Συζήτηση για το Πρόγραμμα Επαναληπτικής 2010-2011

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Συντονιστές: Ryu, antony07

Άβαταρ μέλους
par1s
Real Name: realname it is
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: "Μία χώρα που έχει δει τα πάντα και συνεχίζει να αιφνιδιάζεται"

Re: Συζήτηση για το Πρόγραμμα Επαναληπτικής 2010-2011

Δημοσίευση από par1s »

Αν είναι κάποιος διαχειριστής παρών τώρα, θα μπορούσε να φτιάξει ένα γκάλοπ, όπου τουλάχιστον θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε, ώστε να σώσουμε τα χειμερινά μαθήματα, να μην τα δώσουμε τώρα.
Δηλαδή
1.Προτιμώ να δώσω χειμερινά και εαρινά τώρα
2.Προτιμώ να δώσω τώρα μόνο εαρινά.
Έστειλα και mail στον Σεραφετινίδη, για οποιαδήποτε απάντηση(που δε νομίζω να υπάρξει...) θα σας ενημερώσω..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος par1s την Κυρ Οκτ 16, 2011 6:57 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο που ζει. Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του. Γι' αυτό η πρόοδος εξαρτάται από τους παράλογους.
mathformath
Real Name: οργισμένο νιάτο

Δημοσίευση από mathformath »

Καλό είναι ναι η εαρινή να μείνει ως έχει. Αυτό που έχω καταλάβει ότι έχει ενοχλήσει πολλούς μαζί και μένα είναι το τι θα γίνει τελικά με την χειμερινή. Αρχικά είχε αποφασιστεί και είχε βγεί και ανακοίνωση ε΄δω οτι μετά την εαρινή ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα και μέσα στον νοέμβρη θα γίνει μια χειμέρινη για τους επι πτυχίω και τους τεταρτοετείς κανονικά και ανθρώπινα και νομιμότατα. Η χειμερινή για του υπόλοιπους θα πήγαινε πιθανότατα μαζι με την εαρινή του Ιούνη, επίσης νομιμότατα. Μετά όμως άλλαξαν γνώμη και αποφάσισαν να γίνει χειμερινή ταυτόχρονα με την εαρινή για όλους η οποία θα ξεκινήσει την πέμπτη και θα τελειώσει 5 Νοέμβρη και 7 να ξεκινήσει το εξάμηνο. Γι αυτήν την απόφαση δεν έχει βγεί κάποια ανακοίνωση μέχρι τώρα που είναι κυριακή. Αλλά απο ότι καταλαβαίνω οι περισσότεροι αυτό που υποστηρίζουν είναι οτι καλύτερα να τηρηθεί η πρώτη απόφαση του δσ... Έχω μιλήσει μέσω pm με κάποια μέλη του forum και συζητιέται έντονα να γίνει κάποιο γκάλοπ πάνω στα δύο προηγούμενα και βλέποντας...Αυτό όμως είναι θέμα των διαχειριστών του site.
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

MagGod έγραψε:ένα μάτσο χάλια είναι η σχολή :evil:
Που να δεις τι ωραία που θα γίνει τώρα, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο νέος υπέροχος νόμος της Διαμαντοπούλου, και θα πληρώνεις συνδρομή και για τα πάσο, για τις αναλυτικές, για τις κόλλες αναφοράς, για την ούρηση κλπ κλπ. With your healths....
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
kostas213
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από kostas213 »

Πρώτον, αν θέλετε να ανοίξουμε poll, αυτό θα γίνει σε καινούριο θέμα, για να μην γίνει μπάχαλο με τις 2 ταυτόχρονες συζητήσεις. Οπότε αν είναι άνοιξε ένα νέο topic και κάνε το poll.

Όσον αφορά το να "σωθούνε τα χειμερινά μαθήματα", υπάρχουν και άτομα που χρωστάνε περισσότερα χειμερινά από ότι εαρινά. Οπότε είναι ή η μία ή η άλλη, δηλαδή έτσι όπως έγιναν τα πράγματα προφανώς δεν υπάρχει λύση που να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Τουλάχιστον έτσι όπως θα δοθούν τα χειμερινά, κάποιοι θα έχουνε την ευκαιρία να τα δώσουνε, που αλλιώς θα έπρεπε να περιμένουν μισό χρόνο.
There's no place like ::1
Άβαταρ μέλους
Georgrinder
Real Name: Γιακουμης Πορδος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Georgrinder »

Διαφωνω. Και αυτο επειδη θα μπορουσε ευκολα να δωθει χαριστικη στα χειμερινα για τους επι πτυχιω και οι υπολοιποι να ξεκινουσαν το εξαμηνο. Οσοι δεν ειναι στο πτυχιο ειναι μια η αλλη για αυτους ετσι και αλλιως ειτε δωσουν τωρα μαθηματα ειτε στην χειμερινη και ισα ισα που δεν ρισκαρουν χασιμο εξαμηνου..Κατα την αποψη μου αυτα που λεει ο nicknafplio περι ξεχασματος μαθηματων δεν στεκουν παρα μονο για μια μεριδα φοιτητων ισως..Κατι που εχεις κατανοησει και οχι παπαγαλησει δεν ξεχνιεται μεσα σε μισο χρονο και μια καλη επαναληψη αρκει για να παρεις και βαθμο. Σιγουρα απτην αλλη παιζουν και μαθηματα που καποιος του κλωτσου και του μπατσου τα χει(βλ ακεδ)
Off Topic
αν και κατα την αποψη μου δεν θα επρεπε τσπ οφτοπικ..
αλλα ακομα και αυτα δεν ειναι σοβαρο επιχειρημα για να γινει τωρα και χειμερινη για ολους. Και για του λογου του αληθες και για την εαρινη που ηδη γινεται κρατω επιφυλαξεις...Αν νομιζετε απο την αλλη οτι το μονο εμποδιο για να βγει το εξαμηνο ειναι οι εξεταστικες κανετε μεγαλο λαθος....
Και κανονικα θα πρεπε ηδη να τρεχαμε και να μην φταναμε αντι να σαχλολογαμε με εξεταστικες του "μπαλωσε οτι προλαβεις"...

υ.γ.: μιλα καποιος που χρωστα της μαριλους και θελει να ξεχρεωσει ασαπ.. :P
A set is a Many that allows itself to be thought of as a One.

-Georg Cantor
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

Georgrinder έγραψε:.Κατα την αποψη μου αυτα που λεει ο nicknafplio περι ξεχασματος μαθηματων δεν στεκουν παρα μονο για μια μεριδα φοιτητων ισως..Κατι που εχεις κατανοησει και οχι παπαγαλησει δεν ξεχνιεται μεσα σε μισο χρονο και μια καλη επαναληψη αρκει για να παρεις και βαθμο.
Off Topic
Διαφωνώ. Πέρισυ τέτοια εποχή διάβαζα ηλεκτρομαγνητισμό και τον είχα κατανοήσει τέλεια και το πέρασα και με βαθμό, και μισό χρόνο μετά δεν θυμόμουν σχεδόν τίποτα. Ενώ πχ Αναλύσεις, Πραγματική, και γραμμικές άλγεβρες νιώθω ότι δεν ξεχνιούνται με τίποτα. Για να σου μείνει κάτι στη μνήμη δεν μετράει το πόσο καλά το κατανόησες, αλλά το πόσο σε ενδιαφέρει ως αντικείμενο και το πόσο θα ασχοληθείς με αυτό πέρα από τις εξετάσεις. Όσο να ναι, δεν γίνεται να ασχοληθείς σοβαρά με 58 μαθήματα, ειδικά με τον κορμό όπου κάνεις λίγο απ' όλα για να πάρεις μια ιδέα ώστε να αποφασίσεις μετά για το τι θέλεις να ακολουθήσεις. Έτσι το βλέπω τόσο εγώ όσο και άλλα άτομα που ξέρω, μεταξύ αυτών και αρκετοί με μεγάλους μέσους όρους, είναι ένα θέμα που έχω συζητήσει αρκετές φορές με φοιτητές ΕΜΠ (που όλοι έχουν 58+ μαθήματα να περάσουν).
Όσον αφορά το θέμα. Για τη χειμερινή πως καταλήξαμε στο ότι θα δωθεί τώρα; Ήρθε κάποιος σε επαφή με καθηγητές και έμαθε ότι παίζει κάτι τέτοιο;
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
Άβαταρ μέλους
corfu
Real Name: corfu

Δημοσίευση από corfu »

Και άλλοι είναι επι πτυχιώ και λενε και πάλι καλα έτσι όπως έγιναν τα πραγματα. Εμένα μου έχουν μεινει λιγα εαρινα και ΠΟΛΛΑ χειμερινα . Πάλι θεωρώ έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα μόνο χειρότερα μπορούμε να τα κάνουμε. Οπότε ας δώσουμε τις εξεταστικές τώρα γιατι δεν ξέρουμε αν έρχονται και νέες καταλήψεις μετα την εξεταστική. :oops:
Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.

Άλμπερτ Αϊνστάιν.
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Επικοινωνία:

NickNafplio έγραψε:Διαφωνώ. Πέρισυ τέτοια εποχή διάβαζα ηλεκτρομαγνητισμό και τον είχα κατανοήσει τέλεια και το πέρασα και με βαθμό, και μισό χρόνο μετά δεν θυμόμουν σχεδόν τίποτα. Ενώ πχ Αναλύσεις, Πραγματική, και γραμμικές άλγεβρες νιώθω ότι δεν ξεχνιούνται με τίποτα. Για να σου μείνει κάτι στη μνήμη δεν μετράει το πόσο καλά το κατανόησες, αλλά το πόσο σε ενδιαφέρει ως αντικείμενο και το πόσο θα ασχοληθείς με αυτό πέρα από τις εξετάσεις. Όσο να ναι, δεν γίνεται να ασχοληθείς σοβαρά με 58 μαθήματα, ειδικά με τον κορμό όπου κάνεις λίγο απ' όλα για να πάρεις μια ιδέα ώστε να αποφασίσεις μετά για το τι θέλεις να ακολουθήσεις. Έτσι το βλέπω τόσο εγώ όσο και άλλα άτομα που ξέρω, μεταξύ αυτών και αρκετοί με μεγάλους μέσους όρους, είναι ένα θέμα που έχω συζητήσει αρκετές φορές με φοιτητές ΕΜΠ (που όλοι έχουν 58+ μαθήματα να περάσουν).
Κάθε μάθημα (ειδικά στην ΣΕΜΦΕ) αξίζει να ασχοληθείς σοβαρά μαζί του, έστω και για περιορισμένο (από τις εξετάσεις) χρονικό διάστημα. Το "μ'ενδιαφέρει να εντρυφήσω μόνο σε αυτό με το οποίο θ'ασχοληθώ" είναι, πέρα από επιπόλαιη και ανώριμη άποψη, και γνωσιολογικά λανθασμένη διαδικασία. Κάθε μάθημα έχει να συνεισφέρει ένα λιθαράκι στο γνωστικό οικοδόμημα που σχηματίζει ο κάθε δυνάμει επιστήμονας, ακόμα και αν φαίνεται "άσχετο", πχ οι Μηχανικές, η Φυσική ΙΙ κλπ είναι πολύτιμη τριβή για όλους στην μαθηματική προτυποποίηση, και στην χρήση μαθηματικών μοντέλων (είτε διακριτών είτε συνεχών) στις εφαρμογές.

Περιορίζοντας τις βάσεις αυτού του οικοδομήματος, το μόνο που καταφέρνετε είναι να το κάνετε πιο "ασταθές", και πιο επίφοβο στην κατάρρευση :wink: .

Όσο για τους "υψηλούς" μέσους όρους, δυστυχώς ή ευτυχώς το μόνο που αντικατοπτρίζουν είναι ο τάδε φοιτητής αφιέρωσε πολλές ώρες μελέτης στην πλειοψηφία των μαθημάτων. Το είδος και το επίπεδο των εξετάσεων στις οποίες η απόδοση μετριέται με αυτούς τους βαθμούς δεν εξετάζουν ούτε τη κατανόηση, ούτε το επιστημονικό υπόβαθρο του καθενός. Παλαιότερα, πίστευα και εγώ ότι ο Μ.Ο. μετράει κάποιο είδος "επιστημονικότητας", μέχρι που είδα απτά αντιπαραδείγματα (φοιτητές με μ.ο. >9,5 να αποτυγχάνουν παταγωδώς ακόμα και σε στοιχειώδη έρευνα, και φοιτητές με 7ρια να διαπρέπουν.)

Συγνώμη για το offtopic -σταματάει εδώ-, αλλά μιας και τέθηκε τέτοιο ζήτημα στο φόρουμ των Ακαδημαϊκών, πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια τοποθέτηση.
"
mathformath
Real Name: οργισμένο νιάτο

Δημοσίευση από mathformath »

antony07 έγραψε:
NickNafplio έγραψε:Διαφωνώ. Πέρισυ τέτοια εποχή διάβαζα ηλεκτρομαγνητισμό και τον είχα κατανοήσει τέλεια και το πέρασα και με βαθμό, και μισό χρόνο μετά δεν θυμόμουν σχεδόν τίποτα. Ενώ πχ Αναλύσεις, Πραγματική, και γραμμικές άλγεβρες νιώθω ότι δεν ξεχνιούνται με τίποτα. Για να σου μείνει κάτι στη μνήμη δεν μετράει το πόσο καλά το κατανόησες, αλλά το πόσο σε ενδιαφέρει ως αντικείμενο και το πόσο θα ασχοληθείς με αυτό πέρα από τις εξετάσεις. Όσο να ναι, δεν γίνεται να ασχοληθείς σοβαρά με 58 μαθήματα, ειδικά με τον κορμό όπου κάνεις λίγο απ' όλα για να πάρεις μια ιδέα ώστε να αποφασίσεις μετά για το τι θέλεις να ακολουθήσεις. Έτσι το βλέπω τόσο εγώ όσο και άλλα άτομα που ξέρω, μεταξύ αυτών και αρκετοί με μεγάλους μέσους όρους, είναι ένα θέμα που έχω συζητήσει αρκετές φορές με φοιτητές ΕΜΠ (που όλοι έχουν 58+ μαθήματα να περάσουν).
Κάθε μάθημα (ειδικά στην ΣΕΜΦΕ) αξίζει να ασχοληθείς σοβαρά μαζί του, έστω και για περιορισμένο (από τις εξετάσεις) χρονικό διάστημα. Το "μ'ενδιαφέρει να εντρυφήσω μόνο σε αυτό με το οποίο θ'ασχοληθώ" είναι, πέρα από επιπόλαιη και ανώριμη άποψη, και γνωσιολογικά λανθασμένη διαδικασία. Κάθε μάθημα έχει να συνεισφέρει ένα λιθαράκι στο γνωστικό οικοδόμημα που σχηματίζει ο κάθε δυνάμει επιστήμονας, ακόμα και αν φαίνεται "άσχετο", πχ οι Μηχανικές, η Φυσική ΙΙ κλπ είναι πολύτιμη τριβή για όλους στην μαθηματική προτυποποίηση, και στην χρήση μαθηματικών μοντέλων (είτε διακριτών είτε συνεχών) στις εφαρμογές.

Περιορίζοντας τις βάσεις αυτού του οικοδομήματος, το μόνο που καταφέρνετε είναι να το κάνετε πιο "ασταθές", και πιο επίφοβο στην κατάρρευση :wink: .

Όσο για τους "υψηλούς" μέσους όρους, δυστυχώς ή ευτυχώς το μόνο που αντικατοπτρίζουν είναι ο τάδε φοιτητής αφιέρωσε πολλές ώρες μελέτης στην πλειοψηφία των μαθημάτων. Το είδος και το επίπεδο των εξετάσεων στις οποίες η απόδοση μετριέται με αυτούς τους βαθμούς δεν εξετάζουν ούτε τη κατανόηση, ούτε το επιστημονικό υπόβαθρο του καθενός. Παλαιότερα, πίστευα και εγώ ότι ο Μ.Ο. μετράει κάποιο είδος "επιστημονικότητας", μέχρι που είδα απτά αντιπαραδείγματα (φοιτητές με μ.ο. >9,5 να αποτυγχάνουν παταγωδώς ακόμα και σε στοιχειώδη έρευνα, και φοιτητές με 7ρια να διαπρέπουν.)

Συγνώμη για το offtopic -σταματάει εδώ-, αλλά μιας και τέθηκε τέτοιο ζήτημα στο φόρουμ των Ακαδημαϊκών, πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια τοποθέτηση.
Off Topic
Kαλά γενικά ειναι λίγο σπάνιο ο άλλος να έχει μέσο όρο 9.5 και να είναι γτπ. Αλλα η αλήθεια είναι οτι ένας καλός μέσος όρος σου ανοίγει πολλές πόρτες για διδακτορικά αν κάνεις μια απρόσωπη αίτηση. Αν η αίτηση σου δεν είναι απρόσωπη, τότε μετράει τι ξέρεις κι αυτό αν είσαι καλός μπορείς να το μεταδώσεις στον άλλον και η υπόθεση έληξε. Η σχολή πάντως έτσι όπως ειναι δομημένη είναι όντως πολύ δυνατή και καλό ειναί να βλέπεις σοβαρά οτι μάθημα διαλέξεις. Εξάλου οι πιο δυνατοί επιστήμονες πηδάνε απο την μία περιόχη στην άλλη και δεν μένουν μονο σε μία περιοχή είτε ασχολούνται με θεωρητικά μαθηματικά είτε με εφαρμοσμένα. Θα μπορούσε όμως να είναι μακράν καλύτερη με μικρές αλλαγές που να αποσκοπούν κυριώς στην ευελιξία του προγράμματος σπουδών.
Το θέμα είναι ότι αύριο κατά τις 13¨00 θα μας ανακοινώσουν κάτι που δεν θαρέσει σε κανέναν.
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Επικοινωνία:

Off Topic
[quote="mathformath"]Kαλά γενικά ειναι λίγο σπάνιο ο άλλος να έχει μέσο όρο 9.5 και να είναι γτπ. Αλλα η αλήθεια είναι οτι ένας καλός μέσος όρος σου ανοίγει πολλές πόρτες για διδακτορικά αν κάνεις μια απρόσωπη αίτηση.[/quote]

Συγνώμη για την ασάφεια, δεν εννοούσα ότι δεν γνώριζαν το περιεχόμενο της ΣΕΜΦΕ (προφανώς και το γνώριζαν, μετά από τόσες ώρες ενασχόλησης), αλλά ότι δεν ήταν σε θέση (λόγω ελλειπούς αφομοίωσης, λανθασμένου κτισίματος υποβάθρου, μη-ορθής αντιμετώπισης του αντικειμένου,φυτουκλίασης,ψωνίσματος κλπ) να προχωρήσουν με δεδομένες τις γνώσεις της ΣΕΜΦΕ. Δλδ, το τι θα κάνει κάποιος αφού τον πάρουν για διδακτορικό με δόξες και τιμές...
"
Άβαταρ μέλους
Georgrinder
Real Name: Γιακουμης Πορδος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Georgrinder »

Off Topic
@nicknafplio αυτο ακριβως που λεει ο antony βσκ για να μην μενουμε και οφτοπικ πιστευω.
A set is a Many that allows itself to be thought of as a One.

-Georg Cantor
Drth Vader
Real Name: Ra

Δημοσίευση από Drth Vader »

Τα μαθηματα της Τεταρτης έχουν μεταφερθει...με την πεμπτη τι θα γινει;Νομιζο οτι η απεργια τελικα θα ειναι 48 ωρη...θα μεταφερθουν και αυτα;Ξερει κανεις;
Άβαταρ μέλους
par1s
Real Name: realname it is
Τοποθεσία: "Μία χώρα που έχει δει τα πάντα και συνεχίζει να αιφνιδιάζεται"

Δημοσίευση από par1s »

Τηλεφώνησα μόλις στη γραμματεία και μου είπαν πως της πέμπτης τα μαθήματα θα μεταφερθούν σε άλλη ημέρα και πως τα χειμερινά μαθήματα φυσικά θα εξεταστούν και δεν έχουμε να περιμένουμε καμία απόφαση παρά μόνο το αλλαγμένο πρόγραμμα εξετάσεων..
No comments on the information
-Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο που ζει. Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του. Γι' αυτό η πρόοδος εξαρτάται από τους παράλογους.
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

Georgrinder έγραψε:
Off Topic
@nicknafplio αυτο ακριβως που λεει ο antony βσκ για να μην μενουμε και οφτοπικ πιστευω.
Off Topic
Ναι τα διάβασα, και συμφωνώ στα περισσότερα και κυρίως εκεί όπου λέει για το μέσο όρο, καθώς οι εξετάσεις δεν εξετάζουν τόσο τη γνώση στο αντικείμενο αλλά κυρίως άλλα πράγματα, όπως ο χρόνος πχ που είναι πολύ περιορισμένος σε αρκετές περιπτώσεις. Όσον αφορά τα πολλά μαθήματα με τα οποία δεν ασχολείται κανείς σοβαρά, δεν είναι επειδή δεν έχουν επιστημονικό ενδιαφέρον, αλλά επειδή δεν υπάρχει χρόνος όταν έχεις 5 έτη για 58 μαθήματα.
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
bozos
Real Name: ela nte

Δημοσίευση από bozos »

par1s έγραψε:Τηλεφώνησα μόλις στη γραμματεία και μου είπαν πως της πέμπτης τα μαθήματα θα μεταφερθούν σε άλλη ημέρα και πως τα χειμερινά μαθήματα φυσικά θα εξεταστούν και δεν έχουμε να περιμένουμε καμία απόφαση παρά μόνο το αλλαγμένο πρόγραμμα εξετάσεων..
No comments on the information
Και εγώ τηλεφώνησα μόλις στην γραμματεία και μου είπαν ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για την πέμπτη γιατί δεν έχουν ανακοινώσει 24ωρη απεργία εκείνη την μέρα τα ΜΜΜ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ακαδημαϊκά”