Καλή σας όρεξη κύριε επιτηρητά...
Συντονιστής: AlexandraDC
- vnsc
- Real Name: Renos
- Facebook ID: 0
Re: Καλή σας όρεξη κύριε επιτηρητά...
"οι φρικτοτεροι ειναι αυτοι που σερνουν μεσα τους το αρπακτικο ζωο και δεν εχουν καμία εκλογη, παρα μόνο ορεξεις ή αυτοκρεουργημα. Ακόμα και οι ορέξεις τους δεν είναι παρά μόνο αυτοκρεούργημα" ---> Φρ.Νίτσε
λοιπόν, το εύκολο πάτημα στην επιφανειακή κατανόηση αυτής της πρότασης είναι Μαύρη Κατάρα στους αντιγραφείς, οι οποίοι συνειδητά υποδαυλίζουν τον εαυτό τους.
Όμως, εσύ σεμφίτη, που προάγεις τη γνώση και στο όνομά της στρέφεσαι με μίσος (ίσως και με υπονομεύοντα αισθήματα που έχουν αποχρώσα ομοιότητα με τη ζήλια) κατα της αντιγραφης και βρίσκεσαι σε απόλυτη αρμονία με το εγώ σου, έχεις ποτέ σου αναρωτηθεί αν έχεις εκλογή ή ορέξεις?
Γιατί τολμώ να ισχυριστώ ότι αν ήταν εκλογή σου η στάση σου απέναντι στην αντιγραφή δεν θα είχες γράψει στο φορουμ απολύτως τίποτα.
δεν προσπαθώ να επιβραβεύσω την αντιγραφή με αυτό το ποστ, αλλά μου στάθηκε αδύνατο να μην δώσω σημασία στην αηδία που μου έφεραν τα ηθικα και καλογραμμένα ποστ που διάβασα.
για να κερδίσεις το δικαιωμα να κατακρινεις τους γυρω σου πρέπει να μην είσαι απόλυτος, γεγονός που θα σε αποτρέψει στο τέλος απο το να τους κατακρίνεις.
λοιπόν, το εύκολο πάτημα στην επιφανειακή κατανόηση αυτής της πρότασης είναι Μαύρη Κατάρα στους αντιγραφείς, οι οποίοι συνειδητά υποδαυλίζουν τον εαυτό τους.
Όμως, εσύ σεμφίτη, που προάγεις τη γνώση και στο όνομά της στρέφεσαι με μίσος (ίσως και με υπονομεύοντα αισθήματα που έχουν αποχρώσα ομοιότητα με τη ζήλια) κατα της αντιγραφης και βρίσκεσαι σε απόλυτη αρμονία με το εγώ σου, έχεις ποτέ σου αναρωτηθεί αν έχεις εκλογή ή ορέξεις?
Γιατί τολμώ να ισχυριστώ ότι αν ήταν εκλογή σου η στάση σου απέναντι στην αντιγραφή δεν θα είχες γράψει στο φορουμ απολύτως τίποτα.
δεν προσπαθώ να επιβραβεύσω την αντιγραφή με αυτό το ποστ, αλλά μου στάθηκε αδύνατο να μην δώσω σημασία στην αηδία που μου έφεραν τα ηθικα και καλογραμμένα ποστ που διάβασα.
για να κερδίσεις το δικαιωμα να κατακρινεις τους γυρω σου πρέπει να μην είσαι απόλυτος, γεγονός που θα σε αποτρέψει στο τέλος απο το να τους κατακρίνεις.
- thangus
- Real Name: Θανος
Σορυ ρε φιλε αλλα η ορθογραφια και εγω ειχαμε παντα βιους παραλληλους, γ'αυτο και παντα χαιρομουν που μπηκα σε μια φυσικομαθηματικη σχολη που οτι ορθογραφικο λαθος και να εκανα απλα θα ηταν σαν να μην υπηρχε.Εδω ολοκληροι γιατροι που δεν μπορεις να διαβασεις τα γραμματα τους αλλα τις συνταγες τους τις εμπιστευομαστε για την υγεια μαςLesta έγραψε: Τα ορθογραφικά λάθη είναι για να δώσουν έμφαση στα επιχειρήματά σου?
Μην μου το θυμηζεις αυτο πραγματικα!!!Ειναι λυπηρο πως το 2010 δεν μπορουμε να καταλαβουμε πως σε αυτο το μαθημα δεν θα επρεπε να εξεταζομαστε στις πανελλαδικες εξετασεις και να ειναι κριτηριο για την εισαγωγη μας στο πανεπηστιμιο.pao132003 έγραψε:για να μπεις σε αυτή τη σχολή έδωσες εξετάσεις και στη νεοελληνική γλώσσα. αυτό δε σου λέει τίποτα;
Για να στο κανω πιο λιανα λοιπον οταν εγω εχω προβλημα κατανοησης σε ενα μαθημα και ο καθηγητης δεν ειναι αξιος να με βοηθησει με το εργο του για να γραψω το βαθμο που χρειαζετε για να περασω το μαθημα δεν βλεπω το λογο που πρεπει να θεωρειτε κακο να αντιγραψεις ειτε απτον διπλανο σου που τα πιανει καλητερα ειτε απο σκονακια που θα εχεις μαζι σου...Lesta έγραψε:Δε νομίζω ότι η λογική σου βγάζει κάποιο νόημα. Είναι της φάσης
Το μπουζούκι είναι όργανο
Ο αστυνομικός είναι όργανο
Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι
"Imagination is more important than knowledge." Albert Einstein
- thangus
- Real Name: Θανος
Στο κομματι της ορθογραφιας βιους αντιθετους ηθελα να πω αλλα μπερδευτικα 
"Imagination is more important than knowledge." Albert Einstein
-
Lesta
- Real Name: Lesta
Ξέρω και γω έναvnsc έγραψε:"οι φρικτοτεροι ειναι αυτοι που σερνουν μεσα τους το αρπακτικο ζωο και δεν εχουν καμία εκλογη, παρα μόνο ορεξεις ή αυτοκρεουργημα. Ακόμα και οι ορέξεις τους δεν είναι παρά μόνο αυτοκρεούργημα" ---> Φρ.Νίτσε
Στου Ψηλορείτη την κορφή ήταν ένα γαιδούρι και σα το καλοκοίταξα σου έμοιαζε στη μούρη
- vbalos
- Real Name: Vasilis
Λοιπόν αρχικά και για να τελειώνει το παραμύθι , που εσείς οι καθως πρέπει φοιτητές κράζετε όλους τους ''αλήτες'' που αντιγράφουν , επειδή θα πάρουν πτυχίο με την ίδια αναγνώριση με εσάς και που πετάτε τσιτάτα τύπου : ''θα δεχτείς να πάρεις πτυχίο έτσι...εγώ θα ντρεπόμουν'' ή ακόμα χειρότερα κάνετε σχόλια για ορθογραφικά λάθη , προσπερνώντας το γεγονός ότι στη ζωή όλοι μας δεν έχουμε κοινό τρόπο διαβίωσης και όλοι δε φτάσαμε στο σημείο που βρισκόμαστε ούτε από την ίδια αφετηρία , ούτε από τον ίδιο δρόμο...θα σου πω πως κάποιος μπορεί να κάνει ορθογραφικά είτε λόγω δυσλεξίας , είτε λόγω της τρελλής δασκάλας του σχολείου που επειδή ήταν μέχρι τα 50 της γεροντοκόρη ξέσπαγε τα κόμπλεξ της στα παιδιά της , είτε λόγω του ότι ο πατέρας του μπεκρόπινε και βάραγε τη μάνα του και το παιδί από το δημοτικό δεν είχε πάρει σωστες βάσεις καθώς φοβόταν και τη σκιά του μέχρι το λύκειο όπου και μεγάλωσε , είτε επειδή ρε αδερφέ δεν το έχει...
Πάμε τώρα και στο θέμα της αντιγραφής...Η αντιγραφή , ως πράξη , πάντοτε και για τον καθένα αποτελεί αδίκημα...αδίκημα απέναντι στους θεσμούς , απέναντι σε όλους τους άλλους΄μα περισσότερο από όλα απέναντι στον ίδιο τον εαυτό καθένα που δρα έτσι (έχω αντιγράψει μονάχα στις 2 Java)...Όμως από εκεί μέχρι να το αναγάγουμε σε μέγα ζήτημα , που θα μας μετατρέψει σε ρουφιάνους υπάρχει διαφορά και μάλιστα μεγάλη...Θεωρείτε μεγάλη αδικία εσείς οι καθώς πρέπει φοιτητές να αντιγράψει κάποιος σε κάποιο μάθημα , αλλά δεν θεωρείτε αδικία να συναγωνίζεστε παιδιά τα οποία λόγω τρόπου διαβίωσής τους δεν μπορούν να διαβάσουν όσο εσείς...Όταν με το ζόρι έχεις καταφέρει να παρακολουθήσεις τα εργαστήρια της σχολής , όταν για να φύγεις από τη δουλειά και να πας να γράψεις πρέπει να πάρεις ειδική άδεια , όταν χάνεις μαθήματα επειδή το πρωί δεν κατάφερες να σηκωθείς αφού όλη την προηγούμενη μέρα δούλευες και ήσουν κομμάτια , και όταν δεν έχεις καταφέρει ουσιαστικά να παρακολουθήσεις κανένα μάθημα , τότε πραγματικά πιστέψτε με τα πράγματα γίνονται σχετικά δύσκολα...Αντί όμως να σας ακούσω να προτείνετε λύσεις ουσιαστικές και να αγωνιστείτε γι'αυτές , ώστε να πάει μπροστά το ελληνικό πανεπιστήμιο , να γίνει πρότυπο και τότε , στα ίσια πια να συναγωνιστείτε για τον περιβόητο βαθμό με συμφοιτητές σας επί ίσεις όρεις , σας ακούω να προτείνετε στην ουσία την καταστολή γράφοντας πύρινα άρθρα για την ''κλεψιά'' και για το ήθος του ''κλέφτη'' , αυτοακυρώνοντας στην ουσία όλα αυτά τα οποία ευαγγελίζεστε (ευγένή άμιλλα , ίσους όρους , επιστημονικό έργο) και αφήνοντας γυμνό τον εγωπαθή εαυτό σας , που το μόνο που τον νοιάζει είναι να δείξει πως είναι ανώτερος και καλύτερος από άλλους έχοντας την ψευδαίσθηση πως έτσι κάνει κάτι σημαντικό , καλύπτοντας και τα απαραίτητά κόμπλεξ...Έτσι λοιπόν δε μου αφήνετε κανένα περιθώριο , αν και δεν είμαι φαν της αντιγραφής , να σας πω πως τάσσομαι πολύ περισσότερο υπερ αυτών που αντιγράφουν παρά αυτών , που με επιδεικτικό καθωσπρεπισμό δε διστάζουν να κατηγορούν-σαρκάζουν-λοιδωρούν , διότι από τον τρόπο που το κάνουν δείχνουν πως όλα είναι κουραφέξαλα και το μόνο που τους νοιάζει είναι η αυτοεπιβεβαίωση και η προβολή του ΕΓΩ τους...
Πάμε τώρα και στο θέμα της αντιγραφής...Η αντιγραφή , ως πράξη , πάντοτε και για τον καθένα αποτελεί αδίκημα...αδίκημα απέναντι στους θεσμούς , απέναντι σε όλους τους άλλους΄μα περισσότερο από όλα απέναντι στον ίδιο τον εαυτό καθένα που δρα έτσι (έχω αντιγράψει μονάχα στις 2 Java)...Όμως από εκεί μέχρι να το αναγάγουμε σε μέγα ζήτημα , που θα μας μετατρέψει σε ρουφιάνους υπάρχει διαφορά και μάλιστα μεγάλη...Θεωρείτε μεγάλη αδικία εσείς οι καθώς πρέπει φοιτητές να αντιγράψει κάποιος σε κάποιο μάθημα , αλλά δεν θεωρείτε αδικία να συναγωνίζεστε παιδιά τα οποία λόγω τρόπου διαβίωσής τους δεν μπορούν να διαβάσουν όσο εσείς...Όταν με το ζόρι έχεις καταφέρει να παρακολουθήσεις τα εργαστήρια της σχολής , όταν για να φύγεις από τη δουλειά και να πας να γράψεις πρέπει να πάρεις ειδική άδεια , όταν χάνεις μαθήματα επειδή το πρωί δεν κατάφερες να σηκωθείς αφού όλη την προηγούμενη μέρα δούλευες και ήσουν κομμάτια , και όταν δεν έχεις καταφέρει ουσιαστικά να παρακολουθήσεις κανένα μάθημα , τότε πραγματικά πιστέψτε με τα πράγματα γίνονται σχετικά δύσκολα...Αντί όμως να σας ακούσω να προτείνετε λύσεις ουσιαστικές και να αγωνιστείτε γι'αυτές , ώστε να πάει μπροστά το ελληνικό πανεπιστήμιο , να γίνει πρότυπο και τότε , στα ίσια πια να συναγωνιστείτε για τον περιβόητο βαθμό με συμφοιτητές σας επί ίσεις όρεις , σας ακούω να προτείνετε στην ουσία την καταστολή γράφοντας πύρινα άρθρα για την ''κλεψιά'' και για το ήθος του ''κλέφτη'' , αυτοακυρώνοντας στην ουσία όλα αυτά τα οποία ευαγγελίζεστε (ευγένή άμιλλα , ίσους όρους , επιστημονικό έργο) και αφήνοντας γυμνό τον εγωπαθή εαυτό σας , που το μόνο που τον νοιάζει είναι να δείξει πως είναι ανώτερος και καλύτερος από άλλους έχοντας την ψευδαίσθηση πως έτσι κάνει κάτι σημαντικό , καλύπτοντας και τα απαραίτητά κόμπλεξ...Έτσι λοιπόν δε μου αφήνετε κανένα περιθώριο , αν και δεν είμαι φαν της αντιγραφής , να σας πω πως τάσσομαι πολύ περισσότερο υπερ αυτών που αντιγράφουν παρά αυτών , που με επιδεικτικό καθωσπρεπισμό δε διστάζουν να κατηγορούν-σαρκάζουν-λοιδωρούν , διότι από τον τρόπο που το κάνουν δείχνουν πως όλα είναι κουραφέξαλα και το μόνο που τους νοιάζει είναι η αυτοεπιβεβαίωση και η προβολή του ΕΓΩ τους...
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
J.R.T
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Lesta, ο vnsc παρέθεσε μια πρόταση πάνω στην οποία βασίστηκε για να εξηγήσει την άποψή του. Μπορείς να την διαβάσεις, να την κατανοήσεις (αν και κατά τη γνώμη μου, για να γίνει αυτό πρέπει να μην είσαι νηφάλιος
) και να απαντήσεις ή μπορείς να μην της δώσεις σημασία. Καταλαβαίνεις ότι οι ειρωνείες δεν βοηθούν και πολύ τη κουβέντα.
Όσον αφορά την αντιγραφή, να αναφέρω ότι το post του vbalos μου φάνηκε εκπληκτικό
Όσον αφορά την αντιγραφή, να αναφέρω ότι το post του vbalos μου φάνηκε εκπληκτικό
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
- vbalos
- Real Name: Vasilis
Ευχαριστώ κανένας...εγώ είμαι χρόνια φαν σου οπότε με κάνεις να 
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
J.R.T
J.R.T
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
Ωραίος ρε vbalos...

incal έγραψε: ΠΟΥ ΟΙΝΕ Ι ΑΞΗΩΚΡΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΤΟΡΑ ?? ΓΟΥΕΡ ΙΖ ΓΙΟΡ ΓΚΟΝΤ ΝΑΟ ??? μουχαχαχχααχχα
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Θα ερθω να διαφωνησω !!!!!!!!!!με το ποστ του παπαγαλακου,και να πω πως δεν μπορεις να θεωρεις τον εαυτο σου επαναστατη και ανατρεπτικο και παραλληλα να δουλευεις για αυτο (το συστημα) και να προσφερεις σε αυτο.Οπου "αυτο" βαλε κοινωνια,το ιδιο ειναι.Ειναι ενα χρονιο επιχειρημα των κνιτων για το οτι στηριζουν το σαπιο οικοδομημα το οτι η κοινωνια χρειαζεται καλους ανθρωπους,εργατικους και υπακουους.Εγω θα απαντησω πως χρειαζεται ρομποτακια.Αυτα προς απαντηση του παπαγαλακου και μονο,αν θελει να το αναλυσουμε ξερει που μπορει να με βρει,κατα τ αλλα θα συμφωνησω σε σημεια με οσους τασονται υπερ της αντιγραφης.Για οσους παλι τασονται κατα της αντιγραφης με αφοριστικους ορους,να τους ενημερωσω πως δεν υπαρχει (σε θεωρητικο επιπεδο παντα) καποιος ανταγωνισμος στο σαπιο κατα τ αλλα πανεπιστημιο μας,και αυτο γιατι (ξανα θεωρητικα ) δεν εχει σχεση το πανεπιστημιο με την επαγγελματικη αποκατασταση αλλα με την γνωση αυτη καθεαυτη.Επεξηγηση:TO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟ,ΜΗΝ ΣΠΡΩΧΝΕΣΤΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΤΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ .Οποιο κορακι οσμιζεται καριερα και ειναι ετοιμο να βγαλει τα ματια του συμφοιτητη του για να πετυχει,να κουβαλησει το θλιβερο πτωμα του και να μεταφερθει σε αλλο πανεπιστημιο,κατα προτιμηση της αμερικης,που εχει ΓΑΜ'ΑΤΑ πανεπιστημια πεντακαθαρα.Οι φημες που θελουν τους αμερικανους την πιο ηλιθια φυλη στον πλανητη,ελεγχονται ως ανακριβεις...Ε δεν γινεται,αυτοι εχουν το χαρβαρντ και το γιειλ και το μπερκλευ....
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
-
Lesta
Το πρόβλημα δεν είναι επιφανειακό, το προβλημα βρίσκεται μέσα στα σπλάχνα της ίδιας της κοινωνίας όπως είναι δομημένη. Μία κοινωνία που υποσκάπτει και θρέφει την αδικία, το φόβο, το μίσος, και την μη ευγενή άμιλα (στην περίπτωση της αντιγραφής). Μια κοινωνία που καλλιεργεί την αδιαφορία, την αναξιοκρατεία και τον ρατσισμό σε ότι δεν κατανοούμε. Αλλα για να αλλάξουμε την κοινωνία πρέπει να αλλάξουμε πρώτα τον ευατό μας, γιατί ΓΑΜΩΤΟ λέμε συνέχεια κοινωνία και κοινωνία. Ποιοα είναι αυτή η πουτάνα η σωστή κοινωνία που μιλάτε όλοι έτσι για αυτή?? Να απαντήσω λοιπόν. Κοινωνία είμαστε εμείς, εσύ και γω, οι ανθρωποι που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα σε έναν σάπιο καιρό χωρίς να χρησιμοποιήσουν άδικα μέσα, χωρίς να πατήσουν πάνω στον άλλον για να ανέβουν αυτοί τα σκαλιά της ίδιας τους της φιλοδοξίας. ΑΥΤΗ είναι η σωστή κοινωνία vbalo. Πώς μπορείς λοιπόν να μου λες και να υπερασπίζεσαι με τόσο πάθος την νοοτροπία να γαλουχούμε τα παιδιά μας με ιδέες σαν και αυτή? Αν εμείς οι ίδιοι αλλάξουμε, το πρόβλημα δεν θα υπάρχει. Γιατί ξέρεις κάτι vbalo, ΕΜΕΙΣ είμαστε το πρόβλημα..vbalos έγραψε:Θεωρείτε μεγάλη αδικία εσείς οι καθώς πρέπει φοιτητές να αντιγράψει κάποιος σε κάποιο μάθημα , αλλά δεν θεωρείτε αδικία να συναγωνίζεστε παιδιά τα οποία λόγω τρόπου διαβίωσής τους δεν μπορούν να διαβάσουν όσο εσείς...Όταν με το ζόρι έχεις καταφέρει να παρακολουθήσεις τα εργαστήρια της σχολής , όταν για να φύγεις από τη δουλειά και να πας να γράψεις πρέπει να πάρεις ειδική άδεια , όταν χάνεις μαθήματα επειδή το πρωί δεν κατάφερες να σηκωθείς αφού όλη την προηγούμενη μέρα δούλευες και ήσουν κομμάτια , και όταν δεν έχεις καταφέρει ουσιαστικά να παρακολουθήσεις κανένα μάθημα , τότε πραγματικά πιστέψτε με τα πράγματα γίνονται σχετικά δύσκολα...
- O kanenas
- Επικοινωνία:
Όπως λες κι εσύ, αυτό που περιγράφεις δεν είναι η κοινωνία, αλλά ένα μέρος της το οποίο αποκαλείς "σωστό". Αν και ίσως να εννοούμε τα ίδια πράματα, εγώ προτιμώ, αντί για "σωστό", να το χαρακτηρίσω ως το κομμάτι της κοινωνίας που λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο δίκαια*. Αυτό όμως είναι μόνο ένα κομμάτι της. Μέσα στην κοινωνία υπάρχουν και άνθρωποι που θα πατήσουν πάνω στον άλλο για να ανέβουν αυτοί και θα συμπεριφερθούν σάπια προκειμένου να ικανοποιήσουν δικούς τους σκοπούς. Απέναντι σ'αυτή την άσχημη συμπεριφορά μερικών, κάποιοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα αμυνόμενοι. Για παράδειγμα, ο υπάλληλος θα ιδρύσει συνδικαλιστικό όργανο ή θα κάνει απεργία για να αμυνθεί από την επίθεση του αφεντικού του, που προσπαθεί να του επιβάλλει να δουλεύει περισσότερη ώρα ή για λιγότερα λεφτά ή με λιγότερη ασφάλεια όσον αφορά την μονιμότητά του κλπ. Αντίστοιχα, ο φοιτητής, απέναντι στη σάπια συμπεριφορά του καθηγητή του, ο οποίος παραδίδει κάθε χρόνο ένα μάθημα-κασέτα, βαριέται να ασχοληθεί με τις απορίες των φοιτητών του ή βάζει θέματα-παλούκια, και απέναντι στη σάπια κατάσταση στην οποία του επιβάλλουν οι συνθήκες να ζήσει (πχ, αν η οικογένειά του δεν είναι οικονομικά άνετη, ίσως χρειαστεί να δουλεύει παράλληλα), αμύνεται κάνοντας ένα σκονάκι ή αντιγράφοντας. Πρόθεσή του είναι να ελαφρύνει τον εαυτό του από το επιπλέον βάρος ενός μαθήματος που δεν τον ενδιαφέρει και που το διδάσκει ένας ανίκανος καθηγητής.Lesta έγραψε:Κοινωνία είμαστε εμείς, εσύ και γω, οι ανθρωποι που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα σε έναν σάπιο καιρό χωρίς να χρησιμοποιήσουν άδικα μέσα, χωρίς να πατήσουν πάνω στον άλλον για να ανέβουν αυτοί τα σκαλιά της ίδιας τους της φιλοδοξίας. ΑΥΤΗ είναι η σωστή κοινωνία vbalo.
Στις περιπτώσεις αντιγραφής όπως αυτή που περιγράφω, οι καταδίκες μερικών εδώ καθώς και το ρουφιανιλίκι είναι άλλη μία σάπια συμπεριφορά, μια επίθεση απέναντι σε έναν άνθρωπο που αμύνεται. Από την άλλη, όταν η αντιγραφή γίνεται επειδή έχεις διαβάσει λίγο, παρόλο που είχες τον χρόνο και την άνεση να διαβάσεις περισσότερο, αλλά θες ντε και καλά 9αράκι, τότε είναι κατακριτέα. Όχι όμως σε τόσο μεγάλο επίπεδο, ώστε να της δώσω αυτή τη διάσταση που έχει πάρει εδώ και να παροτρύνω φοιτητές να πάρουν τον ρόλο του μπάτσου που θα ρουφιανεύει τους "εγκληματίες".
* Λέω όσο τον δυνατόν πιο δίκαια, γιατί τελείως δίκαια εκ των πραγμάτων δεν γίνεται. Από τη στιγμή που ζούμε σε ένα σύστημα που βασικό στοιχείο για την λειτουργία του είναι η αδικία, δεν γίνεται να είμαστε πλήρως δίκαιοι σε όλα ακόμα κι αν οι προθέσεις μας είναι οι καλύτερες. Για παράδειγμα, προκειμένου να είμαστε εμείς σαν σύνολο σε θέση να απολαύσουμε κάποιες ανέσεις, όπως η τεχνολογία, άλλοι λαοί που αποικιοκρατούνται από τις χώρες της Ευρώπης έχουν πολύ χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο, ακριβώς επειδή επί αιώνες τους ρουφάμε τα πλούτη τους. Δεν έχουμε όλοι αυτή την πρόθεση, αλλά από τη στιγμή που χρησιμοποιούμε τις ανέσεις αυτές (και είναι αδύνατο να μην τις χρησιμοποιήσουμε), αναγκαστικά εκμεταλλευόμαστε τη δύναμή μας πάνω τους.
R.I.P.
-
Lesta
Συμφωνώ με όλα εκτός από αυτό το σημείο. Δηλαδή θέλεις να με πείσεις ότι οι φοιτητές που αντιγράφουν έχουν στο νου τους αυτό το σκεφτικό? Και πες οτί το έχουν. Και να υποθέσω ότι συμφωνείς με αυτό. Είναι ο σωστός τρόπος να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα? Θέλουμε να έχουμε ένα σωστό πανεπιστήμιο με πρωτοκλασάτους και σπουδαίους καθηγητές και επειδή δεν το έχουμε θα αντιγράψουμε? Και τι? Άμα αντιγράψεις τι θα αλλάξει στο ελληνικό πανεπιστήμιο? Και ποιά η λογική της εκδίκησης ενός μ@λ@κ@ καθηγητή? Μήπως στην τελική εκδικήσε τον ίδιο σου τον ευατό βάζοντας ταυτόχρονα και συ το ληθαράκι σου για να βουλιάξουμε όλοι πιο βαθιά στα σκατά.O kanenas έγραψε:Αντίστοιχα, ο φοιτητής, απέναντι στη σάπια συμπεριφορά του καθηγητή του, ο οποίος παραδίδει κάθε χρόνο ένα μάθημα-κασέτα, βαριέται να ασχοληθεί με τις απορίες των φοιτητών του ή βάζει θέματα-παλούκια, και απέναντι στη σάπια κατάσταση στην οποία του επιβάλλουν οι συνθήκες να ζήσει (πχ, αν η οικογένειά του δεν είναι οικονομικά άνετη, ίσως χρειαστεί να δουλεύει παράλληλα), αμύνεται κάνοντας ένα σκονάκι ή αντιγράφοντας. Πρόθεσή του είναι να ελαφρύνει τον εαυτό του από το επιπλέον βάρος ενός μαθήματος που δεν τον ενδιαφέρει και που το διδάσκει ένας ανίκανος καθηγητής.
Απάντησε μου σε παρακαλώ, θέλω πολύ να ακούσω την απάντηση σου
-
o_apolytos
- Real Name: Πραγματικό Όνομα
Τα πράγματα έχουν ως εξής. Το πανεπιστήμιο του σήμερα, χιλιόμετρα μακριά από το ανθρωπιστικό όραμα όπως αυτό διαμορφώθηκε με το διαφωτισμό, είναι εδώ για να δώσει πτυχία. Γιατί είναι εδώ; Πάμε όλοι μαζί: Για να δώσει πτυχία! Τα πτυχία αυτά, αποτελούν πιστοποιητικά γνώσης για το πώς δουλεύει μια μηχανή, για το τι θα κάνεις για να βρεις το μετασχηματισμό Φουρριέ, για το πώς θα μεταφράσεις το Βιργίλιο και για το πώς θα μάθεις να αποστηθίζεις καλά, χωρίς να σκέφτεσαι, κυρίως. Τα πτυχία αυτά έχουν αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας. Η αγορά εργασίας προφανώς δε νοιάζεται αν εσύ σπούδασες μαθηματικά ή φυσική ή αρχαία για να αλλάξεις τον κόσμο. Θέλει να ξέρει αν έχεις το πιστοποιητικό (το σημαντικότερο) και αν κατέχεις τη γνώση (λιγότερο σημαντικό). Και βάζει διαβαθμίσεις. Άλλο εκείνο της Οξφόρδης, άλλο εκείνο της Μπολόνιας, άλλο εκείνο της Αθήνας.
Και λοιπόν ο καυγάς γίνεται γιατί λέει σε ένα πανεπιστήμιο που η αγορά -προσοχή, η αγορά- έχει πολύ χαμηλά, πάνε κάτι άθλιοι τύποι ανεκδιήγητοι και αντιγράφουν. Κακά παιδιά! Ασχολείστε με ανύπαρκτα θέματα και χαλάτε τις ώρες σας! Εδώ ο κόσμος καίγεται! Εδώ χρειαζόμαστε εργάτες, χρειαζόμαστε ωραίους λάγνους πτυχιούχους. Τι μας νοιάζει πώς το πήρατε; Έχετε καλούς βαθμούς; Λέει η αγορά.
Και μετά ερχόμαστε στο τι λέμε εμείς. Εμείς λέμε πολλά. Άλλοι αντιγράφουν και δε συμφωνούν με την αντιγραφή, άλλοι δεν αντιγράφουν αλλά συμφωνούν, άλλοι ούτε συμφωνούν ούτε αντιγράφουν και άλλοι και αντιγράφουν και συμφωνούν (οι πιο γαμάτοι κατά πολλούς). Συνεπώς, έρχεται το θέμα "τι είναι το πανεπιστήμιο για μας;"
Όσοι μοιράζονται κοινές γνώμες μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες και το αντίστροφο. Το θέμα είναι πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας το πανεπιστήμιο. Αν συμφωνήσουμε όλοι ότι το πανεπιστήμιο προάγει τον ανθρωπισμό και τη γνώση και μπλαμπλαμπλά, τότε κανείς δεν μπορεί να αντιγράφει. Βέβαια μπορεί να αντιγράψει με το σκεπτικό ότι κάτι το πολύ διαδικαστικό (όπως το να θυμάσαι την τάδε κατανομή) δεν αλλάζει τη θέση που έχεις για την επιστήμη και το σκοπό της, οπότε βουρ. Ή αν συμφωνήσουμε όλοι ότι το πανεπιστήμιο είναι ένας ακόμα θεσμός μιας κοινωνίας που προσπαθεί να μας κρατήσει δέσμιους και μακριά απ'τα πραγματικά μας θέλω, τότε δε μας νοιάζει καν να αντιγράψουμε γιατί το έχουμε χεσμένο. Βέβαια, μπορεί πάλι κάποιος να αντιγράψει με το σκεπτικό ότι επειδή ακριβώς το έχουμε χεσμένο, δεν έχει αξία για μας, άρα μπορούμε να ασελγήσουμε πάνω του κατά το δοκούν.
Τελικά, πιστεύω πως είτε κατακρίνουμε, είτε εγκρίνουμε την αντιγραφή, απέχουμε από το αληθινά καυστικό θέμα του τι είναι το πανεπιστήμιο, τι ανθρώπους παράγει και τι ρόλο παίζει μέσα σε όλο αυτό το σαφρακιασμένο σύστημα.
Και λοιπόν ο καυγάς γίνεται γιατί λέει σε ένα πανεπιστήμιο που η αγορά -προσοχή, η αγορά- έχει πολύ χαμηλά, πάνε κάτι άθλιοι τύποι ανεκδιήγητοι και αντιγράφουν. Κακά παιδιά! Ασχολείστε με ανύπαρκτα θέματα και χαλάτε τις ώρες σας! Εδώ ο κόσμος καίγεται! Εδώ χρειαζόμαστε εργάτες, χρειαζόμαστε ωραίους λάγνους πτυχιούχους. Τι μας νοιάζει πώς το πήρατε; Έχετε καλούς βαθμούς; Λέει η αγορά.
Και μετά ερχόμαστε στο τι λέμε εμείς. Εμείς λέμε πολλά. Άλλοι αντιγράφουν και δε συμφωνούν με την αντιγραφή, άλλοι δεν αντιγράφουν αλλά συμφωνούν, άλλοι ούτε συμφωνούν ούτε αντιγράφουν και άλλοι και αντιγράφουν και συμφωνούν (οι πιο γαμάτοι κατά πολλούς). Συνεπώς, έρχεται το θέμα "τι είναι το πανεπιστήμιο για μας;"
Όσοι μοιράζονται κοινές γνώμες μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες και το αντίστροφο. Το θέμα είναι πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας το πανεπιστήμιο. Αν συμφωνήσουμε όλοι ότι το πανεπιστήμιο προάγει τον ανθρωπισμό και τη γνώση και μπλαμπλαμπλά, τότε κανείς δεν μπορεί να αντιγράφει. Βέβαια μπορεί να αντιγράψει με το σκεπτικό ότι κάτι το πολύ διαδικαστικό (όπως το να θυμάσαι την τάδε κατανομή) δεν αλλάζει τη θέση που έχεις για την επιστήμη και το σκοπό της, οπότε βουρ. Ή αν συμφωνήσουμε όλοι ότι το πανεπιστήμιο είναι ένας ακόμα θεσμός μιας κοινωνίας που προσπαθεί να μας κρατήσει δέσμιους και μακριά απ'τα πραγματικά μας θέλω, τότε δε μας νοιάζει καν να αντιγράψουμε γιατί το έχουμε χεσμένο. Βέβαια, μπορεί πάλι κάποιος να αντιγράψει με το σκεπτικό ότι επειδή ακριβώς το έχουμε χεσμένο, δεν έχει αξία για μας, άρα μπορούμε να ασελγήσουμε πάνω του κατά το δοκούν.
Τελικά, πιστεύω πως είτε κατακρίνουμε, είτε εγκρίνουμε την αντιγραφή, απέχουμε από το αληθινά καυστικό θέμα του τι είναι το πανεπιστήμιο, τι ανθρώπους παράγει και τι ρόλο παίζει μέσα σε όλο αυτό το σαφρακιασμένο σύστημα.
- O kanenas
- Επικοινωνία:
Δεν θέλω να σε πείσω για τίποτα. Κάνουμε μια κουβέντα πάνω σε ένα θέμα, λες την άποψή σου, λέω τη δική μου και ο καθένας επεξεργάζεται τα λεγόμενα του άλλου για να απαντήσει ή τα γράφει στα παλιά του παπούτσια επειδή μπορεί αν μην έχει όρεξη να συνεχίσει. "Ζύμωση" το λέω και όχι "πειθώ". Προσπάθεια να σε πείσω θα έκανα αν θεωρούσα ότι οι απόψεις σου (ίσως συνοδευόμενες και από πράξεις) επιβαρύνουν σημαντικά τους συμφοιτητές σου, μέσα στους οποίους βρίσκομαι κι εγώ.Lesta έγραψε:Δηλαδή θέλεις να με πείσεις ότι οι φοιτητές που αντιγράφουν έχουν στο νου τους αυτό το σκεφτικό?
Στο προκείμενο:
Δεν μπορώ να ξέρω αν όλοι έχουν αυτό το σκεπτικό. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι και κάποιες που το'χουν και στο κοινό αυτό περιλαμβάνομαι κι εγώ. Σε μαθήματα που μ'αρέσουν διαβάζω από επιστημονικό ενδιαφέρον και προσπαθώ να γράψω καλά. Σε μαθήματα που δε μ'ενδιαφέρουν και οι καθηγητές δεν βοηθανε, θα διαβάσω ίσα-ίσα για τη βάση και αν δω ότι δεν την παλεύω (γιατί υπάρχουν μαθήματα στα οποία είμαι στόκος και ανεπίδεκτη μαθήσεως) θα αντιγράψω για να τα περάσω και να τα ξεφορτωθώ. Πάντως, για όσους δεν έχουν αυτό το σκεπτικό ξεκαθάρισα την άποψή μου στο προηγούμενο post, ότι σε αυτή τη περίπτωση η αντιγραφή είναι κατακριτέα αλλά όχι τόσο ώστε να αναδειχθεί σε τόσο σοβαρό ζήτημα ή να θεωρηθεί έγκλημα που πρέπει να καταπολεμηθεί από ρουφιάνους.
Κατ'αρχάς, δεν έχουν όλοι στόχο να βελτιώσουν το πανεπιστήμιο σαν κέντρο μετάδοσης της γνώσης. Καταλαβαίνω ότι η αντιγραφή είναι ένας παράγοντας που κρατάει χαμηλά το επίπεδο του πανεπιστημίου ως προς τη μετάδοση της γνώσης και για να ανεβεί πρέπει το "φαινόμενο" της αντιγραφής να μειωθεί. Αλλά ο παράγοντας αυτός δεν είναι ο καταλυτικός στο θέμα της ποιότητας ενός πανεπιστημίου. Καταλυτικό ρόλο στη βελτίωση ενός πανεπιστημίου παίζουν οι καθηγητές, ο τρόπος που διδάσκουν, ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τους φοιτητές τους και η διαδικασία της αξιολόγησης κάθε φοιτητή. Κατά τη γνώμη μου, δηλαδή, αυτοί είναι οι παράγοντες που πρέπει να φροντίσεις, αν θες να βρίσκεσαι σε ένα ποιοτικά καλό περιβάλλον στο πανεπιστήμιο. Όταν, λοιπόν, ζητάς να βελτιωθούν όλα αυτά, αλλά δεν βλέπεις να γίνεται καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, θα είσαι κορόιδο να μην αντιγράφεις για να ξεφορτωθείς ένα μάθημα, που στη τελική άδικα το χρωστάς, επειδή ο καθηγητής σου, παρά τις (μάταια, μερικές φορές) προσπάθειές σου να το κατανοήσεις, δεν σε βοηθάει ή παρόλο που το κατανοείς σε χαντακώνει βάζοντας θέματα άπιαστα. Συνοψίζοντας λοιπόν, ακόμα κι αν κάποιον τον ενδιαφέρει να αντιμετωπίσει ριζικά τα προβλήματα του πανεπιστημίου (ως χώρος μετάδοσης της γνώσης, γιατί ένα πανεπιστήμιο είναι κι άλλα πράματα), η αντιγραφή του είναι ένας τρόπος άμυνας (και όχι ριζική λύση) απέναντι στη συμπεριφορά των καθηγητών και απέναντι στο σύστημα αξιολόγησης των φοιτητών που διαιωνίζουν τη σάπια αυτή κατάσταση.Lesta έγραψε:Είναι ο σωστός τρόπος να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα? Θέλουμε να έχουμε ένα σωστό πανεπιστήμιο με πρωτοκλασάτους και σπουδαίους καθηγητές και επειδή δεν το έχουμε θα αντιγράψουμε? Και τι? Άμα αντιγράψεις τι θα αλλάξει στο ελληνικό πανεπιστήμιο? Και ποιά η λογική της εκδίκησης ενός μ@λ@κ@ καθηγητή? Μήπως στην τελική εκδικήσε τον ίδιο σου τον ευατό βάζοντας ταυτόχρονα και συ το ληθαράκι σου για να βουλιάξουμε όλοι πιο βαθιά στα σκατά.
Τέλος, καμία σχέση δεν έχει η αντιγραφή με την εκδίκηση. Η αντιγραφή γίνεται από την πλειοψηφία των φοιτητών για τη διευκόλυνση των σπουδών τους, ξεφορτώνοντας ένα μάθημα-αγκαρία με ένα 5άρι. Υποθέτω θα υπάρχει και μια μειοψηφία φοιτητών που χρησιμοποιούν την αντιγραφή μόνο και μόνο για να βελτιώσουν τους βαθμούς τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί απέναντι στους πτυχιούχους που έχουν βγει στην αγορά εργασίας. Αλλά και πάλι, αυτός ο σκοπός δεν έχει καμία σχέση με την εκδίκηση ενός καθηγητή.
ΥΓ:
Εκφράσεις ερειστικές σαν αυτή σου προτείνω να τις αποφεύγεις. Βλέπεις ότι δεν έχω επιθετικό ύφος απέναντί σου, προσπαθώ να κάνω μαζί σου μια πολιτισμένη κουβέντα και περιμένω από σένα να το σεβαστείς. Άλλωστε, χάνω το ενδιαφέρον μου να τη συνεχίσω όταν βλέπω ότι μια ωραία συζήτηση πέφτει σε ένα επίπεδο ανταγωνισμού απόψεων.Lesta έγραψε:Απάντησε μου σε παρακαλώ, θέλω πολύ να ακούσω την απάντηση σου
R.I.P.
-
Lesta
Δεν είχα καμία πρόθεση να σε προσβάλλω και συγγνώμη αν κατάλαβες κάτι τέτοιο. Πάντα είμαι ευγενικός με τις κοπέλες (κυρίως αν είναι και ωραίες). Μάλιστα χαίρομαι που έχω συνομιλητές με δομημένα επιχειρήματα που μπορούν να κάνουν μιά συζήτηση επιπέδουO kanenas έγραψε:Εκφράσεις ερειστικές σαν αυτή σου προτείνω να τις αποφεύγεις. Βλέπεις ότι δεν έχω επιθετικό ύφος απέναντί σου, προσπαθώ να κάνω μαζί σου μια πολιτισμένη κουβέντα και περιμένω από σένα να το σεβαστείς. Άλλωστε, χάνω το ενδιαφέρον μου να τη συνεχίσω όταν βλέπω ότι μια ωραία συζήτηση πέφτει σε ένα επίπεδο ανταγωνισμού απόψεων.