Έξω τα κόμματα..
- Μεταβαρόνος Isnogood
Re: Έξω τα κόμματα..
Απλα προσπαθώ να φανταστώ το σκηνικό που πάμε να κατεβάσουμε τις αφίσες... Πιστεύετε οτι θα μας αφήσουν?
- msl
- Forum Administrator

- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Facebook ID: 735434828
- Επικοινωνία:
Πάρα πολύ δύσκολο .. Το πιο πιθανό είναι να ακούσεις πως είναι απαραίτητες για την ενημέρωση των φοιτητών. Μπορεί να πουν ακόμα ότι δίνουν και χρώμα στους τοίχους ..
Πάντως, θυμάμαι όταν πρωτομπήκα στη σχολή πριν απο 5 χρονάκια .. που μπήκα απο την πίσω είσοδο των γενικών εδρών με κατεύθυνση προς το κυλικείο .. και ήθελα να φύγω απο τη σχολή με το θέαμα που αντίκρυσα!
Πάντως, θυμάμαι όταν πρωτομπήκα στη σχολή πριν απο 5 χρονάκια .. που μπήκα απο την πίσω είσοδο των γενικών εδρών με κατεύθυνση προς το κυλικείο .. και ήθελα να φύγω απο τη σχολή με το θέαμα που αντίκρυσα!
- despondency
- Real Name: Despondency
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Καλημέρα παιδιά.
Και εγώ, όπως και εσείς, συμφωνώ με το οτι η σχολή έχει γίνει ένα πελώριο *BEEP* και οτι η πρώτη εικόνα που παρουσιάζει είναι απλά απαίσια.
Πως να μην αποκαρδιωθεί ο πρωτοετής φοιτητής; Βέβαια αυτά γίνονται σε κάθε σχολή, εντάξει το δέχομαι, αλλά σε μία σχολή που πάσχει από όλα τα υπόλοιπα προβλήματά της το να καταστρέφουμε και την καθημερινότητα μας είναι απλά ηλίθιο!
Πάντως δεν είναι εύκολο να κατεβάσετε τις αφίσες.. Το είχα σκεφτεί και εγώ παλιότερα. Και επειδή τα προβλήματα ήταν προφανή κατέληξα οτι χρειάζομαι ένα σχέδιο.
Το σχέδιο ήταν απλό. Θα μπούμε μέσα στη σχολή 3 άτομα. Οι 2 θα κρατάμε μεγάλες μαύρες σακούλες και θα σκίζουμε αφίσες και θα τις πετάμε και ο τρίτος θα είναι δίπλα σαν μάρτυρας και θα κρατάει ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι έτοιμος για να τραβήξει βιντεο σε πιθανή συμπλοκή με τους συνδικαλιστές. Να δούμε, υπό την απειλή μιας δημοσίευσης της καθημερινής καφρίλας και τραμπουκισμού τους, πως θα αντιδρούσαν.
Αυτή ήταν η πρόταση μου τότε. Και ακόμα δηλαδή την σκέφτομαι πολλές φορές όταν μπαίνω στη σχολή και βλέπω αυτό το μαύρο χάλι. Αλλά μετά σκέφτομαι το πόσο σάπιο είναι όλο αυτό το σύστημα και πόσο πολύ θα συσπειρώσω, εν τέλει, τα κόμματα με αυτή μου την κίνηση και το ξεχνάω...
Και εγώ, όπως και εσείς, συμφωνώ με το οτι η σχολή έχει γίνει ένα πελώριο *BEEP* και οτι η πρώτη εικόνα που παρουσιάζει είναι απλά απαίσια.
Πως να μην αποκαρδιωθεί ο πρωτοετής φοιτητής; Βέβαια αυτά γίνονται σε κάθε σχολή, εντάξει το δέχομαι, αλλά σε μία σχολή που πάσχει από όλα τα υπόλοιπα προβλήματά της το να καταστρέφουμε και την καθημερινότητα μας είναι απλά ηλίθιο!
Πάντως δεν είναι εύκολο να κατεβάσετε τις αφίσες.. Το είχα σκεφτεί και εγώ παλιότερα. Και επειδή τα προβλήματα ήταν προφανή κατέληξα οτι χρειάζομαι ένα σχέδιο.
Το σχέδιο ήταν απλό. Θα μπούμε μέσα στη σχολή 3 άτομα. Οι 2 θα κρατάμε μεγάλες μαύρες σακούλες και θα σκίζουμε αφίσες και θα τις πετάμε και ο τρίτος θα είναι δίπλα σαν μάρτυρας και θα κρατάει ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι έτοιμος για να τραβήξει βιντεο σε πιθανή συμπλοκή με τους συνδικαλιστές. Να δούμε, υπό την απειλή μιας δημοσίευσης της καθημερινής καφρίλας και τραμπουκισμού τους, πως θα αντιδρούσαν.
Αυτή ήταν η πρόταση μου τότε. Και ακόμα δηλαδή την σκέφτομαι πολλές φορές όταν μπαίνω στη σχολή και βλέπω αυτό το μαύρο χάλι. Αλλά μετά σκέφτομαι το πόσο σάπιο είναι όλο αυτό το σύστημα και πόσο πολύ θα συσπειρώσω, εν τέλει, τα κόμματα με αυτή μου την κίνηση και το ξεχνάω...
- Tzanampets
- Real Name: Call me 'mate'
Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαζόσουν καμιά 20αριά άτομα ακόμα για να προστατεύουν το κινητό... και τον κάτοχο του προφανώς.
Elen síla lúmenn' omentielvo.

For those about to troll... we salute you!

For those about to troll... we salute you!
- despondency
- Επικοινωνία:
Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο αυτό...
Απλά δίνεις το κινητό να το κρατάει ένας άνθρωπος μεγέθους τέτοιου που αν δίνει ξεκάθαρα το μήνυμα:
"You don't mess with the Johan!"
Απλά δίνεις το κινητό να το κρατάει ένας άνθρωπος μεγέθους τέτοιου που αν δίνει ξεκάθαρα το μήνυμα:
"You don't mess with the Johan!"
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Ή πας και κατεβάζεις τις αφίσες μια ωραία Κυριακή που δεν θα'ναι σχεδόν κανείς στη σχολή.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
- msl
- Forum Administrator

- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Facebook ID: 735434828
- Επικοινωνία:
Και θα είναι όλες πάλι στη θέση τους τη Δευτέρα το μεσημεράκι ..
Όπως γίνεται μετά τις εκλογές .. όπως γίνεται μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου ..
Όπως γίνεται μετά τις εκλογές .. όπως γίνεται μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου ..
- Μεταβαρόνος Isnogood
Aπο την άλλη, μπορούμε πάντα να ντυθούμε ως μέλη της ΔΑΠ, και σε κάθε συνέλευση να υποστηρίζουμε μια απο τις υπόλοιπες παρατάξεις. Κάθε φορά που θα υποστηρίζουμε μια παράταξη, οι υπόλοιπες θα της σκίζουν τις αφίσες. Και στο τέλος θα μείνουν μόνο οι αφίσες τις ΔΑΠ, που δε θα μας εμποδίσει και κανείς μα τις σκίσουμε.
- despondency
- Επικοινωνία:
O kanenas έγραψε:Ή πας και κατεβάζεις τις αφίσες μια ωραία Κυριακή που δεν θα'ναι σχεδόν κανείς στη σχολή.
Αυτό ακριβώς.msl έγραψε:Και θα είναι όλες πάλι στη θέση τους τη Δευτέρα το μεσημεράκι ..
Το θέμα είναι οτι για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσεις όχι, όταν οι άλλοι κοιμούνται να παίξεις με ημίμετρα. Η δουλεία πρέπει να γίνει μπροστά τους, με το πρόσχημα οτι θέλουμε να κρατάμε ότι απέμεινε από αυτή τη σχολή σε ΒΙΩΣΙΜΗ κατάσταση. Και πόσο μάλλον τα νέα κτήρια, που μόλις τα παραδώσανε ντρεπόσουν να σβήσεις το τσιγάρο σου κάτω και τώρα τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους.
Ουφ! Συγχύστηκα!
- Μεταβαρόνος Isnogood
Πειράζει που δεν πιστεύω οτι υπάρχουν επιχειρήματα που να τους πείθουν να τις κατεβάσουμε?
- Giannis_G
- Real Name: Γιαπιτζάκης Ιωάννης Άγγελος
Ontos ayto me tis afisses parapaei dn sebontai tpt....Dn lew na min kollane afisses..Na kollane stous eidika diamorfwmenous xwrous..Opws kai sta nea ktiria poy exei eidika tamplo stous toixous gia na kollane..kai aytoi pane kai kollane pantou...eilikrina ayto einai arketa asximo...dioti kai epistimonika na to deis ena kalaisthitos xwros se empneei perissotero...Etsi kanoyn gamw to kerato moy kai sto spiti tous???...Alla dn ftaine aytoi ,oi oikogeneies tous ftaine poy dn tous emathan na sebontai ton allon..kai to anexomaste emeis...
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Επικοινωνία:
Το θεμα εχει ξεφυγει αρκετα απο την ουσια του (το ρολο της υπαρξης των παραταξεων στα πανεπιστημια). Αλλα αφου ανοιξε το θεμα με τις αφισες να πω τα εξης. Ωραια, διαφωνουμε (και διαφωνω) με τις ταπετσαριες και τις μεθοδους προπαγανδας οπου πρεπει παντα το ματι "πρεπει" να βλεπει μια διαφημιση παραταξης οσο περπαταει μεσα στη σχολη, παρακολουθει μαθημα κλπ. Δεν μπορω να ανεχθω την επιβολη μεσω των αφισων και αυτη την ελλειψη φαντασιας που επαναλαμβανεται απο τοιχο σε τοιχο. Ωστοσο δεν ειμαι κατα των αφισων... Μπορουν να παιξουν ωραιοτατα ενημερωτικο ρολο, και να πλαισωσουν καποιον λογο, οπιοοσδηποτε ειναι αυτος,προφανως ομω2 οχι με αυτον απαραδεκτο τροπο που εχει αλλη σκοπιμοτητα.
Ωφειλουμε ωστοσο να απραδεχτουμε πως η καθε παραταξη που γουσταρει να βαζει αφισες, παλευει για αυτο, καθιερωνοντας αυτο ως δικαιωμα. Εμας μας απασχολει τοσο ωστε να αναιρεσουμε αυτο το "δικαιωμα" της ταπετσαριας ωστε να προτεινουμε κατι διαφορετικο;
Διαφορετικα ειναι απλα μια επιθυμια, οπως καλυτερη συνταξη, ή πιο βολικα θεματα στις εξετασεις. Ενα τιποτα ουσιαστικα...
Δε νοειται να αναιρεσεις κατι που καποιοι εχουν διεκδικησει καιδιεκδικουν, χωρις αναλογες διεκδικησεις. Αναποδραστο κομματι της κοινης λογικης ειναι αυτο.
Μια αρχη θα ηταν παντως οσος κοσμος δε γουσταρει τις αφισες και το θεωρει σημαντικο ζητημα να κατεβασει σχετικο ψηφισμα σε μια συνελευση και να το στηριξει με την αριθμιτικη του υπεροχη αν την εχει (πολιτισμενος τροπος δηλαδη).
Αλλος τροπος θα ηταν να παλεψει με οσους τις βαζουν με τον ιδιο τροπο που παλεψαν και αυτοι να τις βαλουν, δηλαδη τη βια.
Τωρα τα περι υπογραφων κλπ, ειναι απλα παιδικοτητες...
ΥΓ: οι παραταξεις (οσο και αν διαφωνω με τη λειτουργια τους και ενιοτε τις σκοπιμοτητες τους), αγωνιζονται και κατοχυρωνουν την υπαρξη τους σε καθημειρνη βαση. Οσοι και οσες διαφωνουν με αυτο κανουν τιποτα για να κατοχυρωσουν το λογο τους και την υπαρξη τους; Εχουν λογο; και αν ναι γιατι δε βγαινει προς τα εξω;
Ωφειλουμε ωστοσο να απραδεχτουμε πως η καθε παραταξη που γουσταρει να βαζει αφισες, παλευει για αυτο, καθιερωνοντας αυτο ως δικαιωμα. Εμας μας απασχολει τοσο ωστε να αναιρεσουμε αυτο το "δικαιωμα" της ταπετσαριας ωστε να προτεινουμε κατι διαφορετικο;
Διαφορετικα ειναι απλα μια επιθυμια, οπως καλυτερη συνταξη, ή πιο βολικα θεματα στις εξετασεις. Ενα τιποτα ουσιαστικα...
Δε νοειται να αναιρεσεις κατι που καποιοι εχουν διεκδικησει καιδιεκδικουν, χωρις αναλογες διεκδικησεις. Αναποδραστο κομματι της κοινης λογικης ειναι αυτο.
Μια αρχη θα ηταν παντως οσος κοσμος δε γουσταρει τις αφισες και το θεωρει σημαντικο ζητημα να κατεβασει σχετικο ψηφισμα σε μια συνελευση και να το στηριξει με την αριθμιτικη του υπεροχη αν την εχει (πολιτισμενος τροπος δηλαδη).
Αλλος τροπος θα ηταν να παλεψει με οσους τις βαζουν με τον ιδιο τροπο που παλεψαν και αυτοι να τις βαλουν, δηλαδη τη βια.
Τωρα τα περι υπογραφων κλπ, ειναι απλα παιδικοτητες...
ΥΓ: οι παραταξεις (οσο και αν διαφωνω με τη λειτουργια τους και ενιοτε τις σκοπιμοτητες τους), αγωνιζονται και κατοχυρωνουν την υπαρξη τους σε καθημειρνη βαση. Οσοι και οσες διαφωνουν με αυτο κανουν τιποτα για να κατοχυρωσουν το λογο τους και την υπαρξη τους; Εχουν λογο; και αν ναι γιατι δε βγαινει προς τα εξω;

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
- Μεταβαρόνος Isnogood
Προσωπικά δε θα έλεγα οτι "πάλεψε" ή "παλεύει" για αυτό. Μάλλον το έχει θεωρήσει αναφαίρετο δικαίωμά της.noir έγραψε: Ωφειλουμε ωστοσο να απραδεχτουμε πως η καθε παραταξη που γουσταρει να βαζει αφισες, παλευει για αυτο, καθιερωνοντας αυτο ως δικαιωμα.
Απο κει και πέρα, το "κάτι διαφορετικό" που προτείνεται εδώ, είναι κάτι εξίσου πρωτόγνωρο... ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΤΟΙΧΟΙ! Ενα χέρι βάψιμο, και λίγο σεβασμό παραπάνω...Δε θέλουν κατι άλλο...
- zupiter
- Real Name: kanenas
Εγω επιμενω να λεω πως στα σκατα συμπεριφερεσαι οπως τους αρμοζει.
.. Το να τους πεισεις να τις βγαλουν ειναι αδυνατο αφου οι ΔΑΠητες πληρωνονται γι αυτο ,, οι αλλοι ειναι απλα ηλιθιοι ερασιτεχνες στο μυαλο και το κανουν τσαμπα.
. Τωρα αν τις ξεκολλησεις μπροστα τους και δεν τους παιρνει για ξυλο επειδη μπορει να τις φανε επειδη θα εχεις κι αλλους μαζι ,,, μια ωραια μερα που θα εισαι μονος στη σχολη θα στην πεσουν τα κορακια... Κι επειδη δεν εχουν @@ θα σκασουν σαν αγελη λυκων στο μικρο κατσικακι
Τους ειδαμε τους φασιστες και στις συνελευσεις τετοιο σχηματισμο ουτε η χρυση αυγη και τα ΜΑΤ δεν εχουν.. Ασε που στο πολυτεχνειο δεν εχει καμερες και ''ζαρντινιερες''.. Μονο εσυ θα ξερεις ποιος σε ξαπλωσε... Και ποιος θα σε υποστηριξει? μηπως οι πιο κομματικοποιημενοι καθηγητες?
Μονο το ''φαντασμα της οπερας '' μας σωζει!!
Γενικα για να εχεις δικιο σημερα πρεπει να εισαι σε θεση και να το επιβαλεις με οποιονδηποτε τροπο (οπου δεν πιπτει λογος πιπτει ραβδος )
Δεν ειμαι ουτε φασιστας , ουτε χουντικος απλα αγανακτισμενος οπως οι περισσοτεροι απο σας εδω ...
.. Το να τους πεισεις να τις βγαλουν ειναι αδυνατο αφου οι ΔΑΠητες πληρωνονται γι αυτο ,, οι αλλοι ειναι απλα ηλιθιοι ερασιτεχνες στο μυαλο και το κανουν τσαμπα.
Μονο το ''φαντασμα της οπερας '' μας σωζει!!
Γενικα για να εχεις δικιο σημερα πρεπει να εισαι σε θεση και να το επιβαλεις με οποιονδηποτε τροπο (οπου δεν πιπτει λογος πιπτει ραβδος )
Δεν ειμαι ουτε φασιστας , ουτε χουντικος απλα αγανακτισμενος οπως οι περισσοτεροι απο σας εδω ...
- despondency
- Επικοινωνία:
Επειδή τελικά η συζήτηση πήρε ένα πιο σοβαρό τόνο, θα ήθελα ειλικρινά να πω την άποψή μου.
Συμφωνώ και εγώ και το δηλώνω εξ'αρχής είμαι 100% κατά της αυθαίρετης αφισοκόλλησης. Σέβομαι οτι θέλουν κάπου να έχουν τον χώρο τους. Για να κάνουν την πλύση εγκεφάλου τους βρε αδερφέ, ωχού, "γιατί;" και "γιατί;" Γιατί μπορούνε! Αυτή είναι η πικρή αλήθεια... Και ακριβώς εδώ θα ήθελα να σταθώ.
Δυστυχώς ή ευτυχώς τέτοιες δυναμικές στάσεις και αντιλήψεις χρειάζονται και τους αντίστοιχα δυναμικούς υποστηρικτές τους. Και εξηγώ, δεν είναι δυνατόν μια τέτοια κίνηση να γίνει από 5-6 άτομα. Είμαι σίγουρος οτι πολλοί είναι εκείνοι που συμφωνούν αλλά λίγοι είναι εκείνοι που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν ενέργεια για αυτό. Γιατί κακά τα ψέματα χωρίς ενέργεια, κόπο - πείτε το όπως θέλετε - αποτελέσματα δεν υπάρχουν και αυτό το ξέρουμε όλοι.
Η άποψη μου είναι λοιπόν, να αρχίσουμε μαζικά όλοι να νοιαζόμαστε. Όπως κάποιος είπε πολύ σωστά το θεωρούν "αναφαίρετο δικαίωμά" τους. Γιατί όμως γίνεται αυτό? Ποιος φταίει νομίζετε? Οι οικογένειες τους και τα σπίτια τους, όπως ακούστηκε? Ε λοιπόν ούτε καν. Μπορεί όλοι αυτοί στα σπίτια τους να είναι "Παναγίες". Φταίμε όλοι εμείς που τους αφήνουμε να κολλάνε τις αφίσες τους πάνω στα καταπατημένα μας δικαιώματα και σαν θύματα απλά το βλέπουμε και σε σιγανά πηγαδάκια το συζητάμε, χαμηλόφωνα και τρομαγμένα...
Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, όλοι μαζί και όλοι μαζί δεν αρχίσουμε να αντιδρούμε, τότε είναι απλά χαμένος σκοπός όλο αυτό. Πως? Αυτό θα το κρίνει ο καθένας μόνος του. Δεν μπορώ και δε νομίζω οτι μπορεί κανείς να βρει ένα τρόπο να ταιριάζει σε όλους. Δεν ξέρω τι να σας πω. Αυτό που ξέρω είναι οτι όλοι πρέπει να αντιδράσουμε. Πρέπει να πούμε μέσα μας και απ'έξω μας οτι είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαιώματα, έχουμε δύναμη.
Συμφωνώ και εγώ και το δηλώνω εξ'αρχής είμαι 100% κατά της αυθαίρετης αφισοκόλλησης. Σέβομαι οτι θέλουν κάπου να έχουν τον χώρο τους. Για να κάνουν την πλύση εγκεφάλου τους βρε αδερφέ, ωχού, "γιατί;" και "γιατί;" Γιατί μπορούνε! Αυτή είναι η πικρή αλήθεια... Και ακριβώς εδώ θα ήθελα να σταθώ.
Δυστυχώς ή ευτυχώς τέτοιες δυναμικές στάσεις και αντιλήψεις χρειάζονται και τους αντίστοιχα δυναμικούς υποστηρικτές τους. Και εξηγώ, δεν είναι δυνατόν μια τέτοια κίνηση να γίνει από 5-6 άτομα. Είμαι σίγουρος οτι πολλοί είναι εκείνοι που συμφωνούν αλλά λίγοι είναι εκείνοι που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν ενέργεια για αυτό. Γιατί κακά τα ψέματα χωρίς ενέργεια, κόπο - πείτε το όπως θέλετε - αποτελέσματα δεν υπάρχουν και αυτό το ξέρουμε όλοι.
Η άποψη μου είναι λοιπόν, να αρχίσουμε μαζικά όλοι να νοιαζόμαστε. Όπως κάποιος είπε πολύ σωστά το θεωρούν "αναφαίρετο δικαίωμά" τους. Γιατί όμως γίνεται αυτό? Ποιος φταίει νομίζετε? Οι οικογένειες τους και τα σπίτια τους, όπως ακούστηκε? Ε λοιπόν ούτε καν. Μπορεί όλοι αυτοί στα σπίτια τους να είναι "Παναγίες". Φταίμε όλοι εμείς που τους αφήνουμε να κολλάνε τις αφίσες τους πάνω στα καταπατημένα μας δικαιώματα και σαν θύματα απλά το βλέπουμε και σε σιγανά πηγαδάκια το συζητάμε, χαμηλόφωνα και τρομαγμένα...
Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, όλοι μαζί και όλοι μαζί δεν αρχίσουμε να αντιδρούμε, τότε είναι απλά χαμένος σκοπός όλο αυτό. Πως? Αυτό θα το κρίνει ο καθένας μόνος του. Δεν μπορώ και δε νομίζω οτι μπορεί κανείς να βρει ένα τρόπο να ταιριάζει σε όλους. Δεν ξέρω τι να σας πω. Αυτό που ξέρω είναι οτι όλοι πρέπει να αντιδράσουμε. Πρέπει να πούμε μέσα μας και απ'έξω μας οτι είμαστε άνθρωποι και έχουμε δικαιώματα, έχουμε δύναμη.