Κλειστή σχολή στις 10/02

Αφού βαριέσαι τόσο να πας μέχρι την Γραμματεία, μπες εδώ.

Συντονιστές: constant, φιάλη klein, AlexandraDC, Ryu, markelos

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος
Facebook ID: 0

Re: Κλειστή σχολή στις 10/02

Δημοσίευση από Chris »

C0n έγραψε:
mind_the_gap έγραψε: Παλι με την "ιδεολογια του εργατη"...Δεν λεω, εχεις ΑΠΟΛΥΤΑ δικιο σε αυτο που λες, αλλα σταματα να συνδεεις τον εαυτο σου με τους εργατες...τουλαχιστον σταματα να σκεφτεσαι οτι θα γινεις κ εσυ ενας απο αυτους...Υπαρχουν κ ανθρωποι με ονειρα, κ αν εσυ δν εχεις μην τα διαγραφεις απο τους αλλους..Αν ερθει καποτε η στιγμη να γινουμε κ εμεις, τοτε εκει στους δρομους θα μας βρεις...
κστσρχήν να ξεκαθαρίσω οτι δεν πιστεύω στον διαχωρισμό που έχετε όλοι σας κατα νού σε τάξεις, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση (εισόδημα, επάγγελμα, ιδιοκτησία, κτλ.). Θεωρώ πολύ ρατσιστική, προσβλητική και απάνθρωπη την ταμπελοποίηση κατά αυτό το τρόπο. Η δουλεία δεν είναι ντροπή, όπως και η οικονομική ευχέρεια. Δεν καταλαβαίνω γιατι εμείς πρέπει να είμαστε η γενιά των 700 ευρώ, οι εργάτες των 35 ευρω/8ωρο, οι δημόσιοι υπάλληλοι των 1200-1700 ευρω, οι συνταξιολυχοι των 1000ευρω. Γενικά, γιατί να διασπάμε το κοινωνικό σύνολο σε ομάδες με μόνο τους χαρακτηριστικό ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ, με δεδομένη την απέχθεια των χαμηλών νούμερων προς τα υψηλότερα. Και ναι, θα κοψοράψουνε πάλι το ποστ μου οι επαναστάτες νουαρηδες βμπαλοι και γκουσηδες και θα γράψουνε οτι μέσα από τις ταξικές διαμάχες θα δημιουργηθεί το ταξικό δίπολο το οποίο θα εντείνει τις κινητοποιήσεις για ταξικές διεκδικήσεις οσπου στο τέλος να γίνει και η ταξική επανάσταση. ΝΟΙΩΣΤΕ!
Ώπα, ώπα...μέσω του quote σου εγώ καταλαβαίνω ότι συμφωνείς με αυτό που είπε ο mind_the_gap, (ότι δηλαδή ένας φοιτητής του ΕΜΠ δεν πρέπει να ασχολείται με τα δικαιώματα τις εργατικής τάξης καθώς δεν είναι ένας από αυτούς) αλλά παρακάτω, από το κείμενό σου καταλαβαίνω πως πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν (ή δεν πρέπει να υπάρχουν) κοινωνικές τάξεις βάσει εισοδήματος...σωστά κατάλαβα;
Άβαταρ μέλους
apolski
Real Name: ---

Δημοσίευση από apolski »

C0n έγραψε:
mind_the_gap έγραψε:Το ιδανικο πανεπιστημιο για μενα ναι ειναι αυτο που παραγει γνωση κ μονο.
Με τις συνεχεις καταληψεις κ απεργιες μου στερεις το δικαιωμα να βγω εξω κ να παλεψω για το πτυχιο μου...Ασε με να τελειωσω τη ρημαδοσχολη που μπηκα κ οταν ερθει η ωρα θα βγω κ γω στο δρομο...(κ ισως βρω εκει πολλους να ειναι ακομα στη σχολη...)Δεν μπορεις να τα κανεις ολα ταυτοχρονα...
- ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (θα επρεπε να) ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο περασαμε το λούκι των πανελληνίων και μπήκαμε στο πανεπιστήμιο. ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΜΕ. ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ. και προς θεου, οποιος θέλει να απεργήσει είναι απολύτως ελεύθερος να το πράξει. Αλλά όχι εις βάρος της ακαδημαϊκής (και στην προκειμένη εξεταστικής) διαδικασίας. ΣΑΦΕΣ. Απο κεί και πέρα, η έρευνα αποτελεί παραγωγή γνώσης αρα ακαδημαϊκή δραστηριότητα (παρακαλούνται οι αντισυστημικοί να μην διαβάσουν το υπολοιπο της πρότασης γιατι τους περιμένει εγκεφαλικό) ακόμα και όταν αυτή γίνεται χρηματοδοτούμενη από το στρατό.
Παράδειγμα: Ο Αινστάιν δεν γνώριζε οτι η ατομική βόμβα θα έπληττε τη Χιροσίμα,θα προκαλουσε το ατυχημα στο Τσερνομπιλ, θα εξόπλιζε ΕΣΣΔ-Ισραηλ-ΗΠΑ-Ιραν κτλ. απειλόντας την ανθρωπότητα με πυρηνικό πόλεμο και αφανισμο και γενικότερα θα επέφερε ολες αυτές τις αρνητικες συνέπειες (και αν γνωριζε τοτε μπορεί να μην γνωστοποιούσε τις ερευνές του), ωστόσο οι εφαρμογές της ατομικής ενέργειας μπορούν να λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα της ανθρωπότητας με σωστή διαχείρηση. Το οτι χρηματοδοτήθηκαν και εφαρμόστηκαν από τον αμερικανικό στρατό (πρωτίστως) δεν σχετίζεται με την χρησιμότητα της έρευνας. ειπαμε, σωστή διαχείρηση.
+1111111111111111111111111111

Μπράβο φίλε, πες τα! Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες. Όποιος θέλει να απεργήσει κτλ. ας το κάνει άλλα όχι εις βάρος των υπολοίπων φοιτητών.
Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis

Δημοσίευση από vbalos »

Φίλε μου COn όχι αυτό το κείμενο δεν αποτελεί απάντηση πάνω σε αυτά που είπες...Είμαι αρκετά απασχολημένος αυτή τη στιγμή...θα επανέλθω όμως...έγραψα απλά και μόνο για να σου εκφράσω τη χαρά μου για το γεγονός ότι απάντησες , όχι ότι δεν το περίμενα φυσικά , αλλά πάντα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου η πιθανότητα να μην ''τσιμπήσεις''...Θα επανέλθω λοίπόν εντός ολίγων ωρών... :twisted:
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

Ξερεις ποιο ειναι το λαθος σου Κον?Οτι νομιζεις πως εισαι σε αιθουσα αμφιθεατρου και αντιμετωπιζεις κνιτες και εαακιτες.Και απαντας με βαση αυτα.Δεν θα μπω στην θεση των βιμπαλος και νουαρ,αυτοι μπορουν να σου απαντησουν με τον δικο τους τροπο.Ομως,δεν μπορεις να λες πως χωριζω την κοινωνια σε ταξεις,και με βαση αυτα να γραφεις ενα καρο βλ@κειες για να μου απαντησεις.Σε προκαλω να διαβασεις ολα μου τα ποστ και να δεις σε ποσα εχω αναφερει τον ορο "ταξεις" με τον ορο που τους δινει ο μαρξ,για να υπερασπιστω τα δικαιωματα καθε μιας.Αν δεις η αναφορα που κανω ειναι πολυ ασαφης,απαντα σε αυτα που γραφω και οχι σε αυτα που εχεις ο ιδιος στο μυαλο σου.Επισης απολσκι διαβασε το καπως μεγαλο ποστ μου αν θες και κανε εντιτ σε αυτο που εγραψες,μην αποδεικνυεις για μια ακομη φορα το "το να μιλας σε μερικους "επιστημονες " ειναι σαν να μιλας σε τοιχο".Σε παρακαλω διαβασε τις αποψεις που εθεσα περι της ευθυνης που εχουμε και του βαρους των επιλογων του καθενος μας και μετα γραψε,αν παλι δεν προλαβαινεις επειδη αυτο θα σε αποσπασει απο τα μαθηματα σου τοτε μην συμμετεχεις στην κουβεντα,ουτε καν με την μορφη γρυλισματων.Ευχαριστω...
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Νομίζω ότι είναι προφανές ότι υπάρχουν 2 βασικές ομαδες αυτή τη στιγμή...
Αυτή που ανήκω κ γω... και αυτή που λέει οτι πρεπει να αγωνιζόμαστε συνεχώς και να κλεινουμε τη σχολή κλπ κλπ...
Έχω λοιπόν να κάνω σε ΕΣΑΣ μια πολύ απλή ερώτηση που την έχουμε κανει όλοι ΕΜΕΙΣ αλλά δεν εχετε απαντήσει...

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ το δικαίωμα σας να θέλετε να απεργήσετε και να συμπαρασταθείτε στον αγώνα. Δεν σας απαγόρεψε ποτέ κανεις να κατέβετε σε πορεία. Εσείς λοιπόν με ποιο δικαίωμα απαγορεύετε σε ΕΜΑΣ να πάμε στην σχολή μας αν θέλουμε...?

Βεβαίως και ειναι σωστο να αγωνιζόμαστε.Κανεις από εμας δεν ειπε το αντίθετο. Αλλά δεν ειναι σωστό να κλείνει μια σχολή...Όποιος θέλει από τα μέλη της σχολής, μπορεί να πάει ελεύθερα...

Δηλαδή τι νομίζετε?Οτι έρχονται περισσότεροι αν κλείσετε τη σχολή? Οι ίδιοι έρχονται....
Και αυτοί που θα πήγαιναν για μάθημα κάθονται σπίτια τους γιατί κάποιος τους στέρησε το δικαίωμα να πάνε....
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

lunatic έγραψε:Νομίζω ότι είναι προφανές ότι υπάρχουν 2 βασικές ομαδες αυτή τη στιγμή...
Αυτή που ανήκω κ γω... και αυτή που λέει οτι πρεπει να αγωνιζόμαστε συνεχώς και να κλεινουμε τη σχολή κλπ κλπ...
Έχω λοιπόν να κάνω σε ΕΣΑΣ μια πολύ απλή ερώτηση που την έχουμε κανει όλοι ΕΜΕΙΣ αλλά δεν εχετε απαντήσει...

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ το δικαίωμα σας να θέλετε να απεργήσετε και να συμπαρασταθείτε στον αγώνα. Δεν σας απαγόρεψε ποτέ κανεις να κατέβετε σε πορεία. Εσείς λοιπόν με ποιο δικαίωμα απαγορεύετε σε ΕΜΑΣ να πάμε στην σχολή μας αν θέλουμε...?

Βεβαίως και ειναι σωστο να αγωνιζόμαστε.Κανεις από εμας δεν ειπε το αντίθετο. Αλλά δεν ειναι σωστό να κλείνει μια σχολή...Όποιος θέλει από τα μέλη της σχολής, μπορεί να πάει ελεύθερα...

Δηλαδή τι νομίζετε?Οτι έρχονται περισσότεροι αν κλείσετε τη σχολή? Οι ίδιοι έρχονται....
Και αυτοί που θα πήγαιναν για μάθημα κάθονται σπίτια τους γιατί κάποιος τους στέρησε το δικαίωμα να πάνε....
Αντε παλι...Διαβαζετε αυτα που γραφονται ή πρεπει να τα γραψουμε με την μορφη εξισωσεων?Οπως ΞΑΝΑεγραψα παραπανω......

"Αυτη η αναστατωση μπορει ειναι κλεισιμο του κεντρου των πολεων,κλεισιμο μαγαζιων,κλεισιμο υπηρεσιων,κλεισιμο εθνικων οδων,ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.Θα πει τωρα καποιος πως δν ειναι δημοκρατικο και ανθρωπινο και και και... να ενοχλειται ο κοσμος που δεν φταιει σε τιποτα,αλλα θα επρεπε να ενοχλουνται μονο οι κακοι υπουργοι και τραπεζιτες.Εδω ομως ειναι το ζουμι της ολης υποθεσης.Αν δεν εισαι κνιτης να θεωρεις πως ο μονος κακος ειναι οι ηπα και ο συριζα,τοτε μπορεις πολυ ευκολα να καταλαβεις τις ισοροπιες της κοινωνικης-ταξικης-πειτε την οπως θελετε διαμαχης.Αυτος που θα γκρινιαξει επειδη κλεινει ο δρομος,αυτος που θα πει πως αργησε στην δουλεια του,αυτος που θα παραπονεθει πως δεν εξυπηρετηθηκε ειναι παρα πολυ πιθανον να ειναι αυτος που οταν πολωθουν τα πραγματα και ισως (ισως) βγουνε και οπλα,θα παρει το μερος της αντιδρασης και θα παει να δαφυλαξει την ησυχια,την ταξη και την ασφαλεια.Αυτο συμβαινει γιατι εχει επιλεξει την οδο του ατομισμου με εξουσιαστικες προεκτασεις στους γυρω του,οδος η οποια ευαγγελιζεται απο την κοινωνια μας ως "αμερικανικο ονειρο,πετυχε εσυ πατωντας επι πτωματων και ασε τους αλλους να πνιγονται" .Οσοι κατακρινετε απεργιες διαδηλωσεις κ.ο.κ εχετε ηδη διαλεξει στρατοπεδο,αλλοι εν γνωσει σας και αλλοι μηχανικα προς το παρων,το θεμα ειναι ενα....Σκουζετε οσο θελετε,ειμαστε απεναντι σας........"
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
C0n
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από C0n »

Chris έγραψε: Ώπα, ώπα...μέσω του quote σου εγώ καταλαβαίνω ότι συμφωνείς με αυτό που είπε ο mind_the_gap , (ότι δηλαδή ένας φοιτητής του ΕΜΠ δεν πρέπει να ασχολείται με τα δικαιώματα τις εργατικής τάξης καθώς δεν είναι ένας από αυτούς) αλλά παρακάτω, από το κείμενό σου καταλαβαίνω πως πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν (ή δεν πρέπει να υπάρχουν) κοινωνικές τάξεις βάσει εισοδήματος...σωστά κατάλαβα;
Καταλαβες σωστά στο οτι δεν πιστευω στον διαχωρισμο σε τάξεις. Αλλά ερμήνευσες διαφορετικά το τι εννοεί ο mind_the_gap. Με βάση και αυτά που λεει παρακάτω δηλαδή, αυτό που αντιλαμβάνομαι εγω από την έκφραση αυτή είναι όχι οτι δεν πρέπει να ασχολείται, αλλά οτι δεν πρέπει να πέσει στο ατόπημα του να ταυτίσει τον εαυτό του με τον εργάτη. Ο φοιτητής και μετέπειτα απόφοιτος, ακόμα και αν δουλέψει ως εργάτης, δεν θα είναι εργάτης. Θα είναι επιστήμονας. Αυτό σημαίνει οτι έχει δικά του δικαιώματα να διεκδικήσει και με αυτά θα πρέπει να ασχοληθεί πρωτίστως( Ειδικά στη ΣΕΜΦΕ εχουμε πολλα να διεκδικήσουμε -> βλέπε ΤΕΕ, Μαστερ, κτλ.). Με μια φράση, διεκδικώντας τα δικαιώματα του εργάτη για τον εργάτη, ναι, πρόκειται για την ύψιστη μορφή αλληλεγγύης και υποστήριξης αλλά όταν οι απόφοιτοι και φοιτητές της ΣΕΜΦΕ κατέβουν στο δρόμο ή κανουν παράσταση διαμαρτυρίας εξω από το υπουργείο για τα δικά τους δικαιώματα, οι εργάτες θα ακολουθήσουν? Αυτό περιέχει για μένα η έκφραση:
mind_the_gap έγραψε:σταματα να συνδεεις τον εαυτο σου με τους εργατες...τουλαχιστον σταματα να σκεφτεσαι οτι θα γινεις κ εσυ ενας απο αυτους...Υπαρχουν κ ανθρωποι με ονειρα, κ αν εσυ δν εχεις μην τα διαγραφεις απο τους αλλους..Αν ερθει καποτε η στιγμη να γινουμε κ εμεις, τοτε εκει στους δρομους θα μας βρεις...
Δε φοβάμαι τίποτα...

Δεν ελπίζω σε τίποτα....

ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! :)
Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis

Δημοσίευση από vbalos »

Νομίζω ότι είναι προφανές ότι υπάρχουν 2 βασικές ομαδες αυτή τη στιγμή...

Στην κοινωνία στην οποία ζούμε , είτε το θέλεις είτε όχι , είτε το έχεις καταλάβει είτε όχι μαίνεται ένας πόλεμος ανάμεσα σε αυτούς που κρατούν υπό τις παρούσες συνθήκες στο κεφάλαιο και την εξουσία στα χέρια τους και σε αυτούς που νιώθουν στο πετσί τους τις αδικίες και τη βία (σε κάθε της μορφή) που παράγεται από την προσπάθεια των πρώτων να κρατήσουν τα κεκτημένα τους και γιατί όχι να τα αυξήσουν κι'όλας σχεδόν αγνοώντας και περηφρονώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δεύτεροι...Στη μέση ανάμεσα στα πολωμένα αυτά στρατόπεδα υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι είτε λόγω άγνοιας , είτε λόγω ωχαδερφισμού , είτε λόγω μικροσυμφερόντων και πρόσκαιρου βολέματος με ψίχουλα , είτε λόγω φόβου , είτε λόγω αποχαύνωσης και αυταπάτες αξιοκρατείας και για άλλους χίλιους δύο λόγους , δε λαμβάνουν μέρος στον πόλεμο αυτόν , ενώ θα είχαν κάθε λόγο , υποδαυλίζοντας έτσι τις προσπάθειες των άλλων για δίκαιη κοινωνία , έργο που εκ των προταίρων είναι δύσκολο αν αναλογιστείς τη δύναμη των πρώτων και τη δυνατότητά τους να ελέγχουν την κάθε εξουσία...Έτσι λοιπόν στην ουσία οι αδικημένοι της υπόθεσης ορισμένες φορές εξαναγκάζονται , στην προσπάθεια τους να ακουστούν τα δίκαιά τους αιτήματα , να φερθούν με συμπεριφορές οι οποίες μπορεί να φαντάζουν έως και φασιστικές , όπως και στην περίπτωσή μας , όμως λόγω του πνεύματος δικαίου που διακατέχει τους αγώνες τους κρίνονται πέραν για πέραν απαραίτητες και ίσως ο μαναδικός τρόπος απάντησης απέναντι σε κυβερνήσεις και κεφαλαιοκράτες ... τώρα αν αυτές οι ενέργειες δυσκόλευουν και λίγο τη ζωή των βολεμένων συμπολιτών τους , με συγχωρείς αλλά δεν είναι και τόσο σημαντικό (τόσες και τόσες δυσκολίες δημιουργούν στους άλλους αυτοί οι βολεμένοι συμπολίτες) ας φάνε και αυτοί λιγάκι κινησούλα , ας τους μεταφερθεί και κάποιο μάθημα , εδώ μιλάμε για ζωές συνανθρώπων που καταστέφονται...
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Ρε παιδια δηλαδη ελεος...Δε καταλαβαίνετε ελληνικά...
Ποιος είπε να μην γίνουν αγωνες?Ποιος ειπε να κατσουμε με σταυρωμένα τα χερια κ να κοιτιομαστε?
Ειστε κολλημενοι με την προπαγανδα σας και δεν καταλαβαινετε τι λεμε...
Λεμε πολυ απλα οτι ΔΕΝ χρειαζεται να κλεισει η σχολη για να κατεβουμε σε απεργια...Όποιος θελει να παει θα παει.... Τόσο απλα....

Αλλα εσεις θελετε να μιλατε για βολεμενους κ για επαναστατες...Ε συνεχιστε να μιλατε γι αυτο...Εσεις εκτιθεστε που δειχνετε ποσο εκτος τοπου ειστε και δεν καταλαβαίνετε τι σας λενε....
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Αυτή η συζήτηση με βγάζει από τα ρούχα μου .. Καταλήγουμε *και πάλι* να τρωγόμαστε ο ένας με τον άλλον επειδή δε μπορούμε να δεχτούμε ότι ο καθένας λειτουργεί με βάση όσα πραγματικά πιστεύει και νομίζουμε πως οι μεν μπορούμε να αλλάξουμε τη γνώμη των δε.
Gus έγραψε:"Αυτη η αναστατωση μπορει ειναι κλεισιμο του κεντρου των πολεων,κλεισιμο μαγαζιων,κλεισιμο υπηρεσιων,κλεισιμο εθνικων οδων,ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.Θα πει τωρα καποιος πως δν ειναι δημοκρατικο και ανθρωπινο και και και... να ενοχλειται ο κοσμος που δεν φταιει σε τιποτα,αλλα θα επρεπε να ενοχλουνται μονο οι κακοι υπουργοι και τραπεζιτες.
Αυτά που έχω να πω εγώ είναι ότι έχουμε κάνει ΓΣ, πορείες, καταλήψεις ψωμοτύρι. Ένα θέλω να ρωτήσω .. τότε που με το νόμο πλαίσιο κλείσαμε για σχεδόν ένα εξάμηνο τις σχολές και ήμασταν σε πορείες συνέχεια .. μας συμπαραστάθηκε με κινητοποιήσεις κανένας αγρότης; ή κανένας δημόσιος υπάλληλος; Ή ήταν τότε πιο πολύτιμα τα ημερομίσθιά τους; Αλλά εμείς ζυγίζουμε με ελαφρά τη καρδία μια μέρα σχολής με ένα ημερομίσθιο ενός εργαζόμενου .. και τη θυσιάζουμε;
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

msl ξέρεις τις απόψεις μου
Διαβαζοντας 1-2 ποστ μου μπορουν να τις καταλάβουν όλοι.

ΔΕΝ συμφωνώ ομως με αυτό που λες.Το ότι δεν μας συμπαραστάθηκαν αυτοί δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κάνουμε και εμείς... Άλλωστε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ μια πορεία ΔΕΝ αλλάζει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Το μόνο που κάνει ειναι να δηλώσει το αυτονόητο.Οτι δηλαδή οι διαδηλωτές δεν συμφωνούν με μια κίνηση της κυβέρνησης και γι αυτό κατεβαίνουν σε πορεία.... Και μην πεταχτεί τώρα κανάς κνίτης και πει ότι οι πορείες αλλάζουν τα μυαλά των κυβερνήσεων.....*

Εγώ προσωπικά δεν θέλω να αλλάξω καμία γνώμη.Θέλω απλά το σεβασμό του δικαιώματος μου να κάνω μάθημα όποτε λεει το προγραμμα της σχολής μου..ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ θα κατέβω στην πορεία.ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ θα παω για μαθημα και ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ θα πηδηχτώ και απ το παράθυρο και δεν δίνω λογαριασμό σε κανένα... ΚΑΙ στις 3 περιπτώσεις ομως η σχολή πρεπει να ειναι ανοιχτή.....ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εχει δικαίωμα να κλεισει μια σχολή μόνο και μονο για να κατέβει σε μια πορεία...

*Θυμάμαι τότε με τον πόλεμο στην Παλαιστίνη που έγινε κατάληψη. Μιλούσα με εναν κνητη και μου ελεγε οτι η κατάληψη θα δώσει ηχηρό μήνυμα να σταματήσουν οι εχθροπραξίες....χαχαχαχα ακόμα γελάω...
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

lunatic έγραψε:ΔΕΝ συμφωνώ ομως με αυτό που λες.Το ότι δεν μας συμπαραστάθηκαν αυτοί δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κάνουμε και εμείς... Άλλωστε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ μια πορεία ΔΕΝ αλλάζει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Το μόνο που κάνει ειναι να δηλώσει το αυτονόητο.Οτι δηλαδή οι διαδηλωτές δεν συμφωνούν με μια κίνηση της κυβέρνησης και γι αυτό κατεβαίνουν σε πορεία.... Και μην πεταχτεί τώρα κανάς κνίτης και πει ότι οι πορείες αλλάζουν τα μυαλά των κυβερνήσεων.....*

Εγώ προσωπικά δεν θέλω να αλλάξω καμία γνώμη.Θέλω απλά το σεβασμό του δικαιώματος μου να κάνω μάθημα όποτε λεει το προγραμμα της σχολής μου..ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ θα κατέβω στην πορεία.ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ θα παω για μαθημα και ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ θα πηδηχτώ και απ το παράθυρο και δεν δίνω λογαριασμό σε κανένα... ΚΑΙ στις 3 περιπτώσεις ομως η σχολή πρεπει να ειναι ανοιχτή.....ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εχει δικαίωμα να κλεισει μια σχολή μόνο και μονο για να κατέβει σε μια πορεία...
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

lunatic, κατάλαβα αυτό που θες να πεις, αλλά επειδή συμφωνώ σε εκείνο δεν μπήκα στο κόπο να το αναλύσω εκ νέου. (για τον ρόλο φοιτητών και κομμάτων σε σχολές έχω μιλήσει και στο παρελθόν)

Το point μου ήταν σε όσους θέλουν να δείξουν ότι όλη η κοινωνία λειτουργεί ως "ένα" όταν κάποιο τμήμα αισθάνεται αδικημένο και πόση κατάχρηση έχουμε κάνει όποιου μέτρου "πίεσης" θα μπορούσαμε να έχουμε.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
dj manos
Banned
Real Name: Μάνος

Δημοσίευση από dj manos »

Εγώ,πάντως,συμφωνώ με τη msl. Όπως εγώ όταν έκανα 6 μήνες κατάληψη δε μου συμπαραστάθηκε κανένας αγρότης,δημόσιος υπάλληλος,κλπ δεν καταλαβαίνω γιατί να τους συμπαρασταθώ εγώ τώρα?

Είναι ξεκάθαρο,πλεον,πώς αυτά όλα περί δίκαιης κοινωνίας,κλπ,κλπ ΔΕΝ τα πιστεύει κανείς από τους συνδικαλιζόμενους. Εγώ,εσείς,ο Χ,ο Υ μπορεί να τα πιστεύουμε αλλά αυτοί όχι. Τη δουλειά του κάνει ο καθένας. Άλλος έχει για δουλειά να μιλάει για κομμουνισμούς και άλλος για φασισμούς. Δεν χρειάζεται εμείς να γινόμαστε τα πιονάκια τους. Και οι αγρότες έχουν παιδιά και,μάλιστα,με τα πενιχρά λεφτά που παίρνουν από την κυβέρνηση δεν μπορούν να πληρώσουν ουτε καν την δημόσια παιδεία,δεν συζηταμε για την ιδιωτική. Κανείς,όμως,δεν είδα να ενδιαφερθεί και να μας συμπαρασταθεί όταν παλεύαμε για δημόσια παιδεία.

Ούτε καμιά ΑΔΕΔΥ ή κανένα ΠΑΜΕ θα σας δώσουν να φάτε αύριο-μεθαύριο. Το σκατό σας παξιμάδι θα κάνετε για να επιβιώσετε και αυτοί θα τσεπώνουν μίζες.

Οπότε,αφού στην κοινωνία επικρατεί το ρητό "ο σώζων εαυτόν σωθείτο",αναγκαστικά αυτό θα κάνουμε και εμείς,όσο και αν διαφωνούμε με αυτή την ατομικιστική φράση. Γιατί αλλιώς σε φαγαν λάχανο....
Άβαταρ μέλους
apolski
Real Name: ---

Δημοσίευση από apolski »

Στην τελική όλοι ατομικιστές είμαστε, είναι στην φύση του ανθρώπου. Το ερώτημα είναι ποιος είναι μεγαλύτερος ατομικιστής και κάτι με κάνει να πιστεύω ότι τελικά είναι αυτοί που το παίζουν αγωνιστές και μη ατομικιστές...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις”