Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 23/11

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. 23/11

Δημοσίευση από Falgorn »

C0n έγραψε:το παραλήρημα περί μεγαφώνων και μέτρων δεν θα το σχολιάσω.
Διάβασε το Μνημόνιο.
C0n έγραψε:ΕΣΥ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΓΣ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΑΥΓΑ???
Δείγμα πολιτισμού.
C0n έγραψε:Από την άλλη, η ΕΦΕΕ δεν ξέρουμε οτι είναι κακια, μας λένε οτι είναι κακιά οι αριστερές μειοψηφικές δυνάμεις πρίν 3 γενιές φοιτητών που την εζήσαν για τελευταία φορα
Για άλλη μια φορά πετάς ένα τσιτάτο του κώλου για να κάνεις τον άλλο να φανεί σα γιαγιά που προσπαθεί να τρομάξει το εγγονάκι της. Αυτές οι "αριστερές μειοψηφικές δυνάμεις" που διαφωνούν με την ΕΦΕΕ, διαφωνούν εν γένει λόγω της ουσίας της. Διαφωνούν δηλαδή λόγω του ότι αποτελεί έναν ολιγομελή μηχανισμό αντιπροσώπευσης, ο οποίος θα εκλέγεται κάθε τόσο και θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις και να συνδιαλέγεται με το κάθε υπουργείο κεκλεισμένων των θυρών. Και γενικότερα και σημαντικότερα τη διαδικασία λήψης αποφάσεων για γενικά φοιτητικά θέματα και τη διαδικασία εκπροσώπησης των φοιτητών στην κοινωνία την απομακρύνει από τους ίδιους τους φοιτητές που οι ίδιοι πρέπει να αποφασίζουν για τις ζωές τους και να απαιτούν πράγματα με συλλογικές αποφάσεις και δράσεις. Και όχι, δεν έχω καμμιά επιθυμία να δω μια "αριστερή ΕΦΕΕ". Το μόνο καλό που θα μπορούσε να υπάρχει με κάτι τέτοιο είναι το ότι ο κόσμος για να την ψηφίσει θα ήταν αρκετά πολιτικοποιημένος και δει προς την Αριστερά. Αλλά σε μια τέτοια κατάσταση, μια ΕΦΕΕ θα ήταν στην καλύτερη περίπτωση βαρίδι στις όποιες διεκδικήσεις.
C0n έγραψε:είπαμε, μπορείτε να μαζευτείτε όλοι σας και να αποφασίσετε απο ποιό χρονικό σημείο και ύστερα κατέχει κανείς το δικαίωμα του να ψηφίζει σε ΓΣ.
Δεν πρότεινε κανένας κάτι τέτοιο. ο Glaurung σου λέει πως όταν θέλεις να αγορεύεις για την αμεσοδημοκρατία, είναι πολύ ασυνεπές το να πετάς στον έβδομο ουρανό από χαρά για το αποτέλεσμα της συνέλευσης όταν όσοι σε στήριξαν έδειξαν μια νοοτροπία πλήρους απουσίας από τη συνέλευση και ήρθαν μόνο για να ψηφίσουν. Αυτή η λογική του "ψηφίζω μια φορά στο τόσο, πάνω στο πολύ συγκεκριμένο θέμα που μου είπαν ότι είναι το διακύβευμα, χωρίς να έχω ακούσει γρι από τα άλλα που τρέχουν στη διαδικασία" είναι η πολιτική λογική που έχει φέρει και τη χώρα εδώ που την έχει φέρει, αν θέλεις και ένα επιχείρημα που να είναι τελείως στο "γήπεδό σου".
C0n έγραψε:Πρόκειται για γεονός και το ξέρεις, εδω κάναμε κατάληψη για το κείμενο διαβούλευσης ΠΡΙΝ κατατεθεί κείμενο διαβούλευσης, ουτως ώστε να μεταβούν με ασφάλειαν αι αγωνισθαι εις την Κρήτην και να παρασθούν εις τας εργασίας της Πρυτανικής Συνόδου. Το κακό ξεκινάει όταν πάει να χαθεί η εξεταστική. Γιατί όταν δεν θα εφαρμοστει ο νόμος και ορισμένοι απο εμάς τρέχουμε να ανπληρώσουμε εργαστήρια και πάμε ξανά σε διπλές και τριπλές εξεταστικές, αι αγωνισθαί θα λιάζοντο εις τις παραλίες ρουφώντας με περισσή αυταρέσκεια τον φραπέ των. Πρόκειται για κάτι το οποίο δεν επιτρέπει ούτε η συνείδηση, ούτε οι καταβολές μου.
1) Οι γραμμές πάνω στις οποίες θα κινούνταν η πολιτική της κυβέρνησης ήταν ήδη πασίγνωστες. Και κινούνται μέσα στο πλαίσιο που ορίζει η Συνθήκη της Μπολόνια και την οποία έχει αποδεχτεί το κράτος ως συνθήκη που περιγράφει το πώς πρέπει να αλλάξει η ανώτατη εκπαιδευση. Επίσης, είχαν προηγηθεί οι προτάσεις του Υπ. Παιδείας πάνω στο τί θα προταθεί ως σχέδιο νόμου γενικά. Οι οποίες προτάσεις βρίσκονται όλες στο τελικό κείμενο της διαβούλευσης. Αυτό γενικά το λέμε "πολιτική εκτίμηση που επαληθεύτηκε". Και σίγουρα το περιεχόμενο πολλών εξ' αυτών των προτάσεων δικαιολογεί τις μικρής διάρκειας καταλήψεις που έγιναν.

2) Άσε τις κινδυνολογίες με τις χαμένες εξεταστικές, πρώτον γιατί είναι κούφιες, λες και όλο το εξάμηνο είναι 4-7 μέρες μαθήματος και δεύτερον γιατί είναι μάλλον μεγαύτερης σημασίας το ότι θα αλλάξει με πολύ βαθύ τρόπο το Πανεπιστήμιο.

3) Επίσης, τις συνδικαλιές για "αγωνιστές που πίνουνε φραπέδες όταν όλοι διαβάζουν", μάζεψέ τες. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών τα βρίσκει πολύ περισσότερο μπαστούνια και προς τιμήν τους δε βγαίνουν να επιχειρηματολογούν βάση αυτού.
C0n έγραψε:Γιατί γενικά ξέρεις, ΦΣ <>ΕΑΑΚ, ΦΣ<>ΔΑΠ, ΦΣ<>ΚΝΕ. ΦΣ=Φοιτητικός Σύλλογος=Σοιτητές ΣΕΜΦΕ.
Διαφωνώ. Φοιτητικός Σύλλογος = Φοιτητές Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. Πράγμα που το έχω κάνει σαφές ουκ ολίγες φορές.
m3Lt3D έγραψε:Τι γίνεται όμως όταν ψηφίσει για πρώτη φορά ένα πλαίσιο και αμέσως κάποιοι τρέξουν να του κολλήσουν στο κουτέλι την ταμπέλα του ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΚΝ-ΕΑΑΚ-ίτη???
Falgorn έγραψε:να έχει κανείς θάρρος γνώμης
C0n έγραψε:Γιατί άλλα λέτε στην θεωρία και άλλα εφαρμόζετε στην πράξη???
Στην πράξη, η σχολή είναι ανοιχτή σήμερα.
C0n έγραψε:ΔΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ. Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΗΔΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ.
Αυτό ακριβώς είναι που γίνεται όταν καλείς κάποιον να ψηφίσει πάνω σε σκέτες προτάσεις. Που ακριβώς έτσι ψήφισε και ψηφίζει ένα μέρος του αμφιθεάτρου. Έχοντας χεσμένη όλη την ανάλυση που κάνει ο καθένας, να ψηφίζει με βάση την α' ή β' δράση και μόνο. Για να διαμορφωθεί, πρέπει ο άλλος να είναι μέσα και να ασχοληθεί με την ουσία του λόγου και του οπτικού πρίσματος του καθενός.
C0n έγραψε:Όταν υπερψηφίζεται το πλαίσιο της ΚΝΕ, λενε μόνοι τους συνθήματα? Τα τελευταία δύο χρόνια, το έχουν υιοθετήσει και τα σχήματα? αυτοχειροκροτείστε λοιπόν
Ε ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ?????
Έχω σημαντικότερα πράγματα να καταδικάσω από μια ηχορύπανση 12 sec. Το να αντιμετωπίζει κάποιος τη συνέλευση ως πεδίο αυτοχειροκροτήματος δεν είναι συνώνυμο του να φωνάξει ένα σύνθημα όταν η άποψή του υιοθετηθεί ως στάση του συλλόγου. Σημαίνει να αναγνωρίζει την αξία της συνέλευσης μόνο όποτε την πάρει.
C0n έγραψε:Γιατί αφού δεν είναι κατόρθωμα δεν επιδεικνύεις και εσύ από τη μεριά σου την ίδια ωριμότητα?
Γιατί την επιδεικνύω, απλά για πολιτικάντικους λόγους κάνεις σα να μην το είπα.
lunatic έγραψε:ΟΛΟΙ ξέρουν πριν καν αρχίσει η ΓΣ τι έχει να πει η κάθε παράταξη.
Ωραία. Τότε σε παρακαλώ, μετέφερέ μου με έναν σφαιρικό τρόπο την ανάλυση που κάνουν τα σχήματα για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό, το πώς συνδέονται με τις εργασιακές και οικονομικές αναδιαρθρώσεις και το πώς αυτά τοποθετούνται στη σημερινή φάση του καπιταλισμού.
lunatic έγραψε:ΔΑΠ=ανοιχτή σχολή ό,τι κ αν γίνει
ΠΑΣΠ=ανοιχτή σχολή άντε κ καμιά συμμετοχή (ξώφαλτσα) σε κάποια κινητοποίηση
ΠΚΣ= "ΠΑΜΕ" όλοι μαζί στην πορεία.... (Η κατάληψη για την ΠΚΣ είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο)
ΕΑΑΚ= ότι κάνει κ η ΔΑΠ αλλά το αντίστροφο. Αυτοί ό,τι κ να γίνει => κατάληψη.
...και αυτό είναι το αποτέλεσμα του να εκφυλίζεται η συνέλευση σε μια στείρα ψηφοφορία πάνω σε προτάσεις και μόνο.
lunatic έγραψε:Αυτή είναι η ΓΣ. Κ σας πείραξε που μπήκαν τελευταία στιγμή επειδή δεν ήθελαν να χασουν το χρόνο τους ακούγοντας τα ίδια κ τα ίδια? ΛΟΛ...
Όντως, είναι σα να διαβάζεις ιδεολογικά βιβλία... Ναι με πειράζει, γιατί όποιος είναι στη συνέλευση είτε ως ομιλιτής είτε ως ακροατής, είτε ως εκπροσωπούμενος, είτε ως άτομο που κάνει ερώτηση έχει αφιερώσει έναν κόπο και χρόνο στο πράγμα. Εσένα θα σου άρεσε να κάνεις ένα project που σε ενδιαφέρει σοβαρά και στο φινάλε να έρθει ένας τύπος που ποτέ πριν δεν είχε εμφανιστεί παρ' όλο που ήταν στην ομάδα και να κάνει τα δικά του αδιάφορος για τη δουλειά που είχες βάλει; Το ότι μπορεί, δε σημαίνει πως θα το εκτιμήσεις κιόλας.
semfeboy έγραψε:τοσο παραλογο δηλαδη σου ακουγεται αυτο που λεει ο lunatic ?? τα παντα για σενα ειναι θεμα παραταξεων δηλαδη; στο εξωτερικο που λετε συνεχεια για τους Αγγλους και τους Γαλλους φοιτητες και τις κινητοποιησεις που κανουνε αραγε υπαρχουν παραταξεις;;;;
Σου υπενθυμίζω ότι εκεί έχουν ήδη δίδακτρα και ιδιωτικοποιημένη εκπαιδευση. Μάλλον η πολιτικοποίηση βοήθησε εδώ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Falgorn την Τετ Νοέμ 24, 2010 11:54 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

lunatic έγραψε:
1)
Όλοι εσείς που λέτε ότι θα πρεπε να ντρέπονται αυτοί που μπήκαν τελευταία στιγμή θα έπρεπε να ντρέπεστε για τον εαυτό σας. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε τα πιο αυτονόητα. Ο κόσμος ΒΑΡΕΘΗΚΕ να ακούει τον ξύλινο λόγο σας στις ΓΣ. Πάρτε το χαμπάρι. ΟΛΟΙ ξέρουν πριν καν αρχίσει η ΓΣ τι έχει να πει η κάθε παράταξη. Και πιο πολύ απ όλους κουράζουν οι ΕΑΑΚίτες με τα παρακλάδια τους. Βγαίνουν 3-4 άτομα κ τρώνε μια ώρα τουλάχιστον λέγοντας ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα. Δεν σας φτάνει ένας? Πρέπει να το πουν 4? Πρέπει να το καταλάβετε ότι γίνεστε κουραστικοί...
Όλο τα ίδια κ τα ίδια. Το πανεπιστήμιο είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Όπως έξω εχουν απηυδήσει όλοι με όλα τα κόμματα έτσι κ στο πανεπιστήμιο έχουν όλοι βαρεθεί τις παρατάξεις.
ΔΑΠ=ανοιχτή σχολή ό,τι κ αν γίνει
ΠΑΣΠ=ανοιχτή σχολή άντε κ καμιά συμμετοχή (ξώφαλτσα) σε κάποια κινητοποίηση
ΠΚΣ= "ΠΑΜΕ" όλοι μαζί στην πορεία.... (Η κατάληψη για την ΠΚΣ είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο)
ΕΑΑΚ= ότι κάνει κ η ΔΑΠ αλλά το αντίστροφο. Αυτοί ό,τι κ να γίνει => κατάληψη.

Αυτή είναι η ΓΣ. Κ σας πείραξε που μπήκαν τελευταία στιγμή επειδή δεν ήθελαν να χασουν το χρόνο τους ακούγοντας τα ίδια κ τα ίδια? ΛΟΛ...
Καταλαβαινεις οτι η κριτικη που κανεις στις παραταξεις στην σχολη ειναι τοσο απολιτικ οσο και αυτη του γερου στον αγιου παντελεημονα που φωναζει "αλητες λερες πολιτικοι" ετσι?
semfeboy έγραψε: τοσο παραλογο δηλαδη σου ακουγεται αυτο που λεει ο lunatic ?? τα παντα για σενα ειναι θεμα παραταξεων δηλαδη; στο εξωτερικο που λετε συνεχεια για τους Αγγλους και τους Γαλλους φοιτητες και τις κινητοποιησεις που κανουνε αραγε υπαρχουν παραταξεις;;;;
Εσυ τι λες εκει να μην εχουν παραταξεις?
snodrion έγραψε:Τέλος πάντων θα πω την αποψή μου και εγώ η οποία είναι σαν τον κόλο, όλοι έχουν από έναν.
Βασικα ο σοφος λαος μας λεει για την κωλοτρυπι....α
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
τελειωμένος
Real Name: Κώστας

Δημοσίευση από τελειωμένος »

ex8ros tou malaka έγραψε:... κατά τη γνώμη μου δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται στην κοινωνία[...]
τελειωμένος έγραψε: -νομιμοποίηση ημιυπαίθριων
-περαίωση
-ρύθμιση εφημεριών του ΕΣΥ
-γονικές άδειες
-ασφάλιση εισοδήματος ελευθέρων επαγγελματιών σε περίπτωση προσωρινής ή μόνιμης μερικής ή ολικής ανικανότητας εργασίας
-Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τα ταμεία
-κάλυψη οδοντιατρικών εργασιών
-επιδότηση ασφάλισης υπαλλήλων που εργάζονται σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες
-δημιουργία παιδικών σταθμών κοντά σε νοσοκομεία, ΔΕΚΟ και άλλες υπηρεσίες που απασχολόυν πληθώρα γυναικών και δεν έχουν τί να κάνουν τα παιδιά τους
-προστασία της μητρότητας
-νομιμοποίηση της τετραϋδοκανναβινόλης
-δημιουργία ποδηλατοδρόμων
-ετήσιο σύστημα εξετάσεων για όλους όσους εργάζονται στους χώρους υγείας προκειμένου να διατηρήσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να γλυτώνουμε από αμέτρητους
-κατάργηση ακτινογραφίας θώρακος για την εγγραφή σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα
-ανακύκλωση
-κι άλλα πολλά....
-.....
?????
Gus έγραψε: Επισης θα αποφασιστει επιτελους το σχημα της τυροπιτας
ex8ros tou malaka έγραψε: Βάζω στοίχημα ότι σε κάποια χρόνια θα είσαι βουλευτής, θα παίρνεις μίζες και θα ανακοινώνεις στον κόσμο από τη σπιταρόνα σου ότι πρέπει να γίνουν περικοπές μισθών γιατί δεν τα βγάζει πέρα η χώρα.
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι παντρεμένος.
stouvi
Real Name: Pro Anonymity

Δημοσίευση από stouvi »

Καλά ρε παιδιά, συγγνώμη κιόλας που επεμβαίνω στα εσωτερικά σας (είμαι από άλλη σχολή του Πολυτεχνείου), αλλά μόλις έμαθα το αποτέλεσμα της ΓΣ της ΣΕΜΦΕ και με ξένισε τόσο πολύ που έκανα κατευθείαν register στο φόρουμ να διαβάσω τις σχετικές συζητήσεις.

Δεν ξέρω κατά πόσο είστε ελαστικοί με το ζήτημα της εγγραφής "εξωσχολικών" στην ηλεκτρονική σας κοινότητα...

Anyway, δεν ενοχλεί κανέναν που το πλαίσιο που υπερψηφίστηκε ονομάζεται ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΧΟΛΗ, χωρίς καμία πολιτική αναφορά, καμία πολιτική θέση, καμία θέση σε μια πολιτική διαδικασία όπου παρουσιάζονται ΙΔΕΕΣ, ΛΥΣΕΙΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και, εν τέλει, αποφασίζονται ΔΡΑΣΕΙΣ, whatsoever;

Που το πλαίσιο αυτό τόσο αβίαστα στηρίχθηκε απο την δεξία ΔΑΠ;

Που, σε μια περίοδο που οι σχολές δειλά - δειλά καταλαμβάνονται από φοιτητές έτοιμους να αγωνιστούν ενάντια σε μια πολιτική η οποία, με πρόσχημα και σημαία το "Δεν υπάρχουν λεφτά", έχει στόχο να καταστρέψει οτιδήποτε ανθρώπινο είχε απομείνει στον Δημόσιο τομέα, την Υγεία και κυρίως την Παιδεία (με ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, μπροστά στο οποίο ο νόμος πλαίσιο Γιαννάκου φαντάζει ανεκδοτάκι), ο σύλλογος της ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ είναι ο σχεδόν (στη γραφικότητα των Πολιτικών δεν αναφέρομαι - εκείνοι περιμένουν να δημιουργήσουν οι υπόλοιποι το κίνημα για να ξυπνήσουν) μοναδικός στο ΕΜΠ που παραμένει αδρανής;

Που οι αριστερές δυνάμεις, χωρίς καμία διαφορά στον προτεινόμενο τρόπο δράσης, κατάφεραν να μεταφέρουν το χρόνιο πρόβλημα του αριστερού χώρου, της διάσπασης, μέσα στη σχολή σας και, παρά την συνολική τους δύναμη που ανερχόταν στη συντριπτική απόλυτη πλειοψηφία των συμμετεχόντων, κατάφεραν να χάσουν από τη ΔΑΠ και τους, δυστυχώς, ανίδεους ανεξάρτητους;

Και καλά η ΚΝΕ... Έχει αποδείξει ότι δεν σκοπεύει να ενώσει τις δυνάμεις της με κανέναν "οπορτουνιστή". Οι ΕΑΑΚίτες και λοιποί δεν προέβλεψαν το αποτέλεσμα της Συνέλευσεις; Δε μπορούσαν να κάνουν την υποχώρηση; Το θέμα δεν είναι αν θα πορευθούν με το υπόλοιπο Πολυτεχνείο στις επερχόμενες διαδηλώσεις ή θα παρελάσουν με το ΜΑΣ (άσε δε που σε αυτήν την περίπτωση δεν κινδυνεύουν από την ΕΛ.ΑΣ.). Το θέμα είναι να δοθεί μια ηχηρή απάντηση απέναντι στις αλλαγές που η μικρή Αννούλα οραματίζεται.... Για μια ανύπαρκτη δημόσια εκπαίδευση, για μια ιδιωτική Παιδεία.

Όσο για εμένα, δεν έχω καμία όρεξη να βλέπω το ΕΜΠ να κάνει καταλήψεις μόνο του, χωρίς καμία ουσία. Μόνη μου ελπίδα είναι να πλημμυρίσουμε τους δρόμους, να πολλαπλασιαστούν οι καταλήψεις, να αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο, όπως πριν απο μερικά χρόνια που το κίνημα έδειξε τα δόντια του, πολεμήθηκε με μένος απο την κυβέρνηση, τα media, την αστυνομία, την προπαγάνδα και, παρά τις ομολογουμένως περισσότερες potential δυνατότητές του, κατάφερε έστω να διατηρήσει ανέπαφο το Σύνταγμα, να προστατεύσει τη Δημόσια Παιδεία. Και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά.
Για όλα αυτά, λοιπόν, θεωρώ απαράδεκτο να βλέπω συλλόγους του ΕΜΠ να κάνουν πίσω...

Πολύ φιλικά και με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ή, μάλλον, θα τα αλλάξετε,

Α.Ν.
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

Gus έγραψε:
snodrion έγραψε:Τέλος πάντων θα πω την αποψή μου και εγώ η οποία είναι σαν τον κόλο, όλοι έχουν από έναν.
Βασικα ο σοφος λαος μας λεει για την κωλοτρυπι....α
Ο Clint Eastwood το 'χει πει. :P
lunatic έγραψε:Βιβλια δεν εχω διαβασει κ ουτε προκειται να πεταξω ετσι τις ωρες μου...
lunatic έγραψε:να πεταξω ετσι τις ωρες μου...
lunatic έγραψε:να πεταξω ετσι τις ωρες μου...
Εικόνα

Κατά τα άλλα...βαριέμαι να γράψω πολύ οπότε, πολύ απλά...
Εικόνα
Off Topic
Και καλό είναι να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα.
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Τις προάλλες (προεκλογικά) κάτι μετανάστες κολούσανε αφίσες του Βορίδη με σύνθημα "ΕΞΩ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"
:)
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

@stouvi, γράφε ελεύθερα, καλό μου, αρκεί να τηρείς τους Κανόνες Ορθής Λειτουργίας του Forum των φοιτητών Σ.Ε.Μ.Φ.Ε.. :) Προφανώς και είσαι ευπρόσδεκτο μέλος στη κοινότητα!

@Chris, θέλω να σε παρακαλέσω να είσαι λίγο πιο κομψός στα post σου γιατί είναι σε ένα βαθμό προκλητικά απέναντι σε άλλα μέλη της κοινότητας. :)

@all, η επιχειρηματολογία είναι καλό να υπάρχει στο λόγο μας, αν θέλουμε αυτός να αποτελεί αντικείμενο ανάγνωσης και τροφή για σκέψη .. και όχι παραπανίσια Bytes στη database του site .. Παρακαλείστε να μείνετε κόσμια ontopic .. :)
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

LoL να στε καλά ρε παιδιά. Γύρισα σπίτι κουρασμένος κ έβαλα ένα πιάτο φαϊ να φάω κ άνοιξα το αγαπημένο μου φόρουμ να διαβάσω τις εξελίξεις... Παρόλο που είμαι κουρασμένος με κάνατε κ γέλασα μερικοί...

Είναι πολύ αστείο το πόσο τσούζει μερικούς το αποτέλεσμα ώστε σκαλίζουν το φόρουμ για να βρουν αποσπάσματα από αυτά που έχω πει κ να τα παρουσιάσουν όπως θέλουν....

Μιας που το φερε η κουβέντα να υπενθυμίσω ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να διαβάσω ποτέ τα προπαγανδιστικά βιβλία σας... Προτιμώ πιο αντικειμενικούς τρόπους ενημέρωσης... Είναι σα να μου λέει καποιος να διαβάσω Ριζοσπάστη...
Ωραία. Τότε σε παρακαλώ, μετέφερέ μου με έναν σφαιρικό τρόπο την ανάλυση που κάνουν τα σχήματα για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό, το πώς συνδέονται με τις εργασιακές και οικονομικές αναδιαρθρώσεις και το πώς αυτά τοποθετούνται στη σημερινή φάση του καπιταλισμού.
:e_surprised: :e_surprised: Έχω μείνει άναυδος. Δε ξέρω τι να πω... Ώστε τελικά αυτό κάνουν όλοι αυτοί οι ομιλιτές στη ΓΣ κάθε φορά? Μάλλον γι αυτο δεν τους καταλαβαίνω. Είμαι πολύ χαζός τελικά... :lol:
Ναι με πειράζει, γιατί όποιος είναι στη συνέλευση είτε ως ομιλιτής είτε ως ακροατής, είτε ως εκπροσωπούμενος, είτε ως άτομο που κάνει ερώτηση έχει αφιερώσει έναν κόπο και χρόνο στο πράγμα. Εσένα θα σου άρεσε να κάνεις ένα project που σε ενδιαφέρει σοβαρά και στο φινάλε να έρθει ένας τύπος που ποτέ πριν δεν είχε εμφανιστεί παρ' όλο που ήταν στην ομάδα και να κάνει τα δικά του αδιάφορος για τη δουλειά που είχες βάλει;
Σου απάντησα ήδη. Όταν ακούγονται τα ίδια και τα ίδια δεν υπάρχει λόγος να μπει.
Σε ενοχλούν λιγότερο αυτοί που είναι μέσα κ όλη την ώρα μιλάνε χωρίς να ακούνε αυτόν που είναι στο βήμα? Και οι μεν και οι δε είτε είναι μέσα είτε έξω γράφουν στ @ρχίδια τους τον ομιλητή. Άρα για σε πειράζουν μόνο οι δε?
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

lunatic έγραψε: Μιας που το φερε η κουβέντα να υπενθυμίσω ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να διαβάσω ποτέ τα προπαγανδιστικά βιβλία σας... Προτιμώ πιο αντικειμενικούς τρόπους ενημέρωσης... Είναι σα να μου λέει καποιος να διαβάσω Ριζοσπάστη...
Μου θυμίζεις παπά του μεσαίωνα...

Btw και τα φαντάσματα έχουν ψυχή. Για την ακρίβεια είναι μόνο ψυχή. Οπότε γιατί να μην έχουν δικαίωμα ψήφου. Από 'δώ όμως μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

1ον όλοι αυτοί που κράζουν τις εκφυλισμένες ΓΣ και λένε ότι τους ενοχλεί η διαδικασία, το ότι δεν μπορούν να τοποθετηθούν, να ακούσουν κ.λπ. ήρθαν και απέδειξαν ότι αυτό τους βολεύει πολύ.
2ον Όλοι αυτοί που τα βάζουν με τις κακές παρατάξεις μια χαρά τους βόλεψε η ΔΑΠ αυτή τη φορά, η ΠΚΣ παλιότερα.
3ον Φαίνεται με τον πιο καθαρό τρόπο ότι πουλάνε φούμαρα όταν λένε πως είναι κι αυτοί μέρος του συνόλου και απλά διαφωνούν με την κατάληψη αλλά έχουν προτάσεις. Έκαναν για δεύτερη και μοναδική φορά ένα κιτ κατ απ' τη βιβλιοθήκη ώστε να ψηφίσουν μια απολίτικη απόφαση που απλά έλεγε ανοιχτή σχολή./
4ον η ανεξάρτητη φωνή, μακριά από κόμματα (λέμε τώρα) φαίνεται τελικά ότι όχι απλά ανεξάρτητη δεν είναι, αλλά υποστηρίζει και πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα.
mitsos147
Real Name: dimitris

Δημοσίευση από mitsos147 »

Και για το θέμα των ημερών της κατάληψης για μένα θα ήταν σοστό να βάλουμε άπειρο χρόνο από την στιγμή που διεκδικείς κάτι και όχι δυο μερούλες απο δο άλλες τρεις μετά και πάει λέγοντας γιατί έτσι το είδαμε και στισ εκλογές ο κόσμος ξεχνιέτε.Ας πούμε να ξεκινούσαμε ένα μήνα πριν και να βάζαμε μέχρι την ημερομηνία του νόμου. αν πέρναγε τελικά που νομίζω δεν θα πέρναγε.Οπότε και θα αποφασίζαμε για διακοπή από συνελέυσεις που θα γινόντουσαν μέσα στην κατάληψη.
Έτσι θα γινόταν την τρελής με την διαδηκασία που περιγράφει ο μάριος

marios wrote:θα έχει ως συνέπεια τα εξής: χάσιμο εκπαιδευτικού χρόνου πιθανόν χάσιμο χρονιάς, ανατροπή της κυβέρνησης δεδομένου της εύθραστης κατάστασης (θυμηθείτε το πλήγμα που πέτυχε στο πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης του 2007 χωρίς το μνημόνιο στα χέρια της) ή σημαντική αποδυνάμωση της και ως αποτέλεσμα θα έχει την αποδέσμευση από το μνημόνιο (αν δεν είναι προφανές γιατί ρωτήστε με) και την αναπόφευκτη άμεση χρεωκοπία(ελεγχόμενη, αναδιάρθωση πείτε το όπως θέλετε) της Ελλάδας. Θα ακολουθήσει τρομερή ανάγκη για ενότητα και βούληση αναδόμησης της κοινωνίας και των θεσμών της αλλιώς μπορεί τα πράγματα να γίνουν και χειρότερα
Είναι απλά τραγικό καποιοι να επιθυμούν χάσιμο της χρονιάς !! Λες και ο χρονος που εχουμε για να κανουμε πράγματα στη ζωη μας ειναι απειρος ....... Καθε δυο- τρια χρόνια η ίδια ιστορία !!!

Επίσης εύκολα λεει κανείς να χρεωκοπίσει η χώρα , λες και μετα ολα θα γίνουν ρόδινα ! Η φτωχια που μας περιμενει όλους σε τετοια περιπτωση θα ειναι απιστευτη.
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

και εγώ σε ρωτάω: τα άτομα την συνέλευσης είναι απολιτίκ θα περιμένεις μέχρι να πολιτικοποιηθούν για να διεκδικήσεις ή θα κανεις ενέργειες ώστε να δείξεις τι πρέπει να κάνουμε...
:e_surprised: προφανως και δεν θα καταργησεις τις Γ.Σ. προχωροντας σε "ενεργειες ωστε να δειξεις τι πρεπει να κανουμε" και προφανως δεν θα περιμενεις να πολιτικοποιηθουν αλλα θα προσπαθησεις να τους πολιτικοποιησεις "εσυ"(ο καθε εσυ).Διοτι οτι και να κανεις μετα ειναι καταδικασμενο σε αποτυχια(αν προχωρησεις "ενεργειες ωστε να δειξεις τι πρεπει να κανουμε" που καταργουν τη διαδικασια) ...διοτι δεν θα υπαρχει κοσμος πισω να το στηριξει(πολιτικοποιημενος), κι εκει να δεις τι προγαναδα θα φας απο ολους...με αυτες τις "ενεργειες".
palasso
Real Name: Vassilis

Δημοσίευση από palasso »

Ας ξεκινήσω κάνοντας ορισμένες ερωτήσεις στον εαυτό μου:
Εγώ γιατί κατέβηκα να ψηφίσω; Τι θέλω εδώ; Διάβασα το μνημόνιο; Διάβασα τα νέα μέτρα; Διάβασα τις προτάσεις των παρατάξεων; Άκουσα τι είχαν να πουν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων στο τετράωρο που πέρασε στην ΓΣ των φοιτητών; Ή είμαι ένας απλός τουρίστας που μπήκε πέντε λεπτά να ψηφίσει και μετά βγήκε; Μα καλά μόνο η σχολή και τα μαθήματα με ενδιαφέρουν; Δεν κοιτάζω γύρω μου; Δεν με αφορούν; Αυτές είναι οι λογικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνω στον εαυτό μου, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές εδώ μέσα.

Ας κάνω τώρα τις πραγματικά λογικές ερωτήσεις:
Αυτοί γιατί κατέβηκαν να ψηφίσουν; Τι θέλουν εδώ; Διάβασαν κανένα μάθημα; Έδωσαν κανένα μάθημα; Παρακολούθησαν κανέναν καθηγητή; Πως αποφασίζουν να σταματήσουν να παρακολουθώ τα μαθήματα; Αφού δεν τους αφορούν. Τι δουλειά έχουν σε φοιτητική ΓΣ; Γιατί είναι φοιτητές; Γιατί οι φοιτητικές ΓΣ ασχολούνται με κομματικά θέματα και όχι φοιτητικά;

Προτείνω λοιπόν να δωθεί στους φοιτητοπατέρες το Αμφ. 2 (ή ένα άλλο αμφιθέατρο) να κάνουν συνδικαλιστικές ΓΣ (και όχι φοιτητικές) τα Σάββατα ή τις Κυριακές ή τα απογεύματα μετά τις 21:00 (όταν δηλαδή δεν θα χρειάζεται η αίθουσα για μάθημα ή άλλη πανεπιστημιακή εκδήλωση). Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να βγάλουν 100% υπέρ των πορειών, 100% κατά της κυβέρνησης, και ούτε θα τους ξενίζω εγώ με την παρουσία μου. Βέβαια δεν θα έχουν κανένα λόγο στη λειτουργία του πανεπιστημίου καθώς στο κάτω κάτω δεν αποτελούν και μέρος του.
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Για μένα θα ήταν σοφό να μαζευτούνε και από άλλες σχολές να κλείσουμε την σχολή με το έτσι θέλω.Καποιοι θα πουν "μα είμαστε με τις γενικές συνελεύσεις" και εγώ σε ρωτάω: τα άτομα την συνέλευσης είναι απολιτίκ θα περιμένεις μέχρι να πολιτικοποιηθούν για να διεκδικήσεις ή θα κανεις ενέργειες ώστε να δείξεις τι πρέπει να κάνουμε...
κ πάνω που νόμιζα ότι τα είχα δει όλα σε αυτό το φόρουμ... :lol: :lol: :lol:
Ρε φίλε τα σκέφτεσαι αυτά που λες?
Τόσον καιρό που έκανες μειοψηφικά καταλήψεις δεν ήρθε κανείς να σου διαλύσει την κατάληψη. Τώρα θα κάνεις εσύ το ανάποδο? :lol:
1ον όλοι αυτοί που κράζουν τις εκφυλισμένες ΓΣ και λένε ότι τους ενοχλεί η διαδικασία, το ότι δεν μπορούν να τοποθετηθούν, να ακούσουν κ.λπ. ήρθαν και απέδειξαν ότι αυτό τους βολεύει πολύ.
2ον Όλοι αυτοί που τα βάζουν με τις κακές παρατάξεις μια χαρά τους βόλεψε η ΔΑΠ αυτή τη φορά, η ΠΚΣ παλιότερα.
3ον Φαίνεται με τον πιο καθαρό τρόπο ότι πουλάνε φούμαρα όταν λένε πως είναι κι αυτοί μέρος του συνόλου και απλά διαφωνούν με την κατάληψη αλλά έχουν προτάσεις. Έκαναν για δεύτερη και μοναδική φορά ένα κιτ κατ απ' τη βιβλιοθήκη ώστε να ψηφίσουν μια απολίτικη απόφαση που απλά έλεγε ανοιχτή σχολή./
4ον η ανεξάρτητη φωνή, μακριά από κόμματα (λέμε τώρα) φαίνεται τελικά ότι όχι απλά ανεξάρτητη δεν είναι, αλλά υποστηρίζει και πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα.
1) Δεν βλέπω καμιά απόδειξη ότι τους βολεύει.
2)Ξεκόλλα με την ΔΑΠ. Η ΔΑΠ ήταν 25 άτομα... Τα υπόλοιπα 50 ήταν φοιτητές που ήρθαν για να μείνει ανοιχτή η σχολή
3)...
4)Ούτε αυτό ισχύει φυσικά

Και στα 4 που είπες είναι καθαρά ΔΙΚΕΣ σου απόψεις χωρίς καμία απόδειξη. Μη βγάζεις συμπεράσματα παρουσιάζοντας τα σαν αυταπόδεικτα γεγονότα...
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

do urden έγραψε:τα ατομα που το εκαναν αυτο πρεπει να ντρεπονται για τον εαυτο τους
lunatic έγραψε:Όλοι εσείς που λέτε ότι θα πρεπε να ντρέπονται αυτοί που μπήκαν τελευταία στιγμή θα έπρεπε να ντρέπεστε για τον εαυτό σας.
Δεν βλέπω γιατί πρέπει κάποιος να νιώθει ντροπή. Ο καθένας έχει τη δική του οπτική και δρα αναλόγως, αναλαμβάνοντας τις συνέπειες της επιλογής του. Άλλο όμως είναι η διαφωνία με κάποια κίνηση ή άποψη, και άλλο το να λες στον άλλο ότι θα έπρεπε να ντρέπεται!

Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι θα έπρεπε να επικεντρώσουμε την συζήτηση στο τι αλλαγές πρέπει να γίνουν στον τρόπο ψηφοφορίας, έτσι ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
lunatic

Δημοσίευση από lunatic »

Καταρχήν να μιλάς καλύτερα.
Ώπα ρε... Όταν μιλάς εσύ έτσι είναι καλύτερα...? :shock:
Υπήρχαν και άλλα άτομα που υποστιρίζουν αυτήν την ιδέα οπότε δεν είμαι κανας τρελός από τον άρη...
Είστε πολλοί δηλαδή... :roll:
Από την στιγμή που θέλω να διεκδηκίσω κάποια πράγματα και αυτό γίνετε και μέσα από την κατάληψη της σχολής όταν ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι
Αφού έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι κλείσε όλες τις σχολές για 20 μέρες ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ κ γω μαζί σου. Με 3 μέρες δεν κάνεις τίποτα.
Από την άλλη αν έιχανε επιχειρήματα γιατί είναι υπερ των μέτρων
Δε καταλαβαίνω γιατί να είναι υπέρ. Εγώ δεν ξέρω κανέναν που να είναι υπέρ. Άλλο είμαι υπέρ και άλλο θέλω ανοιχτή σχολή.
μου φαίνετε πολύ λογικό να κλείσει η σχολή χωρίς να βγει απόφαση φοιτητικού συλλόγου.
Ούτε μένα με καλύπτει αυτή η απόφαση αλλά δεν καταφεύγω σε φασιστικές τακτικές. Βέβαια αυτή η απόφαση μου αρέσει πιο πολύ απ το να είχα κατάληψη αλλά δεν έχει σημασία. Κ γω πολλές φορές στο παρελθόν ωρυόμουν για τις καταλήψεις αλλά δεν έπαιρνα τους "φίλους" μου να διαλύσουμε την κατάληψη... Και πίστεψε ήμασταν πολλοί περισσότεροι απ όσοι είστε τώρα που θέλετε να την κλείσετε με το ζόρι...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”