα ξημερώματα με ουίσκι και τσιγάρο, μια ώρα στη Γ.Σ. για να κρατήσουν τη σχολή ανοιχτή δεν μπορούν να αντέξουν;
Εφ' όσον κατεβαίνεις στη Γ.Σ. δεν έχω να σου προσάψω οτιδήποτε, αλλά νομίζω ότι οι θεωρίες συνομωσίας δεν χωράνε σε αυτές τις περιπτώσεις. Εγώ στη θέση σου θα τα έβαζα με τους ομόδοξους (δηλ. τους "κατά") συναδέλφους μου που όλο λένε και κράζουν αλλά δεν τους έχει δει κανείς να βρίσκονται εκεί που θα'πρεπε να είναι (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους και τις προθέσεις τους να μείνει ανοιχτή η σχολή). Εν ολίγοις δεν θα αισθανόμουν ότι μου επιτίθενται οι "καταληψίες" αλλά ότι με προδίδουν οι "αντικαταληψίες"
- Matrian
- Real Name: Μάνος
Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. αυτό που ήθελα να διευκρινίσω σε σχέση με αυτό που εξέλαβες ως προσυνεννοημένη απόφαση είναι το εξής: με ένα απλό παράδειγμα: π.χ. η παράταξη της ΔΑΠ, αν δεν κάνω λάθος ήταν κατά όλων των καταλήψεων που έγιναν τους περασμένους μήνες. με το να μην μαζεύουν κόσμο, "δικό τους κόσμο", και είναι κάτι το οποίο μπορούν να κάνουν, δεν συμβάλλουν έτσι στην υπερψήφιση των πλαισίων για τις καταλήψεις?