Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 3/12

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
papagalakos II
Real Name: Λουμίδης
Facebook ID: 0

Re: Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ Τρίτη 3/12

Δημοσίευση από papagalakos II »

dead έγραψε:
papagalakos II έγραψε:.

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
χαχαχαχαχα δεν φοβάσαι μην καταγγείλει κανένας κήνσορας κνίτης ή δεξιός επαφές με παναγιώταρο?
Ούτως ή άλλος όλο και για κάτι θα καταγγείλουν. Αφού αυτό μόνο ξέρουν να κάνουν.
Για την ιστορία πάντως αυτό παλιότερα ήταν σύνθημα της αναρχίας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papagalakos II την Τετ Δεκ 04, 2013 12:16 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
m3Lt3D
Real Name: Γιάννης

Δημοσίευση από m3Lt3D »

Σημερα αποδεικτηκε περιτρανα οτι τα μεγαλυτερα κομματοσκυλα της σχολης ειστε ολοι εσεις οι ανοιχτοσχολακιδες.

-Ο μεγαλος σας ρητορας δεν απανταει ουτε στο 1/10 των ερωτησεων που του γινονται, και σε οσες απανταει, κανει τις ξανθιες των μεσημεριανων και τον Αδωνι να φανταζουν μπροστα του τερατα ευφυιας.

-Εκφραζετε αποδεδειγμενα πλεον την κυβερνητικη θεληση μεσα στα πανεπιστημια.

-Αρνειστε να κανετε διαλογο γιατι ξερετε οτι δεν εχετε ουτε ενα ουσιαστικο επιχειρημα παρα μονο μια μιζερη φιλοδοξια να γινετε σπουδαιοι και τρανοι(?!) πατώντας επι πτωματων.Δεν μπαινετε καν στην διαδικασια να ακουσετε οχι μονο μια διαφορετικη απο τη δικη σας αποψη, αλλα ακομα και στοιχεια της πραγματικοτητας.

-Περιμενετε σιωπηλα (με καποιες εξαιρεσεις οπου προεκυψαν ξεσπασματα βγαλμενα απο big brother1 ) τη στιγμη να σηκωσετε χερακι.

Συγχαρητηρια, κομματοσκυλα. Ειστε οι χρησιμοι ηλιθιοι που καθε καταπιεστικο καθεστως χρειαζεται για να επιβιωσει.
"Σκατά στους φασίστες" - όχι Μπρεχτ
obelokix
Real Name: mh s noiazei

Δημοσίευση από obelokix »

Γιατί κράζεις έτσι ρε μεγάλε?Σήμερα ακούστηκαν σωστές απόψεις και απ τις 2 πλευρές..Τι πάει να πεί "στα μούτρα σας" και "καλά να πάθετε"...Άραξε λίγο..Με την κυβέρνηση τα έχεις ή με τους συμφοιτητές σου?Και επειδή ξέρω τι θα πείς,όχι οι περισσότεροι θέλω να πιστέυω δεν εκπροσωπούσαν την κυβέρνηση άσχετα αν δύο φωνακλάδες προσπαθούσαν να πείσουν για το αντίθετο σαν σάπιοι προβοκάτορες..Νομίζω ξέρεις γιατί μιλάω και να σαι ειλικρινής αν μπορείς σε παρακαλώ..
Manthos
Real Name: Manthos

Δημοσίευση από Manthos »

NickNafplio έγραψε:Βλέπω λοιπόν να αναλαμβάνουν πλήρως τις διοικήσεις των ιδρυμάτων άτομα του κύρους των Σ.Ι. στα τέλη του 2014.
Με το κύρος π.χ. του Αργυρού ο οποίος, ένα χρόνο πριν θέσει υποψηφιότητα για το ΣΙ, ερχόταν σε συζητήσεις για το συντονισμό των δράσεων των φοιτητών και των καθηγητών και κατήγγειλε το νόμο Διαμαντοπούλου καλώντας μας να κάνουμε ακόμα και καταλήψεις ή με το κύρος του προέδρου του ΣΙ που, ενώ πέρυσι δεν είχαμε χρήματα για να αλλάξουμε ένα καζανάκι στις τουαλέτες, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία το μόνο που αναφέρει ως "λύση" για την υποχρηματοδότηση είναι η προσέλκυση χορηγιών από "φίλους του ΕΜΠ" στο εξωτερικό; Αλήθεια, ποιο σοβαρό πανεπιστήμιο καλύπτει της ΠΑΓΙΕΣ ανάγκες του από χορηγίες;
NickNafplio έγραψε:να ξέρεις όμως ότι αυτοί που υποστηρίζεις και η νοοτροπία τους αποτελούν μέρος της κομματικής διαπλοκής που έχει φέρει μια από τις πιο όμορφες χώρες της Ευρώπης σε τριτοκοσμικά επίπεδα, και ότι αν συνεχιστούν αυτά η κατάσταση θα γίνεται όλο και χειρότερη για όλο και περισσότερους πλην των κομματικών βυσματιών (εκτός αν είσαι ένας από αυτούς και δε σε νοιάζει).
NickNafplio έγραψε:@ Ιάσονας: Το ότι η οννεδ ξεκίνησε τέτοιο ψήφισμα, δε σημαίνει ότι όσοι το στηρίζουν είναι νδ-κράτες.
Δηλαδή όσοι ψηφίζουν το πλαίσιο κάποιας αριστερής παράταξης ή κάποιου αριστερού σχήματος παίζουν το παχνίδι της αριστερής διαφθοράς αλλά όσοι υποστηρίζουν ένα ψήφισμα που θα διευκολύνει την εφαρμογή των αποφάσεων της κυβερνώσας Νέας Δημοκρατίας δε πρέπει σε καμμία περίπτωση να συσχετίζονται με τη ΝΔ. Ε... ναι, γιατί όχι;

Όλοι εσείς που υποστηρίζετε το άνοιγμα των σχολών, με τη διαθεσιμότητα, με την οποία διαφωνούν καθέτως και οι περίφημοι εξωτερικοί αξιολογητές, τι λέτε να κάνουμε; Να διαβάσουμε πολύ και, αν πάρουμε καλούς βαθμούς, να ζητήσουμε ως επιβράβευση απ'τους γονείς μας έναν διοικητικό ο καθένας;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Manthos την Τετ Δεκ 04, 2013 1:21 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
do urden
Real Name: alex

Δημοσίευση από do urden »

obelokix έγραψε:Γιατί κράζεις έτσι ρε μεγάλε?Σήμερα ακούστηκαν σωστές απόψεις και απ τις 2 πλευρές..Τι πάει να πεί "στα μούτρα σας" και "καλά να πάθετε"...Άραξε λίγο..Με την κυβέρνηση τα έχεις ή με τους συμφοιτητές σου?Και επειδή ξέρω τι θα πείς,όχι οι περισσότεροι θέλω να πιστέυω δεν εκπροσωπούσαν την κυβέρνηση άσχετα αν δύο φωνακλάδες προσπαθούσαν να πείσουν για το αντίθετο σαν σάπιοι προβοκάτορες..Νομίζω ξέρεις γιατί μιλάω και να σαι ειλικρινής αν μπορείς σε παρακαλώ..
Νομίζω ότι αυτο που προσπαθεί να πει είναι ότι το πλαίσιο ανοιχτή σχολή είναι ένα ξεκάθαρα πολιτικό πλαίσιο και εκφράζει συγκεκριμένα συμφέροντα όπως όλα τα πλαίσια που κατεβαίνουν στη συνέλευση.. Όταν η δαπ δεν κατεβάζει πλαίσιο και στηρίζει σύσσωμη το ανοιχτή σχολή τότε νομίζω πως όλα είναι πιο ξεκάθαρα..
i was told that i could fly when least expected..cloud connected
Άβαταρ μέλους
meleneemil
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Aimilios K

Δημοσίευση από meleneemil »

papagalakos II έγραψε:
MakisH έγραψε:Παράλλογες σκέψεις ενός μη-μαθηματικού (που δεν έχει και λόγο να νοιάζεται για τη ΓΣ της ΣΕΜΦΕ, αλλά κουβέντα να γίνεται):
Στην περίπτωση ισοψηφίας (Α=Β), προβλέπεται (νομίζω) δεύτερος γύρος. Δεν θα ήταν λογικό, για αποφυγή μπουρδουκλωμάτων, να ορίζεται αυτό μέσα σε κάποιο στενό εύρος; Πχ αν διαφέρουν λιγότερο από 5% να θεωρούνται ίσα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα συνέφερε το ανεξάρτητο, σε μια άλλη περίπτωση (2 πετραδάκια παραπάνω) θα συνέφερε την ΕΑΑΚ. Απλώς είναι λίγο... κάπως! 1 ψήφος;
Δηλαδή μία ψήφος = καμία ψήφος; Δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι η δημοκρατία.
Τι σκατά δημοκρατία ακυρώνει την άποψη ενός ανθρώπου; Και μάλιστα ανθρώπου που ανήκει στο πλειοψηφικό κομμάτι;
Προφανώς εννοεί ότι η 1 ψήφος μπορεί να αποτελεί λάθος καταμέτρησης για τις δικές μας συνθήκες. Δεν είναι παράλογο.
Logical? maybe. ميلين اميل
Άβαταρ μέλους
MakisH
Real Name: MakisH
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από MakisH »

papagalakos II έγραψε:
MakisH έγραψε:Παράλλογες σκέψεις ενός μη-μαθηματικού (που δεν έχει και λόγο να νοιάζεται για τη ΓΣ της ΣΕΜΦΕ, αλλά κουβέντα να γίνεται):
Στην περίπτωση ισοψηφίας (Α=Β), προβλέπεται (νομίζω) δεύτερος γύρος. Δεν θα ήταν λογικό, για αποφυγή μπουρδουκλωμάτων, να ορίζεται αυτό μέσα σε κάποιο στενό εύρος; Πχ αν διαφέρουν λιγότερο από 5% να θεωρούνται ίσα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα συνέφερε το ανεξάρτητο, σε μια άλλη περίπτωση (2 πετραδάκια παραπάνω) θα συνέφερε την ΕΑΑΚ. Απλώς είναι λίγο... κάπως! 1 ψήφος;
Δηλαδή μία ψήφος = καμία ψήφος; Δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι η δημοκρατία.

Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία κοινοβούλια λειτούργησαν ακόμη και με πλειοψηφίες 151 βουλευτών εκ των οποίων οι 40 πριμ δωράκι στην κυβέρνηση από το πουθενά. Δεν είδα ποτέ κανέναν να το θίγει αυτό.
Θέλει η εταίρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει...

Επίσης αν θέλουμε να βιάσουμε κάθε έννοια λογικής, να καταργήσουμε ακόμα και τα τελευταία άλλοθι δημοκρατίας και να εξετάσουμε αυτή με μαθηματικούς όρους η μία ψήφος υποδηλώνει άλλη ποσότητα ανάλογα με το σύνολο.
Σε ένα 10μελές συμβούλιο η μία ψήφος αποτελεί το 10% του εκλογικού σώματος. Στις εθνικές εκλογές λιγότερο. Αλλά όπως και να έχει είναι μία ψήφος. Τι σκατά δημοκρατία ακυρώνει την άποψη ενός ανθρώπου; Και μάλιστα ανθρώπου που ανήκει στο πλειοψηφικό κομμάτι; Πόσο μαγείρεμα πια για να βγει το αποτέλεσμα που θέλετε; Τι έχετε επιτέλους μέσα στο κεφάλι σας; Ας μην απαντήσω...

Δεν το πιστεύω τι κάθομαι και σχολιάζω.

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΡΩΙΚΑ
ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΩΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ
Βρε άνθρωπε, απλώς αφορμή να πεις αυτό που ήθελες έψαχνες;
Ξέχνα ότι έχει να κάνει με ψήφους. Εξαρχής είπα (ως παρατηρητής) ότι μπορεί να ήταν π.χ. 112 vs 113 υπερ "Ανεξάρτητου" με ριγμένη την ΕΑΑΚ (ή οποιουσδήποτε τεσπα).
Έχεις ένα πειραματικό σύστημα με πχ 4 καταστάσεις και ψάχνεις να βρεις ποια είναι η πιο συχνή ή αντιπροσωπευτική. Κάνεις 272 μετρήσεις. Από αυτές, δυο καταστάσεις φαίνονται σίγουρα εκτός, αλλά 112 μετρήσεις δείχνουν την Α και 111 μετρήσεις δείχνουν τη Β κατάσταση. Νομίζω ότι δεν είναι ασφαλές συμπέρασμα η γενίκευση ότι "το σύστημα (π.χ.) ισορροπεί στην κατάσταση Α" γιατί ουσιαστικά έχουν την ίδια συχνότητα εμφάνισης. Άρα εστιάζεις το ενδιαφέρον σου σε αυτές τις δύο καταστάσεις και αυξάνεις το δείγμα σου προσπαθώντας να τις διακρίνεις με μικρότερο σφάλμα. Και αυτό διότι εξαρχής δεν έχεις δύο καταστάσεις, έχεις τέσσερις! Άρα μπορείς να εστιάσεις μόνο σε δύο. Και δεν έχεις 10 μετρήσεις, έχεις 272 μετρήσεις.

Τέσπα, μάλλον δεν μπορούμε να συννενοηθούμε, οπότε παράτα το. Έτσι κι αλλιώς μια μπούρδα είπα που δεν έχει νόημα. (όχι, ούτε εγώ δεν πιστεύω τι κάθομαι και σχολιάζω)

ΥΓ: Ναι, εμένα με θίγει το πριμ και μαζί σου για απλή αναλογική. Αλλά η πριμοδότηση σαν ιδέα είναι πιο κοντά στο "στους εκατοντάδες διαφέρουμε κατά μια ψήφο, άρα αυτός που την έχει κερδίζει" σε σχέση με το "μάλλον δεν βγαίνει καθαρό αποτέλεσμα, ας πάμε σε δεύτερο γύρο για να βγει ασφαλές αποτέλεσμα".
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

@ Manthos: Δεν ξέρω για αυτά που λες για τον Αργυρό. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι από τους ελάχιστους καθηγητές που προσπαθούν να κάνουν πραγματικά καλό μάθημα και δεν βάζουν θέματα τις πλάκας ώστε να περνάνε άτομα που δεν έχουν επαφή και σφήνωσαν απλά ένα manual στο κεφάλι τους. Αυτό σε συνδυασμό με το όνομά του στο αντικείμενό του στο εξωτερικό, μου λέει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για τον αντικειμενικό σκοπό του πανεπιστημίου. Για τη χρηματοδότηση, είμαι υπέρ του να καλύπτεται και από το κράτος αλλά και από ιδιώτες (η κρατική μόνο χρηματοδότηση δεν είναι αρκετή ενώ η πλήρης ιδιωτικοποίηση ίσως μπορεί να οδηγήσει σε ασυδοσία, εδώ κολλάει αυτό που λέμε ότι η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση). Δυστυχώς όμως σε αυτή τη χώρα (με ευθύνη των κομμάτων που κυβερνάνε) το κράτος "δεν βρίσκει" για να χρηματοδοτήσει πολλά πράγματα που θα έπρεπε, ίσα ίσα που κάνει το αντίθετο μάλιστα (ξεζουμίζει τους πολίτες φορολογώντας το μη-εισόδημα).

Δεν είμαι σε καμία περίπτωση υπέρ της διαθεσιμότητας. Όχι τουλάχιστον έτσι όπως γίνεται. Φεύγουν πολλοί που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φύγουν γιατί προσφέρουν και είμαι 100% μαζί τους. Επίσης αν η αξιολόγηση λέει ότι χρειάζονται προσλήψεις στα εργαστήρια για να λειτουργήσουν, προφανώς πρέπει να γίνουν. Έχει αποδειχτεί όμως ότι στα ΑΕΙ έχουν διοριστεί πολλά βύσματα με κομματικά και οικογενειοκρατικά κριτήρια, και προφανώς αυτοί πρέπει να φύγουν, δεν είμαι υποχρεωμένος να τους πληρώνω με τους φόρους μου. Η απεργία είναι δικαίωμα όσων αδικούνται, όχι όμως η απαγόρευση εισόδου σε Υ.Δ που θέλουν να εργαστούν πχ... Το ίδρυμα ανήκει σε όλη την κοινωνία, και η λογική "βάζω ως ασπίδα τους συμπολίτες μου για να μην αδικηθώ" δεν είναι κατ' εμέ ούτε δημοκρατική ούτε ηθική, γιατί δεν ξέρεις τι ανάγκες μπορεί να έχει κάποιος που πλήττεται από το κλειστό ίδρυμα (ο οποίος από αντίδραση και μόνο δεν θα στηρίξει τον απεργό ακόμα και αν θεωρεί δίκαιο τον αγώνα του - τα έχουμε ξαναπεί αυτά, αλλά είναι ζήτημα πολιτικής αντίληψης που δεν πρόκειται να λυθεί εδώ ποτέ).

Για τη σύγκριση που έκανες, υπάρχει μια διαφορά: αυτός που ψηφίζει εάακ συμφωνεί με τις πρακτικές τους. Αυτός που έβαλε μια τζίφρα σε εκείνο το petition, μπορεί θέλει να δυναμώσει τη φωνή όσων θέλουν ανοιχτό πανεπιστήμιο αλλά να διαφωνεί πλήρως με τις πολλές έως και όλες τις πολιτικές της κυβέρνησης (όπως εγώ, αν και δεν έβαλα τζίφρα εκεί.)
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
obelokix

do urden συγγνώμη αλλά δηλαδή άμα εγω ψηφίσω ανεξάρτητο πλαίσιο παρ ότι μισώ ΠΑΣΠ ΔΑΠ ΚΛΠ,αμέσως γίνομαι δαπίτης η ότι άλλο και συμμερίζομαι τις πεποιθήσεις και τις απόψεις τους?Τι δεν καταλαβαίνετε από τη λέξη ανεξάρτητο?Και γιατί όλη αυτή η προσπάθεια να στιγματίζονται ανεξάρτητοι φοιτητές?
papagalakos II

Είναι σαν να ρωτάς: "άμα ψηφίσω δεξιά είμαι δεξιός;"

Η απάντηση είναι όχι, μπορεί να είσαι απλά ηλίθιος. Αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα σημαίνει ότι είσαι δεξιός. Δεν αποκλείεται βέβαια να είσαι και τα δύο. Κατά βάση είναι το πιθανότερο.

Ή πιο απλά, αν η παράταξη της δεξιάς αποσύρει την πρότασή της και ψηφίσει μια άλλη τότε αυτή η άλλη είτε είναι δεξιά είτε εξυπηρετεί τα συμφέροντα της δεξιάς. Ανεξάρτητη πάντως δεν είναι.

Τι δεν καταλαβαίνεις;
obelokix

Δεν ρώτησα εσένα πρώτον και δεύτερον ότι να ναι....
papagalakos II

Αν δεν το πρόσεξες γράφεις δημόσια.
tuw2da
Real Name: ,

Δημοσίευση από tuw2da »

Τα λογικα, για σένα, συμπεράσματα σου είναι τόσο διαστρεβλωμένα κ μακριά απ την αλήθεια που είναι τρομακτικό.
Άβαταρ μέλους
Libo
Real Name: HATE
Facebook ID: 666

Δημοσίευση από Libo »

Νοικοκυραίοι, πρώτη φορά σήμερα ψήφισα ΕΑΑΚ!
Δε σας χάλασε η μία ψήφος διαφορά... έτσι?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EddX9hnhDS4[/youtube]
I Have No Mouth, and I Must Scream...

Φονιάδες των λαών, Νοικοκυραίοι.

Εικόνα
jimmy
Real Name: Chuck

Δημοσίευση από jimmy »

obelokix έγραψε:do urden συγγνώμη αλλά δηλαδή άμα εγω ψηφίσω ανεξάρτητο πλαίσιο παρ ότι μισώ ΠΑΣΠ ΔΑΠ ΚΛΠ,αμέσως γίνομαι δαπίτης η ότι άλλο και συμμερίζομαι τις πεποιθήσεις και τις απόψεις τους?Τι δεν καταλαβαίνετε από τη λέξη ανεξάρτητο?Και γιατί όλη αυτή η προσπάθεια να στιγματίζονται ανεξάρτητοι φοιτητές?

Πρέπει να πάρεις θέση φίλε μου. όχι στα ΑΕΙ μόνο αλλά κυρίως στην κοινωνία. Τι σημαίνει ανεξάρτητος? Πρέπει να έχουμε άποψη.

Ψηφίζω ανεξάρτητο έτσι επειδή γουστάρω να ανοιξει (ήμαρτον! πως να ανοίξει???? δεν καταλαβαίνετε επιτέλους οτι μας κλείνουν?) δεν είναι άποψη.

φιλικά
καθαρούς ουρανούς και καθαρές συνειδήσεις
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”