Ο Νικ Μάρβελ και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς.
Συντονιστής: meleneemil
-
o_apolytos
- Real Name: Πραγματικό Όνομα
Re: Ο Νικ Μάρβελ και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς.
Ψυχανεμίζομαι πως έχουμε βγει οφτόπικ. Καλό θα ήταν να περιοριστούμε στο θέμα, όπερ είναι η προώθησις, εξάπλωσις και διάχυσις του ΜικΜπάρμελ με τον πλέον ορθόδοξα χρηστό τρόπο.
-
dimitris zahopoulos
- Real Name: Δημήτρης
- Facebook ID: 0
Αλεξάνδρα μη στενοχωριέσαι.
Είναι προφανές ότι οι περισσότεροι εδώ διακατέχονται από αντιεκκλησιαστικά κόμπλεξ, φαινόμενο δυστυχώς αρκετά συχνό στις μέρες μας.
Έχω διαβάσει και τα τρία βιβλία και τα βρήκα εξαιρετικά. Αναρωτιέμαι πόσοι από τους επικριτές στο φόρουμ έχουν κάνει τον κόπο να τα διαβάσουν και αυτοί.
Από την άλλη, κρίνοντας από τις απαντήσεις τους, δεν νομίζω πως θα ήταν σε θέση να εκτιμήσουν κάτι το διαφορετικό από ότι η κοινωνία τους έχει συνηθίσει.
Άλλωστε το γεγονός πως οι απαντήσεις τους περιορίζονται σε ύβρεις και κακίες και όχι σε σοβαρά επιχειρήματα, δείχνει την (ας με συγχωρέσουν) μειωμένη δυνατότητα κριτικής τους.
Ίσως θα ήταν καλό να σκεφτούν για ποιό λόγο είναι τόσο ανεκτικοί σε οποιοδήποτε "λογοτεχνικό" έργο είναι κατά της Εκκλησίας αλλά τόσο επιθετικοί σε μια τεκμηριωμένη προσπάθεια ενός ορθοδόξου συγγραφέα να παραθέσει, με τρόπο προσιτό σε νεαρές ηλικίες, στοιχεία που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.
Ή μήπως μόνο οι πολέμιοι της Εκκλησίας έχουν δικαίωμα να γράφουν εναντίον της;
Είναι προφανές ότι οι περισσότεροι εδώ διακατέχονται από αντιεκκλησιαστικά κόμπλεξ, φαινόμενο δυστυχώς αρκετά συχνό στις μέρες μας.
Έχω διαβάσει και τα τρία βιβλία και τα βρήκα εξαιρετικά. Αναρωτιέμαι πόσοι από τους επικριτές στο φόρουμ έχουν κάνει τον κόπο να τα διαβάσουν και αυτοί.
Από την άλλη, κρίνοντας από τις απαντήσεις τους, δεν νομίζω πως θα ήταν σε θέση να εκτιμήσουν κάτι το διαφορετικό από ότι η κοινωνία τους έχει συνηθίσει.
Άλλωστε το γεγονός πως οι απαντήσεις τους περιορίζονται σε ύβρεις και κακίες και όχι σε σοβαρά επιχειρήματα, δείχνει την (ας με συγχωρέσουν) μειωμένη δυνατότητα κριτικής τους.
Ίσως θα ήταν καλό να σκεφτούν για ποιό λόγο είναι τόσο ανεκτικοί σε οποιοδήποτε "λογοτεχνικό" έργο είναι κατά της Εκκλησίας αλλά τόσο επιθετικοί σε μια τεκμηριωμένη προσπάθεια ενός ορθοδόξου συγγραφέα να παραθέσει, με τρόπο προσιτό σε νεαρές ηλικίες, στοιχεία που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.
Ή μήπως μόνο οι πολέμιοι της Εκκλησίας έχουν δικαίωμα να γράφουν εναντίον της;
- msl
- Forum Administrator

- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Facebook ID: 735434828
- Επικοινωνία:
Αχ όχι και στημένη υπεράσπιση .. δε θα το αντέξω ..
Έχετε μια γνώμη. Καλή, χρυσή, μαλαματένια. Γιατί πρέπει ντε και καλά να κάνουμε όλοι τούμπες για αυτή τη γνώμη, αλλιώς πρέπει υποχρεωτικά να έχουμε "μειωμένη δυνατότητα κριτικής";
Μήπως επίσης οι υπερασπιστές της Εκκλησίας πρέπει να δεχτούν πως υπάρχουν και πολέμιοι, που δε θα είναι καθόλου εύκολο να τους μεταπείσουν;
Επίσης, από απλή αγνή περιέργεια, και χωρίς να κάνεις αναζήτηση μέσα στο Site ή στο google .. έχεις τη παραμικρή ιδέα το είδους Site είναι αυτό; Άντε να το πάω και ένα βήμα παραπέρα, να πεις και δύο λόγια! Το λέω για να καταλάβω πόσο % στημένος ήρθες ..
Έχετε μια γνώμη. Καλή, χρυσή, μαλαματένια. Γιατί πρέπει ντε και καλά να κάνουμε όλοι τούμπες για αυτή τη γνώμη, αλλιώς πρέπει υποχρεωτικά να έχουμε "μειωμένη δυνατότητα κριτικής";
Μήπως επίσης οι υπερασπιστές της Εκκλησίας πρέπει να δεχτούν πως υπάρχουν και πολέμιοι, που δε θα είναι καθόλου εύκολο να τους μεταπείσουν;
Εδώ με έχασες .. αν είναι και οι υπερασπιστές να γράφουν εναντίον της .. πάει ..dimitris zahopoulos έγραψε:Ή μήπως μόνο οι πολέμιοι της Εκκλησίας έχουν δικαίωμα να γράφουν εναντίον της;
Επίσης, από απλή αγνή περιέργεια, και χωρίς να κάνεις αναζήτηση μέσα στο Site ή στο google .. έχεις τη παραμικρή ιδέα το είδους Site είναι αυτό; Άντε να το πάω και ένα βήμα παραπέρα, να πεις και δύο λόγια! Το λέω για να καταλάβω πόσο % στημένος ήρθες ..
- nikolas_asteri
- Real Name: nikolas?
Βασικά, κανείς δεν ασχολείται με βιβλία της εκκλησίας. Έχει απλά πλάκα να κοροιδεύουμε την θλιβερή προσπάθεια προώθησης. Η εκκλησία είναι αυτή που ψάχνει φαντάσματα (κλασσικά) και επιτίθεται σε ό,τι νομίζει πως είναι ενάντια στα συμφέροντα της.
-
dimitris zahopoulos
- Real Name: Δημήτρης
Αγαπητή msl,
Πρώτα από όλα πώς είσαι τόσο βιαστικη να με κατηγορήσεις γα στημένη υπεράσπιση; Δεν δείχνει αυτό μια προκατάληψη ως προς τις θέσεις μου;
Δεύτερον, το πρόβλημά μου δεν είναι το να έχει κάποιος διαφορετική γνώμη. Αυτό είναι μέσα στην ελευθερία του καθενός. Έχω όμως πρόβλημα όταν αυτή η γνώμη εκφράζεται με τον ΄τρόπο που την είδα να εκφράζεται εδώ, και κυρίως όταν αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν επιχειρήματα για να την στιρήξουν.
Όσο για το τι είδους Site είναι αυτό... Θεωρείς δηλαδή ότι ο τρόπος αντίδρασης κάποιου σε ορισμένες απόψεις εξαρτάται από το χόρο στον οποίο βρίσκεται και όχι από το τι πραγματικά πιστεύει;
Αγαπητέ nikolas_asteri,
Δεν σου φαίνεται λίγο περίεργο το γεγονός ότι η Εκκλησία (όπως την περιγράφεις) διόκεται από παντού;
Ρίξε μια ματιά στο Ίντερνετ και δες ποιοι και πόσοι γράφουν εναντίον της.
Δεν νομίζω πως πρόκειται για φαντάσματα, αλλά μάλλον για συνηδειτή προσπάθεια εξόντωσης. Το από ποιούς και γιατί πιστεώ πως καλύτερα να το ψάξεις ο ίδιος.
Άλλωστε αν στο πώ εγώ πιθανώς θα το απορρίψεις.
Πρώτα από όλα πώς είσαι τόσο βιαστικη να με κατηγορήσεις γα στημένη υπεράσπιση; Δεν δείχνει αυτό μια προκατάληψη ως προς τις θέσεις μου;
Δεύτερον, το πρόβλημά μου δεν είναι το να έχει κάποιος διαφορετική γνώμη. Αυτό είναι μέσα στην ελευθερία του καθενός. Έχω όμως πρόβλημα όταν αυτή η γνώμη εκφράζεται με τον ΄τρόπο που την είδα να εκφράζεται εδώ, και κυρίως όταν αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν επιχειρήματα για να την στιρήξουν.
Όσο για το τι είδους Site είναι αυτό... Θεωρείς δηλαδή ότι ο τρόπος αντίδρασης κάποιου σε ορισμένες απόψεις εξαρτάται από το χόρο στον οποίο βρίσκεται και όχι από το τι πραγματικά πιστεύει;
Αγαπητέ nikolas_asteri,
Δεν σου φαίνεται λίγο περίεργο το γεγονός ότι η Εκκλησία (όπως την περιγράφεις) διόκεται από παντού;
Ρίξε μια ματιά στο Ίντερνετ και δες ποιοι και πόσοι γράφουν εναντίον της.
Δεν νομίζω πως πρόκειται για φαντάσματα, αλλά μάλλον για συνηδειτή προσπάθεια εξόντωσης. Το από ποιούς και γιατί πιστεώ πως καλύτερα να το ψάξεις ο ίδιος.
Άλλωστε αν στο πώ εγώ πιθανώς θα το απορρίψεις.
-
papagalakos II
- Real Name: Λουμίδης
Η εκκλησία διδάσκεται με το στανιό στα παιδάκια στο σχολείο, συμμετέχει στη διακυβέρνηση μέσα από το υπουργείο παιδείας και σε αυτήν ορκίζονται όλες οι εξουσίες. Εμείς και το Ιράν.dimitris zahopoulos έγραψε:η Εκκλησία διόκεται από παντού
Άσε μας κι εσύ, ο καθένας με τον πόνο του...
- msl
- Forum Administrator

- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Facebook ID: 735434828
- Επικοινωνία:
@dimitris zahopoulos: Όχι ως προς την θέση σου, ως προς την άτοπη παρεμβολή σου στη συζήτηση. Και ας το κάνω πιο σαφές αυτό που θεωρώ: Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα που γράφεις, αλλά γράφεις μόνο και μόνο για να υπερασπιστείς μια γνώμη! Αν αυτό εσένα αισθάνεσαι πως σε τιμά, να εξετάσεις λίγο καλύτερα το πόσο μεγάλη σημασία δίνεις στη γνώμη αγνώστων που συναντάς τυχαία στο διαδίκτυο. Και πραγματικά, πιο τυχαία δε γίνεται, μιας και δεν έχεις τη παραμικρή ιδέα σε ποιο Site γράφεις. Οπότε ή σάρωσες το google να δεις που γίνεται ομιλία για το βιβλίο και μπήκες να πεις τη γνώμη σου, ή σε στείλανε συστημένο να πεις τη γνώμη σου. Δε θα κάτσω να αναλύσω επί προσωπικού σε τι μεταφράζονται τα παραπάνω. Στο αφήνω να το κάνεις μόνος/η σου.
Μπορεί κάλλιστα να ήσουν πολέμιος του/της alexandra1987, μην ανησυχείς, τα ίδια θα άκουγες. Το λέω γιατί ξέρω πως τα παραπάνω αντί να τα απαντήσεις, θα ψάξεις τρόπο να τα χρησιμοποιήσεις εναντίον μου, και έχω μια .. αλλεργία στις πλάγιες απαντήσεις και τις υπεκφυγές.
Μπορεί κάλλιστα να ήσουν πολέμιος του/της alexandra1987, μην ανησυχείς, τα ίδια θα άκουγες. Το λέω γιατί ξέρω πως τα παραπάνω αντί να τα απαντήσεις, θα ψάξεις τρόπο να τα χρησιμοποιήσεις εναντίον μου, και έχω μια .. αλλεργία στις πλάγιες απαντήσεις και τις υπεκφυγές.
-
Aggelos
- Portal Administrator

- Real Name: Άγγελος
Στην ερώτηση της όμως δεν απάντησες ... Δηλαδή μπήκες για άλλο λόγο στο forum και έτυχε να απαντήσεις σε αυτό το topic ?dimitris zahopoulos έγραψε:Πρώτα από όλα πώς είσαι τόσο βιαστικη να με κατηγορήσεις γα στημένη υπεράσπιση;
Το γεγονός ότι η εκκλησία ως γνωστόν έχει εξαντλήσει όλες τις τεχνικές του Marketing είναι γνωστό ...dimitris zahopoulos έγραψε:το γεγονός ότι η Εκκλησία (όπως την περιγράφεις) διόκεται από παντού.
Για το ρατσισμό και τις προκαταλήψεις που προσπαθεί να δημιουργήσει ως προς άλλες θρησκείες δε θα το σχολιάσω ...
Το κυριότερο όμως όπου προσπαθεί να διαδώσει, είναι η αίσθηση ότι η θρησκεία επηρεάζει (μεταφυσικά) τις ζωές των ανθρώπων !
Κάτι ήξερε ο κύριος Αινσταιν όταν έλεγε:
«Πιστεύω στον θεό του Σπινόζα, που αποκαλύπτει τον εαυτό του στη σοφή αρμονία του κόσμου, και όχι σ` έναν θεό που ασχολείται με τις τύχες και τις πράξεις των ανθρώπων».
Και φυσικά θα συμφωνήσω με το προλαλήσαντα ότι προσπαθεί να επηρεάσει τα παιδιά πριν ακόμη δημιουργήσουν άποψη ...
Μεταξύ μας παίζει όλο αυτό να είναι και κάποιο νέο προωθητικό project της εκκλησίας
Έχει προοδεύσει το Marketing στις μέρες μας
- tatiani1990
- Real Name: Tatiani
- Facebook ID: 100000450331830
- Επικοινωνία:
Λοιπόν... αγαπητοί φίλες & φίλοι... γκουχ, γκουχ...
Βλέπω ότι κι εδώ το αδελφάκι μου πέρασε... των παθών του τον τάραχο.
Λεω λοιπόν να ξαναπιάσουμε την κουβέντα για το θέμα που μας ενδιαφέρει κι ίσως αυτή τη φορά, επειδή ειπώθηκαν όλα και εξαντλήθηκαν κι όλα τα... "αστεία", να θελήσουν κάποιοι να σχολιάσουν τα βιβλία, αν θέλουν, κι όχι το γιατί postάρω, αν παίρνω ποσοστά, αν πιστεύω στο Χριστό ή όχι κι όλα τ' άλλα, που έτσι κι αλλιώς είναι off topic...
Τα βιβλία του Νικ Μάρβελ είναι σήμερα 3. Χαρείτε τα...

Και για να συνοψίζουμε λίγο τα πράγματα, θα επαναλάβω ότι...
Ένας ήρωας, που εγώ κι όλα μου τα αδέλφια λατρεύουμε είναι ο Νικ Μάρβελ.
Και κυκλοφορούν 3 βιβλία του: «Ο Νικ Μάρβελ και ο πόλεμος με το θηρίο», «Ο Νικ Μάρβελ και ο
μαρμαρωμένος βασιλιάς» και η συνέχειά τους «Ο Νικ Μάρβελ και το νησί της Αφροδίτης».
Αν κανείς διάβασε κάποιο από τα βιβλία είμαι στη διάθεσή του για κουβέντα.
Υ.Γ. Ο μόνος που έκανε πραγματικά έξυπνες και ποιοτικές παρατηρήσεις ήταν ο LocknLoad... και δεν τον κολακεύω, πιστέψτε με. Το χιούμορ κάποιων άλλων ήταν... μην τα ρωτάς.
Βλέπω ότι κι εδώ το αδελφάκι μου πέρασε... των παθών του τον τάραχο.
Λεω λοιπόν να ξαναπιάσουμε την κουβέντα για το θέμα που μας ενδιαφέρει κι ίσως αυτή τη φορά, επειδή ειπώθηκαν όλα και εξαντλήθηκαν κι όλα τα... "αστεία", να θελήσουν κάποιοι να σχολιάσουν τα βιβλία, αν θέλουν, κι όχι το γιατί postάρω, αν παίρνω ποσοστά, αν πιστεύω στο Χριστό ή όχι κι όλα τ' άλλα, που έτσι κι αλλιώς είναι off topic...
Τα βιβλία του Νικ Μάρβελ είναι σήμερα 3. Χαρείτε τα...

Και για να συνοψίζουμε λίγο τα πράγματα, θα επαναλάβω ότι...
Ένας ήρωας, που εγώ κι όλα μου τα αδέλφια λατρεύουμε είναι ο Νικ Μάρβελ.
Και κυκλοφορούν 3 βιβλία του: «Ο Νικ Μάρβελ και ο πόλεμος με το θηρίο», «Ο Νικ Μάρβελ και ο
μαρμαρωμένος βασιλιάς» και η συνέχειά τους «Ο Νικ Μάρβελ και το νησί της Αφροδίτης».
Αν κανείς διάβασε κάποιο από τα βιβλία είμαι στη διάθεσή του για κουβέντα.
Υ.Γ. Ο μόνος που έκανε πραγματικά έξυπνες και ποιοτικές παρατηρήσεις ήταν ο LocknLoad... και δεν τον κολακεύω, πιστέψτε με. Το χιούμορ κάποιων άλλων ήταν... μην τα ρωτάς.

Είναι η μεγάλη μου αγάπη...
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Επικοινωνία:
Εγώ θέλω να διαβάσω το Πάσχα το "Ο Νικ Μάρβελ και ο πόλεμος με το θηρίο", το βρήκα προσφορά στην Πρωτοπορία και με ψήνει. Μια διευκρίνηση μόνο, όταν λέει "θηρίο", αναφέρεται στο 666 και στην αποκάλυψη?
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
Γιατί μετά από όλα όσα ειπώθηκαν υπάρχει ακόμη αυτό το topic???
To understand is to transform what it is.
-
Manthos
- Real Name: Manthos
Μάλλον γιατί κάποιοι το βρίσκουν αστείο. Ωστόσο, νομίζω πως η εκτόξευση χολής προς την εκκλησία μας, που τόσα έχει προσφέρει στο ελληνικό έθνος, αλλά και οι αβάσιμες κατηγορίες που της αποδόθηκαν και, μάλιστα, χωρίς αφορμή, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα θλιβερό σκηνικό. Ζούμε δυστυχώς σε πολύ σκοτεινούς καιρούς, κατά τους οποίους, ακόμα και οι επιστήμονες χλευάζουν τη μη εμπορική, ποιοτική λογοτεχνία αλλά και τους συγγραφείς με βαθύ αίσθημα ήθους και πραγματική, δυνατή πίστη.code77 έγραψε:Γιατί μετά από όλα όσα ειπώθηκαν υπάρχει ακόμη αυτό το topic???
Μου φαινεται δεν κατάλαβες, ή δεν ηθελες να καταλάβεις, τι εννοούσα, αλλα τελοσπάντων. Δεν καταλαβαίνω όμως ακόμη πως σχετίζεται ο Νικ Μαρβελ με το semfe.gr.
To understand is to transform what it is.
Τον Νικ Μαρβελ τον εχουμε κοντα στην καρδια μας
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]