Κοίτα...θα μου πεις και ποιος είσαι εσύ που θα με κρίνεις ,εαλλά θα τολμήσω την παρέμβαση γιατί ειλικρινά δεν άντεξα(μάλλον φταίει η εξεταστική για την έλλειψη υπομονής) .Ο τρόπος που εκφέρεσαι είναι άκρως προκλητικός και απαράδεκτος.Το μόνο που καταφέρνεις είναι να γίνσαι πονοκέφαλος σε ένα άγνωστο βλαμμένο σαν και εμένα που σπανίως μπαίνει στο forum(γιατί άραγε).Δεν με νοιάζει τι ή πόσο σωστό είναι αύτο που λες ,αλλά σε ένα διαδικτυακό τόπο ενημέρωσης και συζήτησης συμπεριφορές τέτοιου είδους να λείπουν.Ιδιαίτερα όταν εκφράζεται και μια άλλη γνώμη (στοιχείο διαλόγου).serenity08 έγραψε:(Συμφωνώ με adriano..)
Και επειδή ο κόσμος(ΔΥΣΤΥΧΩΣ) δεν περιστρέφεται γύρω από το αν θα δώσεις Ιστορία των Επιστημών ή Υπ.Ρευστομηχανική μεθαύριο ή στις 25-25 Φλεβάρη, λέω να μη κάτσω να ασχοληθώ- τσακωθω διαδικτυακά μαζί σου.
Γενική Συνέλευση 15/02 του Φ.Σ.ΣΕΜΦΕ
-
thanos_tsampo
- Real Name: Thanos
- Facebook ID: 0
Re: Γενική Συνέλευση 15/02 του Φ.Σ.ΣΕΜΦΕ
- chArAls
- Real Name: Χαρης
Τι σεξισμός είναι αυτός ρε. Δεν μπορεί δηλαδή να με έπιασε γκόμενο η κνίτισσα?rontrigez έγραψε:Charal συνεχίζεις να με εκπλήσσεις !!!!
Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με τα δυο τελευταία σου ποστ.
Υγ: Ρε μπας και έπιασες γκόμενα κνιτισα;

Και δε σου το χα. Να και κελεπουρι ο charals. Προσεξε μην σε τυλιξει κακομοιρη μου και σε δω με κανα σφυροδρεπανο avatar like papagalakou.
- chArAls
- Real Name: Χαρης
Ε τι να κάνω μου μοίρασε φυλλάδια με τόση χάρη που τι να κάνω λύγισα!rontrigez έγραψε:Και δε σου το χα. Να και κελεπουρι ο charals. Προσεξε μην σε τυλιξει κακομοιρη μου και σε δω με κανα σφυροδρεπανο avatar like papagalakou.
Και επειδή δεν έχω λεφτά για Αγίου Βαλεντίνου είπα να την γλυκάνω αλλιώς...

-
papagalakos II
- Real Name: Λουμίδης
Τζένη σου προτείνω να ξεφύγεις λίγο απ' αυτά που σου έχουν πει να παπαγαλίζεις και να σκεφτείς το καλό και το συμφέρον του συνόλου και όχι μόνο το δικό σου.Τζένη έγραψε:Papagalakos II σου προτείνω να ξεφύγεις λίγο απ' αυτά που σου έχουν πει να παπαγαλίζεις και να σκεφτείς το καλό και το συμφέρον του συνόλου και όχι μόνο το δικό σου.
Αν ήσασταν τόσο καλοί φοιτητές που θέλετε και να κάνετε το ΕΜΠ σαν του εξωτερικού δεν θα έπρεπε να διαβάζατε όλο το χρόνο και να μην το αφήνετε τελευταία στιγμή;lalala έγραψε:δεν θα'πρεπε να ξέρουμε και εμείς εγκαίρως τι θα γίνει με τα μαθήματα για να διαβάσουμε αναλόγως το μάθημα της δευτέρας ή το μάθημα της παρασκευης?
- constant
- Portal Administrator

- Real Name: Konstantinos
Αρκετά αστεία η προσπάθεια να παπαγαλίσεις αυτά που λέει η Τζένη 
Δεν ξέρω πόσο σοβαρή μπορεί να θεωρηθεί σαν απάντηση, βέβαια..
Δεν ξέρω πόσο σοβαρή μπορεί να θεωρηθεί σαν απάντηση, βέβαια..
-
papagalakos II
- Real Name: Λουμίδης
Μια χαρά είναι και σαν απάντηση εκτός από αστείο.
Θα μπορούσα απλώς να είχα πει εξαρχής "εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια".
Θα μπορούσα απλώς να είχα πει εξαρχής "εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια".
-
thanos_tsampo
- Real Name: Thanos
Άλλοι κλείνουν τις σχολές, άλλοι κλείνουν τα μάτια.
Μεγάλη κοπέλα είσαι, διαλέγεις και παίρνεις.
Η ερωτηση ητανΚαι δεν απαντησες.Άλλος τρόπος διαμαρτυρίας δεν υπάρχει;;;
Η πρόθεσή μου δεν ήταν να υπεκφύγω αλλά απλώς να μην απαντήσω σοβαρά.
Να απαντήσω όμως αν θες.
Ναι, υπάρχουν και άλλοι τρόποι διαμαρτυρίας.
Κάποιος μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να σκάσει.
Κάποιος άλλος μπορεί να κάνει καθιστική διαμαρτυρία έξω απ' το γραφείο του πρύτανη.
Άλλος μπορεί να γράψει ένα κείμενο διαμαρτυρίας.
Το ερώτημα είναι ποιος, ή ποιοι, από όλους τους τρόπους είναι αποτελεσματικός.
Θα σου δώσω όμως ένα στοιχείο:
Το υπουργείο, και κατ επέκταση η κυβέρνηση, που θες να σταματήσεις θα αδιαφορήσει για τις περισσότερες "άλλες" μορφές διαμαρτυρίας. Θα ενοχληθεί όμως από το μπλοκάρισμα της λειτουργίας του πανεπιστημίου, το οποίο συμβολίζει τη μη ομαλή λειτουργία ενός μέρους του κρατικού μηχανισμού.
Θα βάλει τα ΜΜΕ να τη συκοφαντήσουν, εσάς να γκρινιάζετε, και ίσως, που πολύ θα ήθελε και ίσως να το κάνει, τα ΜΑΤ να σπάσουν την κατάληψη.
Επομένως κατά τη γνώμη μου η κατάληψη, η απεργία, και κάθε μέσο πάλης, κάθε τρόπος διαμαρτυρίας που ενοχλεί το κράτος είναι αυτός που μπορεί να γίνει αποτελεσματικός.
Η ερώτηση που θες να απαντήσω όμως είναι εξαρχής λάθος.
Άλλος τρόπος από ποιον;Άλλος τρόπος διαμαρτυρίας δεν υπάρχει;;;
Δεν προτάθηκε κάποιος τρόπος διαμαρτυρίας για να μιλήσουμε και για κάποιον άλλο τρόπο.
Αυτό που προτάθηκε ήταν συνέλευση. Για να αποφασιστεί το αν θα υπάρξει διαμαρτυρία αρχικά, και στη συνέχεια με ποιον από όλους τους τρόπους.
Η συνέλευση δεν είναι τρόπος διαμαρτυρίας. Δεν είναι κάτι που στρέφεται κατά οποιουδήποτε. Είναι η επίσημη συζήτηση που γίνεται στα πανεπιστήμια.
Ε, τώρα αν κάποιοι έχουν πρόβλημα με τη συζήτηση, εμπνέονται από τη Χρυσή Αυγή και εν τέλει αυτό που οραματίζονται είναι ένας κόσμος όχι απλώς χωρίς διαμαρτυρίες αλλά χωρίς καν συζητήσεις...
Ας διαβάσουν την ιστορία του πολυτεχνείου και θα καταλάβουν ότι αυτό δεν θα γίνει χωρίς να μπει ο στρατός πρώτα και να γίνει μάχη.
Γιατι οι συνελεύσεις γίνονται σε βάρος των μαθημάτων?Γιατί εγώ ο επαναστάτης θα πρέπει να εμποδίζω την άνθιση του πολιτιμότερου εφόδιου μου ,της γνώσης.Και μην ακούσω τίποτα του style η γνώση που παίρνεις είναι ελλιπής και κουραφέξαλα..Ας είχαν οι καθηγητές(όχι όλοι για να μην υπερβάλω) χρόνο και θα σου ελέγα εγώ αν βγαίνει πιο παραγωγικά η ύλη.Ας ενδιαφερόμασταν λιγο παραπάνω για τα μαθήματα και θα σου έλεγα πόσο πωραία θα ήταν τα πράγματα.Γιατί η ηρεμία και η τάξη(όπου μπορεί να υπάρξει)φέρνει πνευματίκη διαύγεια και με το νου σου καθαρό ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ.Κόντρα σε όλα και όλους,αυτή είνα η λούπα που κατάφεραν να μας χώσουν όλους ,να καθόμαστε και να πλακωνόμαστε στις συνελεύσεις σαν πίθηκοι στα δάση.Λύση:ποτέ.Προτάσεις:Κόντρα σε όλα. Δεν είμαι ζώο σκέφτομαι ,έχω μάθει να κάνω διάλογο. Και όχι τα πράγματα δεν είναι καλά,όμως οι πολιτικές μου πεποιθήσεις και κομματικές οι γραμμές(μη χειρότερα) μακριά απο τα πανεπιστήμια.Το να μην πολώνεσαι δεν είναι απαραίτητα αδιαφορία ,για κάποιους είναι στάση.Ναι στις συνελεύσεις φοιτητών όχι στις συνελεύσεις των κομμάτων στα πανεπιστήμια.Άλλωστε για να δω ποιοι μας έφεραν ως εδώ...
Η αοριστία μερικών απαντήσεων είναι τραγελαφική.Ο διάλογος προϋποθέτει και μερικές απαντήσεις(γενικά μιλάω)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος constant την Πέμ Φεβ 14, 2013 3:40 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: fixed quotes.
Λόγος: fixed quotes.
-
Lambros1989
- Real Name: Labros
-
palasso
- Real Name: Vassilis
Μα που αλλού γίνονται αυτά;
Να μπαίνω semfe.gr και να μαθαίνω μία μέρα πριν ότι οι ΚΝΕίτες θέλουν συνέλευση ώρα εξεταστικής....
Μα ναι... Μην τύχει και μπει Σάββατο και πάει χαμένη η bonus επανάσταση...
Ε και εγώ θέλω εξεταστική την ώρα της συνέλευσης, να μαζέψω 200 υπογραφές για να μοιράσω αντί για πλαίσια, κόλλες με γραπτά στο αμφιθέατρο και να σας κάνω και μία επιτήρηση για να μην αντιγράφετε... Θα σας ενημερώσω 5 λεπτά πριν την συνέλευση σε τι θα εξεταστείτε...
Να μπαίνω semfe.gr και να μαθαίνω μία μέρα πριν ότι οι ΚΝΕίτες θέλουν συνέλευση ώρα εξεταστικής....
Μα ναι... Μην τύχει και μπει Σάββατο και πάει χαμένη η bonus επανάσταση...
Ε και εγώ θέλω εξεταστική την ώρα της συνέλευσης, να μαζέψω 200 υπογραφές για να μοιράσω αντί για πλαίσια, κόλλες με γραπτά στο αμφιθέατρο και να σας κάνω και μία επιτήρηση για να μην αντιγράφετε... Θα σας ενημερώσω 5 λεπτά πριν την συνέλευση σε τι θα εξεταστείτε...
-
ntamisoskliros
- Real Name: mikhail
Είναι δυνατόν να βάζουμε προσωπικά συμφέροντα, όπως το αν θα δώσουμε ένα μάθημα με καθυστέρηση μιας ημέρας ή μιας εβδομάδας, ή το αν το εξάμηνο θα τελειώσει αργότερα και θα μας χαλάσει το πρόγραμμα που έχουμε βγάλει για εξορμήσεις στις πλαζ, πάνω απο θέματα όπως οι κοινωνικοί αγώνες, η κρατική βία, η καταστολή, η αλοτρίωση των εργαζομένων, η απαλλοτρίωση του δημόσιου χώρου, η φτώχυνση του ελληνικού λαού και τα φοιτητικά δικαιώματα?
Πραγματικά μου φαίνετε απίστευτο. Είμαστε στο χείλους του γκρεμού και αντί επιτέλους η χώρα να μπει σε μια τροχιά λογικής, σεβασμού και νομιμότητας συνεχίζει ο καθένας να ενδιαφέρετε για τα προσωπικά του. Έλεος!
Πραγματικά μου φαίνετε απίστευτο. Είμαστε στο χείλους του γκρεμού και αντί επιτέλους η χώρα να μπει σε μια τροχιά λογικής, σεβασμού και νομιμότητας συνεχίζει ο καθένας να ενδιαφέρετε για τα προσωπικά του. Έλεος!
- adriano17
- Real Name: Γιάννης
Πέραν του ότι πρέπει να γίνεται κριτική στο τι γνώση παίρνουμε (γιατί αντικειμενικά κάποια μαθήματα κατά τη γνώμη μου δε θα 'πρεπε να διδάσκονται καν, τουλάχιστον με τον τρόπο που διδάσκονται), συμφωνώ ότι υπάρχουν και μαθήματα και στη σχολή μας και σε άλλες από τα οποία μαθαίνεις πράγματα και ουσιώδη και ενδιαφέροντα κλπ. Αλλά, μη μου πεις ότι εσύ θα περάσεις 60 μαθήματα στη σχολή και σ' όλα νιώθεις ότι το κάνεις για τη γνώση που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο...thanos_tsampo έγραψε:Γιατι οι συνελεύσεις γίνονται σε βάρος των μαθημάτων?Γιατί εγώ ο επαναστάτης θα πρέπει να εμποδίζω την άνθιση του πολιτιμότερου εφόδιου μου ,της γνώσης.Και μην ακούσω τίποτα του style η γνώση που παίρνεις είναι ελλιπής και κουραφέξαλα..Ας είχαν οι καθηγητές(όχι όλοι για να μην υπερβάλω) χρόνο και θα σου ελέγα εγώ αν βγαίνει πιο παραγωγικά η ύλη.Ας ενδιαφερόμασταν λιγο παραπάνω για τα μαθήματα και θα σου έλεγα πόσο πωραία θα ήταν τα πράγματα.Γιατί η ηρεμία και η τάξη(όπου μπορεί να υπάρξει)φέρνει πνευματίκη διαύγεια και με το νου σου καθαρό ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ.
Κι επίσης, σπουδαγμένοι είναι κι οι περισσότεροι καπιταλιστές και πολιτικοί και μάλιστα κάνουν ακριβώς αυτό που λες. ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ, αλλά λύσεις ανάλογα με το υλικό τους συμφέρον, κι όχι το συμφέρον των πολλών.
Κι εγώ δεν είμαι ζώο κι έχω μάθει να κάνω διάλογο.thanos_tsampo έγραψε:Δεν είμαι ζώο σκέφτομαι ,έχω μάθει να κάνω διάλογο.
Εγώ λέω να εκφράζονται οι πολιτικές πεποιθήσεις μόνο μες στο σπίτι, που είναι κι ακίνδυνο. Ή καλύτερα μέσω internet.thanos_tsampo έγραψε:Και όχι τα πράγματα δεν είναι καλά,όμως οι πολιτικές μου πεποιθήσεις και κομματικές οι γραμμές(μη χειρότερα) μακριά απο τα πανεπιστήμια.
Και για μένα είναι στάση, στάση υποταγής στον ισχυρό. Κι εγώ πιστεύω οι συνελεύσεις πρέπει να είναι συνελεύσεις των φοιτητών. Και όσο κι αναγνωρίζω ότι έχει προβλήματα η συνέλευση και στη σχολή μας και σε άλλες σχολές, γι αυτό φταίνε και αυτοί που δεν έρχονται.thanos_tsampo έγραψε:Το να μην πολώνεσαι δεν είναι απαραίτητα αδιαφορία ,για κάποιους είναι στάση.Ναι στις συνελεύσεις φοιτητών όχι στις συνελεύσεις των κομμάτων στα πανεπιστήμια.
Επίσης, τα κόμματα (που δεν είναι όλα κόμματα, κάποια είναι απλά συλλογικότητες) δεν είναι κάποια ξεκομμένα από τους φοιτητές δημιουργήματα, στα οποία συμμετέχουν άνθρωποι-πρόβατα, που από τη γέννηση τους τους πήραν κάποιοι κακοί συνδικαλιστές και τους έκαναν "δικούς τους". Αντικειμενικά, ακόμα και να φύγουν τα κόμματα από τη συνέλευση και να κάνετε συνελεύσεις οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι, κάποια στιγμή πάλι θα προκύψουν συλλογικότητες από άτομα που συμφωνούν σε κάποια βασικά πράγματα.
Ποιοι μας φέραν; Εγώ πιστεύω ότι μας φέραν τα συμφέροντα κάποιων, που ακόμα και σήμερα δεν καταλαβαίνουν κρίση. Αν θες, να το δεις στη σχολή σου αυτό, έχουν τα ίδια χρώματα με τα κόμματα που κυβερνάνε τις τελευταίες δεκαετίες.thanos_tsampo έγραψε:Άλλωστε για να δω ποιοι μας έφεραν ως εδώ...
Και κάτι άλλο τώρα. Σήμερα, η ανακοίνωση που βγήκε και η απόφαση που πάρθηκε από επιτροπή προπτυχιακών σπουδών και πρόεδρο της σχολής, πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Τελικά, απ' όσο έμαθα η ΚΝΕ είχε πάει εδώ και μέρες στη γραμματεία το ΔΣ και απλά αποφασίστηκε από πρόεδρο και καθηγητές να γίνει επιτροπή μία μέρα πριν τη ΓΣ (ενώ το ξέραν από τη Δευτέρα επισήμως) και να αποφασίσει τη διεξαγωγή των μαθημάτων. Πέραν του ότι, όταν οι φοιτητές αποφασίζουν συνέλευση, δε μπορεί να αποφασίζεται ότι τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά, το κάναν και τελευταία στιγμή ώστε αντικειμενικά ο μέσος φοιτητής που δίνει αύριο μάθημα να το θεωρήσει λογική απόφαση, μιας και ήδη έχει διαβάσει.
Πιστεύω είναι μια μια απόφαση-σταθμός για τα δεδομένα της σχολής και δείχνει ξεκάθαρα ότι κάποιοι έχουν τελείως γραμμένους τους φοιτητές. Δυστυχώς, όμως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και η κίνηση αυτή δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Όπως, ακριβώς, η απεργία είναι δικαίωμα των εργαζομένων και δεν γίνεται να καταπατείται, έτσι κι οι φοιτητές, πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους. Κι ακόμα κι αν πείτε, κάποιοι τώρα, ότι ούτε 100 τύποι δε θα είναι αύριο, αν μεθαύριο η συνέλευση γίνει παράνομη ή το συμβούλιο και κάποιοι άλλοι δε μας αφήνουν να ασκούμε πολιτική εντός του πανεπιστημίου, μη σας φανεί κεραυνός εν αιθρία.
Και ποιος σου είπε εσένα οτι οι φοιτητές αποφάσισαν την συνέλευση...Όπως βλέπεις υπάρχουν αρκετοί που δεν συμφωνούν με την συνέλευση σε περίοδο εξεταστικής!! Τράβα αύριο λοιπόν και μάζεψε υπογραφές από ΌΛΟΥΣ τους φοιτητές για να δεις ποια είναι τελικά η απόφαση των φοιτητών και όχι των παρατάξεων...
Συμφωνώ στο οτι η απόφαση βγήκε τελευταία στιγμή και είναι λάθος τους...
Συμφωνώ στο οτι η απόφαση βγήκε τελευταία στιγμή και είναι λάθος τους...