apolski έγραψε: Αν θες να μαθεις τι ειναι ο φασισμος διαβασε για παραδειγμα το αρθρο στην wikipedia,
Το μεσον αυτο χρησιμοποιειται απο αλλα πολιτικα συστηματα μονο σε σπανιες και ακραιες περιπτωσεις (πχ. σε μια επανασταση).
Το μέσο αυτό (της βίας) χρησιμοποιείτε ΠΑΝΤΑ από όλα τα πολιτικά συστήματα (και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία (
τα "γουρούνια" των αναπτυγμένων σου Νικολή.....). Η μη-βία είναι μία γεμάτο-με-ροζ-πεταλουδίτσες συσκευασία κενού περιεχομένου. Δεν υποδηλώνει σε καμιά περίπτωση το τι
οφείλει να κάνει ο ανθρώπινος παράγοντας σε συνθήκες ιστορικά χαρακτηρισμένες από την άγρια εκμετάλλευση ανδρών και γυναικών, τον ρατσισμό, τη χούντα, ακόμη και την πείνα, την ανεργία και την εξαθλίωση.
Εσεις μαζι με την Χ.Α. το κανατε κομματικη βεντετα... η συζητηση δεν εχει νοημα με φανατισμενα ατομα...
Σε αυτό πάντως συμφωνώ (αν και δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "κομματική βεντέτα") και αναφέρομαι στην μέχρι τώρα δράση της antifa.
NickNafplio έγραψε: Στη φύση του ανθρώπου είναι ότι όσοι άνθρωποι είναι ικανότεροι και πιο δουλευταράδες, θέλουν το κάτι παραπάνω με βάση τις ικανότητες και τον κόπο τους αντίστοιχα, απλά πράγματα.
Έλα ρε Νικολή...Από ποιον είσαι ικανότερος ρε ρατσίστα (οοοο και μη τολμήσεις να μου πουλήσεις μλκίες του τύπου όποιον διαφωνεί τον λες ρατσιστή.....)?????Από ποιον απ'όλους εμάς τους άσημους τεμπέληδες λασπωμένους θεωρήσαι ικανότερος άνθρωπος???????Πες μου πως θα δουλέψει το σύστημα σου όταν θα βρεθείς στην ανάποδη, κατάλευκη μου χιονόμπαλα?????Πες μου, ηλιαχτίδα μου, πως δουλεύει για αυτούς που όταν ενώ δεν τους δίνεις ίσες ευκαιρίες, τους μεταχειρίζεσαι ίσα?????Οπότε ξεκόλλα τον εαυτό σου, δες πως γύρω σου υπάρχουν πράματα πιο σημαντικά από εσένα, υπάρχουν συλλογικές κατακτήσεις που είναι το μόνο που κρατάει τον κάθε εργοδότη από το να εκμεταλλεύεται τις υπέροχες ικανότητες σου για μία γαβάθα ρύζι (τον κομμουνισμό στην Κίνα, για μένα τον ρίξανε αφού πέθανε ο Μάο, οπότε μη κάνεις τον κόπο να πεις "ναι όπως στην Κίνα...............") και σταμάτα να αραδιάζεις τις μλκίες που σου έμαθε να λες ο κάθε ΔΑΠιτοπαπάρας....
Για το άλλο τι παραπάνω να πω; Τα είπα όλα για τις καταλήψεις. Για την ΕΣΣΔ, όσοι έχουν γνώσεις θα σου πούνε ότι είχε καταλήξει να έχει μικρές διαφορές από τη Ναζιστική γερμανία ως προς την εσωτερική πολιτική, ενώ ως προς την εξωτερική πολιτική ο Στάλιν (που κάποιοι τον έχουν κάνει και άγαλμα) στο όνομα του "κομμουνισμού" έσφαξε κάτι εκατομύρια ανθρώπους.
ΑΥΤΗ είναι για σένα γνώση????????????ΑΥΤΟ

είναι για σένα κριτική κάποιου που έχει γνώσεις?????Φυσικά δεν πάω να απολογηθώ για τον Τζότζεφ (μιας και αναγνωρίζω πως έκανε τεράστια λάθη στο εσωτερικό) αλλά μη μου αραδιάζεις αρλούμπες τέτοιου στυλ και να μου τις παρουσιάζεις για γνώσεις, οκ????Την περίοδό του, πάντως, ο Στάλιν όσων αφορά την "εσωτερική πολιτική" είχε ένα εσωτερικό πόλεμο (κανείς, ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε πως η επανάσταση θα είναι ειρηνική (καλά οκ, εκτός από τους συριζιάρηδες και την Παπαρήγα, αλλά αυτοί δεν μιλάνε για επανάσταση οπότε οκ...) και εξωτερικά..εεεε γ@μησε τους ΝΑΖΙ.....ξέρεις ήταν σε πόλεμο κάπως....και πολεμούσαν.....
chArAls έγραψε:@apolski Πραγματικα πιστευεις πως εχει νοημα το να κανεις διαλογο με εναν ανθρωπο που σε καλει σε ακριβη περιγραφη του πολιτικυ συστηματος του φασισμου,οταν αυτος αποκαλει τον καθε ενα που διαφωνει μαζι του φασιστα?
Κι εγώ θέλω να μάθω και δεν λέω τον κάθε που διαφωνεί φασίστα.....
Ο ορος κοκκινος φασιστας μαλλον ειναι αγνωστος σε πολλους και γιαυτο το λογο πρεπει να φατε 30 ποστ για να εξηγησετε αν ειναι εν δυναμη φασιστες οι αριστεροι.
Το 'χεις και σιγουράκι πανάθεμά σε!!!!!!!
Επισης κατι σημαντικο σε ολους τους θρησκευτικου επιπεδου προσηλωσης εναντιους της χρυσης αυγης και του "φασισμου".Η κοινωνια απορριπτει την χρυση αυγη λογω της βιας που ασκει.Της τυφλης για την ακριβεια.Ουτε για οικονομικες αποψεις ουτε για πολιτικες ουτε για την εχθρα της προς τους μεταναστες.
Ένα μέρος της κοινωνίας ενδυνάμωσε την Χρυσή Αυγή γιατί δεν ξέρει ακριβώς τι είναι. Δεν μπορώ να πιστέψω πως (ειδικά με τις ιστορικές αναμνήσεις που έχουμε) πως μέσα σε λίγο καιρό το 7% της ελληνικής κοινωνίας έγιναν ναζίδες...
Στο θεμα της χρυσης αυγης τωρα.Η οργανωση αυτη δεν ειναι αρρωστια της δημοκρατιας-κοινωνιας-πολιτικης μας ζωης αλλα ενα συμπτωμα.Συμπτωμα της αρρωστιας που προκληθηκε απο την εγκληματικοτητα των λαθρομεταναστων,η οποια ηταν πρωτογνωρη για τα ελληνικα δεδομενα,οι αντεθνικες πολιτικες ιδεολογιες και πρακτικες κομματων και παραταξεων,η πτωση των κοινωνικων αξιων της κοινωνιας μας και η ανυπαρξια ενος οργανωμενου και φιλολαικου κρατους.
Μακαρι να ξοδευατε εστω και το 1/10 του χρονου που ξοδευετε για τον πολεμο κατα της χρυσης αυγης,για να ασχοληθειτε με τα προβληματα του κοσμου απο την λαθρομεταναστευση.Αλλα φυσικα εσας δεν σας νοιαζει αυτο,αλλα να κανετε το πολιτικο σας παιχνιδι,το οποιο το νεαρο της ηλικιας το τραβαει.Ειτε μιλαμε για τσαμπουκαδες μεταναστες-χρυση αυγη,αναρχικοι φασιστες-νορμαλ φασιστες,πευκη-πανπεραμαικος το ιδιο και το αυτο.
Το θέμα είναι πως βάση της δικιά σου οπτικής η εγκληματικότητα (που υποδαυλίζει κράτος και παρακράτος) που οφείλεται στους μετανάστες είναι η αρρώστια. Έτσι όμως οδηγήσε στο να τους αντιμετωπίσεις σαν αρρώστια. Και η πολιτική αυτή οδηγεί με την σειρά της σε αναγκαστική δημιουργία κύκλων μέσα σε κύκλους. Μετά τους μετανάστες θα είναι κάποιοι άλλοι και μετά κάποιοι άλλοι και μετά κάποιοι άλλοι και πάντα κάποιος άλλος θα φταίει αν δεν δεις πως όλο αυτό είναι αποτέλεσμα των πολιτικών πρακτικών που ακολουθούμε (και είναι κάτι αυτονόητο και απαραίτητο, δομικό συστατικό το να υπάρχουν πάσης φύσης εκμεταλλευόμενοι στον ιμπεριαλισμό)
"Θα αργήσουν πολύ οι καπιταλιστές να μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε??..γιατί ως τώρα μας πηδάν με το δονητή που τους φτιάξαμε.."
Αντιφασισμός: πόλεμος ενάντια στο φόβο