Μηχανική I (Στατική)

Παρακολουθώ όλα τα μαθήματα.

Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil

Απάντηση
anapdj
Real Name: ilias

Re: [Κ1ο] Μηχανική Ι

Δημοσίευση από anapdj »

Αυτο τωρα με την συμμετρια απο που προκυπτει;που να ξερω εγω οτι πρεπει να ισχυουν αυτες οι ισοτητες;δεν μας εχει πει κατι τετοιο...και με αυτο γνωστο ομως αν βαλεις και τις τεσσερις 100 ΚΝ παλι επαληθευεται το συστημα...αν μπορεις να ανεβασεις την λυση σου θα βοηθουσε.....
Άβαταρ μέλους
apolski
Real Name: ---
Facebook ID: 0

Re: [Κ1ο] Μηχανική Ι

Δημοσίευση από apolski »

Απο την ισορροπια του φορεα σχουμε:

Εικόνα

Μπορουμε να αντικαταστησουμε την αρθρωση στο Γ με μια κυλιση. Αρα ο φορεας ειναι συμμετρικος με συμμετρικη φορτιση(ως προς αξονα που περναει απο την μεση του φορεα).

Αρα Εικόνα και Εικόνα

ΕικόναΕικόνα (1)

Το αθροισμα των ροπων του τμηματος ΑΒ ως προς την ενδιαμεση αρθρωση Β ειναι μηδεν:

Εικόνα

Αρα η (1) μας δινει

Εικόνα

Μετα για τα διαγραμματα κανεις τα γνωστα:

Τμημα ΑΒ(0<χ<4):

Εικόνα

Εικόνα

Τμημα ΓΘ(4<x<6):

Το σημειο Θ βρισκεται στην μεση του φορεα

Εικόνα

ΕικόναΕικόνα

Και μετα φτιαχνεις τα διαγραμματα. Το διαγραμμα των τεμνουσων δυναμεων θα ειναι αντισυμμετρικο ως προς τον αξονα που περναει απο την μεση του φορεα και το διαγραμμα των καμπτικων ροπων θα ειναι συμμετρικο.

Εικόνα

Ελπιζω να ειναι σωστα :)
Άβαταρ μέλους
Artemoila
Real Name: Artemis
Facebook ID: 1003775262

Re: Μηχανική I

Δημοσίευση από Artemoila »

poy mporw na dw ta apotelesmata ths mhxanikhs?
Άβαταρ μέλους
apolski
Real Name: ---

Δημοσίευση από apolski »

Μάλλον στην γραμματεία, γιατί πήγα σήμερα στο κτίριο αντοχής υλικών και δεν είχε εκεί...
nick7913

Δημοσίευση από nick7913 »

Παιδιά, θέλω ένα καλό βοήθημα για Μηχανική Ι. Δε θέλω Γκαρούτσο, που δε φτάνει για να λύσεις το επίπεδο των θεμάτων που βάζει ο Κουρκουλής. Επίσης, δε θέλω συμβουλή να πάρω σημειώσεις και να διαβάσω από'κει. Στα 5 χρόνια μου στη σχολή, ότι σημειώσεις Μηχανικής Ι έχουν περάσει από τα χέρια μου ήταν χάλια ή έλειπαν κομμάτια. Για πείτε λοιπόν!
kingdiamond
Real Name: tasos

Δημοσίευση από kingdiamond »

Εγώ είχα παρακολουθήσει Κουρκουλή και είχα πάρει ένα ωραιότατο 6.Μόνο αν βρεις καλές σημειώσεις έχεις ελπίδες.Επίσης δε θα έλεγα όχι για Γκαρούτσο.Παρ'ότι έχεις δίκιο για το επίπεδο των θεμάτων,θα σε βοηθήσει να μπεις στον τρόπο σκέψης.Αξιόλογο βοήθημα απ'όσο ξέρω δεν υπάρχει.
Άβαταρ μέλους
kamari
Real Name: Μαριάννα

Δημοσίευση από kamari »

Καλό βοήθημα για Μηχανική Ι θα έλεγα είναι το βιβλίο του Hibbeler "Statics" που έχει και θεωρία και αρκετές ασκήσεις,το οποίο όμως είναι στα αγγλικά,αλλιώς και των Beer and Johnston το "Vector Mechanics for Engineers" είναι καλό και είναι στα ελληνικά. Δεν ξέρω αν ο Τσαμασφύρος κυκλοφορεί βοήθημα για Μηχανική Ι. Ψάξτο πάντως γτ η Μηχανική ΙΙ του Τσαμασφύρου ήταν πολύ καλή,και είναι ακριβώς το βοήθημα που έχει ο Κουρκουλής. :)
"eadem mutata resurgo"~"αν κι αλλαγμένη,θα ξαναπροβάλλω η ίδια" Jacob I Bernoulli
DeXteR

Δημοσίευση από DeXteR »

Εγω προτείνω το "Μηχανική του απαραμόρφωτου στερεού-στατική" του Π.Α.Βουθούνη.Από εκεί διάβασα και πήρα ενα αξιοπρεπές 6 δίχως να εχω πατήσει ποτέ στην αίθουσα και να έχω σημειώσεις.Περιέχει νομίζω όλη την διδασκόμενη ύλη και βασίζεται σε λυμένες ασκήσεις.Το μόνο κακό του οτι δεν περιέχει καθόλου υδροστατική και λόγω του όγκου του δεν μπορεί να διαβαστεί μεσα σε 2-3 μέρες.
Άβαταρ μέλους
thangus
Real Name: Θανος

Δημοσίευση από thangus »

κατα τη γνωμη μου παροτι δεν εχω περασει το μαθημα και σκοπευω να το δωσω τωρα χρειαζετε κατι απολα.Γκαρουτσο για να μπεις γρηγορα στο θεμα και μετα βουθουνη να στα εξηγησει σε πιο βαθος, καθως και σημιωσεις για να δεις τι θελει ο κουρκοθλης.Χωρις να κανεις το τελοδιαβασμα που ακουγετε καταλαβαινεις αρκετα.
alx

Δημοσίευση από alx »

ρε καμάρι, εάν πρόκειται να διαβάσεις αγγλική βιβλιογραφία για μηχανική 1, για πυρηνική τι θα διαβάσεις δλδ? εγώ πάντως ΜΟΝΟ με γκαρούτσο και χωρίς καθόλου παρακολούθηση, πήρα ένα άνετο 6αράκι με την πρώτη...
Άβαταρ μέλους
kamari
Real Name: Μαριάννα

Δημοσίευση από kamari »

:roll: Βασικά εγώ δεν διάβασα τίποτα από αυτά! :) μόνο σημειώσεις...απλά το είχα ψάξει πια είναι καλά βοηθήματα,αν και μου είχε ξεμείνει κι ένας Hibbeler από την εποχή της αδερφής μου,αλλά βαριόμουνα να τον ανοίξω :P
"eadem mutata resurgo"~"αν κι αλλαγμένη,θα ξαναπροβάλλω η ίδια" Jacob I Bernoulli
nick7913

Παιδιά, έχετε υπόψην ότι πλέον με τα θέματα του Κουρκουλή, δεν περνάς με Γκαρούτσο. Σε κόβει με 4. Όλα τα θέματα χρειάζονται κάποια εξυπνάδα που έχει σκεφτεί και πιθανον έχει κάνει στην τάξη ο Κουρκουλής. Η μ@λ@κί@ βέβαια είναι ότι αφού δεν δίνουν κανένα βιβλίο της προκοπής, αν δεν έχεις χρόνο να παρακολουθήσεις το γ@μιο-μάθημά τους, δεν περνάς. Γι'αυτό άλλωστε ζήτησα βοήθημα. Πάντως για του Βουθούνη το'χω ξανακούσει, οπότε μάλλον αυτό θα πάρω.
Άβαταρ μέλους
thangus
Real Name: Θανος

Δημοσίευση από thangus »

Σιγουρα με τον κουρκουλη ισχιουν οσα ειπες αλλα στην περιπτωση της στατικης δειχνει οτι παλευεται διαβαζοντας ακομα και γκαρουτσο ξερο.Εκει που παιζει το μεγαλο προβλημα ειναι στην μηχανικη 2 στην στατικη ειναι αρκετα παρομοια με το λυκειο οποτε μπορεις να την παλεψεις και χωρις παρακολουθηση
Sofiaaa
Real Name: Sofia

Δημοσίευση από Sofiaaa »

Pantws paidia egw me garoutso perasa,kai oxi me treli prospatheia.An thes ena 5araki 6 eisai ok pisteuw,twra an thes vathmo allazei to thema
nick7913

Παιδιά, το ξέρω ότι ζητάω πολλά, αλλά δεν έχω περάσει από διάβασμα Γκαρούτσο. Υπάρχει κανείς που να μπορεί να μου στείλει σε pm λυμένα θέματα; Θα με βοηθήσει πάρα πολύ γιατί πάντα έχω δυσκολία να λύσω με βάση το Γκαρούτσο τις περιπτώσεις που ζητούνται που είναι πιο δύσκολες. Ευχαριστώ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρώτο Έτος”