Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [09/03/2010]

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

nikolakisxa
Real Name: Nikolas Xatzis
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [09/03/2010]

Δημοσίευση από nikolakisxa »

pinky έγραψε:Είμαι πολύ χαρούμενη που η Ελλάδα θα πάει μπροστά με την δική μας κατάληψη!Ας αγωνιστούμε λοιπόν ώστε η τεμπελιά να μην εκλείψει ποτέ από αυτή τη χώρα και ας ευχόμαστε να μην αργήσουν τα επόμενα νομοσχέδια μην τυχόν και δεν έχουμε άλλες δικαιολογίες για να καθίσουμε μερικές μέρες ακόμη!!Ευτυχώς που μπορώ ακόμη να πίνω το ζουμί των γονιών μου και αντί να τελειώνω τη σχολή στα χρόνια που πρέπει να τους πουλάω εύκολα το παραμύθι οτι μάχομαι για τα δικαιώματα τους! Ενα μεγάλο εύγε σ εμένα και τους συναδέλφους μου!!

teleia proseggisi nomizw tis epanastatikis diathesis ton ellinon foititon
maria_20
Real Name: Μαρία

Δημοσίευση από maria_20 »

Είμαι 6ο έτος μένω πλέον 2 ώρες μακρυά απο τη σχολή κι όμως ήρθα για να ψηφίσω! Απο το καθόμαστε εδώ πέρα να κλαιγομάστε όλοι παρέα ότι θα χάθουν μαθήματα κ θα γίνουν διπλές, και πιστέψτε με έχω ζήσει 2 χρόνια συνεχόμενων καταλήψεων με αποτέλεσμα να χρωστάω τα κέρατα μου( ναι δν περνάμε όλοι πολλά μαθήματα σε διπλές) καλό θα ήταν να έρχομαστε όλοι στις συνελέυσεις μπας κ αποφευχθουν οι καταλήψεις τουλάχιστον! Γιατι απεργίες θα χουμε μπόλικες απ ότι φαίνεται.

Οι μεγάλοι θέλουμε πτυχίο και οι μικροι δεν νομίζω να θέλετε να κάνετε καλοκαιριάτικα αναπληρώσεις εργαστηρίων και μαθημάτων.

Αυτά από μενα
Άβαταρ μέλους
Artemoila
Real Name: Artemis
Facebook ID: 1003775262

Δημοσίευση από Artemoila »

Ξέρει κανείς αν αύριο η γραμματεία θα είναι ανοιχτή;
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Αφού έχει κατάληψη, θα είναι κλειστή.
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

maria_20 έγραψε:Είμαι 6ο έτος μένω πλέον 2 ώρες μακρυά απο τη σχολή κι όμως ήρθα για να ψηφίσω! Απο το καθόμαστε εδώ πέρα να κλαιγομάστε όλοι παρέα ότι θα χάθουν μαθήματα κ θα γίνουν διπλές, και πιστέψτε με έχω ζήσει 2 χρόνια συνεχόμενων καταλήψεων με αποτέλεσμα να χρωστάω τα κέρατα μου( ναι δν περνάμε όλοι πολλά μαθήματα σε διπλές) καλό θα ήταν να έρχομαστε όλοι στις συνελέυσεις μπας κ αποφευχθουν οι καταλήψεις τουλάχιστον! Γιατι απεργίες θα χουμε μπόλικες απ ότι φαίνεται.

Οι μεγάλοι θέλουμε πτυχίο και οι μικροι δεν νομίζω να θέλετε να κάνετε καλοκαιριάτικα αναπληρώσεις εργαστηρίων και μαθημάτων.

Αυτά από μενα
+1

Εννοείται βέβαια πως δεν μπορεί να κρίνει κανείς ειδικά τον καθένα, αλλά σαν γενική φιλοσοφία συμφωνώ με τα παραπάνω.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
Tzanampets
Real Name: Call me 'mate'

Δημοσίευση από Tzanampets »

moutsos έγραψε:
Άτυπα είναι πολύ δύσκολο να χαθεί το εξάμηνο,απ'ότι θυμάμαι είχε συμβεί στις καταλήψεις Μάη-Ιούνη του 2007 για το αρθρο 16 όπου είχαμε 12 εβδομάδες συνεχόμενα κατάληψη με μικρά διαστήματα ανοιχτής σχολής όλο το εαρινό εξάμηνο και πάλι δεν χάθηκε η εξεταστική αλλά το Σεπτέμβρη είχαμε την εξεταστική του εαρινού και επαναληπτική καπάκια.Μαθήματα γίνονταν μέχρι τέλη Ιουλίου. Ωστόσο δεν είναι έτσι τα πράγματα τώρα ούτε επικρατεί ο ίδιος αναβρασμός. Αν συνεχιστεί μέχρι το Πάσχα η κατάληψη πιθανότατα θα έχουμε παράταση εξαμήνου και αν χρειαστεί αναπληρώσεις μαθημάτων σε συνεννόηση με τους διδάσκοντες.

Σκατά ήτανε... σκααατά είναι και τώρα...

Να πώ ότι υπήρχε κάποιο κριτήριο για το πότε και για πόσο θα έχουμε κατάληψη να το καταλάβω... ότι θέλουνε κάποιοι κάνουμε.
και μην αρχίζουμε πάλι με τα "έλα στη ΓΣ για να μην βγεί κατάληψη"... τα ακούμε πολλά χρόνια αυτά...
Elen síla lúmenn' omentielvo.

Εικόνα

For those about to troll... we salute you!
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

Tzanampets έγραψε:
Σκατά ήτανε... σκααατά είναι και τώρα...

Να πώ ότι υπήρχε κάποιο κριτήριο για το πότε και για πόσο θα έχουμε κατάληψη να το καταλάβω... ότι θέλουνε κάποιοι κάνουμε.
και μην αρχίζουμε πάλι με τα "έλα στη ΓΣ για να μην βγεί κατάληψη"... τα ακούμε πολλά χρόνια αυτά...
Τι κάνεις εσύ γι αυτό ? Και το ότι τα ακούτε πολλά χρόνια αυτά δεν είναι επιχείρημα , νομίζω το καταλαβαίνεις αυτό.
Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis

Δημοσίευση από vbalos »

pinky έγραψε:Είμαι πολύ χαρούμενη που η Ελλάδα θα πάει μπροστά με την δική μας κατάληψη!Ας αγωνιστούμε λοιπόν ώστε η τεμπελιά να μην εκλείψει ποτέ από αυτή τη χώρα και ας ευχόμαστε να μην αργήσουν τα επόμενα νομοσχέδια μην τυχόν και δεν έχουμε άλλες δικαιολογίες για να καθίσουμε μερικές μέρες ακόμη!!Ευτυχώς που μπορώ ακόμη να πίνω το ζουμί των γονιών μου και αντί να τελειώνω τη σχολή στα χρόνια που πρέπει να τους πουλάω εύκολα το παραμύθι οτι μάχομαι για τα δικαιώματα τους! Ενα μεγάλο εύγε σ εμένα και τους συναδέλφους μου!!
Ρε κοπελιά μια ερώτηση αφού τόσο καίγεσαι να μην πίνεις το ζουμί των γονιών σου γιατί δεν πηγαίνεις να πιάσεις μια δουλειά να σε ξεφορτωθούν μια και καλή και να τους ελαφρώσεις αισθητά μια που δεν είσαι και τεμπέλα ?? Εγώ τουλάχιστον ,που ανήκω ψυχή τε και σώματι στην κατηγορία που εσύ χαρακτηρίζεις τεμπέληδες , από τα 18 μου αυτό έκανα και έτσι κατάλαβα τι σημαίνει να δουλεύεις με τις υπάρχουσες συνθήκες...Έλεος πια με τις απεγνωσμένες κραυγές δήθεν εύθικτων φοιτητών που δεν είναι τεμπέληδες και τους στερούν τη μόρφωση τα παρτάλια που θέλουν αγώνες και καταλήψεις...Έχετε καταλάβει ρε με τι συνθήκες θα βγούμε στην αγορά εργασίας μόλις πάρουμε το πτυχίο ? Έχετε καταλάβει ότι δεν προκειτε να πάρουμε σύνταξη ποτέ ? Έχετε συνειδητοποιήσει πως θα κληθείτε να δουλέψετε με όρους δουλείας των 700 Ευρώ και πολλές φορές χωρίς καν ασφάλιση ? Έχετε καταλάβει εσείς που νοιάζεστε τόσο για την πρόοδο του πανεπιστημίου πως η επιχορήγηση από το κράτος στην ανώτατη εκπαίδευση έχει πιάσει ήδη το μείον ? Έχετε καταλάβει ή έχετε συνειδητοποιήσει ότι στην Ελλάδα του σήμερα έχει εκλείψει εντελώς η έρευνα και τα ερευνητικά κέντρα είτε υπολειτουργούν είτε κλείνουν ? Και εσείς τι προτείνετε απέναντι σε όλα αυτά : παθητική στάση , υποταγή στις επιταγές του κράτους με την πεποίθηση και την εντύπωση πως θα την βρείτε την άκρη...Όμως συγγνώμη που θα σας απογοητεύσω αλλά άκυρο αυτά όλα που αγγίζουν τους άλλους θα αγγίξουν και εσάς θέλετε δε θέλετε...
Τώρα επειδή είδα συγκρίσεις σε ποστ από το λούνατικ με το imperial college , που στόχο είχε να αναδείξει το κακό που κάνουν οι παρατάξεις ενδοπανεπιστημιακά...Ρε φίλε μου καλέ ξέρεις μήπως τι λεφτά δαπανούνται σε τέτοιου είδους ιδρύματα ? Ξέρεις μήπως τι κονδύλια πέφτουν από τη Βρεττανική κυβέρνηση πάνω στην έρευνα και ξέρεις ποιά είναι η αναλογία με τα αντίστοιχα ελληνικά πανεπιστήμια ? Γνωρίζεις μήπως για ποιό λόγο έστω και στοιχειωδώς αυτή τη στιγμή είναι καθαρές οι τουαλέττες και τα κτήρια της ΣΕΜΦΕ και ποιός πάλεψε για να μη διώξουν τις μισές από τις καθαρήστριες πριν από δύο χρόνια , γνωρίζεις μήπως με ποιό τρόπο κατέστει δυνατό να αποκτήσουμε το δικαίωμα να δίνουμε εξετάσεις στον ΑΣΕΠ και να γίνεται και λόγος για ένταξή μας στο ΤΕΕ ? Έχεις συναίσθηση του πόσοι θα μένανε στις νέες εστίες και τι θα πληρώνανε αν κάποιοι δεν σ΄πατάλαγαν μετά τους ολυμπιακούς το χρόνο τους και τα πρωινά τους για να πιέζουν να μπει κόσμος μέσα ? Γνωρίζεις τι θα γινόταν στην αγορά εργασίας αν φτιάχνονταν άλλες 10 ΣΕΜΦΕ με ιδιωτικά κεφάλαια που θα σου έπαιρναν ότι καλύτερο έχεις από καθηγητές (λόγω μισθών) και την υποβάθμιση που επερχόταν τότε στο ήδη υποβαθμισμένο πτυχίο σου ? Ή μήπως γνωρίζεις το ποιός έφαγε τα χρόνια του για να έχουμε το δικαίωμα δωρεάν συγγραμμάτων και τι θα γινόταν αν καθένας κοιτούσε την πάρτη του??
Δυστυχώς ή ευτυχώς για όλα τα παραπάνω έτρεξαν αυτοί που εσείς σήμερα ονομάζετε τεμπέληδες και παρτάλια και δεν τους θέλετε γιατί χαλάν τη ζαχαρένια σας και το πτυχίο σας ΄, αλλά πιστέψτε με αν δεν υπήρχαν τα παρτάλια αυτά τίποτε από αυτά που εσείς απολαμβάνετε δωρεάν και νομίζετε ότι μας έχουν χαριστεί δε θα ήταν το ίδιο...Γιατί το να κάνετε κρίσεις εκ του ασφαλούς και να κατηγορείτε είναι εύκολο , δε σας βλέπω όλους εσάς όμως να προτείνετε κάτι ούτε να αγωνίζεστε για κάτι πέρα από τον κοντόφθαλμο στόχο ενός πτυχίου που παρά τα εύσημα που πέρνετε από γονείς συγγενείς και φίλους επειδή σπουδάζετε στο ΕΜΠ , στην εργοδοσία ήδη δε λέει τίποτε και με τα νέα μέτρα θα λέει ακόμη λιγότερα...
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

• Δώρο Πάσχα -30%
• Επίδομα Αδείας -30%
• Δώρο Χριστουγέννων -30%
• Aύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, από 19% σε 21%
• Πάγωμα όλων των συντάξεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
• Περικοπή 12% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων
• Γενική μείωση 7% των αποδοχών όσων εργάζονται σε ΝΠΙΔ, τα οποία εξαρτώνται από το Δημόσιο
• Αύξηση 8 λεπτά στην τιμή της βενζίνης, 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης
• Αύξηση κατά 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά
• Αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, εξαιτίας της κατάργησης της απαλλαγής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (θα επιφέρει αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από 5,5% έως και 8%)
• Μείωση 10% της κρατικής χρηματοδότησης στα Ταμεία ΟΑΠ – ΔΕΗ και ΤΑΠ – ΟΤΕ
• Περικοπές 200 εκατομμυρίων ευρώ στα προγράμματα του υπουργείο Παιδείας
• Αναστολή των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα το 2010 και μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις στο δημόσιο από το 2011
• Περικόπτεται κατά 5% ή 500 εκατομμύρια ευρώ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

"Κι άλλο ένα ξέρω παραμύθι.
Τα μαύρα χρόνια ο δύσμοιρος Ρωμιός
Πως εγελάσθη αμέτρητες φορές
Κι ωσότου να του λείψει το φαΐ
Εκοιμάτω."
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

Όλα αυτά είναι τρίχες ,το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στέλνουμε επιστολές . Δες και τους ΔΑΠιτες . Έστειλαν επιστολή με πάνω από 2000 υπογραφές(πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) για την ισοτίμηση του πτυχίου με master στον γγ του Υπουργείου ,και όταν τους έκλασε και έκανε τα δικά του μας πληροφορούν ότι σκοπεύουν να του στείλουν επιστολή ! Και δεν χάνουμε μαθήματα , και πιέζουμε την πολιτεία !
Αχχ , πότε θα βάλετε μυαλό ….;
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

+1 στον vbalo
Glaurung έγραψε:Όλα αυτά είναι τρίχες ,το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στέλνουμε επιστολές . Δες και τους ΔΑΠιτες . Έστειλαν επιστολή με πάνω από 2000 υπογραφές(πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) για την ισοτίμηση του πτυχίου με master στον γγ του Υπουργείου ,και όταν τους έκλασε και έκανε τα δικά του μας πληροφορούν ότι σκοπεύουν να του στείλουν επιστολή ! Και δεν χάνουμε μαθήματα , και πιέζουμε την πολιτεία !
Αχχ , πότε θα βάλετε μυαλό ….;
χαχαχαχαχαχα :P
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

Έχετε καταλάβει ρε με τι συνθήκες θα βγούμε στην αγορά εργασίας μόλις πάρουμε το πτυχίο ? Έχετε καταλάβει ότι δεν προκειτε να πάρουμε σύνταξη ποτέ ? Έχετε συνειδητοποιήσει πως θα κληθείτε να δουλέψετε με όρους δουλείας των 700 Ευρώ και πολλές φορές χωρίς καν ασφάλιση ? Έχετε καταλάβει εσείς που νοιάζεστε τόσο για την πρόοδο του πανεπιστημίου πως η επιχορήγηση από το κράτος στην ανώτατη εκπαίδευση έχει πιάσει ήδη το μείον ? Έχετε καταλάβει ή έχετε συνειδητοποιήσει ότι στην Ελλάδα του σήμερα έχει εκλείψει εντελώς η έρευνα και τα ερευνητικά κέντρα είτε υπολειτουργούν είτε κλείνουν ? Και εσείς τι προτείνετε απέναντι σε όλα αυτά : παθητική στάση , υποταγή στις επιταγές του κράτους με την πεποίθηση και την εντύπωση πως θα την βρείτε την άκρη...Όμως συγγνώμη που θα σας απογοητεύσω αλλά άκυρο αυτά όλα που αγγίζουν τους άλλους θα αγγίξουν και εσάς θέλετε δε θέλετε...
σταυρολεξο για δυνατους λυτες......ΣΕ ΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ?????

εχεις καταλαβει οτι η καταληψη δε βοηθαει κανενα ....εκτος απο το ιδιο το σαπιο συστημα που σε θελει απαιδευτο?
κινητοποιησου αλλιως...., συμφωνω μαζι σου ολα αυτα θα γινουν και εχουν γινει εσυ ομως, πως απαντας? με καταληψη??????

• Δώρο Πάσχα -30%
• Επίδομα Αδείας -30%
• Δώρο Χριστουγέννων -30%
• Aύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, από 19% σε 21%
• Πάγωμα όλων των συντάξεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
• Περικοπή 12% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων
• Γενική μείωση 7% των αποδοχών όσων εργάζονται σε ΝΠΙΔ, τα οποία εξαρτώνται από το Δημόσιο
• Αύξηση 8 λεπτά στην τιμή της βενζίνης, 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης
• Αύξηση κατά 20% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά
• Αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, εξαιτίας της κατάργησης της απαλλαγής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (θα επιφέρει αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από 5,5% έως και 8%)
• Μείωση 10% της κρατικής χρηματοδότησης στα Ταμεία ΟΑΠ – ΔΕΗ και ΤΑΠ – ΟΤΕ
• Περικοπές 200 εκατομμυρίων ευρώ στα προγράμματα του υπουργείο Παιδείας
• Αναστολή των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα το 2010 και μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις στο δημόσιο από το 2011
• Περικόπτεται κατά 5% ή 500 εκατομμύρια ευρώ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

ωραια ας κοψουμε λοιπον και την εκπαιδευτικη διαδικασια να ησυχασουμε.....οσο και να κανουμε καταληψη τα αφεντικα μας( η κεντρικη ευρωπαικη τραπεζα δηλαδη) δεν θα ακουσει ουτε ψιθυρο....
διαμαρτυρεστε στην κυβερνηση??
ποια κυβερνηση??????
εχουμε κυβερνηση?????
τις εντολες που παιρνουν απο τη goldman sacks εκτελουν....
δεν υπαρχει κυβερνηση ,οπως δεν υπαρχει και αυτη η χωρα σχεδον απο τη δημιουργια της και περισσοτερο μετα την εισοδο της στα ευρωπαικα οικονομικα τερτιπια.....
θα ερθουν οι τραπεζιτες να παρουν τον πλουτο της χωρας σε λιγο αφου τα χρεη απο τους τοκους ,μονο για να μας ελεγχουν τα χρησιμοποιουν.....μας κρατανε δεμενους με αερα κοπανιστο ,

και η απαντηση μας?????
καταληψη?
ποσο ακομα θα τους βοηθαμε να προωθουν τα σχεδια τους? ποσο ακομα θα γινομαστε αθελα μας, αρωγοι στα δικα τους συμφεροντα? οταν θα ερθει το σωμα των 12.000 αστυνομικων που δημιουργηθηκε απο την καλη ευρωπαικη ενωση για την καταστολη εξεργερσεων και "τρομοκρατιας" τι θα κανουμε? καταληψη?????

οι επομενες μερες πρεπει να μας βρουν πνευματικα σε οσο υψηλοτερο επιπεδο γινεται.....
πρεπει να εχουμε τη γνωση και την κριση να καταλαβαινουμε τι παιζεται γυρω μας και κατω απο τα ποδια μας
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
pinky
Real Name: fairy

Δημοσίευση από pinky »

Ρε κοπελιά μια ερώτηση αφού τόσο καίγεσαι να μην πίνεις το ζουμί των γονιών σου γιατί δεν πηγαίνεις να πιάσεις μια δουλειά να σε ξεφορτωθούν μια και καλή και να τους ελαφρώσεις αισθητά μια που δεν είσαι και τεμπέλα ?? Εγώ τουλάχιστον ,που ανήκω ψυχή τε και σώματι στην κατηγορία που εσύ χαρακτηρίζεις τεμπέληδες , από τα 18 μου αυτό έκανα και έτσι κατάλαβα τι σημαίνει να δουλεύεις με τις υπάρχουσες συνθήκες...Έλεος πια με τις απεγνωσμένες κραυγές δήθεν εύθικτων φοιτητών που δεν είναι τεμπέληδες και τους στερούν τη μόρφωση τα παρτάλια που θέλουν αγώνες και καταλήψεις...Έχετε καταλάβει ρε με τι συνθήκες θα βγούμε στην αγορά εργασίας μόλις πάρουμε το πτυχίο ? Έχετε καταλάβει ότι δεν προκειτε να πάρουμε σύνταξη ποτέ ? Έχετε συνειδητοποιήσει πως θα κληθείτε να δουλέψετε με όρους δουλείας των 700 Ευρώ και πολλές φορές χωρίς καν ασφάλιση ? Έχετε καταλάβει εσείς που νοιάζεστε τόσο για την πρόοδο του πανεπιστημίου πως η επιχορήγηση από το κράτος στην ανώτατη εκπαίδευση έχει πιάσει ήδη το μείον ? Έχετε καταλάβει ή έχετε συνειδητοποιήσει ότι στην Ελλάδα του σήμερα έχει εκλείψει εντελώς η έρευνα και τα ερευνητικά κέντρα είτε υπολειτουργούν είτε κλείνουν ? Και εσείς τι προτείνετε απέναντι σε όλα αυτά : παθητική στάση , υποταγή στις επιταγές του κράτους με την πεποίθηση και την εντύπωση πως θα την βρείτε την άκρη...Όμως συγγνώμη που θα σας απογοητεύσω αλλά άκυρο αυτά όλα που αγγίζουν τους άλλους θα αγγίξουν και εσάς θέλετε δε θέλετε...
Τώρα επειδή είδα συγκρίσεις σε ποστ από το λούνατικ με το imperial college , που στόχο είχε να αναδείξει το κακό που κάνουν οι παρατάξεις ενδοπανεπιστημιακά...Ρε φίλε μου καλέ ξέρεις μήπως τι λεφτά δαπανούνται σε τέτοιου είδους ιδρύματα ? Ξέρεις μήπως τι κονδύλια πέφτουν από τη Βρεττανική κυβέρνηση πάνω στην έρευνα και ξέρεις ποιά είναι η αναλογία με τα αντίστοιχα ελληνικά πανεπιστήμια ? Γνωρίζεις μήπως για ποιό λόγο έστω και στοιχειωδώς αυτή τη στιγμή είναι καθαρές οι τουαλέττες και τα κτήρια της ΣΕΜΦΕ και ποιός πάλεψε για να μη διώξουν τις μισές από τις καθαρήστριες πριν από δύο χρόνια , γνωρίζεις μήπως με ποιό τρόπο κατέστει δυνατό να αποκτήσουμε το δικαίωμα να δίνουμε εξετάσεις στον ΑΣΕΠ και να γίνεται και λόγος για ένταξή μας στο ΤΕΕ ? Έχεις συναίσθηση του πόσοι θα μένανε στις νέες εστίες και τι θα πληρώνανε αν κάποιοι δεν σ΄πατάλαγαν μετά τους ολυμπιακούς το χρόνο τους και τα πρωινά τους για να πιέζουν να μπει κόσμος μέσα ? Γνωρίζεις τι θα γινόταν στην αγορά εργασίας αν φτιάχνονταν άλλες 10 ΣΕΜΦΕ με ιδιωτικά κεφάλαια που θα σου έπαιρναν ότι καλύτερο έχεις από καθηγητές (λόγω μισθών) και την υποβάθμιση που επερχόταν τότε στο ήδη υποβαθμισμένο πτυχίο σου ? Ή μήπως γνωρίζεις το ποιός έφαγε τα χρόνια του για να έχουμε το δικαίωμα δωρεάν συγγραμμάτων και τι θα γινόταν αν καθένας κοιτούσε την πάρτη του??
Δυστυχώς ή ευτυχώς για όλα τα παραπάνω έτρεξαν αυτοί που εσείς σήμερα ονομάζετε τεμπέληδες και παρτάλια και δεν τους θέλετε γιατί χαλάν τη ζαχαρένια σας και το πτυχίο σας ΄, αλλά πιστέψτε με αν δεν υπήρχαν τα παρτάλια αυτά τίποτε από αυτά που εσείς απολαμβάνετε δωρεάν και νομίζετε ότι μας έχουν χαριστεί δε θα ήταν το ίδιο...Γιατί το να κάνετε κρίσεις εκ του ασφαλούς και να κατηγορείτε είναι εύκολο , δε σας βλέπω όλους εσάς όμως να προτείνετε κάτι ούτε να αγωνίζεστε για κάτι πέρα από τον κοντόφθαλμο στόχο ενός πτυχίου που παρά τα εύσημα που πέρνετε από γονείς συγγενείς και φίλους επειδή σπουδάζετε στο ΕΜΠ , στην εργοδοσία ήδη δε λέει τίποτε και με τα νέα μέτρα θα λέει ακόμη λιγότερα...
Δεν νομίζω οτι ανέφερα πουθενά οτι δεν δουλεύω! Αλλά τα έξοδα μου (μιας και δεν εχω τη δυνατότητα πλέον να μένω με τους γονείς μου) είναι μάλλον αρκετά περισσότερα απο τα χρήματα που μπορούν να μου προσφέρουν οι ώρες που μπορώ να διαθέσω για δουλειά( δεν νομίζω οτι προλαβαίνει κανείς να δουλεύει full time και ταυτόχρονα να σπουδάζει.). Έτσι τις “απεγνωσμένες κραυγές δήθεν εύθικτων φοιτητών που δεν είναι τεμπέληδες και τους στερούν τη μόρφωση τα παρτάλια που θέλουν αγώνες και καταλήψεις” εγώ δεν τις ονομάζω έτσι ακριβώς αλλα κραυγές για ενα άμεσο μέλλον με την ελευθερία του να εχω ενα πτυχίο και να μπορώ να στηριχτώ οσο γίνεται στα ποδια μου χωρις να εχω τη σχολη να με κραταει καπου στάσιμη! Τωρα για ολα τα υπόλοιπα με τις συντάξεις και τα σχετικά δεν νομιζω οτι με τη δικη μας κατάληψη θα γεμίσουν τα ταμια του κρατους! Παιχνιδάκια είμαστε στα δάχτυλα οσων μας κυβερνούν και το να νομίζουμε οτι με αγώνες εχουμε κερδίσει οσα αναφέρονται ειναι για μενα λαθος. Αν δεν ήθελαν και δεν τους συνέφερε τίποτα δεν θα ειχε γινει! Δεν ειμαι της άποψης να μείνουμε με τα χερια σταυρωμένα απλα πιστεύω οτι η καταληψη μονο εμας τους φοιτητες ζημιώνει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος timos_m την Τετ Μαρ 10, 2010 3:13 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Έφτιαξα το quote.
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Οκ, όχι κατάληψη. Καμιά πρόταση;
Άβαταρ μέλους
congi
Real Name: CG

Δημοσίευση από congi »

Με αφορμή τα παραπάνω….
Από την προσωπική μου εμπειρία δουλειά (έστω και part time) μαζί με ΣΕΜΦΕ δεν γίνεται! Επίσης δεν γίνεται να υπολειτουργούμε τους πρώτους μήνες του εξαμήνου και τις δύο τελευταίες εβδομάδες πριν τις εξετάσεις να προσπαθούμε να χωρέσουμε το μισό εξάμηνο.
Η παραπάνω περιγραφή των σημερινών εργασιακών και κοινωνικών συνθηκών («Ρε κοπελιά… δε θέλετε…»), γιατί γίνεται; Για την προσπάθεια συνειδητοποίησης του κάθε φοιτητή που δεν συμφωνεί με τις συνεχείς καταλήψεις; Για την υποστήριξη της άποψης πως ο μοναδικός τρόπος βελτίωσης (ή ανατροπής) των σημερινών συνθηκών γίνεται μόνο με συνεχείς καταλήψεις και παράλυσης των πάντων; Για να τονιστεί πως όποιος δεν συμφωνεί με τις καταλήψεις είναι αφελής επειδή δεν κατανοεί την σοβαρότητα των σημερινών προβλημάτων;
Η αντίθεση στις συνεχείς καταλήψεις προκύπτει από την συνειδητοποίηση της σημερινής κατάστασης, από την ανάγκη για αναδείξει νέων τρόπων βελτίωσης του πανεπιστημίου (και κατ’ επέκταση της κοινωνίας) και για να τονιστεί πως το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν γίνεται να συνεχίσει να υπάρχει με την σημερινή του μορφή.
Οι συνεχείς συνελεύσεις και καταλήψεις δεν γίνονται (μόνο) για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω. Η ΣΕΜΦΕ θα μπορούσε να συμμετέχει σε μία πορεία την βδομάδα και να κάνει μια συνέλευση την βδομάδα την μέρα που προβλέπεται, ή ακόμη να υπάρχει μία ημέρα την εβδομάδα για να κάνουμε και τα δύο πορεία και συνέλευση, όλοι μαζί ως φοιτητικό σύλλογος… Οι συνεχείς συνελεύσεις και κατάληψης γίνονται λόγω του κομματικοποιημένου συνδικαλισμού μέσα στο πανεπιστήμιο. Παράδειγμα: Υπάρχει προβλεπόμενη μέρα για συνελεύσεις αλλά επειδή το ΠΑΜΕ έχει πορεία την Τετάρτη και η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, θα κάνουμε συνέλευση την Τρίτη, κατάληψη την Τετάρτη και την Πέμπτη ικανοποιώντας έτσι την κομματική ταυτότητα των περισσοτέρων και απαξιώνοντας πλήρως την σχολή.
Η Ελλάδα δεν είναι ούτε η Αγγλία, ούτε η Αμερική… Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να βελτιωθεί με τα λεφτά που υπάρχουν σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν πρέπει να διεκδικήσουμε παραπάνω. Προσωπικά πιστεύω πως η μεγαλύτερη πληγή του πανεπιστημίου είναι οι παρατάξεις. Όχι λόγω της ύπαρξης τους. Ένα μέρος της πανεπιστημιακής ζωής του φοιτητή είναι η πολιτικοποίηση του, αυτό όμως δεν είναι πατέντα του ελληνικού πανεπιστημίου, δεν είμαστε οι μόνοι που το κάνουμε… Το πρόβλημα υπάρχει στην ταύτιση του πανεπιστημίου με τα κόμματα. Οι χώροι του πανεπιστημίου διαμορφώνονται βάση των κομμάτων, οι τοίχοι οριοθετούνται και εκμεταλλεύονται βάση των κομμάτων, το ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώνεται βάση των κομμάτων, η κατανομή των φοιτητών στις αίθουσες διαμορφώνεται βάση των κομμάτων (πχ. Δεν τον παρακολουθώ αυτόν επειδή είναι ΝΔ), το πρόγραμμα σπουδών διαμορφώνεται βάση των κομμάτων, η εκλογή των ανώτατων οργάνων του πανεπιστημίου πραγματοποιείται βάση των κομμάτων, τα δωμάτια των εστιών έχουν δοθεί βάση της κομματικής ταυτότητας του υποψηφίου… Η λίστα αυτή μπορεί να μεγαλώσει πολύ. Επίσης το γεγονός πως στις συνελεύσεις των τομέων η εκπροσώπηση των φοιτητών γίνεται από άτομα που συνειδητά απέχουν από τις εκπαιδευτικές διαδικασίες δεν είναι ότι καλύτερο. Οι (κομματικές) παρατάξεις καθιστούν το πανεπιστήμιο έρμαιο τους, περιορίζουν τις δυνατότητες του, σαμποτάρουν τις προσπάθειες του και με όλα αυτά το καθιστούν αδύναμο και το απαξιώνουν.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”