Η ώρα της Γης Σάββατο 27/03/2010 20.30

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro
Facebook ID: 0

Re: Η ώρα της Γης Σάββατο 28/03/2010 20.30

Δημοσίευση από lunatic »

Να και κατι καλο http://troktiko.blogspot.com/2010/03/earth-hour.html
Επιτελους....
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Εγώ θα ανοίξω ό,τι ηλεκτρική συσκευή έχω.
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Αν απαξιείς για κάτι, μην ασχοληθείς καν. Από τη στιγμή που επιλέγεις να αντιδράσεις σε μια συμβολική κίνηση που κατακρίνεις, τότε αυτομάτως της δίνεις πολύ μεγάλη σημασία.

Όλοι όσοι έχουν σκοπό να ανοίξουν τα πάντα εκείνη την ώρα, τι ακριβώς πιστεύουν ότι θα καταφέρουν; Μια άσκοπη σπατάλη ενέργειας; Να ξεγελάσουν τα στατιστικά που θα δείχνουν την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας εκείνη την ώρα; Και ποιος λέει ότι δεν είναι καθόλου μαγειρεμένα;
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
papagalakos

msl μου μην το πας τόσο μακριά. Όσοι θα ανοίξουμε λέμε ότι θα ανοίξουμε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές προφανώς κάνουμε πλάκα, διακομοδώντας όλους εσάς που κλείνοντάς τες νομίζεται ότι κάτι θα γίνει.
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Dear, όχι "εσάς", αλλά "εκείνους". Δε νομίζω να δήλωσα κάπου ότι θα τις κλείσω κι εγώ. Απλά με βρίσκει αντίθετη όλο το κλίμα που υπάρχει εδώ μέσα.

Μχμ .. σήμερα είναι αυτή η μέρα .. 27 και όχι 28/3 ούτε 25/3 .. :P Καλά .. επί 3 σελίδες απεραντολογούμε και δεν κοιτάμε καν τον τίτλο;; :lol:
timos_m έγραψε:
Off Topic
pao132003 έγραψε:έχουν γραφτεί 2 σελίδες και κανείς δεν έχει παρατηρήσει ότι η ημερομηνία είναι λάθος στον τίτλο :P
LOL
Εγώ έφταιγα γι' αυτό, και το διόρθωσα τώρα.
Τίμο, δώσε άλλη μια!!! :P

papagalakos

Όου, βέβαια... Έχεις ένα κάποιο point.. Απ' την άλλη εγώ προτιμώ να ασχολούμε και με όσα μου φαίνονται.. ασόβαρα. Με την ανάλογη σκοπιά βέβαια. Ok baby, και είχαμε και καιρό να τα πούμε οι δυό μας :D
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Χμμ .. προσπαθώ να μεταφράσω τα λεγόμενά σου με βάση όσα είπα παραπάνω ..

Το θέμα είναι να υπάρχει ένας υγιής διάλογος στο να φανεί γιατί είναι (ή δεν είναι) λάθος μια συγκεκριμένη ώρα να κλείσουμε όλοι τα φώτα, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο το ρολόι του μετρητή της ΔΕΗ να πάει σαν τρελό. Αν κάποιος ήδη έχει ως τρόπο ζωής να ζει προσέχοντας ως προς αυτόν τουλάχιστον τον τομέα, δε χρειάζεται μέρα και ώρα! Το κάνει πάντα.

Το μόνο θετικό που βλέπω στην κίνηση είναι ότι κάποιοι μπορεί να ευαισθητοποιηθούν και να αρχίσουν να προσέχουν λίγο πιο πολύ, κάτι που μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος msl την Σάβ Μαρ 27, 2010 7:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Papagalako εσυ μπορει να κανεις πλακα εγω ομως ξερω πολλους που δεν κανουν... Πραγματικα τα ανοιγουν ολα εκεινη την ωρα... Η βλακεια τους δεν εχει ορια...

Εγω παντως θα σβησω τη λαμπα του γραφειου μου... :idea:
papagalakos

Κι εγώ σου λεω ότι από όλους αυτούς που θα κλείσουν τα φώτα σήμερα οι περισσότεροι αφήνουν τα λαπτοπ τους ανοιχτά όλο το 24ωρο. Και όχι μόνο.
Ό,τι θες κάνε lunatic. Απλά εξηγώ ότι δεν έχει νόημα μια τέτοια κίνηση. Είναι ένας συμβολισμός στον οποίο συμμετέχουν μέχρι και οι ΗΠΑ με τα φώτα του λευκού οίκου. Σημειωτέων ότι οι ΗΠΑ με αρκετές άλλες χώρες δεν δέχτηκαν να συμορφωθούν ούτε με τις ελάχιστες δεσμέυσεις που πρότεινε η Ευρώπη πριν μερικά χρόνια για το περιβάλον.
Απλά πρόκειτε για υποκρισία κι αυτό είναι κοινό μυστικό. Τώρα αν πολλοί από εσάς έχετε καλή πρόθεση ή όντως πιστεύετε ότι βοηθάτε έτσι καλώς. Καθένας κάνει τις επιλογές του και τις αξιολογεί όπως νομίζει.
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

msl έγραψε:Μχμ .. σήμερα είναι αυτή η μέρα .. 27 και όχι 28/3 ούτε 25/3 .. :P Καλά .. επί 3 σελίδες απεραντολογούμε και δεν κοιτάμε καν τον τίτλο;; :lol:
timos_m έγραψε:
Off Topic
pao132003 έγραψε:έχουν γραφτεί 2 σελίδες και κανείς δεν έχει παρατηρήσει ότι η ημερομηνία είναι λάθος στον τίτλο :P
LOL
Εγώ έφταιγα γι' αυτό, και το διόρθωσα τώρα.
Τίμο, δώσε άλλη μια!!! :P
:oops: :oops:
Άβαταρ μέλους
lunatic

Re: Η ώρα της Γης Σάββατο 27/03/2010 20.30

Δημοσίευση από lunatic »

Δεν πιστευω οτι βοηθαω με αυτη την ωρα. Πιστευω οτι βοηθαω ολο το χρονο. Απλα οπως λεω χρονια πολλα στη μανα μου στη γιορτη της μητερας ετσι θα κλεισω απλα κ την λαμπα του γραφειου μου σημερα . PC δεν κλεινω...
papagalakos

lunatic έγραψε:ετσι θα κλεισω απλα κ την λαμπα του γραφειου μου σημερα . PC δεν κλεινω...
Αυτό ήθελα να ακούσω. Μόλις αυτοανερέθηκες.
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Να ποσο στοκοι ειναι παπαγαλακο..Για να δεις οτι το κανουν πολλοι αυτο....http://troktiko.blogspot.com/2010/03/bl ... _8881.html

Αυτοανερεθηκα? Γιατι ποτε ειπα οτι θα τα κλεισω ολα? Ισα ισα που κ χθες ή προχθες ειπα παλι οτι ουτε περυσι τα ειχα κλεισει ολα. Αυτο που ποσταρα απ το τροκτικο με εκφραζει απολυτα...

Αν δεν το εχεις καταλαβει ολη την φασαρια την κανω τοσες μερες για τους στοκους που λενε οτι θα τα βαλουν ολα στο φουλ...

Δεν εχω αναγκη απο μια ωρα... Ειμαι σωστος ολο το χρονο.. Απλα υποστηριζω αυτη την κινηση κ πιστευω οτι θα επρεπε να υπαρχει. Αλλα δεν μπορουμε να μεινουμε κ στα τελειως σκοταδια...

Καλα εγω ετσι κ αλλιως σπιτι μου μονο τη λαμπα του γραφειου μου αναβω..Μ αρεσει το σκοταδι γενικα οποτε δεν μου κανει κ μεγαλη διαφορα
papagalakos

lunatic έγραψε: Καλα εγω ετσι κ αλλιως σπιτι μου μονο τη λαμπα του γραφειου μου αναβω..Μ αρεσει το σκοταδι γενικα οποτε δεν μου κανει κ μεγαλη διαφορα
Αυτό λέω κι εγώ. Τσάμπα επανάσταση. Ούτε τον υπολογιστή σου δεν μπορείς να αποχωρηστείς για μια ώρα και μετά μας κάνεις και κυρήγματα. Δικαιώνεις αυτά που έλεγα πριν λίγα ποστ ότι ούτε οι ίδιοι οι ψευτοοικολόγοι δεν θα συμετάσχουν. Εσύ ουσιαστικά δηλαδή δεν έκανες και τίποτα. Και μετά απ' αυτό άσε με να έχω και τις αμφιβολίες μου για το πόσο οικολόγος είσαι όλο το χρόνο. Δεν μπορείτε να κλείσετε τον υπολογιστή σας για μια ώρα και μετά μου θέλετε και ευαισθητοποίηση. Τρομάρα σας. Δηλαδή αν αυτό δεν ήταν μια κίνηση ευυσυχασμού και του χρόνου πάλι τι ήταν; Καλά κρασά.
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Πωπω ρε ανθρωπε εισαι αλλου γι αλλου μιλαμε... ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ τι σημαινει οικολογια... Δεν μιλαω αλλο μαζι σου πανω σε αυτο το θεμα...
Βγαζεις πραγματα απ το μυαλο σου..Ποιες επαναστασεις κ ποιες βλακειες?Ποιος μιλησε για επανασταση?
3 μερες τωρα το μονο που λεω ειναι οτι ειμαι υπερ του να ΥΠΑΡΧΕΙ η ωρα της Γης. Οτι μειωνω την καταναλωση εκεινη την ωρα στα ορια των ακρως απαραιτητων κ κατακρινω ολους τους στοκους που για κοντρα τα βαζουν ολα στο φουλ... Προσεχω ΟΛΟ το χρονο να διατηρω το περιβαλλον (οσο περναει απ το χερι μου βεβαια) καθαρο... 3 απλα πραγματακια...Ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο να τα καταλαβεις?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”