Το Κυπριακό

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Τα παρακατω ειναι απο μια απαντηση που ηθελα να ποσταρω πριν αρκετες μερες πριν "αναστηθει" το τοπικ. Να σημειωσω πως δεν τη δημοσιευσα τοτε με σκοπο να πρoσεθετα οριμσμενα ιστορικα στοιχεια, πιστευω ομως πως τελικα δεν εχει και πολυ νοημα. Εξαλου η ιστορια εχει τοσες εκδοχες ωστε να μπορουν να τη χρησιμοποιουν ολες οι πλευρες προς ωφελος τους.

Δυστυχως το τοπικ πηρε το δρομο του κυπριακου... βεβαια αν ηταν κανας σαλονικιος μεσα μπορει να ειχε το δρομο του μακεδονικου ή αν ηταν κανας αλλος, καποιο αλλο.... και αυτο για τον πολυ απλο λογο πως δε μου κανει καμια αισθηση αν μιλαμε για ελληνες ή τουρκους ή αμερικανους ή εσκιμωους. Αυτο που καταδικαζω εξ αρχης, οπως και στο αρχικο τοπικ για το βιβλιο της ιστοριας, ειναι το μισος, ο πολεμος και η εκδικηση, τα συνορα και αλλα τοσα ανουσια πραγματα που φυλακιζουν τις ψυχες μας χωρις να επιτρεπουν ολοι μαζι ενωμενοι, να ανακαλυψουμε και να πολεμησουμε οσα καθιστουν κατεχωμενη τη ζωη μας... πως μπορουμε να διασφαλισουμε σε καθε γωνια του πλανητη να νοιωθουμε σπιτι μας, και να μη βλεπουμε τον συνανθρωπο που γεννηθηκε λιγο παραπερα ως τον "αλλο"....

Δε ξερω αν ειναι τοσο δυσκολο να το κατανοησουν αυτο οι αγανακτισμενοι πατριωτες που αδικησαν και αδικηθηκαν στη διαρκεια ενος αγωνα μισους, δυναμης και καταστροφης (aka war)...

@ Velazquez, δε δηλωσα ποτε εδω μεσα αναρχικος, και αν πρεπει να αυτοχαρακτηριστω μαλλον αυτονομο θα με ελεγα, αλλα και παλι χωρις να το εχω πολυσκεφτει -δε με απασχολει εξαλλου- μιας και ο αγωνας δε χωραει δογματα. Παντως εν γενει συμφωνω με τις περισσοτερες των αποψεων του χωρου (αναρχικου) αλλα ουτε κατ αναγκη τις εκφραζω μεσα απο τα λεγομενα μου, ουτε δεσμευομαι και απο αυτες. Τεσπα, υποστηριζω την αυτοδιαθεση των λαων, υπο την εννοια της εξαλλειψης της καταπιεσης και εκμεταλλευσης απο τον ισχυροτερο. Πρωταρχικα ομως στηριζω την ελευθερια του ανθρωπου απο ο,τι τον δεσμευει και απο οποιον τον εκμεταλλευεται. Υποστηριζω ενα κοσμο χωρις συνορα και κρατη, χωρις θεους και αφεντικα, και με ελευθερα μυαλα προσανατολισμενα στην αγαπη και τη δημιουργια.

Κατα τα αλλα, για την κυπρο, οπως και για καθε μερος πανω στην γη θα θελα να μην εχει ουτε στρατευματα οποιοασδηποτε εθνικοτητας, αλλα ουτε και ανθρωπους κατω απο το ονομα και τις επιταγες οποιασδηποτε σημαιας...
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

και εγω τι να πω που ειμαι ελληνοκαλλιθιοτοσαληγκαριοτης...ασε μεγαλο μπερδεμα... παντως ειμαι και αλβανος και πολωνος και ρουμανος και μωαμεθανος και τουρκος και προβοκατορας και σκοπιανος και και και...πανω απο ολα ειμαι ο ανθος της ελληνικης νεολαιας και υπερασπιζομαι με σθενος οτι πατριδα μου ειναι εκει που μισησα. πατριδα μου εινα τα παιδικα μου χρονια. πατριδα μου ειναι εκει που με μισησαν περισσοτερο απο οπουδηποτε αλλου. ζητω ο καρατζαφερης, ΖΗΤΩΩΩΩΩ, ζητω γριβας, ΖΗΤΩΩΩΩΩ, ζητω ο σαμσων, ΖΗΤΩΩΩΩΩΩ, ζητω ο μακαριος, ΖΗΤΩΩΩΩΩΩ, ζητω ο χριστοδουλος, ΖΗΤΩΩΩΩΩΩ, ζητω ο καραγκουνης
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Παιδιά, επειδή άκρη δεν πρόκειται να βγάλετε, και αυτό το θέμα θα εκτραχυνθεί πολύ άσχημα σε εκατέρωθεν παραθέσεις θέσεων που είναι προσβλητικές για όλες τις πλευρές, δεν είναι καλύτερο να θεωρήσουμε ότι έκλεισε τον κύκλο του;

Συμφωνήστε ότι διαφωνείτε ριζικά και τέλος... Τι προσπαθείτε; Να δείξετε οι μεν πατριωτισμό, οι δε διεθνισμό, ξέροντας εκ των προτέρων ότι κανείς δε θα μετακινηθεί από τις θέσεις του ούτε χιλιοστό;

Κρίμα είναι

Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”