Georgrinder έγραψε:Οσοι ειστε αποφασισμενοι να συνεχισετε να μην πληρωνετε προσοχη στο μετρο...
Οι ελεγκτες κανουν χρηση αναβολικων..
"Δεν πληρώνω"
- d d doora!!
- Real Name: Domovoi
- Facebook ID: 0
Re: "Δεν πληρώνω"
Off Topic
Πέρα απ την πλάκα, αλήθεια??Χαχαχαχα...την έχουμε άσχημα δλδ???
"Θα αργήσουν πολύ οι καπιταλιστές να μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε??..γιατί ως τώρα μας πηδάν με το δονητή που τους φτιάξαμε.."
Αντιφασισμός: πόλεμος ενάντια στο φόβο
- Falgorn
- Real Name: Hector-Xavier
- Επικοινωνία:
Ας το σοβαρέψουμε λίγο. Αν κάποιος έχει μια καλή εικόνα του τί παίζει με τις κινήσεις "Δεν πληρώνω", ή αν έχει υπ' όψιν κάποια σχετική συνέλευση για την πρόταση και οργάνωση δράσεων με αυτό το θέμα, θα τον/την παρακαλούσα να δημοσιεύσει ό,τι ξέρει, γιατί η ενημέρωση πάνω σε αυτό το θέμα είναι πολύ κάτω του μετρίου.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Bertolt Brecht
200 εὐρώ γιά τά διόδια καί ἀφαίρεση ἄδείας εἶναι πολλά πάντως. Δέν πιστεύω κάποιος μετά ἀπό αὐτό νά σπρώξει τή μπάρα. 
- Falgorn
- Επικοινωνία:
Χμ... Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά ειλικρινά ελπίζω να μη σε επιβεβαιώσουν οι εξελίξεις.
Bertolt Brecht
Bertolt Brecht
Ἐντάξει, νεοέλληνες εἴμαστε, ὅπως τηροῦνε κάποιοι τό κόκκινο, θά τηροῦνε καί τά διόδια.
Ἡ βασική διαφορά ὅμως εἶναι ὅτι στά διόδια ἐμπλέκεται ἰδιωτικό συμφέρον..... Ὅπότε θά ὑπάρξουν καί οἱ ἀνάλογες μηνύσεις...
Ἡ βασική διαφορά ὅμως εἶναι ὅτι στά διόδια ἐμπλέκεται ἰδιωτικό συμφέρον..... Ὅπότε θά ὑπάρξουν καί οἱ ἀνάλογες μηνύσεις...
- Falgorn
- Επικοινωνία:
Το ότι πλέον είναι και τα δύο στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δε σημαίνει πως έχουν κάποια συνάφεια μεταξύ τους.
Τα φανάρια κι η προτεραιότητα είναι συμβάσεις που οι οδηγοί υποχρεούνται να τηρούν για να μειώνονται όσο το δυνατόν τα ατυχήματα.
Τα διόδια από την άλλη είναι ένας τρόπος να καλυφθεί μέρος του κόστους κατασκευής και συντήρησης ενός δρόμου κυρίως από τους οδηγούς που τον χρησιμοποιούν. (κανονικά θα έπρεπε να βγαίνει από τον προϋπολογισμό, τους φόρους δεν τους πληρώνουμε από φετίχ, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...)
Το θέμα εδώ είναι πως πλέον οι δρόμοι γίνονται με συμπράξεις ιδωτικού τομέα και δημοσίου, όπου το δημόσιο καταβάλλει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους, ενώ η ιδιωτική κατασκευαστική που έχει πάρει το έργο έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης των διοδίων για δεκαετίες, βγάζοντας άνετα κέρδος πολλαπλάσιο του συνολικού κόστους του δρόμου.
Όπως έχουμε μάθει και στις Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις λειτουργούν με βάση το κέρδος, όχι τη φιλανθρωπία.
Καταλήγουμε σήμερα λοιπόν σε φάσεις του τύπου:
Ρε δεν πάνε στη γωνία να δουν αν ερχόμαστε; Ή καλύτερα, δεν ακολουθούν το φωτεινό παράδειγμα του Χατζιδάκη;
Τα φανάρια κι η προτεραιότητα είναι συμβάσεις που οι οδηγοί υποχρεούνται να τηρούν για να μειώνονται όσο το δυνατόν τα ατυχήματα.
Τα διόδια από την άλλη είναι ένας τρόπος να καλυφθεί μέρος του κόστους κατασκευής και συντήρησης ενός δρόμου κυρίως από τους οδηγούς που τον χρησιμοποιούν. (κανονικά θα έπρεπε να βγαίνει από τον προϋπολογισμό, τους φόρους δεν τους πληρώνουμε από φετίχ, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...)
Το θέμα εδώ είναι πως πλέον οι δρόμοι γίνονται με συμπράξεις ιδωτικού τομέα και δημοσίου, όπου το δημόσιο καταβάλλει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους, ενώ η ιδιωτική κατασκευαστική που έχει πάρει το έργο έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης των διοδίων για δεκαετίες, βγάζοντας άνετα κέρδος πολλαπλάσιο του συνολικού κόστους του δρόμου.
Όπως έχουμε μάθει και στις Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις λειτουργούν με βάση το κέρδος, όχι τη φιλανθρωπία.
Καταλήγουμε σήμερα λοιπόν σε φάσεις του τύπου:
- Σταθμοί διοδίων ανά μικρές αποστάσεις για να μην ξεφύγει κανένας οδηγός, οι οποίοι ανεβάζουν απαράδεκτα το κόστος μετακίνησης.
- Αυξήσεις στο ύψος των διοδίων.
- Διόδια σε δρόμους ήδη φτιαγμένους αλλά χειρίστης ποιότητας, με τη δικαιολογία ότι μαζεύονται λεφτά προκαταρκτικά για έργα αναβάθμισης που θα γίνουν κάποια στιγμή στο μέλλον.
- Διόδια σε δρόμους πριν ξεκινήσουν τα έργα.
- Μηδενική συντήρηση και όχι σπάνια μπλοκάρισμα από τις κατασκευαστικές παρακαμπτήριων δρόμων, ώστε να μην υπάρχει επιλογή πέρα του να πληρώσει διόδια όποιος θελήσει να μετακινηθεί, πράγμα παράνομο.
Ρε δεν πάνε στη γωνία να δουν αν ερχόμαστε; Ή καλύτερα, δεν ακολουθούν το φωτεινό παράδειγμα του Χατζιδάκη;
Bertolt Brecht
Bertolt Brecht
- Nasia!
- Portal Administrator

- Real Name: Νάσια παραγοντικό
- Facebook ID: 1169014285
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W2-PRos6_SA[/youtube]lunatic έγραψε:Μα επιτέλους πότε θα ξυπνήσουμε σε αυτή τη χώρα και θα κάνουμε πραγματικά δημιουργικές διαμαρτυρίες...?
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
The world is not enough, but it is such a perfect place to start, my love.
- d d doora!!
- Real Name: Domovoi
χαχαχαχαχα!!!!Τέλειο!!!
"Θα αργήσουν πολύ οι καπιταλιστές να μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε??..γιατί ως τώρα μας πηδάν με το δονητή που τους φτιάξαμε.."
- pasquale
- Real Name: Λάμπρος
Κάτω τα χέρια απ΄την πλουτοκρατία
νόμος είναι το δικιο του επιχειρηματία
νόμος είναι το δικιο του επιχειρηματία
- msl
- Forum Administrator

- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Facebook ID: 735434828
- Επικοινωνία:
Δε ξέρω κατά πόσο είναι ράδιο αρβύλα, αλλά:
Δε ξέρω γιατί, αλλά όσο το διάβαζα μου ανέβαινε λίγο η πίεση. Από τη μια να καταλάβω το γεγονός ότι κάποιοι δε θέλουν να πληρώσουν .. ΟΚ .. τα εισιτήρια έχουν πάει στον ουρανό. Από την άλλη η όλη συμπεριφορά ήταν προκλητικότατη και αγενέστατη. Πάνε να παρουσιάσουν το συμβάν υπό τα πλαίσια της νομιμότητας, κάτι φαιδρό γιατί αυτό το κίνημα είναι ουσιαστικά παραβίαση του Νόμου. 15χρονο με τον μπαμπά να το περιμένει στην στάση και είχε τέτοια συμπεριφορά; Πιο πολύ σαν "πουλάω μαγκιά για να τη βγάλω ζάχαρη" μου φάνηκε, παρά για πολιτική κίνηση. Οπότε μήπως φτάνουμε στο σημείο που τα όπλα που διαλέγουμε για να στοχεύσουμε τα κακώς κείμενα, επιστρέφουν μπούμερανγκ σε εμάς; Βέβαια ξαναλέω πως δεν ξέρω κατά πόσο το παραπάνω συμβάν έχει συμβεί και κατά πόσο είναι "φουσκωμένη" η περιγραφή του για να εξυπηρετήσει (?) ιδεολογικούς σκοπούς (μόνο φανατισμό, στα δικά μου τα μάτια).
Πηγή ..15χρονη οδήγησε ελεγκτές στο τμήμα γιατί ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ/ΑΓΡΙΕΥΕΙ η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στο κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" και στους ΠΟΛΙΤΕΣ, ενώ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στην κοσμάρα της.
Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2011
Δείτε το βίντεο και διαβάστε για το περιστατικό που έγινε Σαββατο 5 Μαρτίου, βράδυ στην γραμμή 14, περίπου στις 8.30μ.μ. Όταν οι ελεγκτές του ΟΑΣΘ, ζήτησαν εισιτήριο από την 15χρονη μαθήτρια, αυτή τους δήλωσε ότι είναι μέλος του κινήματος «δεν πληρώνω» και ότι κάνει συνειδητή πολιτική πράξη , για τον λόγο αυτό, αρνείται να δώσει τα στοιχεία της, στους ελεγκτές και θα τα δώσει μόνο αν της τα ζητήσει κάποιος αστυνομικός. Τους δήλωσε, ότι επιθυμεί να κατεβεί στην επόμενη στάση, γιατί εκεί την περιμένει ο πατέρας της και ότι δεν έχουν δικαίωμα να την κρατήσουν.
Ο οδηγός έκλεισε τις πόρτες και οι ελεγκτές παρεμπόδισαν την έξοδο της ανήλικης φράζοντας την πόρτα με το σώμα τους, προκειμένου να μη μπορέσει να κατεβεί, ώστε να την οδηγήσουν, παρά την θέληση της στο τέρμα (σιδηροδρομικό σταθμό), όπου είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία να τους περιμένει. ΄Οταν έφτασαν στο τέρμα, την κρατούσαν μέσα στο λεωφορείο μαζί με άλλες δύο συμμαθήτριες της, που δεν είχαν εισιτήριο, λέγοντας τους, ότι περιμένουν την αστυνομία Η ανήλικη τους έλεγε συνεχώς, ότι διαπράττουν παράνομη κατακράτηση εις βάρος της κι ότι δεν έχουν δικαίωμα, να τους περιορίσουν την έξοδο από το λεωφορείο.
Μόλις ήρθε το περιπολικό, η μαθήτρια επέδειξε το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας στους αστυνομικούς, αφ’ ενός για να μην θεωρηθεί, ότι διαπράττει το αδίκημα της απείθειας αλλά και για να μην έχουν το δικαίωμα να την προσαγάγουν στο τμήμα, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία της. Ακολούθως ζήτησε από τα αστυνομικά όργανα, να οδηγηθούν οι ελεγκτές στην αστυνομία, διότι την κρατούσαν για μισή τουλάχιστον ώρα, παράνομα και χωρίς την θέληση της, πράγμα και το οποίο έκαναν.
Στο αστυνομικό τμήμα, δήλωσε ότι επιθυμεί την καταγραφή των όσων έγιναν στο δελτίο συμβάντος, προκειμένου να ενεργήσουν οι αστυνομικοί τα νόμιμα. Η ενέργεια αυτή, ήταν νομικά ορθή, προκειμένου να μην καταβληθεί στο κράτος, το παράβολο μηνύσεως αξίας 100 ευρώ. Τόσο η ανήλικη, όσο και οι γονείς της, δήλωσαν ρητά στους αστυνομικούς, ότι δεν δέχονται να μην καταγραφεί το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων.
΄Εξω από το τμήμα συγκεντρώθηκαν τριάντα άτομα, του κινήματος « ΕΠΙΒΑΤΕΣ» Θεσσαλονίκης, οι οποίοι φώναζαν ειρωνικά το σύνθημα
« Λευτεριά στους ελεγκτές».
Αφού έγινε η καταγραφή του περιστατικού, στο δελτίο συμβάντων, ενημερώθηκε τηλεφωνικά η εισαγγελέας υπηρεσίας και στις 11.45 μ.μ. αφέθηκαν οι ελεγκτές. Η εισαγγελική αρχή, έχει την υποχρέωση να κρίνει και να αποφασίσει, για την άσκησης ποινικής διώξεως ή μη εις βάρος των ελεγκτών, σύμφωνα με τα πραγματικά περιστατικά, που θα περιέλθουν σε γνώση της.
Η ανήλικη δήλωσε στους ελεγκτές, ότι θα συνεχίζει να μην πληρώνει εισιτήριο, ως πράξη πολιτικής ανυπακοής. Ο ένας εξ’ αυτών, την διαβεβαίωσε, ότι την επόμενη φορά που θα την δει, δεν πρόκειται να της κάνει έλεγχο και να της ζητήσει εισιτήριο, αλλά την παρακάλεσε απλά, να μην το κάνει θέμα…..κι αρχίσει να φωνάζει μέσα σ’ όλο το λεωφορείο « ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», γιατί θα τον εκθέσει.
Οι ελεγκτές πέρασαν ένα όμορφο Σαββατόβραδο στο αστυνομικό τμήμα, γιορτάζοντας επί τρεις ώρες «χαρούμενα» την Αποκριά!!! Την επόμενη φορά ας μασκαρευτούν σε …. μαθήτριες για να μην κινδυνεύουν. ΄Αϊντε και καλά κούλουμα…..
Δε ξέρω γιατί, αλλά όσο το διάβαζα μου ανέβαινε λίγο η πίεση. Από τη μια να καταλάβω το γεγονός ότι κάποιοι δε θέλουν να πληρώσουν .. ΟΚ .. τα εισιτήρια έχουν πάει στον ουρανό. Από την άλλη η όλη συμπεριφορά ήταν προκλητικότατη και αγενέστατη. Πάνε να παρουσιάσουν το συμβάν υπό τα πλαίσια της νομιμότητας, κάτι φαιδρό γιατί αυτό το κίνημα είναι ουσιαστικά παραβίαση του Νόμου. 15χρονο με τον μπαμπά να το περιμένει στην στάση και είχε τέτοια συμπεριφορά; Πιο πολύ σαν "πουλάω μαγκιά για να τη βγάλω ζάχαρη" μου φάνηκε, παρά για πολιτική κίνηση. Οπότε μήπως φτάνουμε στο σημείο που τα όπλα που διαλέγουμε για να στοχεύσουμε τα κακώς κείμενα, επιστρέφουν μπούμερανγκ σε εμάς; Βέβαια ξαναλέω πως δεν ξέρω κατά πόσο το παραπάνω συμβάν έχει συμβεί και κατά πόσο είναι "φουσκωμένη" η περιγραφή του για να εξυπηρετήσει (?) ιδεολογικούς σκοπούς (μόνο φανατισμό, στα δικά μου τα μάτια).
Βρε τους τζαμπατζιδες τους παλιοχαρακτηρες!!!! Ξεραν και τα δικαιωματα τους;;; Ντροπη!!!!
15 χρονων παιδι αντι να εχει προτυπο την Καλομοιρα τολμησε να πει και για πολιτικη πραξη αντιστασης;;;
Εξω απ τα ρουχα μου εχω βγει και κανει και κρυο!!!
Αμ το αλλο που το πας;; που δεν πληρωσε και 100 ευρα παραβολο στο καλο μας κρατος και βρηκε παραθυρακι!!!
Αντι να λεει και ευχαριστω που απο 0,25 το φοιτητικο εχει παει 0,70 μεσα σε 5 χρονια (στις επαρχιακες πολεις ακομα περισσοτερο γιατι συνεργαζονται με τα ΚΤΕΛ) για να δενουμε τις σχεσεις μας σαν ανθρωποι βρε αδερφε μεσα σ αυτα τα υπεροχα μεσα (σαν σαρδελες βασικα) μεσα στην αποξενωση των μεγαλουπολεων!!!! Για να εχει εργα καθε 2 μετρα στα υπεροχα μετρο μας και να τρωμε 5 ωρες στους δρομους καθε μερα!!!!!
Σε μια σταση του μετρο, το αποκαλει και θαυμα που πραγματοποιηθηκε!!!!! Αλλες πολεις ειχαν απο το '40 και πιο πριν!!!! Αλλα στην Ελλαδαρα μας ενα εργο υποδομης που το πληρωνουμε στο 100πλασιο μεχρι να φτιαχτει και αλλο τοσο μετα τα 100χρονια που φτιαχνεται, ειναι ΘΑΥΜΑ!!!!!
αχχχχ τι εχουν τα ερμα και ψωφανε!!!!
15 χρονων παιδι αντι να εχει προτυπο την Καλομοιρα τολμησε να πει και για πολιτικη πραξη αντιστασης;;;
Εξω απ τα ρουχα μου εχω βγει και κανει και κρυο!!!
Αμ το αλλο που το πας;; που δεν πληρωσε και 100 ευρα παραβολο στο καλο μας κρατος και βρηκε παραθυρακι!!!
Αντι να λεει και ευχαριστω που απο 0,25 το φοιτητικο εχει παει 0,70 μεσα σε 5 χρονια (στις επαρχιακες πολεις ακομα περισσοτερο γιατι συνεργαζονται με τα ΚΤΕΛ) για να δενουμε τις σχεσεις μας σαν ανθρωποι βρε αδερφε μεσα σ αυτα τα υπεροχα μεσα (σαν σαρδελες βασικα) μεσα στην αποξενωση των μεγαλουπολεων!!!! Για να εχει εργα καθε 2 μετρα στα υπεροχα μετρο μας και να τρωμε 5 ωρες στους δρομους καθε μερα!!!!!
Σε μια σταση του μετρο, το αποκαλει και θαυμα που πραγματοποιηθηκε!!!!! Αλλες πολεις ειχαν απο το '40 και πιο πριν!!!! Αλλα στην Ελλαδαρα μας ενα εργο υποδομης που το πληρωνουμε στο 100πλασιο μεχρι να φτιαχτει και αλλο τοσο μετα τα 100χρονια που φτιαχνεται, ειναι ΘΑΥΜΑ!!!!!
αχχχχ τι εχουν τα ερμα και ψωφανε!!!!
- msl
- Forum Administrator

- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Facebook ID: 735434828
- Επικοινωνία:
zinovia, αυτό που λέω είναι μήπως το σωστό "εργαλείο" πέσει σε λάθος χέρια. Δε ξέρω αν είμαι υπερβολική, αλλά η εικόνα μιας παρέας κοριτσιών χωρίς εισιτήριο, που κατά την παραπάνω περιγραφή συμπεριφέρονται σαν κακομαθημένα και τους περιμένει ο μπαμπάς στη στάση, δε μου κάνει για πολιτική κίνηση. Μου κάνει για πολιτικό καπέλωμα ενός γεγονότος, δοθείσης της ευκαιρίας.
- chArAls
- Real Name: Χαρης
Ρε msl δεν σε καταλαβαινω.Σιγουρα εχεις ενα δικιο οτι η συμπεριφορα της κοπελας θα ηταν καπως ερειστικη,αλλα και ποιο δεκαπενταχρονο κοριτσι δεν θα εκανε ετσι.(καλα τρελο λιγο παραδειγμα αλλα και ο κορκονεας γιατι ηταν κωλοπαιδο τον εφαγε τον γρηγοροπουλο,οκ το ειπα τρελο παραδειγμα.)Και οντως λιγο η οργανωση που ειχε η κοπελια(γιατι zinovia δυστυχως την καλομοιρα εχουν ως προτυπο) μου κανει λιγο μουφα η φαση.
Εγω αυτο που θελω να πω ειναι πως τετοιες μαγκιες δεν τις εκαναν σε μενα και την παρεα μου,που δεν ειμασταν 15χρονα κριτσκια,οι ελεγκτες και ας τους ειπαμε πως καινουργια καρτα δεν βγαζουμε γιατι τον πρηγουμενο μηνα μας φαγαν τον μισο με τις κωλοαπεργιες τους.Αν θελαν ας το καναν και θα φευγαν απο τα παραθυρα απο τα οποια τους βαλαν και πρεπει εγω να πληρωνω τους μισθους τους.
Αλλα εκει φτασαμε.Αδειο ηταν το λεωφορειο?Κανας ανθρωπος δεν ηταν εκει με @@ να κανει το σωστο.Ακους εκει μαγκιες εκει που μας παιρνει.Να το καναν στην κορη τους αλλοι να δω τι θα ελεγαν μετα.Να σωσουν τον οργανισμο που δουλευουν δεν εχουν ορεξη αλλα να τραμπουκισουν το ανηλικο εχουν.
Και λογικα οχι μονο το σαββατο αλλα και την κυριακη θα εμειναν.(ετσι δεν ειναι το αυτοφωρο?)Και να τους απολυσουν κιολας γιατι ειναι υπαλληλοι μου και δεν καναν καλα την δουλεια τους,το λεω και το εννοω!
Παντως οι αστυνομικοι πως και καναν το σωστο και τους πηγαν μεσα?Μπραβο προοδος...
Εγω αυτο που θελω να πω ειναι πως τετοιες μαγκιες δεν τις εκαναν σε μενα και την παρεα μου,που δεν ειμασταν 15χρονα κριτσκια,οι ελεγκτες και ας τους ειπαμε πως καινουργια καρτα δεν βγαζουμε γιατι τον πρηγουμενο μηνα μας φαγαν τον μισο με τις κωλοαπεργιες τους.Αν θελαν ας το καναν και θα φευγαν απο τα παραθυρα απο τα οποια τους βαλαν και πρεπει εγω να πληρωνω τους μισθους τους.
Αλλα εκει φτασαμε.Αδειο ηταν το λεωφορειο?Κανας ανθρωπος δεν ηταν εκει με @@ να κανει το σωστο.Ακους εκει μαγκιες εκει που μας παιρνει.Να το καναν στην κορη τους αλλοι να δω τι θα ελεγαν μετα.Να σωσουν τον οργανισμο που δουλευουν δεν εχουν ορεξη αλλα να τραμπουκισουν το ανηλικο εχουν.
Και λογικα οχι μονο το σαββατο αλλα και την κυριακη θα εμειναν.(ετσι δεν ειναι το αυτοφωρο?)Και να τους απολυσουν κιολας γιατι ειναι υπαλληλοι μου και δεν καναν καλα την δουλεια τους,το λεω και το εννοω!
Παντως οι αστυνομικοι πως και καναν το σωστο και τους πηγαν μεσα?Μπραβο προοδος...

Δεν καταλαβαινω γιατι τα λαθος χερια ειναι ενα παιδι 15 χρονων!!! Οταν θεσμιζεται νομοθεσια για να δουλευει δεν ειναι;;
Οταν του λενε οι γονεις του τι μαθηματα κ φροντιστηρια πρεπει να κοψει δεν ειναι;; Οταν θα κανει το σκατο του παξιμαδι για να σπουδασει;; Οταν βλεπει τους γονεις του να χανουν τη δουλεια τους ή να εχουν περικοπες στους μισθους του;;
Οταν του ζητανε να επιστρεψει τα βιβλια του για να τα παρει η ταξη του επομενου χρονου;;
Μπορει ενα κομματι της γενιας μας και των προηγουμενων να ειχαν ροδινα εφηβικα χρονια στην κοσμαρα τους, αλλα αυτο το κομματι ολο και μειωνεται, γιατι τα προβληματα που εχουν προκυψει απο το ''νομιμο - Δεν πληρωνω'' εχουν μπει σε καθε σπιτι!!! Αυτο το "δεν πληρωνω'' ειναι σε λαθος χερια!!! Αλλα εχει ο καιρος γυρισματα...
Οταν του λενε οι γονεις του τι μαθηματα κ φροντιστηρια πρεπει να κοψει δεν ειναι;; Οταν θα κανει το σκατο του παξιμαδι για να σπουδασει;; Οταν βλεπει τους γονεις του να χανουν τη δουλεια τους ή να εχουν περικοπες στους μισθους του;;
Οταν του ζητανε να επιστρεψει τα βιβλια του για να τα παρει η ταξη του επομενου χρονου;;
Μπορει ενα κομματι της γενιας μας και των προηγουμενων να ειχαν ροδινα εφηβικα χρονια στην κοσμαρα τους, αλλα αυτο το κομματι ολο και μειωνεται, γιατι τα προβληματα που εχουν προκυψει απο το ''νομιμο - Δεν πληρωνω'' εχουν μπει σε καθε σπιτι!!! Αυτο το "δεν πληρωνω'' ειναι σε λαθος χερια!!! Αλλα εχει ο καιρος γυρισματα...
snodrion δεν διαφωνω καθολου σ αυτο που λες!!! Απλα οταν ακουω ή διαβαζω τη λεξη νομιμοτητα μου γυριζει το ματι!! Λογικο, δε νομιζεις;;
Το κινημα ''δεν πληρωνω'' ειναι τοσο πολιτικο όσο το να αντιμετωπιζεις την φτωχεια με σισιτια!!!
Αλλα ειναι ωραια τροφη για την ανωριμη επαναστατικοτητα που ο καθενας εχει μεσα του να βλεπει ενα 15χρονο να κανει τοσο ''σαματα''- πραγμα που πολλοι ''ωριμοι'' συμφοιτητες μας δεν κανουν ουτε στα ονειρα τους!!!χχιχιχιχιχιχιχι
Και ο Μεταξας έμεινε στην ιστορια για το ''οχι'' ( για τον πολλη κοσμο), αλλα για την αιματοβαμμενη θεσσαλονικη του '36 ...τσιμουδια!!!!
χαχαχαχαχα ετσι και η μικρη θα μεινει για το οχι στον ελεγκτη και ας παραβλεψουμε ολοι την Καλομοιρα!!!!! χαχαχαχαχαχα
Το κινημα ''δεν πληρωνω'' ειναι τοσο πολιτικο όσο το να αντιμετωπιζεις την φτωχεια με σισιτια!!!
Αλλα ειναι ωραια τροφη για την ανωριμη επαναστατικοτητα που ο καθενας εχει μεσα του να βλεπει ενα 15χρονο να κανει τοσο ''σαματα''- πραγμα που πολλοι ''ωριμοι'' συμφοιτητες μας δεν κανουν ουτε στα ονειρα τους!!!χχιχιχιχιχιχιχι
Και ο Μεταξας έμεινε στην ιστορια για το ''οχι'' ( για τον πολλη κοσμο), αλλα για την αιματοβαμμενη θεσσαλονικη του '36 ...τσιμουδια!!!!
χαχαχαχαχα ετσι και η μικρη θα μεινει για το οχι στον ελεγκτη και ας παραβλεψουμε ολοι την Καλομοιρα!!!!! χαχαχαχαχαχα