Επεισόδια στο ναό της Πολυτεχνειούπολης [30 Ιαν 2007]
-
Κωνσταντίνος
- Βραχνός Προφήτης
- Επικοινωνία:
Επειδη πολλα λεχθηκαν για το πως αντιμετωπισαν τα ΜΜΕ το γεγονος, οριστε 2 γελοιγραφιες απο τα σημερινα ΝΕΑ και Ελευθεροτυπια, που παιρνουν το μερος των φοιτητων. ( http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=647250 )
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
-
Κωνσταντίνος
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Εννοείται ότι δεν μίλησα για εσένα προσωπικά,αλλά έναντι των υπέρμαχων της Εκκλησίας χριστιανών! (Συγνώμη που δεν ήταν σαφές) Αν δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία,δεν αφορά εσένα.Σε παρακαλώ, μην παραφράζεις τα λόγια μου, μην με κατηγοριοποιείς.
Δεν μίλησα για επιπολαιότητα και επουδενί για ηλιθιότητα.Ούτε βέβαια οτι πιστεύω στο θεό ή στη Χριστιανική πίστη.
Γιατί όχι? Κι αυτός έκανε "σόου" (θαύματα κλπ) μπροστά σε κάποια ομάδα ανθρώπωνΑν ο Χριστός υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο(κι ας μην θεωρηθεί ως θεάνθερωπος) δεν νομίζω να μπορεί να συγκριθεί με επιτυχία με τη ζωή και το έργο της κ. Μπεζεντάκου.Δεν εξισώνεται το πρόσωπο του Χριστού με την κ Μπεζεντάκου.
Ωραία ακούγεται αυτό,αλλά αν το σκεφτείς καλύτερα,μπορεί και να αναρωτηθείς πως θα μπορούσε να γίνει αυτό.Ακούγεται λίγο άτοπο! Πως μπορεί άραγε να σου δώσει την αλήθεια η πίστη σε κάποιο πρόσωπο? Με ποιό τρόπο? Αν αναμασάς συνεχώς αυτά που (υποτίθεται ότι) είπε? Και αν όχι,με ποιον άλλον?Η θρησκεία απο την άλλη έχει στόχο την ανακάλυψη της αλήθειας μέσω της πίστεως σε κάποιο πρόσωπο.
Δυστυχώς,ο χριστιανισμός,με τον εκφυλισμό της ανθρώπινης φύσης που προκαλεί,μόνο προβλήματα έχει προκαλέσει στην ανθρωπότητα.Σήμερα είναι τόσο ριζωμένος,στα ήθη,τα έθιμα,το κράτος και την παιδεία που δεν πρόκειται να ξεριζωθεί ποτέ.
Τέλος πάντων, η συζήτηση για τον θεό νομίζω ότι είναι offtopic! Είναι δικαίωμα (περισσότερο πρόβλημα) του καθενός να λατρεύει ένα πρόσωπο ή ένα αντικείμενο. Δεν είμαι αρμόδιος να του ανοίξω τα μάτια,εξάλλου δεν είναι καν δικό μου πρόβλημα (είναι δικό του
Συμφωνώ μαζί σου ως προς το ότι η πόλωση (από οποιαδήποτε μεριά) μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν το σκέφτηκαν αυτοί που τοποθέτησαν εκεί την εκκλησία! Οι αντιδράσεις που συνέβησαν ήταν αναμενόμενες. Έχουν γίνει και στο παρελθόν,και θα γίνουν και στο μέλλον,ακριβώς επειδή η εκκλησία δεν έχει θέση στο πανεπιστήμιο! Η Εκκλησία έχει κυνηγήσει την Επιστήμη άπειρες φορές στην διάρκεια της ιστορίας,έχει κάψει ανθρώπους και βιβλία,έχει ποδοπατήσει με λύσσα την πρόοδο..από τις ιδέες του Επίκουρου και του Γαλιλαίου,μέχρι αυτές του Φρόυντ! Είναι παρακινδυνευμένο (αν όχι ηλίθιο) να πιστεύεις ότι "επειδή οι ιερείς και η εκκλησία της Ελλάδος δεν φταίνε σε τίποτα",θα τοποθετηθεί ναός των χριστιανών μέσα στον ναό της Γνώσης,και θα είναι όλα ωραία και ήσυχα. Κατά την γνώμη μου,αυτή η εκκλησία δεν πρέπει να ξαναλειτουργήσει,απεναντίας,για να μην γκρεμιστεί,ο χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιείται διαφορετικά,όπως ως στεγασμένο αίθριο!
Πες μου έναν τρόπο να ανακαλύψεις την αλήθεια χωρίς να σκέφτεσαι!Η επιστήμη δεν έχει στόχο να καταργήσει τίποτα.Έχει στόχο την ανακάλυψη της πραγματικότητος του φυσικού μας κόσμου υπο το πρίσμα της κοινής λογικής και του ορθολογισμού.
Η θρησκεία απο την άλλη έχει στόχο την ανακάλυψη της αλήθειας μέσω της πίστεως σε κάποιο πρόσωπο.
Η επιστήμη συνιστά σκέψη και ανακάλυψη,ενώ η θρησκεία επανάληψη ορισμένων δοξαστικών λόγων (το ονομάζουν "προσευχή") και συνηθειών. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι και να μην σκέφτεσαι ταυτόχρονα. Όπως είπα,είναι διακριτές καταστάσεις! Στο αυτοκίνητό σου,μπαίνει πρώτη και όπισθεν ταυτόχρονα?
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
-
o_apolytos
- Real Name: Πραγματικό Όνομα
Re: Επεισόδια στο ναό της Πολυτεχνειούπολης [30 Ιαν 2007]
Καλώς τα παιδιά... Και φέτος!Θεία Λειτουργία στις 30 Ιανουαρίου
Την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, θα τελεστεί
Θ. Λειτουργία στον ιερό ναό της Πολυτεχνειούπολης.
Σύμφωνα με την παράδοση στο Ε.Μ.Π., θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση για τους ευεργέτες και δωρητές του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και θα προσφερθεί καφές στο κυλικείο του Διοικητηρίου.
Έναρξη του Όρθρου 7:45 και της Λειτουργίας 8:45.
Είσοδος από την πύλη της οδού Κατεχάκη.
Ζήτω το Ιράν, ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία
Έμμηνος ρήση φιλοσοφηθείσα - πούπουλα λευκά και μαύρη... άσφαλτρος (Βωδελαίρ).-
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Re: Επεισόδια στο ναό της Πολυτεχνειούπολης [30 Ιαν 2007]
Δεν νομίζω να είναι αυτό το κατάλληλο topic για να εκφράζεις τη διαφωνία σου...