[Επαγγελματικά] Συναδελφική Αλληλεγγύη

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα!!!
Κάπως έτσι είναι η κατάσταση του ψυχισμού εκείνων που έχουν πρόβλημα με τη ΣΕΜΦΕ.Αντί να κοιτάζουν τα δικά τους προβλήματα,ασχολούνται με το αν έπρεπε να αποκτήσουμε δικαιώματα!!!Δηλαδή αν εγώ δεν μπορώ να βελτιωθώ ή να πετύχω τους στόχους μου,να μην τους πετύχει κι ο άλλος...
Μάλιστα,κάποιος ανέφερε οτι δεν πρέπει ούτε να διδάσκουμε αλλά ούτε να γραφτούμε στο ΤΕΕ!!!Κανένα δικαίωμα δηλαδή!!!Τί διάολο,"Ανθολόγιο" κι "Εμείς και ο Κόσμος" έχουμε στο πρόγραμμα σπουδών που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα;Άχρηστοι παντελώς;Πολύ ωραία...Σε τελική ανάλυση,αν το επίπεδό μας είναι τόσο χαμηλό τί τους κόφτει-όπως θα έλεγαν και στο χωριό μου-αν έχουμε δικαίωμα να δώσουμε ΑΣΕΠ.Αφού δεν πρόκειται να περάσει κανένας...
Καλά το ανέφεραν κάποια παιδιά,οτι όλη η φασαρία γίνεται για το δημόσιο.Άλλωστε όταν έκαναν αναφορά στον ιδιωτικό τομέα,έλεγαν πως δεν υπήρχε πρόβλημα γιατί εκεί δε μετράνε οι τίτλοι αλλά οι γνώσεις...Ανώτερα όντα...
Με την ίδια λογική θα έπρεπε κι εμείς να αντιδρούμε που το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών μπήκε στο ΤΕΕ αντί να κοιτάμε να μπούμε κι εμείς.Προσωπικά πάντως,θέλω να μπούμε για να κατοχυρώσουμε κάποια δικαιώματα και όχι επειδή αισθάνομαι μηχανικός.Έχω κάποιες αμφιβολίες γι'αυτό αλλά ίσως να φταίει και το πρόγραμμα σπουδών.Βέβαια το δικαιούμαστε γιατί όπως λέει και ένας φίλος μου,Ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ,απο τη στιγμή που είμαστε στο ΕΜΠ δικαιούμαστε να μπούμε στο ΤΕΕ.
Πάντως είδα στο forum τους αρκετά παιδιά που αντιμετώπισαν το θέμα αρκετά ψύχραιμα,δίχως να καταφέρονται εναντίον της σχολής μας και απλώς επισήμαιναν τα δικά τους προβλήματα.Δεν είναι δηλαδή,όλοι κολλημένοι και γι'αυτό δεν είναι δίκαιο να μειώνουμε τους φοιτητές αυτών των σχολών.Ούτως ή άλλως εγώ πάντα θα θεωρώ οτι το επίπεδο κάποιων Μαθηματικών και Φυσικών σχολών είναι πολύ υψηλό.Και λέω κάποιων γιατί δεν είναι όλες το ίδιο.Εάν έχουν μία φορά πρόβλημα με τη ΣΕΜΦΕ,θα έπρεπε να έχουν 10 φορές πρόβλημα με το Μαθηματικό της Σάμου για παράδειγμα...
"Σε μία χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων υπάρχουν ήδη οκτώ μαθηματικά τμήματα.
Ο αριθμός των φοιτητών των Μαθηματικών Τμημάτων είναι σε ποσοστιαία βάση ο υψηλότερος της Ευρώπης.Το δικό μας Τμήμα είναι το συντριπτικά ογκωδέστερο, τόσο από άποψη μελών ΔΕΠ όσο και αριθμού φοιτητών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΑΕΙ από το οποίο ήλθα (Πολυτεχνείο Κρήτης) με έξι συνολικά τμήματα έχει περίπου τον ίδιο αριθμό μελών ΔΕΠ με το Τμήμα μας (και μικρότερο αριθμό φοιτητών)."
Αυτά τα αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μηλολιδάκης στο http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php?t=168 .Δεν ξέρω ποιός είναι αυτός αλλά αναφέρει κάποια προβλήματα του Μαθηματικού.Βέβαια παρακάτω ισχυρίζεται οτι είναι ανώτερο της ΣΕΜΦΕ αλλά εγώ δεν έχω σκοπό να μπώ σε αυτό το τριπάκι.
Ποιός μπορεί άλλωστε να μπεί στη διαδικασία σύγκρισης απο τη στιγμή που δεν έχει φοιτήσει στη μία ή στην άλλη σχολή και έτσι δεν είναι σε θέση για ασφαλή συμπεράσματα;
Στο φυσικό εφαρμογών αρκετά μαθήματα έχουν υψηλό δείκτη δυσκολίας (π.χ.Κβαντομηχανική,Ηλεκτρομαγνητισμός,Θερμοδυναμική),μερικά μάλιστα σε βαθμό αηδίας (Θερμοδυναμική τη χρωστάει πολύς κόσμος,με το ζόρι 30% επιτυχία στις εξετάσεις).Φαντάζομαι και στο Μαθηματικό.
Με την ευκαιρία της συζήτησης όμως,ίσως θα έπρεπε να κριτικάρουμε κι εμείς το δικό μας πρόγραμμα σπουδών σε ορισμένα σημεία του,ή καλύτερα σε ορισμένες ροές.Για παράδειγμα στη ροή της οπτοηλεκτρονικής και laser θεωρώ οτι υπάρχουν πολλά προβλήματα.
Απο το ποιά μαθήματα κάνουμε,το πώς γίνονται τα εργαστήρια μέχρι το ποιά βιβλία κάνουμε.Χρειάζονται βελτιώσεις σε αρκετούς τομείς,έτσι ώστε σε συνδυασμό με τα όποια δικαιώματα εξασφαλίσουμε,να μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο σπουδών μας.
Αυτό βέβαια είναι κομματάκι δύσκολο,γιατί όταν ακούω για καθηγητές που λένε οτι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παίρνουν τα κονδύλια,να έχουν 5-10 διδακτορικούς και πώς ήθελαν να γίνει η σχολή για να πάρουν τη θέση,καταλαβαίνω οτι στην ουσία είμαστε μόνοι μας.
Η βάση όντως βρίσκεται χαμηλά λόγω της μείωσης του αριθμού των εισακτέων αλλά αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει δυσφήμιση της σχολής όσον αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα (κυρίως απο εμάς τους ίδιους,π.χ. εγώ δεν τη συνιστώ έτσι απλά αλλά επισημαίνω τα προβλήματα).
Εικόνα

Don't worry be happy...
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Eric Roberts έγραψε:Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα!!!
Με μια Ελληνική σημαία στο background θα μπορούσε να γίνει σύμβολο του Έθνους αυτό το μοτό, δίπλα στο "Live your trip in Greece" :P
Eric Roberts έγραψε:Καλά το ανέφεραν κάποια παιδιά,οτι όλη η φασαρία γίνεται για το δημόσιο. Άλλωστε όταν έκαναν αναφορά στον ιδιωτικό τομέα,έλεγαν πως δεν υπήρχε πρόβλημα γιατί εκεί δε μετράνε οι τίτλοι αλλά οι γνώσεις...Ανώτερα όντα...

Το επαναλαμβάνω απλώς για έμφαση. Να μην ξεχνιόμαστε ;)

Eric Roberts έγραψε:Δεν είναι δηλαδή,όλοι κολλημένοι και γι'αυτό δεν είναι δίκαιο να μειώνουμε τους φοιτητές αυτών των σχολών.

Σωστό, και εγώ προσωπικά ανακαλώ για τους γενικούς αφορισμούς.

Eric Roberts έγραψε:"Σε μία χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων υπάρχουν ήδη οκτώ μαθηματικά τμήματα.

Επίσης αρκετά εύστοχη παρατήρηση. Είναι μάλλον μια υποπερίπτωση (ή ίσως παραλλαγή) του λεγόμενου "κοινωνικού αυτοματισμού". Ιδρύεις σχολές χωρίς σχεδιασμό ή πραγματικές ανάγκες, ικανοποιείς κάποιους αχόρταγους ή απειλούμενους πανεπιστημιακούς, διαφημίζεις πως κάνεις κοινωνική πολιτική και προωθείς την επιστήμη και μετά φροντίζεις οι φοιτητές των ομοειδών σχολών να σκοτωθούν μεταξύ τους για την πίτα των δικαιωμάτων.

Θυμάμαι ακόμα να αντηχούν στα αφτιά μου spotάκια κάποιων ιδιωτικών ΙΕΚ που διαφήμιζαν (δεν ξέρω αν παίζουν ακόμα και "σήμερα") πως προσφέρουν σπουδές "στελέχους επιχειρήσεων". Δεν κατάλαβα ποτέ τι μαθαίνει κάποιος που σπουδάζει "στέλεχος επιχείρησης", αλλά όλη αυτή η φούρια και ο αλληλοσπαραγμός για τις θεσούλες στο Δημόσιο υποδεικνύουν μάλλον την ανάγκη την δημιουργία μιας Ανώτατης Σχολής "στελεχών Δημοσίου". Η τετραετία "γαλάζιας επανίδρυσης του Κράτους" που διανύουμε νομίζω είναι ιδανική για κάτι τέτοιο :P

Άρξατε πυρ δημοσιοκάφροι! :P
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

ναι ρε παιδια... πως κανετε ετσι.... μια πετρα να ρηξεις μαθηματικο θα χτυπησεις... ολοι στο ιδιο καζανι βραζουνε
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Τέλος πάντων, θα την πω την κακία μου... απόφοιτο/πτυχιούχο σχολής μαθηματικών μπορεί να βρεις, μαθηματικό δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Ειδικά από εκείνους που δέχονται να μπούνε σε ατέρμονο καβγά για το αν θα μοιραστούν το δικαίωμά τους να δουλέψουν ως καθηγητές στη δευτεροβάθμια με κάποιους συναδέλφους τους
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Εντάξει, όλοι πρέπει να χαλαρώσουν λίγο...
Και τη νοοτροπία κάποιων παιδιών στο Μαθηματικό την έχουν από την ανάποδη κάποιοι στο Πολυτεχνείο ( για παράδειγμα, όταν κάθονται και μετρούν πόσα μαθήματα περισσότερα έχουν, πώς θα κατοχυρώσουν δικαιώματα που δε συμβαδίζουν με τις σπουδές τους κτλ. )
Μια οπτική είναι ότι οι περισσότεροι είμαστε μέτριοι φοιτητές και αποφοιτούμε ημιμαθείς από τις -όποιες- σχολές έχουμε πάλι εισαχθεί ημιμαθείς, κυρίως χωρίς επίγνωση των ενδιαφερόντων και των δυνατοτήτων μας και κατά συνέπεια της ταυτότητας των σπουδών που επιλέγουμε. Αυτό ακριβώς γεννά την ανησυχία για την επαγγελματική αποκατάσταση, η οποία εντείνεται από τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας ( ανασφάλεια, αναξιοκρατία, έλλειψη πρωτοβουλιών ).

Τέλοσπαντων, είναι πολύ μεγάλη συζήτηση αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο άνοιξε αυτό το θέμα - μάλιστα από ένα άτομο που απλά είναι υποψήφιος για τη συγκεκριμένη σχολή. Άλλο να "ψάχνεσαι" και άλλο να ψάχνεις δεξιά κι αριστερά επιβεβαίωση για τις επιλογές σου - και να "γκρινιάζεις" όταν δε βρίσκεις, παρασέρνοντας κι άλλους που, για δικούς τους λόγους, κουβαλούν μία πικρία.

Ήρεμα, λοιπόν, γιατί ούτε η ζωή ούτε οι σπουδές και η πνευματική (να μη  μιλήσω για την ηθική... ) καλλιέργεια αρχίζουν και τελειώνουν σε μία σχολή του ελληνικού πανεπιστημίου.
Jheremias
Real Name: Ένας περίεργος τύπος
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Jheremias »

Είτε τους αρέσει, είτε όχι, είμαστε ΦΥΣΙΚΟΙ (οι φυσικοί) και ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ (οι μαθηματικοί). . - Και αυτό ακριβώς αναγνώρισε το γαμήδι το προεδρικό διάταγμα που βρίζουν και ωρύονται.

Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου φοιτητή ΦΥΣΙΚΗΣ και ΦΥΣΙΚΟ. Εν προκειμένω, έχοντας πάρει Ροή Πυρηνικής Φυσικής μπορώ άνετα να με θεωρώ ΦΥΣΙΚΟ με ΡΟΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ Φυσικής. Δεν λέω "Πυρηνικό Φυσικό" για να μην ακουστεί άσχημα. Αν και δε μου έχει κάνει κάποιος define τι σημαίνει Πυρηνικός Φυσικός. Anyway.

Φοιτητής της Φυσικής. ΠΑΝΤΑ ήμουν (σε όποιον δεν έκλεινε τα μάτια και δεν κοίταζε δικαιώματα και μ@λ@κίες). ΑΚΟΜΑ είμαι (με τη βούλα). Και θα τελειώσω ΦΥΣΙΚΗ.

Περαστικά τους. -
Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα. Μέμνησο τον νόμο της Μάνης....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”