[Linux] Συζητήσεις και Προτάσεις για Διανομές
Συντονιστές: kostas213, markelos
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
@panos: Νομίζω ότι μπορείς να ηρεμήσεις λιγάκι. Είπαμε ότι το linux έχει γίνει πολύ απλό και εύκολο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πρακτικά για τον καθένα. Και δεν αναφέρομαι σε ικανότητες αλλά σε διάθεση για εξερεύνηση. Τίποτα δεν γίνεται αυτόματα στη ζωή, κι όσες φορές έχει κάποιος προσπαθήσει να με πείσει ότι τα πράγματα είναι έτσι (π.χ. τα Windows) σύντομα βλέπω ότι το τίμημα είναι πολύ μεγαλύτερο (αστάθεια και επί μακρόν εκνευρισμός).
Ξέρεις ότι δεν έχω τίποτα μαζί σου, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Αφού όπως φαίνεται δεν έχεις όρεξη ν' ασχοληθείς με το Linux κάνεις πολύ καλά και το κόβεις. Έτσι ούτε εσύ θα περάσεις την αγωνία ή τον εκνευρισμό του "γιατί δεν δουλεύει από μόνο του;" ούτε θα σπασοχολιάσουν οι οι φίλοι σου στους οποίους θα κατέφευγες για να σου φτιάξουν/λύσουν το τάδε ή το δείνα δεδομένου ότι εσύ δεν θα καθόσουν να ασχοληθείς και θα το περίμενες έτοιμο.
Έτσι για την Ιστορία, μόνο, θα ήθελα να μου πεις ποια 2-3-4-5 προγραμματάκια θέλησες να χρησιμοποιήσεις (ή τι δουλειά έκαναν, π.χ. παιχνίδια, επεξεργασία εικόνας, video, προγραμματισμός, επεξεργασία κειμένου, internet, αποχύμωση, κλπ) και σε δυσκόλεψαν στο Linux, ώστε τελικά χωρίς αυτά το μόνο που σου έμεινε να κάνεις είναι να κοιτάς την οθόνη...
Ξέρεις ότι δεν έχω τίποτα μαζί σου, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Αφού όπως φαίνεται δεν έχεις όρεξη ν' ασχοληθείς με το Linux κάνεις πολύ καλά και το κόβεις. Έτσι ούτε εσύ θα περάσεις την αγωνία ή τον εκνευρισμό του "γιατί δεν δουλεύει από μόνο του;" ούτε θα σπασοχολιάσουν οι οι φίλοι σου στους οποίους θα κατέφευγες για να σου φτιάξουν/λύσουν το τάδε ή το δείνα δεδομένου ότι εσύ δεν θα καθόσουν να ασχοληθείς και θα το περίμενες έτοιμο.
Έτσι για την Ιστορία, μόνο, θα ήθελα να μου πεις ποια 2-3-4-5 προγραμματάκια θέλησες να χρησιμοποιήσεις (ή τι δουλειά έκαναν, π.χ. παιχνίδια, επεξεργασία εικόνας, video, προγραμματισμός, επεξεργασία κειμένου, internet, αποχύμωση, κλπ) και σε δυσκόλεψαν στο Linux, ώστε τελικά χωρίς αυτά το μόνο που σου έμεινε να κάνεις είναι να κοιτάς την οθόνη...
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Επίσης πολλές διανομές linux (μία από αυτές και το ubuntu) υπάρχουν σε live cd ώστε να πειραματιστείτε στον ίδιο σας τον υπολογιστή πριν αποφασίσετε αν θα το εγκαταστήσετε ή αν θα το απορρίψετε.
Μόνο προσοχή, αν δεν έχετε "ξαναπέξει" με τα partitions του σκληρού μην δοκιμάσετε να κάνετε μόνοι σας την πρώτη εγκατάσταση
Είναι πολύ πιθανό ότι θα κάνετε κάποια βλακεία και θα καταριέστε το linux και όποιον σας συέχτησε να το βάλετε
Μόνο προσοχή, αν δεν έχετε "ξαναπέξει" με τα partitions του σκληρού μην δοκιμάσετε να κάνετε μόνοι σας την πρώτη εγκατάσταση
Είναι πολύ πιθανό ότι θα κάνετε κάποια βλακεία και θα καταριέστε το linux και όποιον σας συέχτησε να το βάλετε
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
- HeartDoc
- Real Name: Νίκος Καραστάθης
Wizard έγραψε:Μόνο προσοχή, αν δεν έχετε "ξαναπέξει" με τα partitions του σκληρού μην δοκιμάσετε να κάνετε μόνοι σας την πρώτη εγκατάσταση
Ή απλά αφήστε την εγκατάσταση να το κάνει αυτόματα κινώντας μόνο μια μπάρα η οποία δείχνει στο "πόσο" ποσοστό θα μικρύνει το υπάρχον partition με τα windows (αν δεν έχετε άδειο δίσκο) ώστε να εγκαταστήσει στο υπόλοιπο Linux.
Αν θέλετε σε ένα pc Windows και Linux, τότε περάστε σε όλο τον δίσκο τα Παράθυρα, μπείτε περάστε drivers για ό,τι έχετε στο pc και για καθένα πλήκτρο του keyboard ξεχωριστά (πλάκα κάνω) και μετά περάστε Linuxάκι που θα αναγνωρίσει τα Win και θα κυλήσει ομαλά η εγκατάστασηηηη....
... τι παναγίες είχε ακούσει το Fedora Core 5...Wizard έγραψε:Είναι πολύ πιθανό ότι θα κάνετε κάποια βλακεία και θα καταριέστε το linux και όποιον σας συέχτησε να το βάλετε
Τα οποία είναι εντελώς μη προσβάσιμα, αφού τα παιδιά που βρίσκονται στο pc lab δεν γνωρίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ το username/password για πρόσβαση σε SuSe ως guest.drcypher έγραψε:2. Linux έχουν όλα τα PC στην μέσα αίθουσα του PC Lab ΣΕΜΦΕ
Είχα μια εργασία σε otd kai ήθελα να την ελένξω στη σχολή πριν την τυπώσω και παραδώσω και πρέπει να έφαγα κανένα μισάωρο μαντεύοντας που πάει το "you-study-hard" και το "you-ass-kicking" (κωλοβαράς -προσοχή, με "β" και όχι με "μπ" - ).
Τεσπα.
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
- theos
- Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017
Τα οποία είναι εντελώς μη προσβάσιμα, αφού τα παιδιά που βρίσκονται στο pc lab δεν γνωρίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ το username/password για πρόσβαση σε SuSe ως guest.
Να μην μπαίνουν σαν guest λοιπόν! Να μπαίνουν με το username kai το password το δικό τους. Παρεπιπτόντως, αν και λίγο offtopic, παιδιά, περάστε από το κτίριο υπολογιστών να πάρετε username και password. Χωρίς αυτό, δεν μπορείτε να μπείτε στο mycourses, να δείτε τους βαθμούς σας ηλεκτρονικά, να χρησιμοποιήσετε το mail σας ([email protected]), να χρησιμοποιήσετε τον ftp σας, να εκτυπώσετε στο pclab, να φτιάξετε την δική σας ιστοσελίδα, να μπείτε στο internet με pstn τζάμπα ως προς τον πάροχο, να μπείτε στο ασύρματο δίκτυο του πολυτεχνείου με το laptop ή με το κινητό σας και άλλα που πιθανώς μου διαφεύγουν τώρα... Ξέρω παιδιά που δεν έχουν ασχοληθεί να πάρουν και μου φαίνεται περίεργο. Ίσως δεν γνωρίζουν τα οφέλη...
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
- xaplas
- Real Name: Real Name
Νομίζω ο κωδικός για guest είναι ustd.hrd (κατά το "u study hard"). 
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xaplas την Τρί Νοέμ 20, 2007 10:14 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- HeartDoc
- Real Name: Νίκος Καραστάθης
drcypher έγραψε:Στο pc lab υπάρχει διαχειριστής που μπορείτε να του ζητήσετε βοήθεια (π.χ. πως θα μπείτε στο SuSE). Αυτές οι ντροπές θα μας φάνε
Ναι, στους administrators αναφερόμουν ως "παιδιά"...HeartDoc έγραψε:Τα οποία είναι εντελώς μη προσβάσιμα, αφού τα παιδιά που βρίσκονται στο pc lab δεν γνωρίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ το username/password για πρόσβαση σε SuSe ως guest.
Και φυσικά και δεν λειτουργούν με τους ge κωδικούς
...
Πολλά
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
- panosssvent19
- Real Name: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Re magkes xalaroste mia plaka ekana ta brika ola xrono xreiazete....Den kserw den to katalabate oti ekana plaka?????
Ta linux exoun ta panta anoixta kai einai free kai ta 7.10 ubuntu pou exw einai ola poia automatopoiimena kai ginontai ola mona tous einai to kalutero logismiko makari na epaize kai paixnidia tha estelna sto diaolo ta win...
A exw mia SAPPHIRE ATI X1950GT 512MB PCI-E RETAIL karta grafikwn kserei kaneis pws tha tin kanw na leitourgisei kala oste na mporw na exw extra visual effects???
A exw mia SAPPHIRE ATI X1950GT 512MB PCI-E RETAIL karta grafikwn kserei kaneis pws tha tin kanw na leitourgisei kala oste na mporw na exw extra visual effects???
Υ.Γ.: Αμφότερα τα φύλα "ξενερώνουν" συχνά απέναντι σ αυτόν που δίνεται χωρίς ιδιοτροπίες και επιδίδονται στο προκλητικό κυνήγι αυτού που "δεν τους κάθεται". Θλιβερό παιχνίδι, που δυστυχώς το αντιλαμβανόμαστε μόνον όταν είμαστε από την πλευρά του χαμένου. Οταν είμαστε εμείς οι δράστες, μας φαίνονται όλα πολύ φυσικά...

- panosssvent19
- Real Name: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Re klara koulare gia logismiko milisa den ethiksa kanenan...Plaka ekana... 
Υ.Γ.: Αμφότερα τα φύλα "ξενερώνουν" συχνά απέναντι σ αυτόν που δίνεται χωρίς ιδιοτροπίες και επιδίδονται στο προκλητικό κυνήγι αυτού που "δεν τους κάθεται". Θλιβερό παιχνίδι, που δυστυχώς το αντιλαμβανόμαστε μόνον όταν είμαστε από την πλευρά του χαμένου. Οταν είμαστε εμείς οι δράστες, μας φαίνονται όλα πολύ φυσικά...