Θερμοδυναμική
Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!
-
pitsirikos
- Real Name: Γιώργος
- Facebook ID: 0
Re: Θερμοδυναμική
τη μια βάζεις όπου Χ το -4 και όπου Τ το 0 (πάγος) , την άλλη για Χ=106 και Τ=100 (βρασμός), λύνεις το σύστημα και βρίσκεις τα α, b και ξαναλύνεις τη σχέση ως προς Τ για Χ=75.
You might very well think that; I couldn't possibly comment.
- v4nkar3
- Real Name: Βαγγελης
ωραιος φιλε δηλαδη το 76cm ειναι αχρηστη πληροφορια....Εκει ειχα σκαλωσει
ty a lot

-
leyma
- Real Name: leyteris
Όχι δεν είναι άχρηστη.Θέλει να σου πει ότι βρίσκεσαι σε πρότυπες ή κανονικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας για τα αέρια και ορίζονται ως εξής:v4nkar3 έγραψε:ωραιος φιλε δηλαδη το 76cm ειναι αχρηστη πληροφορια....
Θερμοκρασία θ = 0 C ή Τ = 273 Κ.
Πίεση Ρ = 1 atm = 76 cm Hg = 760 mm Hg.
-
mnm
- Real Name: dimitris
n rwthsw,tupologio dinetai??kai 2on mporei n mpei kapoios an prepei n diavasw ole tis efrmoges 1ou k 2ou a3iwmatos i kapoia dn xreiazontai?praktika ennow..
Όχι απολύτως τίποτα.mnm έγραψε:n rwthsw,tupologio dinetai??
- #girl#
- Real Name: kate
paidia kalispera! mipws gnwrizei kapoios na mou pei poia einai i uli apo tis seimiwseis tou koutsoumpa? giati mou eipane oti einai mesa oles oi selides, omws apo tin uli pou eida sto semfe.gr kai apo ta palia 8emata den exoun pesei pote diafora kefalaia px. metasximatismos Legendre, Maxwell,Helmoz klp... oute perisi pou parakolou8ousa, egw toulaxiston, 8umamai na eixe kanei kati antistoixo.... euxaristw ek twn proterwn!!! 
-
linaki26
- Real Name: ....
mhpws kserei kapoios pws lunetai h askhsh me t 8ermometro pou htan prwto 8ema sthn teleutaia eksetastikh kai th vazei suxna?
Κοίτα μερικά post πιο πάνω.linaki26 έγραψε:mhpws kserei kapoios pws lunetai h askhsh me t 8ermometro pou htan prwto 8ema sthn teleutaia eksetastikh kai th vazei suxna?
-
Fletcher
- Real Name: Anthony
Παιδες ξερει κανεις πως λυνεται το 3Θεμα του 2011 κανονικη εξεταστικη ?
Ή εστω αν υπαρχει παρεμφερεις ασκηση στο PDF ...(που απ οσο εχω ψαξει δεν εχω βρει )
Ή εστω αν υπαρχει παρεμφερεις ασκηση στο PDF ...(που απ οσο εχω ψαξει δεν εχω βρει )
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
Αν θυμάμαι καλά ισχύει η εξής σχέση για αδιαβατικές μεταβολές: (τσέκαρε τις σημειώσεις του Κουτσιούμπα, όχι μόνο στη θεωρία αλλά και σε καμιά λυμένη άσκηση να δεις πως αποδεικνύεται)Παιδες ξερει κανεις πως λυνεται το 3Θεμα του 2011 κανονικη εξεταστικη ?
Από αυτή τη σχέση λύνεις ως προς τον τελικό όγκο, και τον βρίσκεις ως προς τον αρχικό, αφού οι πιέσεις απαλείφονται. Γνωρίζεις πλέον τον όγκο και την πίεση (αρχικές και τελικές τιμές) στα αριστερά, επομένως παίρνεις την κατασταστική εξίσωση
Γνωρίζοντας επίσης τον τελικό όγκο στα αριστερά, με μια απλή αφαίρεση βρίσκεις και τον τελικό όγκο στα δεξιά...άρα και τη θερμοκρασία στα δεξιά. (ισοβαρής?)
=============
Ξέρει κανείς πως λύνεται το εξής θέμα;
"Ένα μέταλλο μάζας m, ειδικής θερμοχ/τας Cp και θερμοκρασίας T0 έρχεται σε επαφή με ζεστή αποθήκη θερμότητας θερμοκρασίας T1. Όταν θα έχει αποκατασταθεί θερμική ισορροπία, υπολογίστε τη μεταβολή της εντροπίας του μετάλλου, της αποθήκης και του περιβάλλοντος."
-
con
- Real Name: Κωνσταντίνος
h to diorthwses h den to xa dei
2,4 opoios kanei milaei 
-
pitsirikos
- Real Name: Γιώργος
Η άσκηση με το μέταλλο και την αποθήκη θερμότητας και γενικά η λογική με την οποία λύνονται αυτές οι ασκήσεις περιγράφεται ακριβώς στις σημειώσεις κουτσούμπα σελ 84-85 η παραγραφούλα 7.4. Στο συγκεκριμένο πρόβλημα επειδή δίνει την ειδική θερμοχωρητικότητα και τη μάζα m, θα πρέπει να πολλαπλασιάσεις τους τύπους 7.18, 7.19 με m για να πας από το Δs στο ΔS. Υποτίθεται ότι στη συγκεκριμένη άσκηση το cp είναι σε [Joule/Kg*K] αλλιώς δεν θα έδινε το m.
Όσο για τα θέματα 3 και 4 της κανονικής του 2011 έχω την εντύπωση ότι ήταν θέματα Κουτσούμπα, ενώ τα 1 κ 2 ήταν στανταράκια Λευτέρης.
Όσο για τα θέματα 3 και 4 της κανονικής του 2011 έχω την εντύπωση ότι ήταν θέματα Κουτσούμπα, ενώ τα 1 κ 2 ήταν στανταράκια Λευτέρης.
You might very well think that; I couldn't possibly comment.
- Chris
- Forum Moderator

Να 'σαι καλά!pitsirikos έγραψε:Η άσκηση με το μέταλλο και την αποθήκη θερμότητας και γενικά η λογική με την οποία λύνονται αυτές οι ασκήσεις περιγράφεται ακριβώς στις σημειώσεις κουτσούμπα σελ 84-85 η παραγραφούλα 7.4. Στο συγκεκριμένο πρόβλημα επειδή δίνει την ειδική θερμοχωρητικότητα και τη μάζα m, θα πρέπει να πολλαπλασιάσεις τους τύπους 7.18, 7.19 με m για να πας από το Δs στο ΔS. Υποτίθεται ότι στη συγκεκριμένη άσκηση το cp είναι σε [Joule/Kg*K] αλλιώς δεν θα έδινε το m.
-
mnm
- Real Name: dimitris
3erei kaneis ti paizei me to 8ema 3 sthn kanoniki 2010?uparxei pou8ena i lusi?gt stn selida 7 p exei tis luseis einai i moni p dn exei ap o,t eida.
- Chris
- Forum Moderator

mnm πήγαινε στη σελίδα του Κουτσούμπα και κατέβασε το βιβλίο του. Η λύση του θέματος είναι καρμπόν η λύση της άσκησης 6.2 σελίδα 75.
Επαναληπτική 2009 στο θέμα 2 μας ζητείται να αποδείξουμε την εξής σχέση για τον συντελεστή επέκτασης και συμπίεσης:
_P=-(\frac{\partial \beta}{\partial P})_T)
Πως αποδεικνύεται αυτό;
Επαναληπτική 2009 στο θέμα 2 μας ζητείται να αποδείξουμε την εξής σχέση για τον συντελεστή επέκτασης και συμπίεσης:
Πως αποδεικνύεται αυτό;