Ανάλυση Δεδομένων με Η/Υ
Συντονιστές: Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!
- aeriko
- Real Name: ...
- Facebook ID: 0
Re: Ανάλυση Δεδομένων με Η/Υ
Ευχαριστώ πάάάρα πολύ!!!! 
όταν γράφω by(PRICE,home_age,summary) μου βγάζει αποτελέματα μονο για το new, για τα old,very old βγάζει NULL
καμια ιδέα για το τι μπορεί να φταιεί??
καμια ιδέα για το τι μπορεί να φταιεί??
- aeriko
- Real Name: ...
Mπορεί να σου πω βλακεία,αλλά μ'εμένα έτσι έγινε..
Αφού τσεκάρεις ότι όντως αυτά που έχεις στην παρένθεση είναι σωστά,δοκίμασε να τρέξεις απ'την αρχή όλες τις εντολές-μ'ένα copy-paste απ'το notepad-..'Ισως στο R-console που δουλεύεις τώρα να έχεις κάνει κάποιο λάθος πιο πριν και γι'αυτό να μη σου βγάζει αποτελέσματα..
Σου ξαναλέω ότι μπορεί να έτυχε σ'εμένα κι η συμβουλή μου να είναι χαζομάρα....
Τι να πώ?!...Καλή τύχη!!!!
Αφού τσεκάρεις ότι όντως αυτά που έχεις στην παρένθεση είναι σωστά,δοκίμασε να τρέξεις απ'την αρχή όλες τις εντολές-μ'ένα copy-paste απ'το notepad-..'Ισως στο R-console που δουλεύεις τώρα να έχεις κάνει κάποιο λάθος πιο πριν και γι'αυτό να μη σου βγάζει αποτελέσματα..
Σου ξαναλέω ότι μπορεί να έτυχε σ'εμένα κι η συμβουλή μου να είναι χαζομάρα....
Τι να πώ?!...Καλή τύχη!!!!
τα έβγαλε!!!σ'ευχαριστώ παααααρα πολύ!!!
μια γενική ερώτηση αν εχει τύχει σε κανέναν αλλο:
δυσκολεύτηκα να βγάλω γραφήματα και γενικά με χαλούσε που ειχα από την αρχή εισάγει τα δεδομένα σε μορφή πλαισίου δεδομένου όπως ζητούσε στο πρώτο ερώτημα&μετά αναγκάστηκα να τα περάσω με τη μορφή πίνακα για να βγάλω όλα τα άλλα ερωτήματα..συνέβη και σε σας?ή κάνω κάτι λάθος?
Τέλος μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με το τελευταίο ερώτημα της τελευταίας άσκησης?
βοηθάνε οι διαφάνεις της προσομείωσης αλλά έχω χαθεί λίγο..
δυσκολεύτηκα να βγάλω γραφήματα και γενικά με χαλούσε που ειχα από την αρχή εισάγει τα δεδομένα σε μορφή πλαισίου δεδομένου όπως ζητούσε στο πρώτο ερώτημα&μετά αναγκάστηκα να τα περάσω με τη μορφή πίνακα για να βγάλω όλα τα άλλα ερωτήματα..συνέβη και σε σας?ή κάνω κάτι λάθος?
Τέλος μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με το τελευταίο ερώτημα της τελευταίας άσκησης?
βοηθάνε οι διαφάνεις της προσομείωσης αλλά έχω χαθεί λίγο..
"Η ομορφιά είναι το μεγαλείο της αλήθειας!" -Laurent Lafforgue
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Γίνεται και με πλαίσιο δεδομένων. Έστω ότι έχεις καταχωρήσει τις παρατηρήσεις στη μεταβλητή 'a' ως πλαίσιο δεδομένων, τότε μπορείς να διαχειριστείς την πρώτη στήλη (που έχει τις τιμές των σπιτιών) γράφοντας 'a[,1]' και τη δεύτερη στήλη (με τα τετραγωνικά πόδια) γράφοντας 'a[,2]' κλπ. Αντίστοιχα, αν χρειαζόταν να επεξεργαστείς τις γραμμές (που στη συγκεκριμένη εργασία δεν χρειάστηκε, αλλά λέμε τώρα), μπορείς να το κάνεις γράφοντας a[1,] ή a[2,], κλπ, ανάλογα ποια γραμμή θέλεις.
Γενικά όμως, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν καλύτερα αν καταχωρούσαμε τα δεδομένα ως πίνακα.
Για το δεύτερο ερώτημα της δεύτερης άσκησης κι εγώ το'χω χάσει κάπως, οπότε μια βοήθεια θα μου ήταν κι εμένα χρήσιμη.
Γενικά όμως, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν καλύτερα αν καταχωρούσαμε τα δεδομένα ως πίνακα.
Για το δεύτερο ερώτημα της δεύτερης άσκησης κι εγώ το'χω χάσει κάπως, οπότε μια βοήθεια θα μου ήταν κι εμένα χρήσιμη.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
γιαυτό από ενα σημείο και μετά δούλεψα με πίνακα..
στο 2ii προσάρμοσα λίγο τον κώδικα από τις σημειώσεις αλλά όταν έρχεται η ώρα του run<-Caushy κλπ μου βγάζει Inf -Inf...
και δε ξέρω τι πάει στραβά..
οπότε μετά ούτε γραφήματα βγαίνουν...
στο 2ii προσάρμοσα λίγο τον κώδικα από τις σημειώσεις αλλά όταν έρχεται η ώρα του run<-Caushy κλπ μου βγάζει Inf -Inf...
και δε ξέρω τι πάει στραβά..
οπότε μετά ούτε γραφήματα βγαίνουν...
"Η ομορφιά είναι το μεγαλείο της αλήθειας!" -Laurent Lafforgue
sos!!!!!!μπορεί κάποιος please να με βοηθήσει με το τελευταίο ερώτημα-εχω ορίσει τη συνάρτηση αλλα δε βγαινει το run!!!!!
run<-cauchy.clt(4,200,0,1) τι κάνω λάθος?
run<-cauchy.clt(4,200,0,1) τι κάνω λάθος?
- O kanenas
- Επικοινωνία:
Re: Ανάλυση δεδομένων με Η/Υ
Μπορεί κάποιος/α να με βοηθήσει στη 2η εργασία?
Καταλαβαίνω ότι στην 1η άσκηση, οι παρατηρήσεις ακολουθούν γεωμετρική κατανομή, αλλά για τις υπόλοιπες δεν μπορώ να καταλάβω τι κατανομές πρέπει να χρησιμοποιήσω...
Καταλαβαίνω ότι στην 1η άσκηση, οι παρατηρήσεις ακολουθούν γεωμετρική κατανομή, αλλά για τις υπόλοιπες δεν μπορώ να καταλάβω τι κατανομές πρέπει να χρησιμοποιήσω...
R.I.P.
Στις υπόλοιπες ασκήσεις; Δε μας ζητάει να βρούμε εκτιμήτρια μέγιστης πιθανοφάνειας στις υπόλοιπες, οπότε γιατί να μας ενδιαφέρουν οι κατανομές τους;
no es sueño la vida
y al que le duele su dolor le dolerá sin descanso
y el que teme la muerte la llevará sobre los hombros
- O kanenas
- Επικοινωνία:
Για να κάνουμε έλεγχο υποθέσεων, δε χρειάζεται να έχουμε βρει μια εκτιμήτρια?
Δεν τα ξέρω καλά αυτά με τους ελέγχους υποθέσεων. Είναι από τις παραδόσεις που είχα χάσει όταν παρακολουθούσα στατιστική.
Δεν τα ξέρω καλά αυτά με τους ελέγχους υποθέσεων. Είναι από τις παραδόσεις που είχα χάσει όταν παρακολουθούσα στατιστική.
R.I.P.
Χρειαζόμαστε όντως μια ελεγχοσυνάρτηση (η οποία δεν εξαρτάται από την κατανομή που ακολουθούν οι μετρήσεις μας) και σε άλλα μαθήματα (πχ. ανάλυση παλινδόμησης, μοντέλα αξιοπιστίας κλπ) καθόμαστε και την υπολογίζουμε από τα δεδομένα. Εδώ όμως δε χρειάζεται γιατί έχουμε την R! Η R καλεί την ελεγχοσυνάρτηση και μας δίνει κατευθείαν την p-τιμή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις τον σωστό έλεγχο πχ. t.test, binom.test, prop.test κλπ. και να βεβαιωθείς ότι τα δεδομένα σου πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Ρίξε μια ματιά στην 5η διαφάνεια σελ. 30 και πέρα. Επίσης στις λύσεις του 4ου εργαστηρίου έχει παρόμοιες ασκήσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος 1/2rizax την Σάβ Δεκ 12, 2009 7:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
no es sueño la vida
- O kanenas
- Επικοινωνία:
Έγινε! Σ'ευχαριστώ 
R.I.P.
- O kanenas
- Επικοινωνία:
Άλλη μια απορία:
Θέλω να κάνω έναν μη παραμετρικό έλεγχο υποθέσεων στην R χρησιμοποιώντας το wilcox.test. Τα αποτελέσματα που μου βγάζει η R είναι μια p-τιμή και έναν ακέραιο V, που δεν γράφει στη διαφάνεια του μαθήματος τι ρόλο βαράει. Εκτός απ'αυτό, με τα αποτελέσματα που μου δίνει η wilcox.test εγώ από πού πρέπει να συμπεράνω αν η μηδενική υπόθεση απορρίπτεται ή όχι?
Edit: A, χρησιμοποιώ μήπως τον πίνακα 6 του συγγράμματος του Φουσκάκη για το μάθημα της Στατιστικής?
Θέλω να κάνω έναν μη παραμετρικό έλεγχο υποθέσεων στην R χρησιμοποιώντας το wilcox.test. Τα αποτελέσματα που μου βγάζει η R είναι μια p-τιμή και έναν ακέραιο V, που δεν γράφει στη διαφάνεια του μαθήματος τι ρόλο βαράει. Εκτός απ'αυτό, με τα αποτελέσματα που μου δίνει η wilcox.test εγώ από πού πρέπει να συμπεράνω αν η μηδενική υπόθεση απορρίπτεται ή όχι?
Edit: A, χρησιμοποιώ μήπως τον πίνακα 6 του συγγράμματος του Φουσκάκη για το μάθημα της Στατιστικής?
R.I.P.
Εμας μας ενδιαφέρει μονάχα η p-τιμή. Μικρή ρ-τιμή οδηγεί σε απόρριψη της μηδενικής υπόθεσης. Πόσο μικρή πρέπει να είναι, αυτό εξαρτάται από το ε.σ που μας δίνει.
πχ. ε.σ. 10% : ρ-τιμή μικρότερη από 0.1 οδηγεί σε απόρριψη της μηδενικής υπόθεσης
ε.σ. 5% : ρ-τιμή μικρότερη από 0.05 οδηγεί σε απόρριψη της μηδενικής υπόθεσης
κ.ο.κ.
Αλήθεια, σε ποιο ερώτημα κάνουμε wilcox;
πχ. ε.σ. 10% : ρ-τιμή μικρότερη από 0.1 οδηγεί σε απόρριψη της μηδενικής υπόθεσης
ε.σ. 5% : ρ-τιμή μικρότερη από 0.05 οδηγεί σε απόρριψη της μηδενικής υπόθεσης
κ.ο.κ.
Αλήθεια, σε ποιο ερώτημα κάνουμε wilcox;
no es sueño la vida