Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [09/03/2010]
- Skliraios
- Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης
Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. [09/03/2010]
πρόταση?
πρόταση δρασης?
δε σου ειπε κανεις να μην αντιδρασεις κι εσυ κι αλλοι εκατονταδες μην πληρωνονατας τους φορους
δε σου ειπε κανεις να μην αντισταθεις ,δε σου ειπε κανει να μην διαμαρτυρηθεις πηγαινε και κατασκηνωσε εξω απο τη βουλη
αμα σε μια μερα σηκωσουν ολοι τα λεφτα τους απο τις τραπεζες εχεις ιδεα τι θα γινει?
αυτο που λεω ειναι οτι με το να κανεις καταληψη δε βλαπτεις κανενα αλλο εκτος απο την παιδεια....
πρόταση δρασης?
δε σου ειπε κανεις να μην αντιδρασεις κι εσυ κι αλλοι εκατονταδες μην πληρωνονατας τους φορους
δε σου ειπε κανεις να μην αντισταθεις ,δε σου ειπε κανει να μην διαμαρτυρηθεις πηγαινε και κατασκηνωσε εξω απο τη βουλη
αμα σε μια μερα σηκωσουν ολοι τα λεφτα τους απο τις τραπεζες εχεις ιδεα τι θα γινει?
αυτο που λεω ειναι οτι με το να κανεις καταληψη δε βλαπτεις κανενα αλλο εκτος απο την παιδεια....
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό... Συνέλευση αυστηρά μόνο τις Τετάρτες. Συμμετοχή των φοιτητών στις κινητοποιήσεις ως φοιτητικός σύλλογος, ανεξάρτητος από κόμματα, μία μέρα την εβδομάδα και μεταφορά αυτής της μέρας το Σάββατο...
vbale δε σκοπευω να σου απαντησω για το ποιος χρηματοδοτει το imperial η ποιος εδωσε μαχη για τον ΑΣΕΠ γιατι θα με πεις λαϊκιστη και ψευτη και θα σφαχτουμε ασχημα.
σκληραιε χανεις το χρόνο σου. Τα πραγματα είναι απλα. Τα παιδιά έχουνε μάθει απο μικρά να βαζουν στο ιδιο τσουβάλι το πακετο εργατες-αγροτες-φοιτητες. Είναι μια πτυχη της ιδεολογιας τους και ο,τι και να πεις δεν προκειται να καταλαβουν κατι διαφορετικό. Οπως για παράδειγμα οτι πλεον δεν υπαρχουν σκλαβοι-εργατες αλλά εργαζόμενοι με δικαιώματα και διεκδικήσεις, και οτι ενας εργαζομενος που σπουδαζει και θελει να διαμαρτυρηθει για τα εργασιακα το δικαιωματα πρέπει να μαθει να διαχωρίζει τις ιδιότητές του, να διαδηλώνει την αντίθεσή του αλλά μακριά από την φοιτητική κοινότητα.
ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.
Οπως επίσης να μην πιάσουμε την κουβέντα οτι είναι δικαίωμα του εργαζομένου η απεργία αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Αντίστοιχο της απεργίας δεν είναι η κατάληψη αλλά η αποχή από τα μαθήματα. Αυτός που μπορεί να απεργήσει οσον αφορά το χώρο της παιδείας είναι ο καθηγητής, ο οποίος είναι εγαζόμενος στην παιδεία. βλέπε ΠΟΣΔΕΠ.
Οσο και αν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας την κατάληψη επειδή αποφασίζεται μέσα από κομματικές ΓΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
Επιπλέον, αγωνισταράδες μου, το ξέρετε οτι οι καθηγητές παρακαλάνε να κάνετε καταλήψεις έτσι? Οταν η σχολή τελεί υπό κατάληψη, οι καθηγητές δεν χανουν το ημερομήσθιο, καθώς θεωρείται οτι προσήλθαν κανονικά στο χώρο εργασίας τους αλλά δεν μπορέσανε να εργαστούν λόγω ανωτέρας βίας. Και κάθονται και πληρώνονται δηλαδή. Και εσείς μιλάτε για σπατάλες δημοσίου χρήματος.
Σκέψεις πάνω στο θέμα κάνω, δεν απαντάω σε κάποιον συγκεκριμένα.
σκληραιε χανεις το χρόνο σου. Τα πραγματα είναι απλα. Τα παιδιά έχουνε μάθει απο μικρά να βαζουν στο ιδιο τσουβάλι το πακετο εργατες-αγροτες-φοιτητες. Είναι μια πτυχη της ιδεολογιας τους και ο,τι και να πεις δεν προκειται να καταλαβουν κατι διαφορετικό. Οπως για παράδειγμα οτι πλεον δεν υπαρχουν σκλαβοι-εργατες αλλά εργαζόμενοι με δικαιώματα και διεκδικήσεις, και οτι ενας εργαζομενος που σπουδαζει και θελει να διαμαρτυρηθει για τα εργασιακα το δικαιωματα πρέπει να μαθει να διαχωρίζει τις ιδιότητές του, να διαδηλώνει την αντίθεσή του αλλά μακριά από την φοιτητική κοινότητα.
ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.
Οπως επίσης να μην πιάσουμε την κουβέντα οτι είναι δικαίωμα του εργαζομένου η απεργία αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Αντίστοιχο της απεργίας δεν είναι η κατάληψη αλλά η αποχή από τα μαθήματα. Αυτός που μπορεί να απεργήσει οσον αφορά το χώρο της παιδείας είναι ο καθηγητής, ο οποίος είναι εγαζόμενος στην παιδεία. βλέπε ΠΟΣΔΕΠ.
Οσο και αν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας την κατάληψη επειδή αποφασίζεται μέσα από κομματικές ΓΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
Επιπλέον, αγωνισταράδες μου, το ξέρετε οτι οι καθηγητές παρακαλάνε να κάνετε καταλήψεις έτσι? Οταν η σχολή τελεί υπό κατάληψη, οι καθηγητές δεν χανουν το ημερομήσθιο, καθώς θεωρείται οτι προσήλθαν κανονικά στο χώρο εργασίας τους αλλά δεν μπορέσανε να εργαστούν λόγω ανωτέρας βίας. Και κάθονται και πληρώνονται δηλαδή. Και εσείς μιλάτε για σπατάλες δημοσίου χρήματος.
Σκέψεις πάνω στο θέμα κάνω, δεν απαντάω σε κάποιον συγκεκριμένα.
Δε φοβάμαι τίποτα...
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
- moutsos
- Real Name: Γιάννης
- Facebook ID: 0
Δεν είναι εφικτό! Ο φοιτητικός σύλλογος παίρνει τις αποφάσεις του σύμφωνα με το πλαίσιο(ναι κομματικό γιατί κακώς μόνο τα κόμματα κατεβαίνουν στη ΓΣ και μερικοί ανένταχτοι). Για αν γίνει αυτό πρέπει να κατέβει πλαίσιο που να περιλαμβάνει τα όσα λες παραπάνω και να στηρίξει τις θέσεις του. Αυτό έχει γίνει μόνο σε μια σχολή που ξέρω(Σχολή Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ-ΦΠ^2)congi έγραψε:Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό... Συνέλευση αυστηρά μόνο τις Τετάρτες. Συμμετοχή των φοιτητών στις κινητοποιήσεις ως φοιτητικός σύλλογος, ανεξάρτητος από κόμματα, μία μέρα την εβδομάδα και μεταφορά αυτής της μέρας το Σάββατο...
αλλά ακόμα και εκεί έκαναν κατάληψη όταν ήταν απαραίτητο-άρθρο 16-απλά δεν το παράκαναν όσο εμείς. Οπότε ας ξεκινήσει η προσέλευση στη ΓΣ και βλέπουμε για τα υπόλοιπα.
@C0n:απ'ότι κατάλαβα(μάχη για τον ΑΣΕΠ) σε εκφράζει η δεξιά πτέρυγα του αμφ.2 στη ΓΣ...και μας μιλάς για σπατάλη δημοσίου χρήματος, σχέσεις φοιτητικού-εργασιακού συνδικαλισμού και για ποιά είναι και δεν είναι τα δικαιώματα μας....?Η ερώτηση είναι ρητορική και σου απαντά συγκεκριμένα.
Civil disobedience 101...
-
Katestramenos
vbalos έγραψε:Έχετε καταλάβει ρε με τι συνθήκες θα βγούμε στην αγορά εργασίας μόλις πάρουμε το πτυχίο ? Έχετε καταλάβει ότι δεν προκειτε να πάρουμε σύνταξη ποτέ ?
Μόλις όμως το πάρουμε το γ@μηδι. Και πτυχίο παίρνεις όταν η σχολή σου είναι ανοιχτή. Όταν κλείνει δεν παίρνεις πτυχίο, παίρνεις το μπ***ο.
Έχετε συνειδητοποιήσει πως θα κληθείτε να δουλέψετε με όρους δουλείας των 700 Ευρώ και πολλές φορές χωρίς καν ασφάλιση ?
Αν γίνω ανειδίκευτος εργάτης ναι τόσα θα παίρνω και θα με γ@μ@νε καθημερινά,δεν αμφιβάλω. Αλλά για αύτο μπήκα στο κολοπολυτεχνείο, για να γλιτώσει το ποπουδάκι μου μελλοντικα.
Έχετε καταλάβει εσείς που νοιάζεστε τόσο για την πρόοδο του πανεπιστημίου πως η επιχορήγηση από το κράτος στην ανώτατη εκπαίδευση έχει πιάσει ήδη το μείον ? Έχετε καταλάβει ή έχετε συνειδητοποιήσει ότι στην Ελλάδα του σήμερα έχει εκλείψει εντελώς η έρευνα και τα ερευνητικά κέντρα είτε υπολειτουργούν είτε κλείνουν ?
Έχεις πάρει πρέφα ότι τα μεγάλα ιδρύματα στο εξωτερικά τα παίρνουν χοντρά από επιχειρήσεις για να παράγουν έρευνα, αλλά πολύ χοντρά, κι εσύ με τους δικούς σου συνειδητοποιημένους φοιτητοπατέρες αν δεις έναν εκπρόσωπο κάποιας εταιρίας απλά να κάνει βόλτα στο ΕΜΠ τον πετάς έξω λες και σου ανήκει το ΕΜΠ(εν μέρη σου ανήκει, αλλά όσο ανήκει και σε αυτόν που διώχνεις). Αν στο εξωτερικό συνολικά ακουμπάνε σε ένα ίδρυμα τα χιλαπλάσια λεφτά από αυτά που μας ακουμπάνε εμάς,τότε ναι λογικό είναι να είμαστε χίλιες φορές χειρότερη σε αυτόν τον τομέα.Ρε φίλε μου καλέ ξέρεις μήπως τι λεφτά δαπανούνται σε τέτοιου είδους ιδρύματα ? Ξέρεις μήπως τι κονδύλια πέφτουν από τη Βρεττανική κυβέρνηση πάνω στην έρευνα και ξέρεις ποιά είναι η αναλογία με τα αντίστοιχα ελληνικά πανεπιστήμια ?
Πάντως σίγουρα όχι από αυτούς που καταψήφιζαν το προεδρικό διάταγμα κάποτε, σίγουρα όχι από αυτούς που λέγανε εμάς δεν μας νοιάζει ο ΑΣΕΠ δεν ήρθαμε για αυτό στη σεμφε και σίγουρα όχι από αυτούς που λένε σε καθηγητές πρύτανη ακόμα και σε εκπροσώπους του ΤΕΕ πως: Το θέμα είναι πολιτικό και εντάσεται την γενικότερη επίθεση της ΕΕ(μας επιτίθεται η ΕΕ γιατί δεν γουστάρει τη σεμφε καθόλου) χωρις να λένε τπτ ούτε να προτείνουν το οτιδήποτε παρά μόνο να λένε για την πολιτική της ΕΕ σε ένα τόσο συγκεκριμένο ζήτημα.γνωρίζεις μήπως με ποιό τρόπο κατέστει δυνατό να αποκτήσουμε το δικαίωμα να δίνουμε εξετάσεις στον ΑΣΕΠ και να γίνεται και λόγος για ένταξή μας στο ΤΕΕ ?
Γνωρίζεις μήπως εσύ ποιός φώναζε οτί ξεπουλάνε την γη του ΕΜΠ όταν ήταν να φτιάξουν τις εγκαταστάσεις για τους Ολυμπιακούς και μετά να δωθούν για εστίες; Αν οι αγωνισταράδες τότε επικρατούσαν τότε δεν θα έμενε κανείς στις νέες εστίες.Έχεις συναίσθηση του πόσοι θα μένανε στις νέες εστίες
Γνωρίζεις μήπως η ΣΕΜΦΕ αρχικά το 1999 ήταν να πάρει μόλις 50 άτομα, το υπουργείο της επέβαλε 400 κι από τότε προσπαθούν να κόψουν κόσμο όπως και γίνεται, αλλά οι αγωνισταράδες φωνάζουν να πέρνουμε περισσότερους;(50 θέλανε γιατί τόσους είχαν υπολογίσει ότι μπορεί να απορροφήσει η αγορα)Γνωρίζεις τι θα γινόταν στην αγορά εργασίας αν φτιάχνονταν άλλες 10 ΣΕΜΦΕ
Το θέμα με τα βιβλία είναι πονομένο. Ποτέ δεν τα έκοψαν, ίσα ίσα που τώρα επιλέγουμε κιόλας(αν το ψάξει κανείς παίνρει και καλύρεα βιβλία από τα προτεινόμενα) οπότε το θέμα αναβαθμίστηκε... ενώ οι αγωνισταράδες λέγανε πάντα πως θα μας τα κόψουν( πες μ πότε τέθηκε θέμα από οποιοδήποτε υπουργείο για κάτι τέτοιο).Ή μήπως γνωρίζεις το ποιός έφαγε τα χρόνια του για να έχουμε το δικαίωμα δωρεάν συγγραμμάτων και τι θα γινόταν αν καθένας κοιτούσε την πάρτη του??
Οκ "παρτάλια"- μαραθωνοδρόμοι. Σας εύχομαι πολλά μετάλια στου Ολυμπιακούς του 2012. Λογικά θα μας φέρετε χρυσά στον στίβο και στην πάλη(την ταξική).Δυστυχώς ή ευτυχώς για όλα τα παραπάνω έτρεξαν αυτοί που εσείς σήμερα ονομάζετε τεμπέληδες και παρτάλια και δεν τους θέλετε γιατί χαλάν τη ζαχαρένια σας και το πτυχίο σας ΄, αλλά πιστέψτε με αν δεν υπήρχαν τα παρτάλια αυτά τίποτε από αυτά που εσείς απολαμβάνετε δωρεάν και νομίζετε ότι μας έχουν χαριστεί δε θα ήταν το ίδιο...
- Tsakalos
- Real Name: Κώστας
- Επικοινωνία:
ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!! Εισαι θεος!!! Αυτο ειναι το καλυτερο ποστ που εχω δει στα 18χρονια της ζωης μου!!!!!!!!C0n έγραψε: ενας εργαζομενος που σπουδαζει και θελει να διαμαρτυρηθει για τα εργασιακα το δικαιωματα πρέπει να μαθει να διαχωρίζει τις ιδιότητές του, να διαδηλώνει την αντίθεσή του αλλά μακριά από την φοιτητική κοινότητα.
Ολο καταληψεις κανουμε για ηλιθιους λογους και για θεματα που δε μας αφορουν αμεσα ως φοιτητες! Γιαυτο τα παιδακια που τελειωνουν το λυκειο ακομα κ αν εβγαλαν 19 καλυτερα να πανε κατευθειαν Αγγλια. Με λιιιγο περισσοτερα εξοδα θα παρουν πτυχιο στα 4χρ θα μαθουν τελεια μια ξενη γλωσσα κ θα ειναι κ Ελληνες του εξωτερικου μετα
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...

και να θυμομόστε τον κύριο Dio...

Την Παρασκευή θα γίνουν κανονικά μαθήματα?
- vbalos
- Real Name: Vasilis
Το λαϊκίζειν και το πες πες κάτι θα μείνει βλέπω το έχουν κάνει σημαία κάποια παληκάρια εδώ μέσα...για πάμε να δούμε...
Η ανάμειξη εταιρειών και η σύνδεση του πτυχίου μας με πάσης φύσεως εταιρείες όχι απλά δε θα αναβαθμίσει το χαρακτήρα του , αλλά θα μας χαντακώσει μέχρι εκεί που δεν πάει (πάντα μιλάω για τους μη βολεμένους)...
Ρε φίλε θέλεις να μου πεις δηλαδή ότι εσύ και κάμποσοι ακόμα δεν πήρατε πτυχίο λόγω των καταλήψεων ?? Θα με τρελλάνεις τελείως ?? Πόσοι ρε αρχηγέ μου εσύ δεν πήρανε πτυχίο στην ώρα τους λόγω καταλήψεων και πόσοι λόγω οικονομικών δυσχεριών ?? Απάντησέ μου γιατί θα τρελλαθώ...katestramenos έγραψε:Μόλις όμως το πάρουμε το γ@μηδι. Και πτυχίο παίρνεις όταν η σχολή σου είναι ανοιχτή. Όταν κλείνει δεν παίρνεις πτυχίο, παίρνεις το μπ***ο.
Θα μπορούσα εδώ να γράψω πολλά για τον ατομικισμό και την απάθειά σου , αλλά επειδή γνωρίζω ότι αυτά που θα πω δε θα σου λένε και πολλά θα μείνω στο γεγονός της κακής πληροφόρησης και των μαύρων μεσάνυχτων όσων αφορά τις μελλοντικές συνθήκες εργασίας σου..Φίλε μου καλέ συγγνώμη που θα σε στεναχωρήσω (δεν ξέρω βέβαια τις άκρες τις δικές σου προσωπικά , αλλά εδώ μιλάμε γενικά) , αλλά ξέρεις πόσα θα πάρεις με τον πτυχίο ως έχει άν μείνεις στην Ελλάδα είτε δουλέψεις ως εκπαιδευτικός , είτε στην έρευνα ??? Λοιπόν μπορεί και λιγότερα από 700...Ρώτα λιγάκι να μάθεις τι συμβαίνει όταν βγαίνεις απο το ΕΜΠ...katestramenos έγραψε:Αν γίνω ανειδίκευτος εργάτης ναι τόσα θα παίρνω και θα με γ@μ@νε καθημερινά,δεν αμφιβάλω. Αλλά για αύτο μπήκα στο κολοπολυτεχνείο, για να γλιτώσει το ποπουδάκι μου μελλοντικα.
Εσύ έχεις πάρει χαμπάρι πως σχεδόν όλοι μα όλοι οι καθηγητές ακόμα και τώρα που μιλάμε ήδη συνεργάζονται με εταιρείες και πως τα περισσότερα συμπεράσματα και αποτελέσματα πειραμάτων που προκύπτουν πρώτα πάνε στις αντίστοιχες εταιρείες και μετά δημοσιοποιούνται...Δεν είδα όμως αυτά τα χρήματα να μπαίνουν στο ΕΜΠ , παρά στις τσέπες των καθηγητών και όσο για τους μεταπτυχιακούς και πολύ περισσότερο για τους διδακτορικούς εκεί άστα ζητιανεύουν μπας και καταφέρουν να πάρουν 400 Ευρώ για ένα χρόνο , ενώ από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι ''τρεχάτε ποδαράκια μου''...Επίσης στο μόνο απτό εγχώριο παράδειγμα όπου εμπλέκονται εταιρείες που είναι τα χρηματοδοτούμενα σεμινάρια , έχει μήπως πάρει το αυτάκι σου τι γίνεται ??? Αυτά λέω όπου η παρακολούθηση είναι 6μηνη υποχρεωτική και στο τέλος σου δίνουν 3600 Ευρώ και χαρτί ότι έχεις παρακολουθήσει το σεμινάριο και για να μπεις θέλεις πρώτα απ'όλα μέσον πηγαίνεις κάθε παρασκευή για καφεδάκι , βάζεις υπογραφές για όλες τις υπόλοιπες μέρες και στο τέλος παίρνεις 3600 ζεστά και μετρητά χρήματα από το ελληνικό δημόσιο...katestramenos έγραψε:Έχεις πάρει πρέφα ότι τα μεγάλα ιδρύματα στο εξωτερικά τα παίρνουν χοντρά από επιχειρήσεις για να παράγουν έρευνα, αλλά πολύ χοντρά, κι εσύ με τους δικούς σου συνειδητοποιημένους φοιτητοπατέρες αν δεις έναν εκπρόσωπο κάποιας εταιρίας απλά να κάνει βόλτα στο ΕΜΠ τον πετάς έξω λες και σου ανήκει το ΕΜΠ(εν μέρη σου ανήκει, αλλά όσο ανήκει και σε αυτόν που διώχνεις). Αν στο εξωτερικό συνολικά ακουμπάνε σε ένα ίδρυμα τα χιλαπλάσια λεφτά από αυτά που μας ακουμπάνε εμάς,τότε ναι λογικό είναι να είμαστε χίλιες φορές χειρότερη σε αυτόν τον τομέα.
Η ανάμειξη εταιρειών και η σύνδεση του πτυχίου μας με πάσης φύσεως εταιρείες όχι απλά δε θα αναβαθμίσει το χαρακτήρα του , αλλά θα μας χαντακώσει μέχρι εκεί που δεν πάει (πάντα μιλάω για τους μη βολεμένους)...
Τώρα αρχίσαμε και τις λασπολογίες και αυτό με εξοργίζει...Μήπως θέλεις να μου πεις ποιός πολιτικός φορέας είναι αυτός που από άλλες σχολές μπλοκάρει την είσοδό μας στο ΤΕΕ , ενώ μας ανήκει κυριολεκτικά...??? Μήπως αυτοί που λες δε λέγανε ακριβώς αυτό που λές , αλλά γνώριζαν πως η είσοδός μας θα καθυστερήσει κι'άλλο και ίσως να μη γίνει και ποτέ , δεδομένου του ότι βολευτίκαμε με τα ψύχουλα???katestramenos έγραψε:Πάντως σίγουρα όχι από αυτούς που καταψήφιζαν το προεδρικό διάταγμα κάποτε, σίγουρα όχι από αυτούς που λέγανε εμάς δεν μας νοιάζει ο ΑΣΕΠ δεν ήρθαμε για αυτό στη σεμφε και σίγουρα όχι από αυτούς που λένε σε καθηγητές πρύτανη ακόμα και σε εκπροσώπους του ΤΕΕ πως: Το θέμα είναι πολιτικό και εντάσεται την γενικότερη επίθεση της ΕΕ(μας επιτίθεται η ΕΕ γιατί δεν γουστάρει τη σεμφε καθόλου) χωρις να λένε τπτ ούτε να προτείνουν το οτιδήποτε παρά μόνο να λένε για την πολιτική της ΕΕ σε ένα τόσο συγκεκριμένο ζήτημα.
Σώπα δε μας λες όμως ότι αν οι αγωνισταράδες επικρατούσαν δε θα είχαμε στην Ελλάδα Ολυμπιακά ακίνητα που πληρώθηκαν με το αίμα του ελληνικού λαού να μαραζώνουν και να μένουν αχρησιμοποίητα , ούτε ότι το έλλειμα που εμφανίζεται σήμερα σχεδόν δε θα υπήρχε οπότε μια χαρά και νέες εστίες θα μπορούσαν να φτιάξουν και όλα αυτά τα ωραία που θα ζήσουμε θα συνέβαιναν.katestramenos έγραψε:Γνωρίζεις μήπως εσύ ποιός φώναζε οτί ξεπουλάνε την γη του ΕΜΠ όταν ήταν να φτιάξουν τις εγκαταστάσεις για τους Ολυμπιακούς και μετά να δωθούν για εστίες; Αν οι αγωνισταράδες τότε επικρατούσαν τότε δεν θα έμενε κανείς στις νέες εστίες.
Τα μετάλλεια και τα παράσημα μας τα φέρατε εσείς μαζεμένα από 2004 , αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στην παραλιακή και θα καταλάβει , τώρα στην πάλη και στο μαραθώνιο δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν αλλά στο επί κοντώ αριστεύσατε όλο το κοντάρι βάλατε στον ελληνικό λαό ασυζητητεί...πάλι καλά που έχει και συγκεκριμένο μήκος (γύρω στα 200 μύρια υπολογίζεται)...katestramenos έγραψε:Οκ "παρτάλια"- μαραθωνοδρόμοι. Σας εύχομαι πολλά μετάλια στου Ολυμπιακούς του 2012. Λογικά θα μας φέρετε χρυσά στον στίβο και στην πάλη(την ταξική).
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
-
Katestramenos
Συγκρίνεις λιιιιιιιιιιιιιιιιιιγο ανόμοια πράγματα. Αυτός που δεν παίρνει πτυχίο λόγω οικονομικών δυσχεριών,κατανοητό θα δυσκολευτεί, θα κάνει το σκατό του παξυμάδι αλλά αυτό θα γινόταν και χωρίς τις καταλήψεις. Και ναι ξέρω πολλούς που έμενειαν πίσω λόγω των καταλήψεων, είμαι ένας από αυτούς και φέτος κατάφερα να μαζέψω σχεδόν όλα τα σπασμένα του τότε μετά από 3 χρόνια.vbalos έγραψε: Ρε φίλε θέλεις να μου πεις δηλαδή ότι εσύ και κάμποσοι ακόμα δεν πήρατε πτυχίο λόγω των καταλήψεων ?? Θα με τρελλάνεις τελείως ?? Πόσοι ρε αρχηγέ μου εσύ δεν πήρανε πτυχίο στην ώρα τους λόγω καταλήψεων και πόσοι λόγω οικονομικών δυσχεριών ?? Απάντησέ μου γιατί θα τρελλαθώ...
Ο βασικός μισθός ανειδίκευτου εργάτη είναι 680€. Εγώ με πτυχίο λες να πάρω τα ίδια; Βασικός μισθός(στο δημόσιο μιλάμε πάντα) μηχανικού είναι 1100 αν δεν κάνω λάθος ενώ για τους μη μηχανικούς θαρώ είναι γύρω στα 900+. Τώρα όταν πάμε στον ιδιωτικό τομέα εκει έχει να κάνει με τον καθένα τι βρίσκει και τι προσόντα πείθει τον εργοδότη του ότι έχει.Θα μπορούσα εδώ να γράψω πολλά για τον ατομικισμό και την απάθειά σου , αλλά επειδή γνωρίζω ότι αυτά που θα πω δε θα σου λένε και πολλά θα μείνω στο γεγονός της κακής πληροφόρησης και των μαύρων μεσάνυχτων όσων αφορά τις μελλοντικές συνθήκες εργασίας σου..Φίλε μου καλέ συγγνώμη που θα σε στεναχωρήσω (δεν ξέρω βέβαια τις άκρες τις δικές σου προσωπικά , αλλά εδώ μιλάμε γενικά) , αλλά ξέρεις πόσα θα πάρεις με τον πτυχίο ως έχει άν μείνεις στην Ελλάδα είτε δουλέψεις ως εκπαιδευτικός , είτε στην έρευνα ??? Λοιπόν μπορεί και λιγότερα από 700...Ρώτα λιγάκι να μάθεις τι συμβαίνει όταν βγαίνεις απο το ΕΜΠ...
Σου μιλάω για επίσημες καταστάσεις όπου η εταιρία σκάει ένα σκασμό λεφτά στο ίδρυμα για να παράγει έρευνα. Εμάς το να τα παίρνουν οι καθηγητές κακό κάνει σε όλο την κοινότητα του ΕΜΠ αλλά ξαναλέω είναι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Στον προϋπολογισμό του ΕΜΠ δεν αναφέρονται πουθενά και τα διαχειρίζεται το εκάστοτε λαμόγιο όπως γουστάρει.Αλλά μας χαλάει πολύ να έχουμε επενδυτές ενώ το αποτέλεσμα τώρα είναι ίδιο και χειρότερο... Η μόνη φορά που ξέρω ότι εταιρία έσκασε λεφτά ήταν κάποτε στους πολιτικούς μηχανικούς όπου η INTRACOM(ξέρεις η εταιρία της προεδράραςΕσύ έχεις πάρει χαμπάρι πως σχεδόν όλοι μα όλοι οι καθηγητές ακόμα και τώρα που μιλάμε ήδη συνεργάζονται με εταιρείες και πως τα περισσότερα συμπεράσματα και αποτελέσματα πειραμάτων που προκύπτουν πρώτα πάνε στις αντίστοιχες εταιρείες και μετά δημοσιοποιούνται...Δεν είδα όμως αυτά τα χρήματα να μπαίνουν στο ΕΜΠ , παρά στις τσέπες των καθηγητών και όσο για τους μεταπτυχιακούς και πολύ περισσότερο για τους διδακτορικούς εκεί άστα ζητιανεύουν μπας και καταφέρουν να πάρουν 400 Ευρώ για ένα χρόνο , ενώ από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι ''τρεχάτε ποδαράκια μου''...Επίσης στο μόνο απτό εγχώριο παράδειγμα όπου εμπλέκονται εταιρείες που είναι τα χρηματοδοτούμενα σεμινάρια , έχει μήπως πάρει το αυτάκι σου τι γίνεται ??? Αυτά λέω όπου η παρακολούθηση είναι 6μηνη υποχρεωτική και στο τέλος σου δίνουν 3600 Ευρώ και χαρτί ότι έχεις παρακολουθήσει το σεμινάριο και για να μπεις θέλεις πρώτα απ'όλα μέσον πηγαίνεις κάθε παρασκευή για καφεδάκι , βάζεις υπογραφές για όλες τις υπόλοιπες μέρες και στο τέλος παίρνεις 3600 ζεστά και μετρητά χρήματα από το ελληνικό δημόσιο...
Ψάχτο λίγο. Το ΤΕΕ δεν συζητάει καν την ένταξη μας αν δεν λεγόμαστε αρχικά σχολή μηχανικών.το είπαν και επίσημα τις προάλλες.Οι καθηγηταράδες μας δεν θέλουν να αλλάξουμε το όνομα σε σχολή μαθηματικών και φυσικών μηχανικών πχ. Τίτλος που προσδιορίζει καλύτερα στο μυαλό του Έλληνα το τι σκατά κάνουμε στη σχολή μας. Τώρα για τους πολιτικούς φορείς σε πληροφορώ πως ΚΑΜΙΑ παράταξη του ΤΕΕ με οποιονδήποτε πολιτικό φορέα και να έχει στη κοινωνία δεν έχει θέσει επι τάπητος το θέμα της σχολής μας καθώς επίσης πολλοί από τα μεγαλοστελέχη του ΤΕΕ δεν έχουν ιδέα για το τι κάνουμε στην σχολή μας... Οπότε μην πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος που μπλοκάρει κάτι. ΔΕΝ τους έχουμε πίσει δεν μας ξέρουν καλά καλά άρα δεν μας βάζουν έτσι επειδή το λέμε. Απλά πράγματα.Τώρα αρχίσαμε και τις λασπολογίες και αυτό με εξοργίζει...Μήπως θέλεις να μου πεις ποιός πολιτικός φορέας είναι αυτός που από άλλες σχολές μπλοκάρει την είσοδό μας στο ΤΕΕ , ενώ μας ανήκει κυριολεκτικά...??? Μήπως αυτοί που λες δε λέγανε ακριβώς αυτό που λές , αλλά γνώριζαν πως η είσοδός μας θα καθυστερήσει κι'άλλο και ίσως να μη γίνει και ποτέ , δεδομένου του ότι βολευτίκαμε με τα ψύχουλα???
Δεν θα διαφωνίσω ότι συνολικά οι Ολυμπιακοί(οι αγώνες ντε, γιατί η θρυλάρα είανι αρρώστεια) μας γ@μησαν. Ναι μεν άφησαν έργα όπως το μετρό πίσω τους και άλλα τα οποία ήταν απαραίτητα για να μας δώσουν την διοργάνωση(αλλιώς σιγά μην τα φτιάχνανε ποτέ) αλλά ως κράτος δεν είχαμε τους πόρους για τόσα πολλά. Ναι τα λεφτά που δώθηκαν θα ήταν καλύτερο να πάνε σε νοσοκομεία σχολεία εκπαίδευση και μεταγραφές του θρύλου(χιουμορ) αλλά τα περισσότερα ακόμα και τώρα πάνε στράφη. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στο ΕΜΠ μας έμεινε και κάτι που κάποτε ακουγόταν ότι ξεπουλάνε τη γη του ΕΜΠ και να μην γίνουν εκέι οι εγκαταστάσεις που έγιναν(νομίζω για τους δημοσιγράφους). Στο σκέλος πάντως ότι δεν είχαμε την οικονομική δυνατότηα για την διοργάνωση συμφωνούμε απόλυτα.Σώπα δε μας λες όμως ότι αν οι αγωνισταράδες επικρατούσαν δε θα είχαμε στην Ελλάδα Ολυμπιακά ακίνητα που πληρώθηκαν με το αίμα του ελληνικού λαού να μαραζώνουν και να μένουν αχρησιμοποίητα , ούτε ότι το έλλειμα που εμφανίζεται σήμερα σχεδόν δε θα υπήρχε οπότε μια χαρά και νέες εστίες θα μπορούσαν να φτιάξουν και όλα αυτά τα ωραία που θα ζήσουμε θα συνέβαιναν.
Προσωπικά δεν έφερα κανένα μετάλειο, αυτά τα φέρουν οι (μ)παιχταράδες του Θρύλου. Όσο για το έλλειμα και την λαμογία κλπ καλύτερα ψάξε από το 81 και μετά που μπήκαμε στην ΕΕ και μας ήρθαν ένα κάρο δανεικά λεφτά και ο κλασικός μ@λ@κας Έλληνας, από τους πρωθυπουργούς μέχρι και τον καθένα μας νομίζαμε ότι είναι χάρισμα και τα πετάγανε χωρίς σκέψηΤα μετάλλεια και τα παράσημα μας τα φέρατε εσείς μαζεμένα από 2004 , αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στην παραλιακή και θα καταλάβει , τώρα στην πάλη και στο μαραθώνιο δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν αλλά στο επί κοντώ αριστεύσατε όλο το κοντάρι βάλατε στον ελληνικό λαό ασυζητητεί...πάλι καλά που έχει και συγκεκριμένο μήκος (γύρω στα 200 μύρια υπολογίζεται)...
- Dare Devil
- Real Name: Δημήτρης Κάραλης
- Επικοινωνία:
Συμφωνώ. Άν οι φοιτητές της σχολής σκέφτονταν έτσι πολύ πριν το 6ο έτος δεν θα ήμαστε στα σημερινά χάλια.maria_20 έγραψε:Είμαι 6ο έτος μένω πλέον 2 ώρες μακρυά απο τη σχολή κι όμως ήρθα για να ψηφίσω! Απο το καθόμαστε εδώ πέρα να κλαιγομάστε όλοι παρέα ότι θα χάθουν μαθήματα κ θα γίνουν διπλές, και πιστέψτε με έχω ζήσει 2 χρόνια συνεχόμενων καταλήψεων με αποτέλεσμα να χρωστάω τα κέρατα μου( ναι δν περνάμε όλοι πολλά μαθήματα σε διπλές) καλό θα ήταν να έρχομαστε όλοι στις συνελέυσεις μπας κ αποφευχθουν οι καταλήψεις τουλάχιστον! Γιατι απεργίες θα χουμε μπόλικες απ ότι φαίνεται.
Οι μεγάλοι θέλουμε πτυχίο και οι μικροι δεν νομίζω να θέλετε να κάνετε καλοκαιριάτικα αναπληρώσεις εργαστηρίων και μαθημάτων.
Εντάξει, είναι κοινώς γνωστό ότι τα κόμματα κάνουν την δουλειά τους και σε αδρές γραμμές λένε αυτό που τους δασκαλεύουν. Μια απλή ερώτηση: Ποιός σε εμποδίζει να βρεθείς με 5-6 ακόμα ανθρώπους που λίγο πολύ συμφωνείτε και να επιχειρήσετε να κάνετε αυτό που θέλετε εσείς? Άν το σύστημα χρειάζεται πλήρη ανατροπή (όχι αλα Πρετεντέρη, ούτε φυσικά αλα ΕΑΑΚ), το επόμενο ερώτημά μου είναι άν την ανατροπή αυτή δεν την φέρουν οι απλοί φοιτητές, τότε ποιός στα κομμάτια θα την φέρει?Tzanampets έγραψε:ότι θέλουνε κάποιοι κάνουμε.
και μην αρχίζουμε πάλι με τα "έλα στη ΓΣ για να μην βγεί κατάληψη"... τα ακούμε πολλά χρόνια αυτά...
Ποιός νοιάζεται? Πλην εξαιρέσεων αυτοί που υπηρετούν το σύστημα σε κομβικές θέσεις (ανώτεροι πολιτικάντηδες, μεγαλοσυνδικαλιστές και μεγαλοκαθηγητές) να είσαι σίγουρος ότι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους σε Ελληνικό Δημόσιο Ίδρυμα. Στην χειρότερη να το κάνουν σε προπτυχιακό επίπεδο μετα κόπων και βασάνων για να γλυτώσουν κάποια χρήματα. Το ζητούμενο είναι τί κάνουν τα παιδιά εκείνων των (εύρωστων ή μη) γονιών που εμπιστεύονται την ελληνική δημόσια εκπαίδευση?Skliraios έγραψε:οι επομενες μερες πρεπει να μας βρουν πνευματικα σε οσο υψηλοτερο επιπεδο γινεται.....
πρεπει να εχουμε τη γνωση και την κριση να καταλαβαινουμε τι παιζεται γυρω μας και κατω απο τα ποδια μας
Περιοριζόμενοι στον μικρόκοσμο της σχολής μας, πότε θα καταλάβουμε ότι όταν ο καθένας κοιτάζει αποκλειστικά την πάρτη του και αφήνει τα ευρύτερα πράγματα στα χέρια των κομμάτων, ο ίδιος είναι που στο τέλος θα "κολυμπά" στην δεξαμενή των πολλών χαμένων.
Πολύ σωστή σημείωση! Αλήθεια ποιός απο τα εκτελεστικά «πιόνια» των παρατάξεων έχει το θάρρος και την ακεραιότητα να απέχει απο τα μαθήματα, προκειμένου να στηρίξει τις ιδέες τις οποίες πρεσβεύει? Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι δεν γίνεται να απέχει κάποιος απο μια άγνωστη για αυτόν διαδικασία..C0n έγραψε:Αντίστοιχο της απεργίας δεν είναι η κατάληψη αλλά η αποχή από τα μαθήματα.
Katestramenos έγραψε:Πάντως σίγουρα όχι από αυτούς που καταψήφιζαν το προεδρικό διάταγμα κάποτε, σίγουρα όχι από αυτούς που λέγανε εμάς δεν μας νοιάζει ο ΑΣΕΠ δεν ήρθαμε για αυτό στη σεμφε
Δηλαδή οι αγωνι-στράς των ΕΑΑΚ, της ΠΚΣ και της ΠΑΣΠ της ΣΕΜΦΕ που κατέβαζαν φασιστικά τα χέρια όσων είχαν έρθει στη Γ.Σ. για να στηρίξουν το ΠΔ της ΣΕΜΦΕ. Να τα θυμόμαστε και αυτά, για να ξέρουμε την σχέση των επαγγελματιών αγωνιστών με την σχολή μας.
Site Συλλόγου Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Θα καθομουν να γραψω αλλα εχει μαζευτει τοσο σκ@το εδω μεσα που δεν μπορω να αντεξω την μποχα...Γελοια ατομα που υπαρχουν στον κοσμο.....................*
*γενικα
*γενικα
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
- Dare Devil
- Real Name: Δημήτρης Κάραλης
- Επικοινωνία:
@Gus:
Απλή Συμβουλή:Άν έχεις κάτι να πείς σε κάποιον επι προσωπικού ή επι της ουσίας, τότε κλείσε την μύτη σου και κάνε τον κόπο να γράψεις δυό γραμμές, ειδάλλως σώπασε. Το πιο εύκολο είναι να αφορίζεις και να ευτελίζεις μια συζήτηση, επειδή έτσι σου κάπνισε.
Απλή Συμβουλή:Άν έχεις κάτι να πείς σε κάποιον επι προσωπικού ή επι της ουσίας, τότε κλείσε την μύτη σου και κάνε τον κόπο να γράψεις δυό γραμμές, ειδάλλως σώπασε. Το πιο εύκολο είναι να αφορίζεις και να ευτελίζεις μια συζήτηση, επειδή έτσι σου κάπνισε.
Site Συλλόγου Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ
- moutsos
- Real Name: Γιάννης
+10...το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνDare Devil έγραψε:@Gus:
Civil disobedience 101...
η απάντηση είναι και προφανής και λογική, στα πλαίσια μιας δημοκρατικής κοινωνιας. ΝΑΙ! ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ! εκτός αν σκοπεύεις με κάποιο τρόπο να με φιμώσεις!!!!!!! γιατί τότε η συζήτηση πάει αλλού. Στο άσυλο αριστερών ιδεών, σε μεροληπτικές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, κτλ. Από πότε δηλαδή είναι δικαίωμα μόνο των αριστερών να καθορίζουν της (μη υπαρκτές) σχέσεις εργαζομένων-φοιτητών σε συνδικαλιστικό επίπεδο, την απόδοση ευθυνων για το ποιός κατασπατάλησε το δημόσιο χρήμα και τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις του φοιτητικού κινήματος?moutsos έγραψε:C0n:απ'ότι κατάλαβα(μάχη για τον ΑΣΕΠ) σε εκφράζει η δεξιά πτέρυγα του αμφ.2 στη ΓΣ...και μας μιλάς για σπατάλη δημοσίου χρήματος, σχέσεις φοιτητικού-εργασιακού συνδικαλισμού και για ποιά είναι και δεν είναι τα δικαιώματα μας....?Η ερώτηση είναι ρητορική και σου απαντά συγκεκριμένα.
Και ώρα τώρα είναι να μας πείς οτι η ρητορική αύρα που έδωσες στην ερώτησή σου υπονοούσε οτι εγώ κατασπατάλησα το δημόσιο χρήμα και εγώ είμαι αυτός που με αναχρονιστικές καταληψιακές αποφάσεις στέλνει την ελληνική παιδεία κάθε χρόνο και πιό βαθιά στο σκοταδισμό του Μεσαίωνα.
Και δε με εκφράζει η δεξια πτέρυγα του αμφ.2. γιατί στη δεξιά πτέρυγα κάθεται η ΠΚΣ.
Δε φοβάμαι τίποτα...
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!
Δεν ελπίζω σε τίποτα....
ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!