Ομοφυλοφιλία

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Θαυμάσια. Όσο ενοχλητικό είναι να σου την πέσει κάποιος ομοφυλόφιλος συχνά είναι να σου την πέσει κάποιος που θεωρείς άσχημο. Συμβαίνει σε όλους. Εμένα μπορεί να πειράζουν π.χ. οι χοντροί, κάποιον άλλον αυτοί που φοράνε γυαλιά, κάποιες οι κοντοί ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Θα σπεύσουμε να μιλήσουμε για μεσαίωνα και ρατσισμό;

Συμφωνώ επίσης με τη θεωρία της ταλάντωσης ανάμεσα σε ακρότατα θέσης-αντίθεσης. Αλλά για να επέλθει ισορροπία πρέπει να επικρατήσει μετριοπάθεια. Και εκφράσεις τύπου "να'χα ένα καλάζνικοφ" ή "αυτές είναι μεσαιωνικές απόψεις", ειδικά όταν εκστομίζονται προς πάσα κατεύθυνηση ευνοούν απλώς υποκριτικές ακρότητες από δήθεν υπεράνω ή μάτσο (στην άλλη μεριά) άτομα.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Cappuccino
Real Name: Θάνος

Δημοσίευση από Cappuccino »

drcypher έγραψε:Αλλά για να επέλθει ισορροπία πρέπει να επικρατήσει μετριοπάθεια. Και εκφράσεις τύπου "να'χα ένα καλάζνικοφ" ή "αυτές είναι μεσαιωνικές απόψεις", ειδικά όταν εκστομίζονται προς πάσα κατεύθυνηση ευνοούν απλώς υποκριτικές ακρότητες από δήθεν υπεράνω ή μάτσο (στην άλλη μεριά) άτομα.
Δε διαφωνούμε καθόλου σ'αυτό. :wink:
I don't know who you're talking to with such fucking disrespect
Άβαταρ μέλους
rosepunk
Real Name: Νάντια

Δημοσίευση από rosepunk »

**** Συνδέθηκα πριν από λίγο και βρήκα στα θέματα που παρακολουθώ ένα θέμα με τίτλο "rosepunk vs drcypher omofylofilia" το οποίο υποτίθεται ότι είχα δημιουργήσει εγώ. Το θέμα βρισκόταν πλέον στο recycle bin. Δεν ξέρω αν το είδε οποιοσδήποτε άλλος, πάντως κάποιος μου έκανε ένα κακόγουστο αστείο καθώς έχω να μπω από χτες το βράδυ στο semfe.gr... Σε περίπτωση που όντως το είδε και κάποιο άλλο μέλος, πρέπει να ξέρετε ότι εγώ ΔΕΝ έφτιαξα το παραπάνω θέμα, ούτε και ξέρω τι περιείχε. Με συγχωρείτε για το άσχετο post.****
Your god is dead and I don't care
If there is a hell I'll see you there
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Απ' ό,τι βλέπω υπάρχουν στο Recycle πεταμένα δυο posts μας τα οποία είναι απλώς προσωπικές αντεγκλήσεις. Κάποιος έκανε τη διάσπαση και δεν πέταξε πρώτα στο Recycle Bin. Αν έχει σημασία για σένα, μπορείς να ρωτήσεις ποιος πέταξε τα posts. Αν σε ενδιαφέρει να ξέρεις ποια είναι, μπορώ να στα παραθέσω. Αλλά μην σπεύδετε να αρπαχτείτε με το παραμικρό. Είπαμε, διαφωνούμε σε ορισμένα θέματα αλλά μέχρι εκεί. Δεν είμαστε μωρά παιδιά ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: Ομοφυλοφιλία

Δημοσίευση από noir »

"Η φύση δε καθορίζεται από τα εκάστοτε πρότυπα και ετικέτες που μας επιβάλλει το σύστημα, αλλά από τις μη αλλοτριωμένες επιθυμίες, παρά φύσιν είναι μόνο η βία, η καταπίεση και η εκμετάλλευση πάνω στον άνθρωπο και οποιαδήποτε μορφή εξουσίας."
Πάολα
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Αφού αναστήθηκε το θέμα, ας κάνω copy-paste κάτι σχετικό που είχα γράψει πρόσφατα στο blog μου:
Συχνά χρησιμοποιείται η έκφραση <<Δεν είναι νορμάλ>>. Αλλά τελικά έχει κάποιο νόημα αυτή η έκφραση;

Το μη νορμάλ, για να οριστεί, πρέπει να υπάρχει κάποιο νορμάλ. Πως ορίζεται όμως το νορμάλ; Με κάποιους κανόνες και συμβάσεις ορίζεται, που σε κάθε περίπτωση διαφέρουν, πολλές φορές και πολύ! Π.χ. κάποτε δεν θεωρείτο νορμάλ το να είναι αριστερόχειρας κάποιος και πιεζόταν να αλλάξει χέρι, τώρα πλέον θεωρείται κάτι νορμάλ. Άρα λοιπόν, το νορμάλ είναι εντελώς ασαφής έννοια. Όσο πιθανό είναι κάποιος να μην είναι νορμάλ, άλλο τόσο είναι να είναι αυτός νορμάλ και όλοι οι υπόλοιποι όχι. Ή ακόμα ακόμα, να μην είναι και κανένας νορμάλ ή να είμαστε όλοι νορμάλ! Επειδή λοιπόν άκρη δεν βγαίνει, νομίζω ότι τελικά δεν έχει νόημα να χρησιμοποιούμε αυτή την έκφραση, το πιο δίκαιο είναι να θεωρούμε ότι απλά είμαστε όλοι διαφορετικοί. Για να το πάω και αλλού, αυτή η έκφραση μοιάζει σαν μία καλά στημμένη δικαιολογία για το γεγονός ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε ή να διαχειριστούμε την διαφορετικότητα..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Συμφωνώ μαζί σου και θέλω να πάω το παράδειγμά σου με τον αριστερόχειρα λίγο παραπέρα και να το συνδέσω με την πρόταση που παρέθεσε ο noir πιο πριν.
Ο αριστερόχειρας θεωρείται πλέον νορμάλ, γιατί είναι το κοινωνικό κατεστημένο που το επέπτρεψε αυτό. Παλιότερα, οι αριστερόχειρες θεωρούνταν δαίμονες ή κάτι τέτοιο (δεν το'χω ψάξει) λόγω της νοοτροπίας που είχε επιβληθεί από τις τότε εξουσίες, οι οποίες προφανώς καθόριζαν και την κοινή γνώμη. Τώρα πλέον που οι δεισιδαιμονίες (καλά το γράφω?) έχουν καταρριφθεί, τουλάχιστον σε έναν μεγάλο βαθμό, ούτε οι αριστερόχειρες είναι δαίμονες, ούτε οι κοκκινομάλλες είναι μάγισσες και αυτά τα χαρακτηριστικά θεωρούνται νορμάλ. Το τι θεωρείται φυσιολογικό είναι, δηλαδή, θέμα της κοινωνικής κατάστασης που προφανώς επηρεάζεται από τις επιβολές των εξουσιών της εκάστοτε εποχής.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

χαχα μόνο δαίμονες?
Εδω έχω γνωστό που είναι αριστερόχειρας και μικρός του έδεναν το χέρι για να αναγκαστεί να γράψει με το δεξί...Μεγάλος τώρα αυτός πλέον μπορεί να γράφει και με τα 2.Γ@μ@το δεν ειναι να γραφεις κ με τα 2? :e_biggrin:

Η συγκριση των αριστεροχειρων με τους ομοφυλοφιλους δεν μου καθεται καλα ομως.Τεσπα
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Malefino
Real Name: Thomas
Facebook ID: 2147483647

Δημοσίευση από Malefino »

Αδέρφια, απ'όσο έχω ακούσει οι αποψείς, περί φυσιολογικής ανωμαλίας των gay, διίστανται επιστημονικά. Όμως το θέμα είναι κυρίως κοινωνικό.
Κρίνοντας απ'την ελληνική κοινωνία, έχουμε περάσει από σχεδόν όλες τις φάσεις. Από φάση άκρατου πουριτανισμού και τώρα είμαστε στο μεταβατικό στάδιο προς την τελική απελευθέρωση των ηθών. Συνεπώς, κρίνοντας απ'την ιστορική εξέλιξη του λαού μας , προβλέπω πως μετά από κάποιο καιρό το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας θα είναι αποδεχόμενο απ'την κοινωνία και η σεξουαλικότητα των ανθρώπων αυτών θα είναι πια ελεύθερη να εκδηλωθεί.
Συγκεκριμένα εγώ, έχοντας γνωρίσει ομοφυλόφιλους ανθρώπους κατάλαβα πως ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει, όπως είπατε κι εσείς, τι και με ποιόν κάνει στο κρεβάτι του ο καθένας. Όμως αν δω στο δρόμο να φιλιούνται αηδιάζω όσο δεν παέι. Μα θα μου πεις τώρα,χεστήκαμε για σένα και την αηδία σου. Συμφωνώ, αλλά όπως εγώ θα προσπαθήσω να αποδεχτώ με τον καιρό κάτι, θα ζητήσω έστω να υπάρχω κι εγώ και η αηδία μου στην άκρη του μυαλού αυτού του ανθρώπου. Μπορεί σας λέω να είναι απλά ένα κόλλημα μου. Δεν κάθομαι να το φιλοσοφήσω.
Στη σημερινή μας κοινωνία, εγώ συγκεκριμένα, δεν παρατηρώ και μεγάλο ρατσισμό προς αυτούς. Συγκεκριμένα δεν έχω δει γκέι άνθρωπο να μην τον κάνοπυν παρέα ή να κάνει μόνος του. Έχω γνωρίσει άτομα που παρ'ότι δεν έχουν βιώσει κοινωνικό ρατσισμό, νιώθουν πραγματικά ντροπή για την ιδιότητα τους που πολλές φορές γίνονται κακοί και άδικοι με τους υπόλοιπους. Πολλές φορές βλέπουν ρατσισμό εκεί που δεν υπάρχει. Τώρα μίλησα για μερικους. Δε δύναμαι,προφανώς, να γνωρίζω τα συναισθήματα των περισσοτέρων. Ούτε ψυχολόγος δεν είμαι να έχω συναντήσει πολλά περιστατικά. Συνεπώς δε θα πρέπει να υπάρχει ρεβανσισμός, πράγμα που απ'ότι παρατηρώ ισχύει.
Αυτή που πραγματικά δημιουργει ρατσισμό είναι η τηλεόραση. Κι όχι τα αστικά Μ.Μ.Ε που θα πουν κάποιοι και θα αρχίσουν φιλοσοφίες που θα φτάσουν στην εργατική τάξη, αλλά όλους αυτές τις άσχημες και αισχρές εικόνες ανθρώπων που παρουσιάζουν(π.χ Ψινάκη κ.α), οι οποίοι απλά πουλιούνται παρουσιάζοντας τον εαυτό τους όσο πιο ακραίο γίνεται. Αυτό δημιουργεί κυρίως την απέχθεια. Υποθέτω βέβαια, ίσως να κάνω και λάθος. ΑΝ κάνω λάθος συγχωρέστε με και μη με πείτε ρατσιστή όσοι θεωρητικά κάνετε τα πάντα ιδεολογία.
Για να τελειώνω κάποτε, η ομοφυλοφίλία είναι ένα φαινόμενο κοινωνικό καθαρά και γι'αυτό θα λυθεί. Δε χρειάζεται να την κανουμέ ούτε σημαία ούτε να ψάχνουμε απεγνωσμένα ρατσιστές και φιλελεύθερους στο topic. Ο άνθρωπος κρίνεται από την κοινωνική του προσφορά και την αγάπη που δείχνει στους άλλους ανθρώπους. Στερεότυπα υπάρχουν και καταρίπτονται πάντα με τον καιρό μέσα απ'την ίδια την κοινωνία. Και στο κάτω-κάτω η εξέλιξη και η πρόοδος επέρχονται σταδιακά και σε συνάρτηση με τις συνθήκες. Οι κοινψωνίες και οι γενιές τα καθορίζουν αυτά.
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.

VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Malefino έγραψε:Έχω γνωρίσει άτομα που παρ'ότι δεν έχουν βιώσει κοινωνικό ρατσισμό [...]
Αν αυτά τα συγκεκριμένα άτομα δεν νοιώθουν τον κοινωνικό ρατσισμό όταν ακούνε την προσφώνηση "πούστη" ως βρισιά, κάτι που πετυχαίνεις σχεδόν καθημερινά στο πλούσιο υβριστικό λεξιλόγιο της ελληνικής γλώσσας, τότε μόνο συναισθηματικά καθυστερημένους μπορώ να τους χαρακτηρίσω.

Συγγνώμη που μπροστά σε όλο το post σου κόλλησα μόνο σ'αυτή τη πρόταση, αλλά είναι 7 η ώρα και δεν έχω κουράγιο για κάτι άλλο απ'το να πέσω στο κρεβάτι. Απλά για τη συγκεκριμένη φράση δε μπορούσα να μη σχολιάσω.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Malefino

Δε διαφωνώ και θεωρητικά όντως προκαλεί ρατσισμό. Αλλά συγκεκριμένα το άτομο που έχω γνωρίσει δεν τον ενοχλούσε, αφού το έλεγε κι αυτός. Βαικά τώρα πια είναι μία βρισιά όπως το "άντε και γαμήσου". Δηλαδή όταβν απκαλείς τον άλλον πούστη απλά τον βρίζεις χωρίς να του προσδίδεις κάποια ιδιότητα. Ας πούμε το άντε και γαμήσου ενώ είναι ευχή, για κάποιο λόγο θεωρείται βρισιά.
Τώρα, ανεξάρτητα απ'το μεμονομένο παράδειγμα που έφερα, σίγουρα θα ενοχλεί κάποιους γι'αυτό θα πρέπει και αυτή η λέξη να φύγει απ'το λεξιλόγιό μας. Και συγκεκριμένα εγώ την έχω κάνει πιπίλα τη λέξη.
Αν αγαπάς θα φας πακέτο

Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

Malefino έγραψε:Ας πούμε το άντε και γαμήσου ενώ είναι ευχή, για κάποιο λόγο θεωρείται βρισιά.
Τελικα εσυ εισαι συναισθηματικα καθυστερημενος :P

Το "αντε και γαμησου" ειναι στη παθητικη. Δλδ δεν θα γαμησεις αλλα θα γαμηθεις. Καταλαβαινεις την διαφορα? Περα απο αυτο δεν υπαρχει καποια υπονοια οτι θα το ευχαριστηθεις. Ακριβος το αντιθετο αφου σου το λεει σαν βρισια.

Ελπιζω να μην σου προκαλεσα εφιαλτες ή κατι.
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Malefino

LocknLoad έγραψε:
Malefino έγραψε:Ας πούμε το άντε και γαμήσου ενώ είναι ευχή, για κάποιο λόγο θεωρείται βρισιά.
Τελικα εσυ εισαι συναισθηματικα καθυστερημενος :P

Το "αντε και γαμησου" ειναι στη παθητικη. Δλδ δεν θα γαμησεις αλλα θα γαμηθεις. Καταλαβαινεις την διαφορα? Περα απο αυτο δεν υπαρχει καποια υπονοια οτι θα το ευχαριστηθεις. Ακριβος το αντιθετο αφου σου το λεει σαν βρισια.

Ελπιζω να μην σου προκαλεσα εφιαλτες ή κατι.

Θα μπορούσα να γίνω πρόστυχος και να συνεχίσουμε τη συζήτηση πάνω στο θέμα του παθητικού sex αλλά άστο καλύτερα για άλλο topic!!!!
Αν αγαπάς θα φας πακέτο

Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

Malefino έγραψε:Θα μπορούσα να γίνω πρόστυχος και να συνεχίσουμε τη συζήτηση πάνω στο θέμα του παθητικού sex αλλά άστο καλύτερα για άλλο topic!!!!
:shock: :shock: 2 μέρες έλειψα και ξεφύγατε ήδη... πρόστυχοι. :P
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Δημοσίευση από otinanai »

τα χει πει ολα ο τζιμακος :P
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uNJFrhjFGrs[/youtube]
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
Απάντηση