Φάκελος "Χρυσή Αυγή"

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
d d doora!!
Real Name: Domovoi
Facebook ID: 0

Re: Φάκελος "Χρυσή Αυγή"

Δημοσίευση από d d doora!! »

NickNafplio έγραψε: Δε θυμάμαι να μίλησα πουθενά για τον εαυτό μου. Και ναι οκ, όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι και μπορεί να υπάρξει μια κοινωνία όπου όλοι θα είναι ίσοι και ικανοποιημένοι, γι αυτό υπάρχουν ανισότητες από την αυγή της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα και η μόνη και καλά προσπάθεια δημιουργίας τέτοιας κοινωνίας
οδήγησε στο έκτρωμα της ΕΣΣΔ. Όσο γι' αυτή τη θεωρία του 1920 περί "κακών εργοδοτών που θέλουν σκλάβους τους εργάτες" που αναπαράγουν ακόμα κάποιοι λίγοι, πραγματικά την έχω βαρεθεί. Τέλος, για τα περί ίσων ευκαιριών, σας ακούω συχνά να λέτε ότι οι φτωχοί δε μπορούν να μορφωθούν στο εξωτερικό όπου η παιδεία είναι ιδιωτική, όταν τα δίδακτρα στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια είναι ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ της οικογένειας του φοιτητή και η μόνη προϋπόθεση για να σπουδάσει κάποιος εκεί είναι να είναι ικανός σε κάποιο αντικείμενο, όχι όπως εδώ που όλοι θέλουν ντε και καλά να γίνονται γιατροί και επιστήμονες επειδή ο νεοέλληνας θεωρεί ντροπή τη δουλειά στο χωράφι. Αυτές οι νοοτροπίες έφεραν την Ελλάδα σε αυτά τα χάλια, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Και για να μη νομίζεις ότι τα βγάζω απ' το κεφάλι μου, σε πληροφορώ ότι έχω μιλήσει με αρκετούς ξένους που έχουν ακριβώς αυτή την άποψη για εμάς.
Γ@μησε όλα τα άλλα (άλλωστε πολύ σωστά είπαν ότι είπαν παπαγαλάκος και ροντάκος)....Αλλά τι είναι αυτά ρε ξεφτίλα????(και οι "ξένοι" (οι ανεπτυγμένοι ξένοι) με τους οποίους μιλάς σαν κι εσένα είναι?????)

Και για να μη βγαίνουμε πολύ οφτόπικ :arrow: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=71Key3x7rSE[/youtube]
"Θα αργήσουν πολύ οι καπιταλιστές να μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε??..γιατί ως τώρα μας πηδάν με το δονητή που τους φτιάξαμε.."

Αντιφασισμός: πόλεμος ενάντια στο φόβο
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

d d doora!! έγραψε:
Γ@μησε όλα τα άλλα (άλλωστε πολύ σωστά είπαν ότι είπαν παπαγαλάκος και ροντάκος)....Αλλά τι είναι αυτά ρε ξεφτίλα????(και οι "ξένοι" (οι ανεπτυγμένοι ξένοι) με τους οποίους μιλάς σαν κι εσένα είναι?????)
Το μόνο ακραίο καπιταλιστικό στοιχείο από αυτά που έγραψα είναι τα δίδακτρα, που και πάλι πάνε κατά αναλογία με το εισόδημα και συνοδεύονται από φοιτιτικά δάνεια με χαμιλά επιτόκια, ΑΛΛΑ αυτό ισχύει ΜΟΝΟ στα κορυφαία ιδιωτικά πανεπιστήμια που μαζεύουν κορυφαίους νέους επιστήμονες από όλο τον κόσμο, και σε περίπτωση που καταφέρει να γίνει δεκτός εκεί κάποιος με 0 εισόδημα, δεν πληρώνει μια, όταν ένας πλούσιος που δε σκαμπάζει μια από επιστήμη, όσα και να τους δώσει δεν τον παίρνουν, ακριβώς γιατί τα ιδρύματα αυτά θέλουν διατηρούν ένα κύρος διότι συνεργάζονται με τεράστιες εταιρίες και ερευνητικά κέντρα που θέλουν να επενδύουν σε νέα ικανά στελέχη.

Φυσικά όπως προείπα, αυτό ισχύει μόνο σε αυτά τα κορυφαία ιδιωτικά ιδρύματα, στα κορυφαία κρατικά πανεπιστήμια όλων της συντριπτικής πλειοψηφίας των σοβαρών κρατών (μέχρι και στα πρόην σοβιετικά κράτη) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΡΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ στα κράτη αυτά, δηλαδή στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό δωρεάν προ-πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλους η οποία λειτουργεί σωστά, οπότε ίσες ευκαιρίες για όλους στη μόρφωση και την ανάδειξη των ικανοτήτων τους, και αυστηρή πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όσους είναι ικανοί σε κάποια επιστήμη με στήριξη όσων από αυτούς είναι οικονομικά αδύνατοι, διότι η ΑΝΩΤΑΤΗ εκπαίδευση είναι επένδυση του κράτους στους νέους επιστήμονες. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ έχουμε το άκρως αντίθετο, δηλαδή ιδιωτική Β-βάθμια εκπαίδευση, ένα σορό καθηγητές ξύστες στα δημόσια σχολεία, όλη την καλή δουλειά να γίνεται κατά 80% στα φροντιστήρια, και πανεπιστήμια κατεστραμένα που από τη μια ΔΕΝ στηρίζουν όσο πρέπει τους ικανούς αλλά οικονομικά αδύνατους φοιτητές, ενώ από την άλλη αντί να βγάζουν κυρίως νέους επιστήμονες, βγάζουν κυρίως νέους επίδοξους Τσέ Γκεβάρα. Αυτό σε συνδιασμό με τη νοοτροπία του Νεοέλληνα, που σχεδόν όλοι θέλουν να γίνονται γιατροί και επιστήμονες ακόμα και αν δεν το έχουν καθόλου, θεωρόντας ότι οι σκληρές δουλειές είναι για τους μετανάστες, μας έχει φτάσει εδώ που είμαστε τώρα. Αν λοιπόν αυτά δεν αλλάξουν, επειδή καλώς η κακός ζούμε έναν τρομερά ανταγωνιστικό κόσμο, θα βρεθούμε σε πολύ χειρότερες καταστάσεις από τη σημερινή.

Φυσικά αυτά δεν τα λέω για εσένα d d dora, αφού κάτι κολλημένα κεφάλια σαν εσένα δεν καταλαβαίνουν εύκολα, αλλά για λοιπούς αναγνώστες. Αυτοί οι λοιποί "ξεφτίλες" που μου έχουν εκφράσει τέτοιου είδους απόψεις φίλε, είναι γνωστοί μου διακεκριμένοι νέοι επιστήμονες που φοιτούν σε κορυφαία πανεπιστήμια χωρών του εξωτερικού, μεταξύ αυτών ξένοι αλλά και Έλληνες που διακρίθηκαν σε κάποιο τομέα ως μαθητές (και φυσικά σιγά μην καθόντουσαν σε αυτά εδώ τα χάλια, 4/5 από αυτούς που γνωρίζω έφυγαν για έξω), και τέλος είναι και συγγενείς μου + οικογενειακοί φίλοι από το εξωτερικό (η Μητέρα μου είναι από την Πολωνία), αρκετοί εκ των οποίων είναι και ιδιαίτερα μορφωμένοι.

Αυτά, και επειδή έχω και πιο σοβαρά πράγματα να κάνω, δεν ξαναγράφω αν δεν δω κανένα σοβαρό αντεπιχείρημα.
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
rontrigez

Δημοσίευση από rontrigez »

Ένα σχόλιο στα γρήγορα

Να θυμίσω οτι το πτυχίο του Μπους του νεότερου είναι αγορασμένο από το Harvard.
Άβαταρ μέλους
d d doora!!

NickNafplio έγραψε: Αυτοί οι λοιποί "ξεφτίλες" που μου έχουν εκφράσει τέτοιου είδους απόψεις φίλε, είναι γνωστοί μου διακεκριμένοι νέοι επιστήμονες μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα
Κι εσύ διακεκριμένος είσαι αλλά ως και πριν λίγο έλεγες πως δεν υπάρχει πολιτισμός εις τα ανατολάς και πως οι εργοδότες δεν θέλουν να β@λουν το ψωλ@ράκι τους στο κωλ@ράκι μας αλλά να συμπορευθούμε μαζί για την αξιοποίηση των πνευματικών μας ικανοτήτων...Παπ@ρας...Ενας Διακεκριμένος παπ@ρας γιάπης wannabe...Τράβα πες το σε οποιονδήποτε εργαζόμενο( καλά οκ, εκτός της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ)...

http://www.youtube.com/watch?v=LxuGHyzExxk

δες το κατά το 39:00.......

Αλλά..αναγκαστικά υπάρχει ένα αλλά κάπου εδώ...Αλλά αισθάνομαι υποχρεωμένος να σου ζητήσω συγγνώμη...Συγγνώμη λοιπόν, για τα φτωχά επιχειρήματα που δεν κατάφεραν να σου χαρίσουν μοναδικές στιγμές πνευματικής έξαψης αλλά είμαι σίγουρος πως μια μικρή βοήθεια από το δεξί σου χέρι μπορεί άνετα να καλύψει το παραπάνω κενό!!

Ο καλά για να θεωρώ το παραπάνω κάπως αστείο φαντάσου πόσο χαμηλό μπορεί να είναι το επίπεδό μου....
"Θα αργήσουν πολύ οι καπιταλιστές να μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε??..γιατί ως τώρα μας πηδάν με το δονητή που τους φτιάξαμε.."

papagalakos II
Real Name: Λουμίδης

Δημοσίευση από papagalakos II »

Μετά από απόφαση της ΓΣ του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ καλείτει αντικατασταλτική-αντιφασιστική πορεία την Τρίτη 29/5.

Συγκέντρωση στις 18:00 στην ΑΣΟΕΕ
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri
Real Name: nikolas?

Δημοσίευση από nikolas_asteri »

Off Topic
Δεν συμφωνώ με τον ΝαυπλιοΝίκ αλλά ντόρα, φίλε, είσαι παντελώς ανίκανος για συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
d d doora!!

Off Topic
Μόνο όταν έχω να κάνω με ανίκανους για συζήτηση

Άβαταρ μέλους
NickNafplio

d d doora!! έγραψε:ως και πριν λίγο έλεγες πως δεν υπάρχει πολιτισμός εις τα ανατολάς
Είπα ότι δεν υπάρχει στις περιοχές από τις οποίες έρχονται οι περισσότεροι λαθραίοι, και όχι μόνο εγώ, τα νούμερα τις εγκληματικότητας το λένε.
d d doora!! έγραψε:και πως οι εργοδότες δεν θέλουν να β@λουν το ψωλ@ράκι τους στο κωλ@ράκι μας αλλά να συμπορευθούμε μαζί για την αξιοποίηση των πνευματικών μας ικανοτήτων...
Αυτό το έβγαλες από την κεφάλα σου. Εντός μιας κρίσης για την οποία ευθίνεται μεγάλο μέρος των Ελλήνων, πολλές επιχειρήσεις (και σχεδόν όλες οι μικρομεσαίες) μπαίνουν μέσα, οπότε αναγκαστικά και απολύσεις θα κάνουν, και μισθούς θα μειώσουν. Φυσικά, οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δίκιο στις περιπτώσεις που οι εργοδότες τους βάζουν να δουλεύουν χωρίς να τους πληρώνουν αυτά που τους υπόσχονται, αυτό όμως που λένε κάποιοι ακραίοι δικοί σας, δηλαδή να πεθάνουν όσοι έχουν κληρονομήσει τον πλούτο για να τους τον πάρετε (από την υπογραφή σου αυτό καταλαβαίνω), το θεωρώ μέγιστη ηλιθιότητα.
d d doora!! έγραψε:http://www.youtube.com/watch?v=LxuGHyzExxk

Δεν είδα πολύ γιατί δεν έχω και πολύ χρόνο, αλλά στο σημείο αυτό λέει για τη μανία της κατανάλωσης του μέσου καταχρεωμένου Αμερικάνου και για την παιδεία που δεν του δίδαξε ότι αυτό δεν είναι σωστό. Ανοησίες. Για εμένα κάθε ένας από αυτούς είναι άξιος της μοίρας του.

Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι ανάξια σχολιασμού.

Πραγματικά όπου μπαίνουν ιδέες των άκρων (δεξιών και αριστερών) και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ακροαριστερές ιδέες, χάνεται πλήρως η λογική.
Giorgio P
Real Name: Γιώργος (I think you got that by yourself...)

Δημοσίευση από Giorgio P »

NickNafplio έγραψε: Είπα ότι δεν υπάρχει στις περιοχές από τις οποίες έρχονται οι περισσότεροι λαθραίοι, και όχι μόνο εγώ, τα νούμερα τις εγκληματικότητας το λένε.
Τα νούμερα έχουν την (εκνευριστική;) ιδιότητα να είναι μουγγά, μέχρι κάποιος να τα κάνει εγγαστρίμυθα.

Η ανάλυση των νούμερων την οποία έχεις υπόψιν σου πώς σιγουρεύεται ότι η εγκληματικότητα είναι θέμα εθνικότητας και όχι (ή όχι κυρίως) αυτού που μπορούμε να ονομάσουμε ανθρώπινη εξαθλίωση;
Γιατί το να κρίνουμε τον (λαθραίο ή όχι) μετανάστη -που ερχόμενος και ευρισκόμενος εδώ κόντεψε να χάσει n φορές τη ζωή του, πίσω στην πατρίδα του περιμένουν να τους στείλει για να φάνε και εδώ όλοι τον έχουν για ζώο- με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κρίνουμε εμένα κι εσένα -που είμαστε νομίζω πολύ πιο μακριά από την εξαθλίωση- δεν φαίνεται ιδιαίτερα ορθό επιστημονικώς...
NickNafplio έγραψε:αυτό όμως που λένε κάποιοι ακραίοι δικοί σας, δηλαδή να πεθάνουν όσοι έχουν κληρονομήσει τον πλούτο για να τους τον πάρετε, το θεωρώ μέγιστη ηλιθιότητα.
Γιατί είναι μέγιστη ηλιθιοτητα το να σταματήσει* κάποιος να κατέχει κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν του ανήκει (εκτός αν θεωρείς ότι με το που γεννιέται ένας άνθρωπος το σύμπαν τού λέει "ορίστε, παιδί μου, αυτό είναι δικό σου"), και να το πάρουμε εμείς όλοι (η κοινότητα, όλες και όλοι δηλαδή, όχι μόνο οι εκλεκτοί/επαναστάτες/γουρούνια);

*δεν διευκρινίζω με ποιον τρόπο, γιατί δεν ξέρω a priori ποιος είναι "καλός" και ποιος όχι
Così preziosa come il vino
così gratis come la tristezza
con la tua nuvola di dubbi e di bellezza...
Άβαταρ μέλους
NickNafplio

Giorgio P έγραψε: Τα νούμερα έχουν την (εκνευριστική;) ιδιότητα να είναι μουγγά, μέχρι κάποιος να τα κάνει εγγαστρίμυθα.

Η ανάλυση των νούμερων την οποία έχεις υπόψιν σου πώς σιγουρεύεται ότι η εγκληματικότητα είναι θέμα εθνικότητας και όχι (ή όχι κυρίως) αυτού που μπορούμε να ονομάσουμε ανθρώπινη εξαθλίωση;
Γιατί το να κρίνουμε τον (λαθραίο ή όχι) μετανάστη -που ερχόμενος και ευρισκόμενος εδώ κόντεψε να χάσει n φορές τη ζωή του, πίσω στην πατρίδα του περιμένουν να τους στείλει για να φάνε και εδώ όλοι τον έχουν για ζώο- με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κρίνουμε εμένα κι εσένα -που είμαστε νομίζω πολύ πιο μακριά από την εξαθλίωση- δεν φαίνεται ιδιαίτερα ορθό επιστημονικώς...
Δυστυχώς υπάρχει εξαθλίωση στον κόσμο, ιδιαίτερα στην Αφρική και σε μεγάλο μέρος της Ασίας. Οί άνθρωποι αυτοί ΔΕΝ είναι φυλετικά κατώτεροι όπως ισχυρίζονται οι φασίστες, απλά έχουν μεγαλώσει υπο τέτοιες συνθήκες που αρκετοί εξ αυτών δε θα διστάσουν να σκοτώσουν οποιονδήποτε για λίγο ψωμί. Οι εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα είναι περίπου 2.000.000, και υπάρχουν παραπάνω από 20.000.000 άλλοι στην Ασία, που ζούνε υπό τις ίδιες άθλιες συνθήκες, και θέλουν για τον ίδιο λόγο να έρθουν στην Ελλάδα. Τι να κάνουμε; Να τους αφίσουμε όλους να έρθουν; Όχι μόνο δε θα μείνει τίποτα όρθιο, αλλά ούτε θα καλυτερέψει η ζωή αυτών. Εγώ θεωρώ ότι πρώτα απ' όλα πρέπει να διασφαλιστεί μια αξιοπρεπής ζωή των Ελλήνων και τον νομίμων μεταναστών και μετά βλέπουμε αν μπορούν να έρθουν άλλοι, αλλά αυτή τη στιγμή οι παράνομοι πρέπει να φύγουν και να μην επιτραπεί η είσοδος σε άλλους.
Giorgio P έγραψε:Γιατί είναι μέγιστη ηλιθιοτητα το να σταματήσει* κάποιος να κατέχει κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν του ανήκει (εκτός αν θεωρείς ότι με το που γεννιέται ένας άνθρωπος το σύμπαν τού λέει "ορίστε, παιδί μου, αυτό είναι δικό σου"), και να το πάρουμε εμείς όλοι (η κοινότητα, όλες και όλοι δηλαδή, όχι μόνο οι εκλεκτοί/επαναστάτες/γουρούνια);
Ηλιθιότητα θεωρώ ότι είναι το να το πιστεύει κανείς γιατί δεν μπορεί να συμβεί. Αν μπορούσε να συμβεί θα το θεωρούσα εγκληματικό. Με βάση τη δικιά μου ιδεολογία, κάτι που κληρονόμησα μου ανήκει, είτε είναι το σπίτι της γιαγιάς μου, είτε κάποια μέσα παραγωγής εαν ήμουν μεγαλοκαπιτάλας (εκτός αν οι πρόγονοί μου το απέκτησαν με παράνομο τρόπο, κάτι όμως που εν γένει δεν αποδεικνύεται). Επειδή τώρα μόνο οι πολύ ακραίοι είναι αυτοί που δεν το θεωρούν εγκληματικό αυτό, οι οποίοι αποτελούν οικτρή μειοψηφία στην κοινωνία, είναι κατ' εμέ αδύνατον να συμβεί (στο κοντινό μέλλον τουλάχιστον)
Giorgio P
Real Name: Γιώργος (I think you got that by yourself...)

Δημοσίευση από Giorgio P »

1.
Δυστυχώς έχουμε αφήσει, ως -με τον τρόπο μας- μέλος του "ανεπτυγμένου" κόσμου, να υπάρχει εξαθλίωση, μεγάλο μέρος της οποίας προκλήθηκε από τους "ανεπτυγμένους", στον κόσμο.
Επίσης, θεωρώ ότι πρέπει να αναγνωριστεί (προφανώς όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο "ανεπτυγμένο" κόσμο) σε όλους -έμπρακτα- το δικαίωμα να ζουν όπου θέλουν, ανεξαρτήτως καταγωγής. Τουλάχιστον στο βαθμό που σέβονται τους συνανθρώπους τους.

Με βάση αυτό, μπορούμε να δούμε μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση που είχε κάνει ο Χάρης Κατσιμίχας ("oh, shit, man, πού τον θυμήθηκες αυτόν;;;") .
Η πρόταση στηρίζεται σε αυτό:
NickNafplio έγραψε: θεωρώ ότι πρώτα απ' όλα πρέπει να διασφαλιστεί μια αξιοπρεπής ζωή των Ελλήνων και τον νομίμων μεταναστών και μετά βλέπουμε αν μπορούν να έρθουν άλλοι, αλλά αυτή τη στιγμή οι παράνομοι πρέπει να φύγουν και να μην επιτραπεί η είσοδος σε άλλους
που είχε πει πάνω-κάτω και εκείνος, με "λίγο" διαφορετική σημασία.
Χάρης Κατσιμίχας έγραψε: Ακούω εδώ κι αρκετά χρόνια να χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι τον όρο «παράνομοι μετανάστες». Γιατί όμως παιδιά; Γιατί καταργήσατε τον απόλυτα ακριβή όρο «λαθρομετανάστης» και φέρατε στη θέση του τον άστοχο και αποπροσανατολιστικό νεολογισμό «παράνομος μετανάστης»; Να τα αποτελέσματα από το «τσαλάκωμα» και την κακοποίηση της γλώσσας μας. Ασυνεννοησία, παρανοήσεις... Βαβέλ!

Λάθος, κάνετε λάθος! Μετανάστης = Ξενιτεμένος. Λάθρα = κρυφά.

Επομένως «λαθρομετανάστης» είναι κάποιος που ξενιτεύτηκε κι αφού κατάφερε να φτάσει έως εδώ, μπήκε κρυφά -λάθρα- στη χώρα και κάνει μια ζωή του στυλ «εφτά νομά σ ’ένα δωμά» μη έχοντας τίποτε δικό του εκτός από την ελπίδα ότι κάποτε θα φτιάξουν και γι αυτόν τα πράγματα.

Από την άλλη μεριά ο «μη νόμιμος», αυτός που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «σκληρός κακοποιός», είναι μια τελείως διαφορετική περίπτωση. Μη νόμιμος, (παράνομος) είναι ένας άνθρωπος που περιφρονεί βαθιά το νόμο και τον παραβιάζει αδίστακτα και κυριολεκτικά από άποψη. Για τον παράνομο αυτό που κάνει δεν είναι απλά μια δουλειά. Είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα, τρόπος ζωής και -όσο εντύπωση κι αν σας κάνει- είναι το «κέφι» του!

Είναι αυτονόητο ότι «λαθρομετανάστης» και «παράνομος μετανάστης» είναι δύο τελείως άσχετες μεταξύ τους έννοιες. Ο πρώτος, κάνει ότι κάνει από ανάγκη. Ο δεύτερος, κάνει απλά ένα extreme sport!

Ελπίζω τώρα να μην υπάρχουν πλέον ασάφειες και να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι λέγοντας «οι μη νόμιμοι να φύγουν» δεν εννοούσα σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τους δόλιους τους λαθρομετανάστες αλλά τους αλλοδαπούς κακοποιούς.

...

«Επομένως τι γίνεται; Έχεις κάτι να προτείνεις;» θα με ρωτήσεις

Απαντώ: Ναι αμέ, έχω και είναι τα παρακάτω:

Επειδή με το στρουθοκαμηλισμό και τα ευχολόγια δεν βοηθάμε ούτε τους ξένους αλλά ούτε κι εμάς τους ίδιους, το μόνο ρεαλιστικό είναι να πούμε: «Όσοι ήρθαν, ήρθαν! Όπως ήρθαν, ήρθαν! Ότι έγινε, έγινε!» Και το επόμενο πρωί να τους κάνουμε έλληνες πολίτες όλους! Μαύρους, κίτρινους, μπλε, πράσινους... Όλους! Στη συνέχεια να τους εντάξουμε στην παραγωγική διαδικασία και ν’ αποκτήσουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις μ’ εμάς. Μόνο έτσι! Με πράξεις κι όχι με λόγια θα αποδείξουμε ότι τους νοιαζόμαστε και τους σεβόμαστε αληθινά. Μια τέτοια «πατέντα» θα ήταν εκατό τοις εκατό εναρμονισμένη με τον ανθρωποκεντρικό πολιτισμό που κληρονομήσαμε.

Πηγή:
Επίτρεψέ μου να κάνω την προσθήκη ότι θα είχε ενδιαφέρον ένας ντόπιος που παρανομεί να έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον μετανάστη που κάνει την ίδια παρανομία.

Η αναφορά στον Χάρη Κατσιμίχα δεν είναι μέσο πειθούς. Είναι καθαρά Attribution.

2.
NickNafplio έγραψε:εκτός αν οι πρόγονοί μου το απέκτησαν με παράνομο τρόπο
Αυτό μπορεί να εμφανίσει κάποια ελαττώματα, όταν το νόμιμο αποκλίνει πολύ σε σχέση με το ηθικό.

πχ (πολύ πρόχειρο): Η εκκλησία έχει αποκτήσει λίμνες ολόκληρες με νόμιμο -στην εποχή του- τρόπο (λέγε με "φιρμάνι"). Της το αναγνωρίζουμε;
NickNafplio έγραψε: Ηλιθιότητα θεωρώ ότι είναι το να το πιστεύει κανείς γιατί δεν μπορεί να συμβεί.

...

Επειδή τώρα μόνο οι πολύ ακραίοι είναι αυτοί που δεν το θεωρούν εγκληματικό αυτό, οι οποίοι αποτελούν οικτρή μειοψηφία στην κοινωνία, είναι κατ' εμέ αδύνατον να συμβεί (στο κοντινό μέλλον τουλάχιστον)
Αν έλεγαν το ίδιο κάποτε για τις ελευθερίες που σήμερα θεωρούμε δεδομένες, δεν θα τις θεωρούσαμε.

Ή, πιο απλά:
John Lennon έγραψε: You may say I'm a dreamer,
but I'm not the only one.
I hope some day you'll join us
and the world will be as one
3.
NickNafplio έγραψε:
d d doora!! έγραψε:http://www.youtube.com/watch?v=LxuGHyzExxk

Δεν είδα πολύ γιατί δεν έχω και πολύ χρόνο, αλλά στο σημείο αυτό λέει για τη μανία της κατανάλωσης του μέσου καταχρεωμένου Αμερικάνου και για την παιδεία που δεν του δίδαξε ότι αυτό δεν είναι σωστό. Ανοησίες. Για εμένα κάθε ένας από αυτούς είναι άξιος της μοίρας του.
Στο 40:55 λέει γιατί δεν του δίδαξε η παιδεία τι είναι σωστό.
Così preziosa come il vino
così gratis come la tristezza
con la tua nuvola di dubbi e di bellezza...
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Είχα αρχίσει να γράφω μία τεράστια απάντηση στους έλληνες, ελληναράδες, αρχαιοέλληνες, και γνωστούς διακεκριμένων επιστημόνων (tragik), αλλά η μέση εγκεφαλική κενότητα στην οποία απευθύνεται μου επιτρέπει να την αντικαταστήσω με αυτό:
Συνημμένα
374023_2892307878046_1570746495_40093380_1113142247_n.jpg
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
Malefino
Real Name: Thomas
Facebook ID: 2147483647

Δημοσίευση από Malefino »

Χθες πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία είχε καλεστεί από τον Σύλλογο Φοιτητών Α.Σ.Ο.Ε.Ε ως απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις ενάντια στους μικροπωλητές της Πατησίων από δυνάμεις της αστυνομίας και φασίστες. Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 1000 άτομα μεταξύ αυτών πολλοί φοιτητές, εργαζόμενοι (ντόπιοι και πολλοί ξένοι) με μεγάλο παλμό και διάθεση. Ακολουθούν φωτογραφίες και video από την χθεσινή διαδήλωση:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lgN5P4D_2Z8[/youtube]

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.

VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
Άβαταρ μέλους
Libo
Real Name: HATE
Facebook ID: 666

Δημοσίευση από Libo »

NickNafplio έγραψε:Στο καπιταλιστικό σύστημα ο άνθρωπος εκμεταλεύεται τον άνθρωπο, στο κομουνιστικό συμβαίνει το αντίστροφο
Πως σ' ένα σύστημα που η κοινωνία είναι αχρήματη, χωρίς αγορά, κράτος και διακριτές κοινωνικές τάξεις ο άνθρωπος εκμπεταλεύεται τον συνάνθρωπο του?
I Have No Mouth, and I Must Scream...

Φονιάδες των λαών, Νοικοκυραίοι.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Malefino
Real Name: Thomas
Facebook ID: 2147483647

Δημοσίευση από Malefino »

Libo έγραψε:Πως σ' ένα σύστημα που η κοινωνία είναι αχρήματη, χωρίς αγορά, κράτος και διακριτές κοινωνικές τάξεις ο άνθρωπος εκμπεταλεύεται τον συνάνθρωπο του?
Έτσι είναι ρε και πάρ'το χαμπάρι παλιοκοπρίτη κομμουνιστική καταληψία. Εσύ έφερες την Ελλάδα σε αυτά τα χάλια. Αυτή η ιδεολογία κατέστρεψε την Ελλάδα. Κάτσε διάβασε κανα μάθημα ρε, τολμάς και μιλάς για κομμουνισμό στο 2012. Πάνε αυτά μικρέ...
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.

VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”